>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Grudzień 2012

Status
Zamknięty.
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Orlando - Minnesota over 191 @ 1,85 Pinnacle✅
Faworytem są Wolves i nie ma tutaj się nad czym zastanawiać. Z pewnością cieszy powrót Rubio, który na pewno wpłynie na ofensywną grę gości. Grał ostatnio 18 minut, jutro pewnie coś ponad 20, ale i tak jego obecność na parkiecie stwarza niesamowicie wiele sytuacji rzutowych. Orlando to ekipa składająca się głównie ze średniaków, podoba mi się jedynie Afflalo ale on i tak nie wygra sam meczu. Poprzednie wyniki obu drużyn są głównie overowe, Wolves tym bardziej z Rubio przyspieszą swoją grę. Magic rzucają jako tako u siebie, z Knicks 89 czy też ze Spurs 89. Co więcej patrząc na słabą obronę Orlando, goście powinni spokojnie przekroczyć linię ponad 90 pkt. Mam nadzieję, że Orlando także mnie nie zawiedzie i szczerze mówiąc linia 191 nie jest wcale taka spora jeżeli spojrzymy na poprzednie wyniki bezpośrednich pojedynków.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lax 1,2K

lax

Użytkownik
Mnie zastanawia spotkanie Bulls - Grizzlies. Mecz dwóch czołowych defensyw ligi, a linia na Chicago aż 6.5 - 7.5 pkt. Chociaż spodziewam się wygranej Memphis, to myślę że mecz będzie na styku. Żadna ze stron nie da odskoczyć rywalowi na większy dystans. Do tego ostatnio Chicago na fali wznoszącej, a Memphis troszkę słabiej niż na starcie sezonu. Ostatnie 5 meczy odpowiednio: Bulls 4-1, Grizz 2-3. Nad tym typem jeszcze się zastanawiam, biorę pod uwagę Timberwolves oprócz tego.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Spotkanie: Memphis Grizzlies vs Chicago Bulls
Typ: Luol Deng Poniżej 18,5 pkt ✅✅✅ e: 11 pkt Denga i tylko 70 Chicago

Kurs: 1,85
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Bulls jadą do Memphis i nie są faworytem mimo 2 wygranych z rzędu i niezłej formy.Do składu wraca Hinrich,więc zwiększa im się pole do rotacji (ostatnio na rozegraniu byli tylko Nate Robinson i rookie Teague). Spójrzmy jednak na Denga:
- Średnia w tym sezonie 17,8 pkt na mecz
- ostatnie 3 mecze średnio 14 pkt (17,19,8). Ostatnie 2 mecze zrobił na poziomie średniej, więc dziś przewiduję wynik poniżej 10 pkt zwłaszcza, że naprzeciwko będzie miał Gaya, Gasola i Zaca Randolpha.

Sudańczyk to typ defensora, a nie strzelca (ostatnio się poprawił w ataku), ale musiał punktować, bo pod nieobecność Rose’a, Hamiltona i Hinricha ktoś musiał dorzucać punkty ,aby wygrywać. Dziś wraca Kirk i Luol może skupić się na defensywie.

Polecam i pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +7
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
NIe rozumiem tego Sacramento,skład mają niezły a grają tak słabo że masakra.Ostatnio cały czas dostają lanie.Myślę czy grać handi na nich z Suns,wprawdzie będą b2b,no ale kiedyś muszą się przełamać.

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Memphis Grizzlies vs Chicago Bulls
Typ: over 181,5
Kurs: 2.03
Bukmacher: Pinnacle
18.12.2012 02:00

Analiza:
Czy kolejne spotkanie w wykonaniu chicagowskich byków to kolejny wynik under ustawiony przez bukmacherów?Myślę że w tym spotkaniu w końcu go nie będzie i oba zespoły zagrają w pełni na swoim poziomie i wynik będzie w granicach dwustu punktów.Gospodarze od pięciu spotkań w swoich meczach nie osiągneli wyniku w granicach dwóch setek.Goście od czterech spotkań także grają wyniki under i to grubo poniżej dwóch setek.Myślę jednak że w tym spotkaniu dadza upust swojemu rozgoryczeniu i zagrają w końcu na wynik over czyli koło dwóch setek albo więcej.Nie będą już tak zawzięci w obronie i dadzą sobie nawrzucać. Cięzko to wskazać zwycięscę dlatego też mój taki typ.W ich wcześniejszych spotkaniach , no ostatnich pięciu przynajmniej trudno wyszukac spotkania ponad dwieście punktów.Każde z nich było koło 180 albo ciut więcej lub poniżej.Czy dziś w stanie mogą sobie wkońcu nawrzucać.Myślę że tak.Oba zespoły potrafią także rzucić ponad setkę w swoim meczu tylko musi byc ten dzień.Sądzę że to jest właśnie ten dzień i dzis obie ekipy zbliżą się do granicy dwustu punktów razem.Są w stanie tego dokonac i na to dzis stawiam że tak się stanie.

F 30

fafarafa

Użytkownik
:O:O:O
japrdl.. co ty wypisujesz? Hinrich wraca, więc Luol może się skupić na obronie? Żartujesz sobie prawda? Kirk Hinrich, rzucający w blisko 30 min 6 pkt na 36% z gry.. No ale co tam - brakuje argumentów, to trzeba napisać byle co - ciemny lud kupi, a znający się na NBA może nie ogarną. NO WAY, czuwam i niech dla każdego kolejnego to będzie przestroga. Wypiszecie takie głupoty w analizie to będziecie się potem wstydzić. obiecuję.
Podpisuje się pod postem Blaise. Hinrich nigdy nie był scorerem, a już w szczególności od momentu rozstania z Bulls po sezonie 09-10 zaliczył spory &quot;decline&quot;. Teraz jego wartość ogranicza się tak naprawde do świetnej gry w obronie czym plusuje sobie u coacha Thibodeau.
Co do typowania tego meczu jeśli o mnie chodzi to jednak skłaniałbym się na typ Bulls (+6,5) lub na over gdyż linia (181,5 w bet-at-home) wydaje mi się mimo wszystko niska jak na ten mecz. Co prawda zarówno Memphis ( ostatnio ) jak i Bulls ( od &#39;dłuższej&#39; chwili ;) ) rzucają i dają sobie rzucić niewiele to jednak ponad 90 pkt obie ekipy powinny w tym meczu rzucić.
A jeżeli nie, to uważam, że obrona Chicago powinna utrzymać wynik w granicy 6 pkt. Chicago ostatni mecz przegrało więcej niż 6 punktami z Portland Trail Blazers 19 listopada w 3 meczu tzw. Circus Trip. Poza tym od tego momentu notowali albo zwycięstwa albo nieznaczne porażki.
Bulls (+6,5) 1.85 ⛔⛔
over 181.5 pkt 1.85 ⛔⛔
@ Bet-at-home

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 02:05
Oklahoma City Thunder (-4,5) - San Antonio Spurs
TYP: 1
KURS: 1,91
BUK: BWIN

Analiza:

Jutro o godzinie 2.05 polskiego czasu zostaną rozegrane kolejne mecz w najlepszej lidze w koszykówkę czyli NBA. Warto dodać że tam mecze są rozgrywane co jeden lub dwa dni i nikt nie marudzi że muszą tak grać. Według bukmacherów faworytem tego meczu są gospodarze lecz moim zdaniem goście mają w tym meczu też szanse na zwycięstwo. Ale zacznijmy wszystko od początku. Gospodarze tego meczu w konferencji zachodniej zajmują pierwsze miejsce z dorobkiem 19 zwycięstw i czterech porażek. Na własnym boisku rozegrali oni 15 meczy w których to wygrali 13 meczy i dwa spotkania przegrali. Natomiast na wyjeździe rozegrali osiem meczy w których to sześć meczy wygrali i dwa mecze przegrali. A więc jak widać w tym sezonie spisują się bardzo ale to bardzo dobrze i dlatego też znajdują się na pierwszej pozycji w konferencji zachodniej. Natomiast goście tego meczu w konferencji zachodniej znajdują sie na drugiej pozycji z dorobkiem 19 zwycięstw i sześciu porażek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to osiem meczy wygrali i dwa mecze przegrali. Natomiast na wyjeździe rozegrali 15 meczy w których to 11 meczy wygrali i cztery mecze przegrali. Gospodarze ostatnie sześć meczy wygrali natomiast goście tego meczu wygrali trzy mecze i trzy przegrali. Moim zdaniem ten mecz jednak padnie łupem gospodarzy ponieważ są w bardzo dobrej dyspozycji i sądzę że ten mecz wygrają.

Otrzymane punkty reputacji: +4
hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 1 @1.50 Expekt ✅✅✅
niewątpliwie hit tej nocy, będąca w znakomitej formie drużyna z Oklahomy mająca serię 10 zwycięstw z rzędu podejmie grających ostatnio w kratkę Spursów. Z początku miałem myśl, żeby grać na skończenie serii Oklahomy, jednak zobaczyłem listę kontuzji i widzę, że wypadł Ginobili. Niby tylko rezerwowy, ale jak ważny rezerwowy pokazał już nie raz ani nie dwa, swoimi trójkami potrafi pociągnąć wynik pod nieobecność na parkiecie Duncana i Parkera. Do tego od jakiegoś czasu nie gra już Stephen Jackson i Kawhli Leonard co jest też dużym osłabieniem jednak do tego już Spurs się zdążyli przyzwyczaić. Oklahoma jak to oni, u siebie gromią i chociaż ostatnio spuścili trochę z tonu i nie pokrywają tych wielkich handicapów jakie wystawiają buki to zazwyczaj są to pewne zwycięstwa i po prostu lekkie olewanie końcówek. Dzisiaj takiego olewania nie będzie bo rywal z najwyższej półki i jak to bywa w takich meczach Kevin Durant i Russell Westbrook będą robić zapewne małe show i rzucą gdzieś odpowiednio over 30 i 23 punkty (wg mnie). Zwłaszcza pojedynki Parkera i Westbrooka będą ozdobą dzisiejszego meczu, obaj są w czołówce graczy którzy z wielką łatwością wbijają się pod kosz. Myślę, że wobec osłabienia jakiego doznali Spurs to Oklahoma zwycięży w tym pojedynku, czuję także over 208 punktów @2.0 Expekt ⛔

powo ;)

/ weszło spokojnie, szkoda że SAS nie trzymało poziomu bo byłby także ten over

Otrzymane punkty reputacji: +3
clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Houston Rockets - New York Knicks 1 @ 4.50 B365 (a było wyżej kilka godzin temu)
Niepokonani we własnej hali od 10 spotkań Knicksi podejmą dziś w nocy w MSG Rakiety z Houston. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, bo zostanie przerwana któraś z ciekawych serii. Nowojorczycy tak jak wspomniałem, wygrali 10 kolejnych spotkań u siebie, Houston natomiast wygrało 6 ostatnich konfrontacji ze swoim dzisiejszym rywalem (ostatnia porażka to styczeń 2009). Biorąc pod uwagę 15 ostatnich spotkań między tymi ekipami bilans jest piorunujący, bo to aż 13-2! Faktem jest, że trener NYK - Mike Woodson dokonał rzeczy niesamowitej, bo nauczył drużyny dobrej defensywy, która od wielu lat była ich piętą achillesową i to głównie dzięki temu są liderami na wschodzie. O ich potencjale w ataku, przekonaliśmy się już w ubiegłym sezonie, natomiast skuteczna obrona to coś nowego. Mimo to dwa dni temu, byli o włos od porażki z Cavs na własnym parkiecie. Co prawda w tamtym meczu, życiówkę zagrał Irving, ale nie zmienia to faktu, że tamten mecz już tak idealny w wykonaniu nowojorczyków nie był. Varejao przestrzelił ostatni rzut wolny, w ostatniej sekundzie spotkania, przez co nie doszło do dogrywki. Rakiety moim zdaniem grają lepiej niż wskazują na to wyniki, choć muszę przyznać że są bardzo niekonsekwentni w swojej grze. Wczoraj przegrali co prawda w Toronto, ale podobnie jak w meczu Cavs-NYK, losy spotkania ważyły się do samego końca. Nie zmienia to faktu, że rywal z najwyższej półki to nie był i że ten mecz powinni wygrać. Kevin McHale ma w tym sezonie do dyspozycji znacznie mocniejszy skład i od początku sezonu liczyłem na to, że jego zespół sprawi niejedną niespodziankę. Na razie rewelacji nie ma, brakuje zgrania, Lin (powracający do MSG) dużo traci, gdy na boisku jest Harden, ten natomiast jest niekwestionowanym liderem swojego teamu, choć widać gołym okiem, że dopiero uczy się swojej nowej roli. Mecz z Knicksami będzie dla nich back-to-back to dodatkowo utrudnia sprawę, ale wiadomo, że to NBA i tak naprawdę możemy spodziewać się wszystkiego. Podsumowując, wiele wskazuje na 11 zwycięstwo we własnej hali gospodarzy, ja jednak uważam, że ich domowa seria dziś dobiegnie końca. Grają z niewygodnym rywalem, który kilkakrotnie w ostatnich latach utarł im nosa. W zespole gości jest kilku indywidualnie genialnych zawodników, chodzi mi przede wszystkim o Hardena a w tym meczu liczę także na Jeremy&#39;ego Lina, który po raz pierwszy zagra przeciwko byłym kolegom i liczę na to, że pokaże dziś to co pokazał kilkakrotnie reprezentując barwy drużyny z Nowego Jorku.

Otrzymane punkty reputacji: +44
clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Zdecydowałem się znów na ryzyko, zresztą nie tylko w tym przypadku (KZS)
NOH - GSW 1 @ 3.80 B365
GSW to moim zdaniem kolejna ekipa, której wyniki są lepsze od gry i z biegiem czasu powinni (moim zdaniem) obniżać loty. Jeśli chodzi o bilans u siebie do tej pory to 9:3 a ostatni domowy mecz to porażka (w bardzo kiepskim stylu) z Orlando Magic. Natomiast NOH z najgorszym bilansem na zachodzie, zaledwie 5 zwycięstw (z czego dwa odniesione na wyjazdach). Moim zdaniem drużyna ze stanu Luizjana, nie jest wcale tak słaba a ostatnie miejsce w konferencji, wcale nie oznacza, że są najsłabszą ekipą w lidze, w tym sezonie. Ostatnio wygrali 4 grudnia, trochę czasu minęło a jestem przekonany, że Szerszenie jeszcze pokażą, że stać ich na więcej i liczę na to, że nastąpi to jeszcze w 2012 roku. Teoretycznie wszystko przemawia za GSW, ale właśnie! Biorąc pod uwagę tylko 3 ostatnie wyjazdy Hornets i bilans 0:3 wygląda to fatalnie, ale jeśli spojrzymy na rywali, czyli kolejno: Heat, Thunder i Trailblazers i fakt, że potrafili z tymi rywalami walczyć (w meczach z OCT i Portland przegrali dosłownie w ostatnich sekundach) to nie zdziwię się jeśli dziś powalczą także z GSW. Tym bardziej, że potrafią grać naprawdę fajny, zespołowy basket.
Jakie są wasze odczucia ?

Otrzymane punkty reputacji: +2
andrewo8 49

andrewo8

Użytkownik
A kusiło mnie żeby zagrac czysty win na rakiety za co + dla ciebie odważny typ ale brakło mi chyba czegoś w stylu cojones i bezpieczne + 10 też mały uśmieszek na mojej twarzy buduje najaważniejsze że jest profit

Co do dzisiejszego meczu Hornets to bardzo ciekawy będzie na nich handi mieli trudny terminarz do tego doszłą nieobecnosc Davisa wygrali ostatnio hoho to było naprawdę dawno bo na początku miesiąca z Bucks ... dzisiaj martwi mnie tylko kto tak naprawdę będzie ganiał za Currym bo jeśli rookie Rivers to nie widzę tego dobrze a jeśli będzie krył Thompsona to znowu ten będzie on fire Vasquez to dobry podający ale na Currego nie ma obrońcy w tej lidze zwłąszcza gdy go nie bolą kostki pod koszami Lopez Davis i Anderson ale ten to będzie gdzieś wyciągał Lee do rogów i &lt;dobrze bo ten w życiowej formie z dabuldabul co mecz&gt; i rzucał dystansowo frontcourt będzie bardzo wyrównany bo i GSW też o dziwo dobrze ostatnio grają na tablicach a w połączeniu z świetnym duetem Curry-Thompson &lt;wreszcie w formie&gt; to wyniki są jakie są ..Mimo że więcej atutów mają gospodarze to liczył bym tutaj na małe przełamanie NOHA i motywację Monty williamsa do wytężonej defensywy na backourcie Wojowników. jeśli nie dzisiaj to jutro grają z Clips a później z Spurs na wszystkie te mecze będą mieli wysoki handi w którymś z tych meczów go pokryją więc nawet można wygospodarowac tutaj trochę kasy na progresję.
Do fajnego meczu dojdzie też w Cleveland człowiek w masce będzie mógł raz jeszcze zadziwic bo grają z Raps. W ostatnich 2 meczach przygrywali minimalnie z Bucks i z Knicks raps bez swoich liderów ciągną ten wózek nawet udało im się wygrac 2 mecze z rzędu ale to będzie koniec tej ich &quot;serii&quot; bo jadą na wyjazd a nie wygrali tam od miesiąca normalnie szukał bym tutaj przełamania ale nie dzisiaj z Cavs byc może wróci dzisiaj Waiters do Irvinga

knightkuba 39

knightkuba

Użytkownik
19.12.12 / 01:00
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers
Typ: 2 (-4,5)
Kurs: 1,9
Buk: bet365

Toronto Raptors bez trzech kluczowych zawodników Andrea Bargnaniego, Landryego Fields&#39;a oraz Kye Lowry&#39;ego przyjeżdzają do Cleavland po serii dwóch wygranych u siebie przeciwko Dallas i Houston. Jestem pod wielkim wrazeniem że udało im się wygrać z Houston ale grali u siebie o wczesnej porze z przeciwnikiem który potrafi raz zagrać super a raz dopasować się do poziomu przeciwnika i tak było w tym przypadku choć walka trwała do końca. Dzisiaj pierwszy mecz wyjazdowy i ta seriia dobiegnie końca z Cleveland który mają pełen skład i bardzo możliwe że wróci Waiters. Obie drużyny nie mają najlepszy statystyk i napewno tutaj Clevaland będzie chciało pokazać przed własną publicznością swoje walory.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Ciekawie dziś będzie w nocy, fajne, zacięte mecze się zapowiadają. Ja z bogatej oferty wyselekcjonowałem dwa typy:

1. D.Howard - K. Walker ilość punktów 1 za 1,80 w Milenium

Trzy razy sprawdzałem, czy nie ma jakiegoś +3,5 dla Gemby, ale nie ma... Średnia Dwighta to 18,2 a w LA 19,1. Walker notuje 18,1 ale na wyjazdach ledwie 12,1 pkt. Do tego Mullens czy Biyombo to obrońcy dla Howarda żadni, natomiast Kemba niejednokrotnie odbije się od Kobyego. Ok. Walker palnął ostatnio 32 z Orlando i tego mu nikt nie odbierze, ale dziś nie widzę go w tej potyczce.

2. Brooklyn - Utah 1 za 1,55 w Milenium ⛔

Przyjemny kurs na zwycięstwo, np. Bet 365 za ten kurs daje 2,5 punkta w stronę gości. Brooklyn miał ostatnio pod górkę ( L5 ), ale ostatnio wygląda to już lepiej ( w2 ) plus minimalna porażka z Bulls. Goście są ewidentnie pod formą. Plegli z Phoenix i Memphis i to dwa razy ponad 10 oczek. Jeszcze dwa argumenty - D.Will przeciwko Utah, to spina na maxa i pewnie koło 30 oczek, a podkoszowi Brooklyn powinni spokojnie wyeliminować podkoszowych Utah, odbierając najpoważniejsze argumenty. Ja tu widzę zwycięstwo Brooklyn i to dość pewne.

Powodzenia !

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Ciekawie dziś będzie w nocy, fajne, zacięte mecze się zapowiadają. Ja z bogatej oferty wyselekcjonowałem dwa typy:

1. D.Howard - K. Walker ilość punktów 1 za 1,80 w Milenium

Trzy razy sprawdzałem, czy nie ma jakiegoś +3,5 dla Gemby, ale nie ma... Średnia Dwighta to 18,2 a w LA 19,1. Walker notuje 18,1 ale na wyjazdach ledwie 12,1 pkt. Do tego Mullens czy Biyombo to obrońcy dla Howarda żadni, natomiast Kemba niejednokrotnie odbije się od Kobyego. Ok. Walker palnął ostatnio 32 z Orlando i tego mu nikt nie odbierze, ale dziś nie widzę go w tej potyczce.
Wszystko super, tylko obrona Lakers na obwodzie to jest kompletna padaka i taki zawodnik jak Walker będzie ich tam robił jak chciał. Obecnie Jeziorowcy na jedynce nie mają praktycznie nikogo, starają tam upychać Morrisa, ale średnio to wychodzi. Kto ma go dzisiaj pokryć?. Lakers regularnie tracą over 100 punktów nawet w meczach na swoim terenie. D&#39;Antoni preferuje oczywiście styl wybitnie ofensywny, praktycznie nie skupia się na obronie. Walker dziś spokojnie jest wstanie nabić nawet ze 30 oczek, wszystko zależy od tego czy Charlotte nie dostanie blow&#39;a. Howard też dziś powinien zaszaleć, bo rywali pod koszem ma lekko niepoważnych. Chyba lepszym rozwiązaniem jest zagranie tutaj overów wymienionych przez ciebie zawodników i tak też robie.
Walker over 17.5 (1.92) &amp; Howard over 19.5 (1.92) Etoto

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Spotkanie: Brooklyn Nets vs Utah Jazz
Typ: Deron Williams ponad 17,5 pkt
Kurs: 1,85 ⛔ e: tylko 14 pkt - zabrakło trójek
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Średnia punktów na mecz w całej karierze DWilla (17,6 ppg) praktycznie pokrywa się ze średnią z bieżącego sezonu (17 ppg). Ostatnie 3 mecze Deron miał bardzo dobre:
24 pkt na wyjeździe z Bulls, 17 pkt u siebie z Pistons, 12 pkt away w Toronto. Średnia z 3 ostatnich gier jest więc na poziomie 17,66. Dziś jednak bardzo istotny mecz dla Williamsa i jego podejście będzie specyficzne (przypominam, że UTAH to jego były team i będzie chciał im pokazać, co stracili).
Poza tym atut własnego parkietu in plus - wg mnie będzie często faulowany, ale to rzuty za 3 pkt zadecydują o powodzeniu typu.

Poza tym atakuję ujemne handi na Cavs (-4,5 za 1.91 w Unibecie)

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA, godz. 01:05
Washington Wizards - Atlanta Hawks(-7)
TYP: 2
KURS: 1,94
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Jutro o godzinie 1 polskiego czasu zostanie rozegrany mecz w NBA pomiędzy zespołem Washington a zespołem Atlanta. Według bukmacherów faworytem tego meczu są goście lecz powiem że kurs jest tak interesujący że warto zagrać na ten mecz z handicapem bo gospodarze tego meczu grają po prostu fatalnie w ostatnim czasie. Gospodarze w konferencji wschodniej zajmują ostatnie miejsce z dorobkiem trzech zwycięstw i 18 porażek. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to dwa mecze wygrali i aż osiem spotkań przegrali. Natomiast na wyjeździe rozegrali w tym sezonie 11 meczy w których to jeden mecz wygrali i aż 10 spotkań przegrali. A więc jak widać grają po prostu fatalnie w tym sezonie. W ostatnich sześciu meczach pięć meczy przegrali i jeden mecz wygrali z zespołem New Orleans 77:70. Natomiast goście tego meczu w konferencji wschodniej znajdują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 14 zwycięstw i siedmioma porażkami. Na własnym boisku rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to osiem meczy wygrali i cztery mecze przegrali. Na wyjeździe idzie im zdecydowanie lepiej ponieważ rozegrali 9 meczy w których to sześć meczy wygrali i trzy mecze przegrali. W ostatnich sześciu meczach wygrali oni cztery mecze i dwa mecze przegrali z Miami Heat na wyjeździe i z Golden State na własnym boisku. Oba te zespoły w ostatnim czasie czyli w roku 2012 grały ze sobą cztery mecze i to Atlanta wygrała wszystkie mecze (odpowiednio 102:88; 95:92; 101:100; 104:95) a więc jak widać warto w tym meczu jakiś handicap zagrać bo goście powinni sobie poradzić z zespołem który mecz za meczem przegrywa swoje starcia. Stawiam na pewną wygraną Atlanty co najmniej 10 oczkami ;)

ziomeczek9393 21,1K

ziomeczek9393

Użytkownik
Popieram typ kolegi na Brooklyn. Utah po wyszarpanym zwycięstwie nad San Antonio wyraźnie spuściła z tonu i wydaje się że polegnie po raz 3 z rzędu, zważywszy na to iż jest to drużyna własnego parkietu. Do dubelka można pomyśleć o Hornets z handi, jak niektórzy tutaj podpowiadają, bądz wygrana Cleveland wydaje się również fajną opcją.

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
19.12.12 / 04:30
Koszykówka, NBA
Los Angeles Lakers - Charlotte Bobcats
Typ: Poniżej 211,5 pkt
Kurs: 1,50
Buk: Bet365
Lekko mnie zdziwiły tak wysokie linie na over. Owszem, w kilku ostatnich meczach czy to Lakersów czy Bobcats zdarzały się grubsze wyniki jak 107:116, 110:117 (Lakersi z NYK i Utah), oraz 102:132 (Bobcats ze Spurs), ale czemu akurat dziś miałby być w Los Angeles taki otwarty pojedynek? Jeziorowcy pomału chyba odbijają się od dna, dwa ostatnie mecze wygrane, z Wizards i 76ers, Bobcats kontynuują serie porażek, która obecnie wynosi 11 i nic nie wskazuje na to, żeby w hali Lakersów mieli realne szanse powalczyć o przełamanie tej serii. Chociaż dwa mecze to zbyt mało by wysnuwać zdecydowaną teze o wyjściu z kryzysu LAL, więc może jednak nie będę przekreślał Bobków. Patrząc jednak na ich poprzednie spotkania widać, że są to mecze w których wyniki końcowe oscylują w granicach 200 pkt, ale nic ponadto. Wprawdzie mieliśmy dwa odstępstwa od tej reguły (mecz z SAS i z Portland - z uwagi na dogrywkę), ale jednak generalnie nie są to mecze gdzie z góry można by założyć wynik grubo powyżej 200 pkt. Teoretycznie w tym meczu z punktami ostro powinni nadrabiać Lakersi i w trzech ostatnich meczach u siebie - trzy razy wynik końcowy ponad 211 pkt. Ale zdarzały się też wyraźne undery jak 95:90 z Nets albo jeszcze ciekawszy wynik 77:79 z Pacers. Moim zdaniem Bobcats nie pójdzie na otwartą wymianę ciosów z Jeziorowcami bo taka taktyka jest raczej z góry skazana na porażke. Rozsądniejsza byłaby spokojna gra, solidnie w defensywie, dobrze w kontrataku i na linii rzutów wolnych. Okazji do jednego i drugiego powinno być dużo bo LAL nadal popełnia sporo błędów własnych. Dlatego Bobcats powinno zagrać rozważnie w ataku, perfidnie wykorzystując nadarzające się okazje. Jeśli pójdą na otwartą wymianę z Bryantem i spółką to będą bez szans bo wtedy nawet spora ilość błędów własnych ze strony LAL na niewiele sie zda, gdy gra będzie dynamiczna zapewniająca wiele okazji do zdobywania punktów. Przy takiej wymianie ciosów atut w osobie Bryanta powinien silnie się dać Bobkom we znaki. Mam jednak nadzieję, że ich trener potrafi myśleć i zastosuje zrównoważoną taktykę, bo do gry na hurra z Lakersami Bobki mają niestety za małe uszy.

dwill 620

dwill

Użytkownik
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors
1(-5.5)
2.07
Pinnacle
5/10
Cavaliers po powrocie Irvinga są groźnym zespołem dla każdego. Wliczając jeszcze dzisiejszą przewagę parkietu i braki dwóch zawodników w ekipie gości z wyjściowej piątki - Lowry i Bargnani, to czeka ich nie łatwa przeprawa, bo ich ATS na wyjeździe wynosi 5-10.
W zespole gospodarzy możliwy jest powrót Waitersa .
Chicago Bulls - Boston Celtics
2(+2)
1.85
Pinnacle
5/10
Dzisiejszy gospodarz pojedynku podejdzie grając dzień po dniu, w takim przypadku ich ATS wynosi 4-5. Boston Celtics z zespołami ze swojej konferencji ma bilans ATS 5-9. ATS gdy przypada im rola doga w meczu wyjazdowym również nie jest pozytywna, bo wynosi 1-4, jednak 24h po meczu w Memphis, gdzie Byki uległy 71:80, powinno być to odczuwalne, bo Celtowie są wymagającym zespołem z solidną rotacją i Doc Rivers powinien to skrupulatnie wykorzystać. Szczególnie Rajon Rondo, który naprzeciwko siebie nie będzie miał żadnego rewelacyjnego obrońcy.
Denver Nuggets - San Antonio Spurs
2(+2)
2.00
Pinnacle
5/10
Po tym kursie grzech nie spróbować.
Drużyna z San Antonio podejdzie do spotkania grając dzień po dniu, jednak ich ATS w takim przypadku wynosi 4-1-1.
Jako dog na wyjazdach ATS 1-1.
W listopadzie Spurs rozgromili Nuggets 126:100.
Nuggets obecnie mają serię dwóch zwycięstw z rzędu, zaś Spurs podejdą do tego meczu po porażce z Oklahomą City Thunder.
We wczorajszym meczu kontuzji doznał Ginobili, ale dziś jego występ jest realny, więc kieruję się że Spurs nie poddadzą się tak łatwo.
Powodzenia!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom