>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
andrewo8 49

andrewo8

Użytkownik
New Orleans Hornets + 8 ✅- Golden State Warriors 1.88 Pinnacle
Napisałem pare słów o tym meczu wyżej podtrzymuje to liczę na małe przełamanie trochę na przekór ale co tam ..

Cleveland Cavaliers -4.5 ⛔ - Toronto Raptors 1.91 Pinnacle over 190 ✅ 1.99 Pinnacle
O tym meczu też wspomniałem &gt;&gt; Irving coś jeszcze ... do tego powrót Waitersa &lt;będzie miał kto kryc De Rozana&gt; pewny wiemy żę ten chłopak to jedna wielka niewiadoma może trafic 25% jak i 45 ale ja tego gościa lubię oglądac jak i całe Cleveland to tak dorzucę over może zobaczymy szaloną koszykówkę

Los Angeles Lakers Charlotte Bobcats +12 ✅ 1.95 Pinnacle
MKD przykryje dzisiaj Bryanta który zagra kontrolowane minuty bo mecz z lekką przewagą LAL Byombo przykryje Howarda Lalkom nie będzie leżała trójka a do tego zagrają z 15 stratami z których Bobki rzucą 25 pkt...
tak chciał bym żeby to wygląało
Ale Hej ! tak na serio to opcja z MKD i Byombo to nie taka śmiechawa ! O ile Bismack jakoś nie notuje super progresu o tyle jego metchupy z Howardem to naprawdę ciekawe pojedynki tej ligi !
Hej Byombo miał w 32 minuty +23 ale też miał 5 PF starterzy LA bez wyjątku byli na minusie a 3 osobowa rotacja zaliczyła w granicach +20...

Dallas Maverics - Philadelphia 76ers
Mavs - 6.5 ✅ 76ers + 6.5 ⛔
na kogos tutaj zagram na kogo to jeszcze nie wiem obydwa zespoł ostatnio 0-3 bardziej skłąniam się ku Mavs jeszcze czas do namysłu
to nie pomyłka postanowilem zagrac obustronnie na obydwie drużyny. Dlaczego ? W wypadku nie pokrytego handi przez którąkolwiek zacznę progresję na ich win padło na 76

No nic miałem dzisiaj nic nie oglądac ale już 1 a ja nadal tutaj więc pewnie jutro będę chodził niewyspany bo zaraz ruszają ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Po nieudanej nocy z NBA (dlaczego DWill, dlaczego?:p) udało mi się odkopać (ITF w Ankarze) i jestem na prostej.

Dziś zapowiada się świetna noc, więc nie zamierzam jej przespać mimo choroby.

1) Indiana vs Utah - myślę o tym meczu jako o głównym daniu na tą noc. Nie jestem fanem obu ekip, ale muszę uznać skuteczność ich poczynań i strategii. Indiana bez Grangera na chwilę obecną zasługuje na PO (świetny defens). Obie ekipy b2b przy czym, to Jazz wygrali zeszłej nocy. Biorąc po uwagę brak kontuzji u gości skłaniam się ku nim. Moim zdaniem over 187 - taką linię wystawił Unibet. Pomyślę jeszcze...

2) Celtics vs Cavs - czekam na info co z Varejao. Jak zagra to pewnie puszczę coś na Cavs, mimo wtopy w nocy z Raptors (mówiłem że jak Lowry jest out i Calderon dryguje dinkami to jadą z koksem + w świetnej formie Anderson). Handi jak najbardziej realne... Celtics wracają po 3 wyjazdach (3 mecze w plecy) i będą chcieli się odbić od dna, ale jak się mocno chce to róznie to idzie...

3) Hawks vs OKC - wg mnie tam się szykuje uliczna strzelanina i wynik overowy powyżej 200 pkt, trzeba tylko złapać jakąś dobrą linię

4) Starcie w NY znowu arcyciekawie się zapowiada. Myślę o Nets, bo ostatnio przegrywali mecze w końcówce i muszą się wreszcie ocknąć i mieć trochę farta. Ciekawe co z Melo i Novakiem, bo Amare pewnie wciąż out...

5) Ciekawe typy na punkty :

Gortat - linia 12 pkt, a mecz z Bobkami. Wg mnie over, gra ostatnio po 33 minuty, więc ma szansę zapunktować, bo tam właściwie tylko zielony Biyombo na centrze.

K.Irving - wystarczy spojrzeć na 3 ostatnie mecze i widać, że się rozbujał po kontuzji. Linia na Boston 22 pkt do łyknięcia

Teraz trzeba to wszystko ogarnąć i wybrać coś sensownego ????

money 52

money

Użytkownik
3) Hawks vs OKC - wg mnie tam się szykuje uliczna strzelanina i wynik overowy powyżej 200 pkt, trzeba tylko złapać jakąś dobrą linię
myslimy poodbnie kolego,sam zagralem to dosc grubo jak na moje mozliwosci finansowe,linia byla na poziomie 198 pkt,argumenty w ataku po 1 jak i drugiej stronie W Oklahomie Durant i Russel swoje rzuca,dodajmy do tego MArtina ktory rzuca z taka skutecznoscia az miło...Thunder lubia prowadzic szybko koszykowke a takze biegac do kontry,po stronie Jastrzebi jedyna przeszkoda dla overa moze byc Josh Smith..przeciez jego &quot;ofensywa&quot; kaleczy piekno NBA,mnostwo rzutow z zachwianych pozycji,anemiczny jest w tych atakach co kionczy sie od razu szybkim podwojeniem,sadze ze Ibaka go tam zgasi pod tym koszem...bo bronic potrafi,ale rzucac rowniez(w meczu z Spurs 25 pkt bodajze)

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Spotkanie: New York Knicks vs Brooklyn Nets
Typ: Over 193 pkt ⛔e: Nets zawiedli
Kurs: 1,91
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Znowu wielki mecz w &quot;Wielkim Jabłku&quot; (już trzeci w tym sezonie). Tym razem gramy w MSG i zapowiada się ostra, zacięta walka (2 dogrywki na 3 starcia w sezonie). Nets chcą przełamać słabą serię (2 porażki z rzędu po słabych końcówkach), a Knicks podtrzymać dobrą serię na własnym terenie. Ostatni mecz tych ekip odbył się tydzień temu na terenie Netsów (197 pkt total). Zagrożenie widzę w nieobecnościach: Carmelo (póki co jego występ jest pod znakiem zapytania) i Novaka (trójki sypie jak z rękawa, ale jego występ nie został potwierdzony). Brooklyn bez Stackhouse&#39;a i Childressa, ale to żaden news.

Ciekawostka - NYK w ostatnich 5 meczach za każdym razem przekraczał tą linię (Nets 2/5, ale grali z defensywnymi Bulls czy Jazz)

Polecam i pozdrawiam

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05
Toronto Raptors (-3,5) - Detroit Pistons
TYP: 1
KURS: 2,04
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Jutro o godzinie 1 w nocy polskiego czasu rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy zespołem Toronto a zespołem Detroit. Oba zespoły prezentują się w tym sezonie w kratkę lecz w tym meczu za faworyta uważa się gospodarzy ponieważ nie dość że grają na własnym boisku to również ostatnie mecze w ich wykonaniu były obiecujące i może zaczną wygrywać takie mecze jak te. Gospodarze tego meczu w tabeli ligowej w konferencji Wschodniej są na 13 pozycji z dorobkiem siedmiu zwycięstw i 19 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni 10 meczy w których to pięć meczy wygrali i również tyle samo spotkań przegrali. Na wyjeździe wiedzie im się gorzej ponieważ w 16 meczach tylko dwa mecz wygrali i aż 14 meczy przegrali. Natomiast goście tego meczu w lidze są na 12 pozycji z dorobkiem siedmiu zwycięstw i 20 porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to pięć meczy wygrali i osiem meczy przegrali. Na wyjeździe rozegrali oni 14 meczy w których to dwa mecze wygrali i 12 przegrali. Oba kluby w roku 2012 rozegrali sześć meczy w których to Toronto wygrało dwa mecze a cztery mecze Detroit. Ale moim zdaniem to ten mecz wygra Toronto i właśnie na to liczę na mecz w którym mają szansę wygrać w takim meczu

Otrzymane punkty reputacji: +3
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Atlanta - Oklahoma
Thunder -5 @ 1,76 Pinnacle✅
Westbrook over 8,5 asyst @ 1,80 Betsson✅
Durant over 40,5 pkt +as+zbiorki @ 1,85 Betsson✅
W dalszym ciągu gram na Thunder, bo są naprawdę w świetnej dyspozycji. Po serii pojedynków u siebie rozpoczynają trip na wyjazdach - tym razem czeka na nich Atlanta, która męczyła się ostatniej nocy z Wizards i dopiero po dogrywce udało się wygrać. Na własnym parkiecie jako tako sobie radzą, ale jakoś osobiście nie leży mi ta ekipa i będzie im bardzo ciężko z Thunder. Oklahoma niszczy praktycznie każdego rywala, do tego w świetnej dyspozycji jest Durant z Westbrookiem, a tak naprawdę Hawks nie są w stanie ich zatrzymać. Oklahoma z pewnością pamięta poprzedni bezpośredni mecz u siebie z Atlantą, w którym przegrali, więc dodatkowo będą zmotywowani, żeby odnieść kolejne zwycięstwo. Hawks b2b, nie jest może jakimś przekonującym argumentem, jednakże goście są kompletnie innej sytuacji - mieli dzień przerwy, to młoda drużyna, ale odpoczynek na pewno dobrze wpłynie na grę podopiecznych Brooksa. Kolejno gram na overy liderów - Duranta i Westbrook bowiem szczególnie ten pierwszy notuje świetne wyniki przeciwko gospodarzom. Średnio rzuca 30 pkt Atlancie w ostatnich kilku spotkaniach, w listopadzie zabrakło mu kilku asyst do triple double , więc można spodziewać się od niego podobnego spotkania. Westbrook wiadomo, że znacznie poprawił statystyki pod względem asyst, częściej podaje do Duranta i to procentuje. Przede wszystkim od tej dwójki dużo będzie zależało, ale nie warto zapominać o Ibace czy Martinie, który rzuca sporo punktów z ławki.

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Houston Rockets - Philadelphia 76ers
Typ: 2
Kurs: 3.70
Bukmacher: Expekt
20.12.2012 02:00
Analiza:
Bardzo ciekawie się zapowiadające spotkanie w koszykarskiej lidze w stanach zjednoczonych.dziś w houston przyjeżdzają gracze ze wschodniego wybrzeża.Nie idzie im najlepiej ostatnio gdyż ulegli aż cztery razy i nie mieli nawet dogrywki w tych meczach.Ciężkie czasy nastały ale myślę że do dziś dzień gdzie na wyjeździe pokonają rakiety na ich terenie.oba zespoły zajmują dziewiąte miejsca w swoich konferencjach więc są to wyrownane drużyny.rakiety grają w kartkę chociąz w ostatnich spotkaniach prezentowali się lepiej niż 76ers.Być może grali ze słabszymi drużynami i dlatego taki bilans a nie inny.Goście grali z mocnymi zespołami więc nie ma co się dziwic że poprzegrywali te spotkania.dziś już chyba tak wysoko poprzeczka nie będzie postawiona i mam nadzieję ze powalczą o zwycięstwo.Houston na ich parkiecie można pokonac w sumie jak każdy zespół.Nikt nie jest niepokonany.Dziś liczę na przełamanie gości na hali przeciwnika.Myślę ze są w stanie sobie poradzić.Na ostatnie pięć spotkań trzykrotnie wychodzili zwycięsko wię c dlaczego i nie dziś skoro już mają dość porażek.dziś będą zmotywowani i mam nadzieję że przyniesie im to wygraną.

alanex 432

alanex

Użytkownik
Kemba Walker powyżej 18,5 punktów [2.00] Bwin✅✅ 27 punktów, mam nadzieję że ktoś skorzystał
Proponuje over rozgrywającego Bobcats który jest ostatnio w dobrej formie. Po słabszych meczach z Clippers i Hawks (17 i 13 punktów) ostatnie dwa mecze jedne z najlepszych w karierze, przeciwko Orlando career-high 32 i 28 wczoraj przeciwko Lakersom. W dziewięciu grudniowych meczach notuje średnio 22.2 punktów. Dzisiaj Bobcats podejmą Phoenix Suns które ma jedną z najgorszych obron w lidze(100,9 points allowed) i myślę że Bobki z nimi powalczą. Żeby tak się stało Kemba musi odegrać jedną z głównych ról, dodam że jest liderem swojego zespołu z 18,5ppg. Atrakcyjny kurs także zachęca do grania ;) Myślę że Kemba zdobędzie dzisiaj ponad 20 punktów. Polecam! Sam zagrałem i skusiłem się też na Bobcats +9⛔ szkoda że przespali 2Q
PS
Małe ogłoszenie: wszystkich aktywnych fanów NBA zapraszam: http://forum.bukmacherskie.com/f273/fantasy-basketball-yahoo-start-24-12-2012-a-85683.html

Otrzymane punkty reputacji: +8
pele_ 268

pele_

Użytkownik
Raymond Felton over 17 pkt kurs 1.85 (Betsson) ⛔ (zagrał Melo i wszystko szło na niego)
Pod najprawdopodobniej nieobecności Melo (który został powołany, ale pewnie zagra w minimalnym wymiarze czasu albo w ogóle) oraz Novaka, ktoś musi wziąć na swoje barki odpowiedzialność za zdobywanie punktów w Knicks. Na pierwszy plan wysuwa się postać Feltona. W pierwszym meczu przeciwko Nets zdobył jedynie 8 pkt, jednak wtedy grał Melo i praktycznie każda piłka była kierowana do niego, a on sam zdobył 45 pkt. Felton rzuca srednio 16.2 pkt. Dzisiaj od jego postawy będzie wiele zależało. Mam nadzieję że zagra dobre spotkanie i spokojnie pokryje over.
DeMar DeRozan under 18.5 pkt kurs 1.85 (Betsson)
DeRozan rzuca średnio 17.9 pkt. Raptors swoje ostatnie 3 mecze wygrało (Cleveland, Rockets, Dallas). W tych meczach Demar rzucał odpowiednio : 16 pkt, 19 pkt, 14 pkt. Dzisiaj myślę, że będzie podobnie i zdobędzie około 15 pkt. W lepszej formie od DeRozana wydaję się być Calderon który regularnie punktuje w zespole Raptors. Detroit przyjeżdża do hali rywala z serią 5 porażek pod rząd. Stawiam, że Detroit spokojnie da radę dziś powalczyć o zwycięstwo i przełamanie złej passy, a DeRozan nie rozegra jakiś fenomenalnych zawodów.

Za drobniaki, w myśl poprzedników dorzucam także typ: Atlanta - Oklahoma over 197.5 pkt
Powodzenia!

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Phoenix Suns - Charlotte Bobcats(+9) 2 @1.92 Expekt ⛔

Wczoraj oglądałem mecz Lakersów z Bobkami i mimo tego, że Lakers od optymalnej formy są tak dalecy jak Daniel Sikorski od strzelania bramek to i tak mi drużyna Bobcats zaimponowała. Przez dłuższy czas prowadzili z drużyną z Kaliforni, mieli chyba nawet +18 by potem dać się przegonić bodajże 8 punktami, a w końcu doprowadzić do porażki tylko jednym punktem. Jak zwykle dobre zawody grał Kemba Walker, Sessions też pokazał się z dobrej strony przeciwko swoim niedawnym kolegom z zespołu. Mullens zagrał bardzo dobrą pierwszą Q, ogólnie także Bobcats bardzo dobrze wypadki na tablicach bo mieli aż 54 zbiórki czyli o 6 więcej od Lakers, co przy Howardzie jest dobrym osiągnięciem. Oglądałem także ostatni mecz Suns z Kings i tak naprawdę Suns zagrali bardzo słabo. Gdyby nie strzelecka impotencja i debilne wybory rzutów i podań w niektórych sytuacjach graczy Kings w 3 i 4Q zapewne by ten mecz przegrali. Muszę jednak pochwalić tutaj Gortata który zagrał jeden z najlepszych meczów w tym sezonie, przede wszystkim w defensywie (praktycznie całkowicie wyłączył z gry Cousinsa), zaliczył 6 bloków i ogólnie grał bardzo dobrze także w ofensywie. Myślę, że drugiego tak dobrego meczu nie zagra pod rząd i bez tego będzie bardzo ciężko Suns wygrać z Bobkami, a tym bardziej pokryć ten dość duży handicap.

New York Knicks - Brooklyn Nets 1 @1.42 Expekt ✅

Jeżeli zagra Carmelo, a jest game-time call czyli pewnie zagra to powinni tutaj łatwo wygrać Knicks. Mieli dzień odpoczynku po wpi*rdolu w meczu z Rockets (w którym Anthonego zabrakło), natomiast Brooklyn wczoraj po raz kolejny pokazał jak słabi są w drugich połowach. Kolejny raz zauważam, że Nets grają bardzo dobrze w pierwszej połowie, a potem dostają po dupach - nie wiem skąd to się bierze, czy ze słabego przygotowania kondycyjnego (wątpię) czy też po prostu z główki, ale taki jest fakt. Jeżeli podopiecznym Mike&#39;a Woodsona będą tak siedziały rzuty za trzy jak zazwyczaj we własnej hali to o wynik jestem spokojny, z resztą nawet jak nie będą siedziały to z Carmelo w składzie nie powinni mieć problemu. Jeżeli nie zagra jednak Anthony to nie grałbym tego typu.

Toronto Raptors - Detroit Pistons 1 @1.68 Expekt ✅

Sam w to nie wierzę, ale mam zamiar dziś postawić na Raptors. Wczoraj trochę po nich pojechałem, zagrałem na Cavaliers i oglądałem ten mecz i muszę stwierdzić, że nie pozostawili Cavsom złudzeń. Bardzo dobry mecz zagrał Jose Calderon i Demar Derozan, także dużo wnieśli z ławki Anderson i Johnson. Pomimo tego, że Raptors zagrali naprawdę dobrze to trzeba także powiedzieć, że Cavaliers wyraźnie im pomogli swoimi głupimi decyzjami w 3 i 4 Q. Dzisiaj grają z Detroit, drużyną która na wyjeździe jest równie tragiczna jak Toronto, oba teamy mają po dwa zwycięstwa, jednak Toronto o dwie porażki więcej, jednak Toronto u siebie to już z lekka inna drużyna, ostatnio bardzo pewnie puknęli Dallas i Houston. Paradoksalnie, Toronto grają lepiej bez Lowryego co zauważył wczoraj amerykański komentator, który słusznie stwierdził, że dużo więcej dzielą się piłką, jest więcej asyst, a co za tym idzie mniej przewidywalna gra. Do składu Pistons wraca Stuckey, który jednak nie wiadomo jak się zaprezentuje po kontuzji, z resztą to nie ma aż tak dużego znaczenia jak dla mnie. Jeżeli tylko Raptors nie odstawią jakiegoś kabaretu to powinno być zwycięstwo.

andrewo8 49

andrewo8

Użytkownik
New York Knicks - Brooklyn Nets +6 1.93 Pinnacle⛔
Tyle razy grali ze sobą w tym sezonie że już nawet nie pamiętam który to mecz ale wszystkie jak do tej pory były close. Gdzieś kiedyś przeczytałęm że lepiej dodawac niż odejmowac to itak robię mimo że Nets są ostatnio 3-7 rywale 8-2 co tu dużo pisac nie podejmuję się typowac zwycięzcy gran derbi Melo ma sprawdzic nogę przed meczem myślę że bliżej mu do zagrania ale co ja tam wiedziec mogę. Netsi jakimś sposobem przegrali wczoraj z Jazzmenami Knicks mieli dzień wolny po porażce z Jerym Linem to będzie dobry mecz napewno warto go oglądnąc! Melo jednak gra ale łatwo nie będzie bo na przeciw Gerald Wallece

Toronto Raptors - Detroit Pistons +3 1.93 Pinnacle⛔
Raps wygrali już i tak zbyt wiele meczów wczoraj grałęm przeciwko nim dzisiaj gram ponownie czysto statystycznie Pistons ostatnio seria L5 Kanadyjczycy W3. Pora to przerwac Greg Monroe ma bogaty wachlarz zagran ofensywnych powinien poradzic sobie z nadal drewnianym Valenciunasem Knight mam nadzieję troche lepiej przykryje Calderona niz wczoraj Erving ale to będzie trudne Jakos ostatnio Tłoki więcej rzucają na wyjeździe dzisiaj też rzucą więcej od Raptors

Houston Rockets - Philadelphia 76ers +7 1.99 Pinnacle⛔
analiza tego meczu już była za sprawą huntera. Wczoraj Phila przegrała z Mavs są b2b stawiam na ich przełamanie na 2 stopniu progresji tak jak sobie to zakładałem przy graniu obustronnym wczoraj

Phoenix Suns - Charlotte Bobcats +9 1.96 Pinnacle⛔
Suns zwykli przegrywac takie mecze bo to przecież zespół pieśni i tańca nikomu nie ubliżając. Hogan napisal do tego meczu analize i wszycho.

Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets +13.5 1.95 Pinnacle⛔
Grałem wczoraj na Hornets udało się gram i dzisiaj Clips są niesamowicie rozpędzeni chyba dzieli ich 1 mecz albo 2 od jakiegoś rekordu organizacji. taki pojedynek frontcourtu że palce lizać młodzi mobilni atletyczni szybcy gracze po obu stronach wiecie gdzie ostatnio wygrali Hornets na wyjeździe ? w LA pod koniec Listopada a z kim ostatnio przegrali Clips ? Tak z Hornets w tym właśnie meczu od tamtego meczu mają 11 W Jeśli ławka Clips nie odjedzie za bardzo gościom to nie zaliczą oni klęski.

Jakos tak wyszło dodatnio mam nadzieję że coś z tego wejdzie ????
Wczoraj gospodarze nie byli zbyt gościnni wygrali 8 z 10 meczów dzisiaj powygrywają goście ?

Zgasili mnie jak peta na dworcu...miałęm nie komentowac.. fakt faktem nie grałem na faworytów liczyłęm wszędzie na przełamanie serii no poza Netsami ale to jeszcze nie zespół. moze granie progresywne to nie miejsce tutaj bo może się kończyc tak jak dzisiaj.... a wspomne sobie o marcinie który i tak nie będzie opcją ofensywną w Suns co wczoraj pokazał ...

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Minnesota - Thunder over 197 @ 1,81 Pinnacle
Thunder prezentuje się rewelacyjnie szczególnie dwójka - Durant i Westbrook. Dzisiaj zdobyli w sumie ponad 65 pkt i jeśli tak dalej pójdzie nie wiem czy ktoś będzie w stanie ich zatrzymać. Tym razem zagrają z Wolves, którzy już powinni zagrać z Rubio. Hiszpan nie grał w Miami, więc jutro spokojnie zagra ponad 20 minut. Wilki są przyzwyczajone raczej do gry ofensywnej, a z Rubio będzie im to jeszcze łatwiej. Obie drużyny mają kim postraszyć w ofensywie szczególnie Thunder. Nieważne że grają b2b, bo nie jest to dla nich jakiś ogromny problem świadczą o tym rezultaty oraz wiek zespołu. Z drugiej strony Wilki, które mają duży potencjał i wg mnie nie są jutro na straconej pozycji. Oglądałem jedynie pierwszą połowę w Miami i radzili sobie dobrze. Mają kilka opcji w ataku, a z Rubio ich możliwości ofensywne dodatkowo się mnożą. Minnesota miała dzień przerwy po dwóch spotkaniach na wyjeździe i nie będzie mowy o żadnym zmęczeniu. Durant jednak chyba będzie poza zasięgiem gospodarzy, Westbrook ma czasami takie odpały że głowa mała ale jego gra zaczyna dojrzewać i nie popełnia już tak wielu błędów jak w poprzednim sezonie. Ostatnie pięć spotkań kończyły się wyłącznie overami w okolicach ponad 200 pkt, więc i tym razem nie widzę przeciwwskazań żeby nie padł podobny wynik. Co więcej Thunder rzucają sporo oczek na wyjazdach, mają najwyższą średnia pod względem pkt na mecz bo coś koło 105 pkt. Dodatkowo grają następny mecz dopiero 25 z Miami, więc nie będzie żadnej mowy o oszczędzaniu. Podobnie sytuacja wygląda z gospodarzem bowiem z Knicksami zaprezentują się za trzy dni. Zapowiada nam się świetny mecz i mam nadzieję, że Wilki grając u siebie powalczą z Thunder o jak najwyższy wynik.

alanex 432

alanex

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder(-3,5) [1.91] Bwin ⛔⛔ szkoda :/ widać było że brakowało Martina, szkoda, że info było dopiero przed samym meczem
W najciekawszym czwartkowym meczu w Minneapolis zmierzą się ze sobą Minnesota Timberwolves(12-11) i Oklahoma City Thunder(21-4) Osobiście jakoś nie widzę argumentów przeciwko OKC w tej chwili i nie sądzę że będą mieć wiele problemów by odnieść kolejne, trzynaste już zwycięstwo z rzędu. Cały zespól gra znakomicie, Durant z Westbrookiem standardowo zapewniają ponad 50 punktów co mecz i to samo zrobią jutro. Ogólnie zresztą, wątpię by Wilki skutecznie powstrzymały najlepszy atak w lidze zdobywający średnio 105,8 punktów na mecz. Dobrze do zespołu wprowadził się Kevin Martin, który z ławki zapewnia 16 punktów, pod koszem i &quot;twardość&quot; w defensywie zapewniają Ibaka i Perkins, jest też bardzo dobry obrońca na pozycjach 1-3 Sefolosha, który nie pozwoli Shvedowi czy Barea&#39;i na za wiele. Oklahoma co prawda b2b ale to młody zespól i nie ma mowy o zmęczeniu. Kolejny mecz grają dopiero w drugi dzień świąt wiec będą mieli kilka dni na odpoczynek i oszczędzania się też nie będzie. Zapowiada się bardzo dobre spotkanie, wiele ludzi przed telewizorami(mecz w TNT) na pewno oba zespoły dadzą z siebie wszystko, ale uważam że Thunder mają o wiele więcej do zaoferowania. Na koniec pewien ciekawy cytat z nba.com: &quot;They weren&#39;t any nights last season when Durant and Westbrook were struggling versus Minnesota.Durant averaged 38.7 points on 58.3 percent shooting in the three wins, while Westbrook scored 36.0 points per game on 52.7 percent from the field.&quot;
W tej chwili jest -3,5 myślę, że urośnie do -4,5-5 przed samym meczem, dla mniej &quot;odważnych&quot; samo ML i dubel z Miami z drugiego meczu doubleheaderu. Polecam i do oglądania chyba nie muszę zachęcać ;)

PS Gdy pisałem nie było jeszcze powyższej analizy, zgadzam się też co do overa.

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom