matbie
Znawca - NBA
Nie no to jest prawda i w zupełności się z tym zgadzam. Ja tutaj naprawdę starałem się od momentu jak wszedłem w ten "świat" dawać przynajmniej jakiś typ na dzień, często było to więcej. Był okres gdzie szło naprawdę super, ale wiadomo jak to NBA zweryfikowała szybko moje poczynania. Generalnie też uważam, że skoro to jest typer i analizy o NBA i jest te 82 mecze to fajnie jakby każdego dnia coś wrzucać. Wiem, że to jest praktycznie nierealne żeby cały czas coś wygrać, ale ja z perspektywy kogoś kto coś tam się orientuje w tej lidze, zawsze miło i fajnie jest mi samemu zweryfikować czyjąś analizę i tok myślenia danej osoby. Często kieruje się swoimi obserwacjami i spostrzeżeniami, ale te analizy są niekiedy o dupe rozbić, tak w moim jak i innych przypadkach. Zastanawiamy się nad meczami b2b, kontuzjami, analizuje mecze u siebie czy na wyjeździe h2h, statystyki z historii, jakieś defensive rating i tak naprawdę to jest tylko kolejny mecz dla nich i jeżeli będą mieli dobry dzień to wygrają, a jeżeli przeciwnicy to oni to wygrają. To takie częste wróżenie z fusów, podobnie jak przy NHL.
Fakt, że te typy na OKC i Denver wydawały się naprawdę super, ale sam nie chciałem tego grać. Podobnie miałem z Pelikanami, mówię sobie przed meczem że powinni ograć GSW, bo przecież gospodarze o nic nie grają, a Pelikany mają znowu mecz z gatunku must to win. No ale potem sobie myślę, że GSW u siebie, na pewno będą chcieli się pokazać i to wygrać. Mecz był naprawdę bez odpuszczania i obie drużyny cisnęły niesamowicie. Koniec końców tak jak się spodziewałem Pelikany to wzięły, ale ja tego nie zagrałem takie to już jest NBA.
Wiadomo wkraczamy w fazę PO, więc teraz już kto lepszy ten będzie wygrywał, spinanie się na maxa i zobaczymy kto ile jest warty. Problem w tym, że znowu będą niespodzianki, ale to też lubię grać bo jest to coś ekscytującego, że tak to nazwę.
Jak myślicie Denver czy Minnesota w PO? ; ) a może jeszcze ktoś inny odpadnie...wrzucę terminarz tych ekip:
portland – den, uta
utah – lal, gsw, por
san antonio – sac, nop
oklahoma – mia, mem
minnesota – mem, den
new orleans – lac, sas
denver – por, min
Fakt, że te typy na OKC i Denver wydawały się naprawdę super, ale sam nie chciałem tego grać. Podobnie miałem z Pelikanami, mówię sobie przed meczem że powinni ograć GSW, bo przecież gospodarze o nic nie grają, a Pelikany mają znowu mecz z gatunku must to win. No ale potem sobie myślę, że GSW u siebie, na pewno będą chcieli się pokazać i to wygrać. Mecz był naprawdę bez odpuszczania i obie drużyny cisnęły niesamowicie. Koniec końców tak jak się spodziewałem Pelikany to wzięły, ale ja tego nie zagrałem takie to już jest NBA.
Wiadomo wkraczamy w fazę PO, więc teraz już kto lepszy ten będzie wygrywał, spinanie się na maxa i zobaczymy kto ile jest warty. Problem w tym, że znowu będą niespodzianki, ale to też lubię grać bo jest to coś ekscytującego, że tak to nazwę.
Jak myślicie Denver czy Minnesota w PO? ; ) a może jeszcze ktoś inny odpadnie...wrzucę terminarz tych ekip:
portland – den, uta
utah – lal, gsw, por
san antonio – sac, nop
oklahoma – mia, mem
minnesota – mem, den
new orleans – lac, sas
denver – por, min