>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nastroje i szanse przed i po ostatnich spotkaniach Polski

Status
Zamknięty.
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
piotrek21

Co do braku Małeckiego było mówione przez komentatorow na C+ podczas meczu Wisły. Mianowicie &#39; podobno&#39; Majewski dyskutował z trenerem kady juniorskiej , która przeciez gra eliminacje. Zdecydowali , że zabierze z ofensywnych graczy tamtej repry tylko jednego i padło na Grosika. W sumie posuniecie dobre bo jeśli ma powołac Małeckiego i Grosika i jeden ma zagrac a drugi grzac ławe to lepiej niech pomoże kadrze u-21 w eliminacjach. Chociaż faktem jest , że &#39; Mały&#39; jest ostatnio w formie może nawet lepszej niż Kamil.
Z drugiej strony podkreślam jeszcze raz on narazie dokończyc ma eliminacje wiec spokojnie z tymi ocziekiwaniami odmłodzenia zespołu na to przyjdzie czas po eliminacjach.
Absolutnie go nie bronie ale niektóre wybory na papierze ma trafne i jak zestawi dobrze zespół to naprawde bedzie to najmocniejszy na tą chwile. Bramka?
Tu nieukrywam także mam wątpliwosci chociaz mnie akurat nie obchodzi ile kto ma lat. JEsli na euro2012 mialby bronic jakis wiekowo &#39; polski seamen&#39; to może to byc nawet 38-38 latek jeśli bedzie najlepszy. Chociaz faktem jest , że na ławce powinni siedziec wówczas młodzi a nie Dudek wiekowy,Kowalewski także i młodszy troche Przyrowski.
Dziwne bo z bramkarzami raczej problemów nie mamy.
Oczekiwałbym wiecej szans dla Fabiana czy Szczęsnego. Kuszczaka nie tykam bo gra bardzo mało...jak Dudek.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Dzisiaj wyczytałem gdzieś, że Majewski ma prowadzić zespół w 4 meczach a nie w 2 tak jak pisano. Mają jeszcze nadzieje na baraże a jeśli nie wygramy tych dwóch spotkań w eliminacjach to podobno są już ustalone w tym terminie co baraże mecze towarzyskie z Chile i Rumunią jak dobrze pamiętam. Wydaje mi się, że po tym co przeczytałem to raczej G. Lato chce zostawić na dłużej Majewskiego dlatego takie posunięcie. Przegra eliminiacje to powie ze było zbyt mało czasu i dadzą mu szanse w meczach towarzyskich, jeden z nich wygra i zostanie już na Euro 2012 i w zarządzie PZPN każdy będzie zadowolony oprócz nas kibiców...

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Co do braku Małeckiego było mówione przez komentatorow na C+ podczas meczu Wisły. Mianowicie &#39; podobno&#39; Majewski dyskutował z trenerem kady juniorskiej , która przeciez gra eliminacje. Zdecydowali , że zabierze z ofensywnych graczy tamtej repry tylko jednego i padło na Grosika. W sumie posuniecie dobre bo jeśli ma powołac Małeckiego i Grosika i jeden ma zagrac a drugi grzac ławe to lepiej niech pomoże kadrze u-21 w eliminacjach.
Dla mnie to takie posunięcie ani w tą, ani w tamtą. Jak chcemy żeby U-21 coś pograła to zostawiamy obu i niech coś sklecą w młodzierzówce, a jak zabieramy to obu. Jeden to pomocnik który dogrywa sporo piłek a drugi to klasowy napastnik. Razem w U-21 mogą coś zdziałac a jak będzie się tak brac ich na wyrywki jeden tu drugi tam to nie wiem gdzie to nas zaprowadzi. Decyzje Majewskiego są mocne tylko w ataku, inne formacje leżą. Ostatnio oglądałem mecz Zagłebia Lubin z Cracovią i obrona &quot;Pasów&quot; przy stałych fragmentach była tragiczna. Tego całego Polczaka to bym na mecz z Flotą Świnoujście nie wystawił a co dopiero na Czechy. W weekend trener broni swoich powołań jak lew a w tygodniu odsyła kilku piłkarzy. Czemu nie jedzie Glik? Bo jedzie Kokoszka. A w środe bodajże okazuje się że Kokoszka nie jedzie bo nie gra w klubie. I gdzie tu logika?

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Jedna wielka katastrofa to co pokazali nasi pilkarze. Pogoda pogoda ale to co sie dzieje w PZPN to masakra. Niech ktos w koncu zrobi z tym porzadek bo tak dalej byc nie moze. Nasz pilka to wielkie dno i wstyd mi jak na to patrze. Potrzebny jest czlowiek ktory zbuduje wszystko od poczatku. Prezes Lato powinnien odejsc jego miejsce powinnien zajac Z. Boniek ktory zna ludzi, ma uklady i nie jest ze srodowiska tego co wszyscy. Nastepnie zatrudnil bym Nowaka na selekcjonera ktory wyrobil sobie renome w Stanach. Sa ludzie od ktorzy potrafia zrobic cos z niczego, interesy sa w ich w glowach a nie dawac podejmowac ludziom decyzje ktorzy nie maja pojecia o tym a sa tam tylko dlatego, ze kiedys grali dobrze w pilke. Nie wiem czego oczekujemy w ME kiedy beda organizowane u Nas. Jesli nic sie nie zmieni to oprocz stadnionow ( o ile zdarzymy je wybudowac) nic innego nie bedzie.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Nie wiem co narzekasz, to bylo jedno z lepszych spotkan jakie nasi ostatnio rozegrali, biorac pod uwage kaszane z meczu z Czechami, Slowenia czy Irlandia to wygladalo duzo lepiej... choc oczywiscie i tak mozna bylo zagrac lepiej.

Mi po spotkaniu z Slowacja zostanie w pamieci postawa Dudka, facet pokazal ze mu zalezy. Mogl siedziec w cieplej Hiszpanii, nie meczyc się, uniknac trudnego tematu a jednak na kadre przyjechal mimo iz ta jest w bagnie w jakim dawno juz nie byla, zagral w ekstremalnych warunkach i uratowal nam dupsko, respect dla goscia, bo inny przy tym co On osiagnal dalby sobie spokoj.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Moze i masz racje z Dudkiem. Facet ma tyle kapuchy wiec po co ma marznac? Pokazal sie z dobrej strony ale z drugiej strony czemu nie dac szansy Fabianskiemu ? Przeciez to on prawdopodobnie bedzie nr jeden na ME.

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Mecz ze Słowacja nie był miarodajny. Szybko stracona bramka spowodowała że Słowacy za wszelką cenę chcieli obronic wynik, zważywszy że dawał im pierwszy awans na mundial od czasów Czechosłowacji. Myślę że południowi sąsiedzi mieli też w głowach mecz ze Słowenią, w którym sporo atakowali a wynik był rozczarowujący. Jedyne co się udało to bojkot, który trzeba rozszerzyc też na mecze towarzyskie. PZPN ma gdzieś kibiców, korupcje uważa za chleb powszedni, a rzecznikiem związku zostaje facet który nie dośc że potrzeboje tłumacza by porozumiec się z osobami z zagranicy to jeszce obrzucanie błotem innych najlepiej mu wychodzi. Dośc Engelów, Piechniczków, Kręcin i innych, czas dac piłkę w ręce wykwalifikowanej kadry.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Sebastian Boenisch (23 l.) wciąż zastanawia się, czy grać w reprezentacji Polski, czy Niemiec. Dyrektor sportowy Werderu Brema Klaus Allofs (54 l.) twierdzi, że obrońca jest bliski powołania do kadry naszych zachodnich sąsiadów!
Piłkarz Werderu obecnie przechodzi rehabilitację po operacji kolana. Do gry wróci w połowie lutego. Jednak cały czas i federacja polska, i niemiecka namawiają go do gry w swoich barwach. O przejściu na &quot;polską stronę&quot; nie chce słyszeć dyrektor sportowy bremeńskiego klubu. Mało tego, Klaus Allofs twierdzi, że Boenisch niedługo dostanie powołanie do reprezentacji Niemiec!
- Jeśli Sebastian będzie się w takim tempie rozwijał, to już niebawem powinien znaleźć uznanie w oczach Joachima Loewa. Już grał w młodzieżowej reprezentacji, ale chcemy z niego jak najszybciej zrobić zawodnika drużyny seniorskiej - deklaruje Allofs.
Z kolei Franciszek Smuda (62 l.) chce powołać Boenischa już na marcowy mecz z Bułgarią.

se.pl
Co to będzie, co to będzie :]

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jak widzicie najbliższe mecze Polaków?
Przypomnę, że podopieczni Franciszka Smudy zagrają z trzema rywalami:

Finlandią - 29 maja (w Kielcach)
Serbią - 2 czerwca (w austriackim Kufstein)
Hiszpanią - 8 czerwca (w Murcii)

Kadra powołana na te trzy spotkania sparingowe jest następująca:

Bramkarze:
Tomasz Kuszczak (Manchester United), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (Roda Kerkrade).

Obrońcy:
Dariusz Dudka (Auxerre), Kamil Glik (Piast Gliwice), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Marcin Kowalczyk (Dynamo Moskwa), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus).

Pomocnicy:
Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Mateusz Cetnarski (GKS Bełchatów), Patryk Małecki (Wisła Kraków), Adam Matuszczyk (FC Köln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (Lille), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Maciej Rybus (Legia Warszawa).

Napastnicy:
Ireneusz Jeleń (Auxerre), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Dawid Nowak (GKS Bełchatów), Artur Sobiech (Ruch Chorzów).

Rywale dośc trudni. Szczególnie Hiszpania i Serbia bo to przeciez drużyny, które za kilka dni rozpoczną grę w mistrzostwach świata. Z Finlandią też nam się ostatnio grało słabo. Spodziewam się, że może się skończyć nawet trzema porażkami, ale liczę na optymistyczny wariant z porażką, remisem i jedną wygraną.. ;)

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Jesli sprawdza się spekulacje z podglądanych treningów to z Finlandią zagramy bardzo ofensywnie 1-4-3-3 co w takich spotkaniach jak z Finami u nas jest niespotykane.
Zapewne zagra MAtuszczyk może on poprowadzi gre. Ciekawy jest wariant z Sadlokiem obok niego w pomocy ale ciekawe czy aż tak zaryzykuje Franz.
NApewno bedzie gra do przodu i gra o zwyciestwo bo mimo roznych eksperymentow czy ubytków w skladzie my juz meczy towarzyskich nie gramy.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jesli sprawdza się spekulacje z podglądanych treningów to z Finlandią zagramy bardzo ofensywnie 1-4-3-3 co w takich spotkaniach jak z Finami u nas jest niespotykane.
Zapewne zagra MAtuszczyk może on poprowadzi gre. Ciekawy jest wariant z Sadlokiem obok niego w pomocy ale ciekawe czy aż tak zaryzykuje Franz.
NApewno bedzie gra do przodu i gra o zwyciestwo bo mimo roznych eksperymentow czy ubytków w skladzie my juz meczy towarzyskich nie gramy.
Jaki niespotykany? A z Bułgarami jak byliśmy ustawieni? Sprawdziło się, więc teraz warto to tylko ulepszać. Mnie martwi co innego: Jest miejsce w kadrze dla prezentującego żenadę - Fabiańskiego, a nie ma miejsca dla bramkarza, który jest dla mnie NUMEREM JEDEN, obojętnie czy wpuszcza klopsy w Szkocji czy nie.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Czytaj ze zrozumieniem - &quot; co w takich spotkaniach z Finami jest u nas niespotykane&quot; ;]
Zazwyczaj nasi znakomici trenerzy ustawiali nas niezbyt ofensywnie na Finow nastawiali sie na walke. Czesto szukano typowego &#39; rozbijaka&#39; jakiegos wysokiego teraz to ladniej wyglada.
A o ulepszaniu moglaby byc mowa jakbys my grali tym samym skladem.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Np ostatni mecz z Finlandia. O ile dobrze pamiętam to Polacy ze Skandynawami mieli problem. Czy to z Finlandią czy to Danią , Norwegią czy Szwecja zawsze szło nam ciężko. Co prawda ostatnio nie wygrali ale sposób w jaki się zaprezentowali ostatnio z Finami i ostatnimi meczami mnie napawa optymistycznie. Za Leo było coś takiego że jak któryś piłkarz zdecydował się na strzał zza pola karnego i nie trafił automatycznie wiązało się to ze wściekłością Leo. Jak jest w ostatnich meczach ? Franz uśmiechał się , łapał za głowę a nawet brawo bił ! to że mało tych strzałów było celnych to tylko podkreśla fakt jak w naszej lidze poziom wyszkolenia technicznego jest dość niski. Jeżeli tylko popracują na celnością będzie git. Rywale analizując naszą grę będą widzieć jak gramy tzn wszechstronnie. Tak na prawdę nie będą wiedzieć czego się spodziewać bo zagrożenie będzie z każdej strony czy to zza pola karnego czy po dośrodkowaniu czy po jakiejś szarży. a np za Leo przynajmniej pod koniec było wchodzenie z piłką do bramki. Początkowa wyniki były bo nikt się w tym nie łapał później stało się to zbyt schematyczne i łatwe do zatrzymania i wyniki siadły. Dlatego Smuda stara się wpoić piłkarzom że np bramki zdobywa się też zza pola karnego ???? i żeby uwierzyli trochę w swoje możliwości. Ja np kupiłem tą wizje gry Smudy i w pełni ją popieram.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
wszystko pięknie, tylko na razie dobrej piłki jeszcze nie pokazali ;), wiem że mają jeszcze dwa lata ale mogli by ten pazur pokazać, faktycznie jest dobra atmosfera w zespole, ale chłopaki za bardzo na luzie podchodzą do spotkań, brakuje trochę tej woli walki jak była za Holendra i boje się że tak już bedzie do końca przygody Smudy , na razie grają na minimum, remis z Finami/ nie wiem jak z Serbami ale raczej skłaniał bym się również do meczu w około remisu/ i pewnie przegrana z Hiszpanią taki scenariusz na się układa, a ja byłbym zadowolony gdyby co najmniej 1 z tych 3 mecz by wygrany :cool:

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
wszystko pięknie, tylko na razie dobrej piłki jeszcze nie pokazali ;), wiem że mają jeszcze dwa lata ale mogli by ten pazur pokazać, faktycznie jest dobra atmosfera w zespole, ale chłopaki za bardzo na luzie podchodzą do spotkań, brakuje trochę tej woli walki jak była za Holendra i boje się że tak już bedzie do końca przygody Smudy , na razie grają na minimum, remis z Finami/ nie wiem jak z Serbami ale raczej skłaniał bym się również do meczu w około remisu/ i pewnie przegrana z Hiszpanią taki scenariusz na się układa, a ja byłbym zadowolony gdyby co najmniej 1 z tych 3 mecz by wygrany :cool:
Nie pokazali?
A ostatni mecz z Bułgaria a ten z Finami to co?
Cały mecz atakowali grali wysokim pressingiem i tylko roztrenowaniu i ogromnej nieskuteczności zawdzieczaja Finowie ten remis. Gramy ofensywnie ladnie dla oka juz teraz a to dopiero poczatek nie iwem co oczekujesz. Dla mnie widac juz charakter Smudy powoli w druzynie, z plotek wokol kadry slychac tez ze niedosc ze jest dyscyplina to i dobra atmosfera w druzynie.
Nie tylko mi sie ich gra podoba co widac w temacie dotyczacym Smudy w &quot; kaciku ogolnosportowym&#39; .

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
ale nie chodzi mi tak dokładnie o wartości wizualne gry , bo oczywiści faine że graja ładnie, ale ja nie oczekuje ładnej gry tylko gry pod wynik i twardej taktyki, ponieważ teoretycznie ładna gra nie wyklucza dobrego wyniku, lecz tak jest w przypadku drużyn z piłkarzami wyższej klasy niż Polskimi, w przypadku naszej reprezentacji ładna gra + wynik nie wypali, a zaznaczam że czy to jest mecz towarzyski czy o stawkę to nie powinno mieć znaczenia zwłaszcza ze mecz o stawkę dopiero za dwa lata, a to nie jest dużo czasu żeby Polaków nauczyć wygrywa, ale wygrywać nie z Azerbejdżanem tylko drożynami pokroju Chorwacji, czy Szkocji ;)

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
ale nie chodzi mi tak dokładnie o wartości wizualne gry , bo oczywiści faine że graja ładnie, ale ja nie oczekuje ładnej gry tylko gry pod wynik i twardej taktyki, ponieważ teoretycznie ładna gra nie wyklucza dobrego wyniku, lecz tak jest w przypadku drużyn z piłkarzami wyższej klasy niż Polskimi, w przypadku naszej reprezentacji ładna gra + wynik nie wypali, a zaznaczam że czy to jest mecz towarzyski czy o stawkę to nie powinno mieć znaczenia zwłaszcza ze mecz o stawkę dopiero za dwa lata, a to nie jest dużo czasu żeby Polaków nauczyć wygrywa, ale wygrywać nie z Azerbejdżanem tylko drożynami pokroju Chorwacji, czy Szkocji ;)
Ale u Ciebie jest mnogość literówek:zoltakartka: :p I brak wielkich liter ale to pomijam.
Czuje , że nie masz argumentów wogóle piszesz jakieś &quot; ale&quot; a sam naprawde nie wiesz czego tu by sie przyczepic. Dla ciebie podchodza zbytnio na luzie a ja pamietam ostatnie mecze LEO i dwa ostatnie za Franza. W obu pressing
bieganie dużo gry z pierwszej piłki , strzały. Czyli wszystko co powinno być.
Jako, że chłopaki pokończyli sezony jest prawie okres roztrenowania i skuteczności brak nie powinien dziwić.
bieganie duzo

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
spokojnie ;) Polacy po za meczami turniejowymi z silnymi ekipami grać &quot;lubią&quot; czy to z Portugalią , Anglią ( przegrane ale całkiem dobre mecze) Czechami ( 1 towarzyski i ten z Chorzowa) czy choć by ostatnio z faworyzowanymi Bułgarami czy na jesieni z Grecją. I jeszcze kiedyś tam z Włochami , Francją Wiem że tych argumentów mało trochę ale w meczu z Hiszpanią spodziewam się dobrego meczu z obu stron. I mam nadzieję że np taki Dudka czy Lewandowski nie przestraszą się Xaviego czy Villi. Dziś mecz z Serbią może nam sporo wytłumaczyć. Jak zagramy tak dobrze jak z Finami czy Bułgarami będzie to tylko potwierdzać że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku. Szczyt formy ma być na za dwa lata dlatego też teraz ma być widać mały zarys naszej gry i co jak co ale chyba coś widać ;)
I zgadzam się po raz kolejny z BukmacherTSW. Jest czerwiec , liga co nie dawno się skończyła a oni muszą zapierniczać po Europie po zgrupowaniach. I jeszcze jakoś nikt nie poleciał do mediów z żalami ???? widać że chłopakom zależy i to sie podoba ( przynajmniej mi) :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom