>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Narciarstwo Alpejskie 2014/2015

Status
Zamknięty.
radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Dziś slalom mężczyzn w Madonna di Campiglio, pojawiła się lista startowa, więc można coś spróbować wytypować, kilka ciekawych zdarzeń z Fortuny wpadło mi w oko:
P. Thaler 1-10 @ 1,6 - Włoch notuje niezłe wyniki w tym sezonie, 5 w Levi, 10 w Are, dziś również widzę go w czołówce, ruszy z 3 numerem co może mieć znaczenie.
F. Dopfer 1-10@ 1,6- Także uważam, że Niemiec dziś powalczy o dobrą lokatę, równy w tym sezonie, wiele miejsc w 10, ruszy jako pierwszy, o ile nie przeszarżuje powinien się liczyć.
Do tego:
M. Hirscher wygra @ 1,85 - jest w niesamowitym gazie, do tego dwa lata temu tutaj zmiażdżył konkurencję, tylko Neureuther obecnie chyba może z nim powalczyć.
Hargin - Baeck A. 1 @ 1,33 - na podbicie pojedynek dwóch Szwedów, z których Hargin jest znacznie lepszy, Baeck ostatnio wysoko w Are, ale to moim zdaniem jednorazowy wyskok.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Mężczyzn - Madonna di Campiglio
Start 17.45

Przed nami prawdziwy klasyk jeżeli chodzi zawody w narciarstwie alpejskim. Nocny slalom mężczyzn w Madonna di Campiglio na legendarnej trasie Canalone Miramonti. Te zawody są wyjątkowe. Mnóstwo kibiców na trybunach, którzy tworzą fantastyczną atmosferę. Świetna zabawa i jak zwykle niesamowite emocje. Jeżeli ktoś będzie miał okazję i możliwość, aby być kiedyś tam na miejscu podczas tych zawodów to bardzo polecam, bo jest to niesamowite przeżycie. Slalom trudny i bardzo stromy. Szczególnie dolny odcinek będzie prawdziwym wyzwaniem dla zawodników.
Felix Neureuther w TOP 3 @ 1.90 Bet365 ✅ 1 miejsce
Niemiec mimo drobnych problemów z kręgosłupem imponuje formą. Najwyraźniej ten ból nie dokucza mu, aż tak bardzo i w żadnym stopniu nie przeszkadza w szybkiej jeździe. Według mnie Felix jest tym zawodnikiem, który może poważnie zagrozić dominatorowi z Austrii (Hirscher) w odniesieniu kolejnego zwycięstwa. On lubi te trudniejsze slalomy i taki właśnie będzie dzisiaj. Już w Are był bardzo blisko, gdyż przegrał tylko 0.1s. Przede wszystkim jest to zawodnik bardzo regularny jeżeli chodzi o zawody slalomowe. W tym sezonie 3 w Levi i 2 w Are. Biorąc pod uwagę także starty ze zeszłego sezonu to w sumie otrzymujemy 7 startów w PŚ z rzędu, w których Neureuther stał na podium. Ta trasa mu na pewno bardzo odpowiada. W ostatnim starcie na trasie Canalone Miramonti w 2012 zajął 2 miejsce. Uległ wtedy tylko Hirscherowi. Nie ma zbyt wielu zawodników, którzy mogą mocno powalczyć o podium. Norweg Kristoffersen to oczywiście zawodnik nieobliczalny, ale bardzo nierówny, który bardzo często przesadza z agresją. Nie pasuje mi do tej trasy. Austriak Matt ma problem z ukończeniem zawodów, 2 razy DNF. Pozostali tj Dopfer, Hargin, Myhrer, Thaler, Pinturault to świetni zawodnicy, ale nieregularni i mimo wszystko albo w słabszej formie albo nieco gorsi od Niemca. Według mnie Neureuther jest w na prawdę znakomitej dyspozycji. Jeździ bardzo płynnie, szybki ze skrętu w skręt. Trasa dla niego. Powinien być wysoko i takie miejsce na podium jak najbardziej w jego zasięgu.
Patrick Thaler vs Alexis Pinturault 1 @ 1.72 Bet365 ⛔ DNF-5
Thaler to już bardzo doświadczony zawodnik. Specjalista tylko od slalomu. W jego przypadku czym jest starszy tym osiąga coraz lepsze wyniki. Bardzo udany zeszłoroczny sezon i w tym także na razie wygląda przyzwoicie. 5 w Levi i 10 w Are. Włoch wreszcie odnalazł równowagę między jazdą agresywną, a przy okazji w miarę bezpieczną. Większość slalomów kończy bez problemu. Niezły technik, alpejczyk doskonale znający tą trasę. W 2012 nie ukończył slalomu, ale wcześniej wygrał tutaj zawody pucharu Europy wyprzedzając kilka dobrych slalomistów. Patricka stać na kolejny solidny występ i miejsce w czołowej &#39;&#39;10&#39;&#39;. Natomiast o postawę Pinturault na tej trasie można się obawiać. Dobrze wiemy, że Francuz prezentuje niezwykle agresywny styl jazdy. Już w 2012 roku przekonał się za na tym stoku nie zawsze przynosi to pozytywny efekt. Wtedy nie ukończył rywalizacji. Generalnie Alexis w tym sezonie wygląda dużo lepiej w gigancie i SG niż w slalomie, Tam jeździ bardzo dobrze i notuje znakomite wyniki. W slalomie jest słabo. W Levi brak awansu do &#39;&#39;30&#39;&#39; w Are dyskwalifikacja. Więcej czasu poświecił na trening szybkościowy i dzięki temu osiąga coraz lepsze wyniki w Super gigancie, ale za to slalom troszkę na tym ucierpiał. Francuz często stawia wszystko na jedną kartę i mocno ryzykuje. Dzisiaj dodatkowym problemem dla niego może być odległy 15 numer startowy. Trasa nie będzie już tak dobra jak chociażby wtedy jak ruszy Thaler (3). O dobry wynik może być nieco trudniej. Czym większe dziury, tym większy problem. Dodając do tego styl jazdy jaki prezentuje Alex można mieć spore wątpliwości czy wszystko potoczy po jego myśli. Na pewno numery startowe to spora korzyść dla Włocha. Jego stać na równe, w miarę bezbłędne przejazdy,a w przypadku rywala może to wyglądać różnie.

Reinfried Herbst vs Cristian Deville 1 @ 1.83 Bet365
Zwrot - nie ukończyli 1 przejazdu.
Jeszcze lekko spróbuję zagrać na Austriaka. Dwóch niezwykle doświadczonych i utytułowanych zawodników. Oczywiście większe sukcesy odnosił Austriak, który jest m.in wicemistrzem olimpijskim w slalomie z Turynu. Na swoim koncie ma 9 zwycięstw w PŚ, 3 drugie i 4 trzecie miejsca. Jednak Włoch to także już powoli legenda włoskiego narciarstwo alpejskiego, który w przeszłości kilka razy stał na podium. Może i mógł osiągnąć dużo więcej, ale kontuzje mu w tym skutecznie przeszkodziły. Lata nieubłaganie upływają i forma tych panów już daleka od optymalnej. W tym sezonie w Levi lepszy Deville, w Are natomiast górą Herbst. Obu na pewno stać na miejsce w 20. Jednak dzisiaj to zadanie dużo łatwiejsze może mieć Austriak. Przede wszystkim będzie miał spory handicap jeżeli chodzi o numer startowy. Sam ruszy jako 18 w drugiej grupie slalomistów. Natomiast Deville pojedzie dopiero z bardzo dalekim 46 numerem. Z tak odległej pozycji zawsze jest ciężko skutecznie zaatakować. Ryzyko może kosztować nie ukończenie rywalizacji, a spokojna jazda nie gwarantuje miejsca w &#39;&#39;30&#39;&#39;. Warto jeszcze dodać, że Herbst lubi tutaj startować. W 2012 roku był 7, wcześniej 8, a do tego dorzucił 4 miejsce w EC. Deville poprzednie zawody na tej trasie nie ukończył.

Otrzymane punkty reputacji: +20
majestro 3K

majestro

Użytkownik
RAZZOLI Giuliano - KOSTELIC Ivica @ 1.71 betsson ✅
Jak później będę miał trochę czasu, to może poszukam jeszcze jakiś par, a na razie jeden typ bez zbędnej analizy. Gram po prostu przeciwko Kostelicowi. Ogromny szacunek za to co osiągnął w swojej karierze, ma medale mistrzostw świata, Olimpijskie, Kryształowe Kule. Mega utytułowany zawodnik, ale jest już skończony. Ostatni sezon był już słaby, a ten to jest katastrofa. 35 lat na karku robi swoje. Na 99% będzie to jego ostatni sezon, jeśli w ogóle zdecyduje się dojeździć do końca, bo z taką jazdą to nie ma sensu się męczyć i pozostawiać po sobie złego wrażenia. Razzoli to solidny, doświadczony Włoch, nie ma na swoim koncie jakiś wielkich sukcesów, jeździ tylko slalomy. Po prostu solidny średniak, w całkiem dobrej dyspozycji w tym sezonie i to na wielkim luzie wystarcza na pokonanie cienia Kostelica.

Otrzymane punkty reputacji: +42
luken7 121

luken7

Użytkownik
gdzie moge sledzic na necie live z dzisiejszego slalomu ? chodzi mi o link ktory dzialalby na smartfonie . bede wdzieczny za link tutaj lub na pv

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Delikatnie i bezpiecznie na dzisiejszy slalom.
Neureuther F 1-6 [1,35] ✅
Hirscher 1-3 [1,27] ⛔
Obaj są faworytami do wygrania. Spodziewam, się obu panów na podium, niemniej jednak stawka rekreacyjna - to w końcu slalom, do tego dzisiaj medialny show - mogą się &quot;przemotywować&quot; i łatwo o błąd.
Gram to do triple w Fortuna, gdzie obracam bonus i spodziewam się gładkiej przeprawy.

jannek 389

jannek

Użytkownik

Reinfried Herbst vs Cristian Deville 1 @ 1.83 Bet365

Jeszcze lekko spróbuję zagrać na Austriaka. Dwóch niezwykle doświadczonych i utytułowanych zawodników. Oczywiście większe sukcesy odnosił Austriak, który jest m.in wicemistrzem olimpijskim w slalomie z Turynu. Na swoim koncie ma 9 zwycięstw w PŚ, 3 drugie i 4 trzecie miejsca. Jednak Włoch to także już powoli legenda włoskiego narciarstwo alpejskiego, który w przeszłości kilka razy stał na podium. Może i mógł osiągnąć dużo więcej, ale kontuzje mu w tym skutecznie przeszkodziły. Lata nieubłaganie upływają i forma tych panów już daleka od optymalnej. W tym sezonie w Levi lepszy Deville, w Are natomiast górą Herbst. Obu na pewno stać na miejsce w 20. Jednak dzisiaj to zadanie dużo łatwiejsze może mieć Austriak. Przede wszystkim będzie miał spory handicap jeżeli chodzi o numer startowy. Sam ruszy jako 18 w drugiej grupie slalomistów. Natomiast Deville pojedzie dopiero z bardzo dalekim 46 numerem. Z tak odległej pozycji zawsze jest ciężko skutecznie zaatakować. Ryzyko może kosztować nie ukończenie rywalizacji, a spokojna jazda nie gwarantuje miejsca w &#39;&#39;30&#39;&#39;. Warto jeszcze dodać, że Herbst lubi tutaj startować. W 2012 roku był 7, wcześniej 8, a do tego dorzucił 4 miejsce w EC. Deville poprzednie zawody na tej trasie nie ukończył.
Pogral ktos ta pare ?
wydawalo mi sie ze obaj nie ukonczyli - a zaklad jednak jest przegrany - zarzuccie PW z jakims wyjasnieniem
dzieki !

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Przed nami kolejne zawody PŚ. Mężczyźni o ile pozwoli pogoda wystartują na nowej trasie Deborah Compagnoni we włoskiej miejscowości Santa Caterina. Natomiast kobiety powalczą w konkurencjach technicznych w Innsbrucku.
Plan zawodów:
28.12.2014 - Niedziela
Slalom gigant Kobiet - 10:00 - 1 przejazd, 13:15 - 2 przejazd
Zjazd Mężczyzn o 11:30
29.12.2014 - Poniedziałek
Slalom Kobiet - 10:00 - 1 przejazd, 13:00 - 2 przejazd
Slalom Gigant Kobiet - Kuhtai

Start 10:00

Viktoria Rebensburg vs Sara Hector 1 @ 1.66 Bet365 ⛔ 10-1

Wiki to znakomita zawodniczka i wybitna specjalistka od giganta. Widać, że się bardzo rozwinęła. Dalej utrzymuje świetną formę gigantową, ale dołożyła także wspaniałe wyniki w konkurencjach szybkościowych. Niemka jeździ na bardzo równym poziomie. 6 w Soelden, 7 w Aspen, w Are nie ukończyła rywalizacji. Dalej jest to dużo wyższa klasa sportowa niż młoda Szwedka. Sara Hector wszystkich zaskoczyła wspaniałym wynikiem i 2 miejscem w Are. Ta dziewczyna prezentuje bardzo agresywny styl jazdy. Akurat u siebie w kraju, na znanym sobie stoku wszystko potoczyła się po jej myśli. Wytrzymała ciśnienie i osiągnęła swój życiowy wynik. Jednak jeden wynik nie może od razu stawiać jej wysoko i w gronie faworytek do podium. Na pewno ma ogromny talent, spore możliwości, ale dwa równie dobrze przejechane przejazdy nie zdarzają się jej regularnie. Wyniki z Soelden i Aspen lepiej obrazują nam aktualne jej możliwości. Na ten moment jest to alpejka na miejsca w drugiej &#39;&#39;10&#39;&#39;zawodów. Doświadczenie, równa forma i pewna jazda to atuty, które przemawiają zdecydowanie na korzyść mistrzyni olimpijskiej z Vancouver. Rebensburg spokojnie może się pokusić o pozycję w Top 6 czy nawet zawalczyć o podium. Z kolei Hector wątpię, aby była się w stanie zbliżyć do rezultatu uzyskanego w Are. Ona ma jeszcze czas i mnóstwo rzeczy, które musi poprawić, aby mogła się stać jedną z najlepszych zawodniczek w stawce.

Jessica Lindell Vikarby vs Tessa Worley 1 @ 1.72 Bet365 ✅

Jeszcze rok temu nie zagrałbym przeciwko Worley. Jednak przez ten okres czasu się sporo zmieniło. Przede wszystkim Francuzka ma za sobą przerwą spowodowaną zerwaniem więzadła w prawym kolanie. Na razie w żadnym stopniu nie przypomina tej zawodniczki, która w 2013 roku została mistrzynią świata. Powrót do szczytowej formy w jej wykonaniu jest bardzo powolny. Tessa jeździ dużo bardziej zachowawczo. Technika pozostała, ale nie ma już tej pewności siebie i tej agresji w pokonywaniu kolejnych bramek. Widać, że ta kontuzja pozostawiła spory ślad w jej głowie. W tym sezonie jak na razie ona nie walczy o jakieś wysokie lokaty, tylko o to, aby w ogóle ukończyć poszczególne zawody w miarę przyzwoitym stylu. 7 w Soelden, 15 w Are i nie ukończona rywalizacja w Aspen. Natomiast Jessica po doskonałym poprzednim sezonie, w którym zajęła 2 miejsce w klasyfikacji generalnej giganta w tym troszkę rozczarowuje. Oczywiście 7 miejsce w Are czy 11 w Soelden to solidne wyniki, ale czegoś brakuje. Na pewno Szwedkę stać na dużo lepsze wyniki i w każdej chwili może zaprezentować jazdę z wyższej półki. Przede wszystkim Ona może jeździć i startować na 100%. Nie ma żadnych hamulców. Jutro świetny numer startowy. Szwedka wystartuje jako 2 po idealnej trasie. Jeżeli uniknie jakiś niespodziewanych przygód to może już pierwszym przejazdem sporo zyskać. Worley po ostatnich słabszych wynikach dalej utrzymuje się w pierwszej grupie zawodniczek, ale 15 numer na starcie na pewno nie pomoże jej w osiągnięciu super wyniku. Stawiam na zawodniczkę pewniejszą. Może i Jessica nie jest obecnie w swojej optymalnej formie, ale poczyna sobie solidnie, prezentuje się równo. Po stronie Worley nie ma tej pewności, dalej jej przejazdy są mocno zróżnicowane. Nie może przejechać dwa razy bezbłędnie. Myślę, że upłynie jeszcze sporo czasu za nim znajdzie Ona swój odpowiedni rytm. Na ten moment nie wygląda zbyt dobrze.

Zjazd Mężczyzn - Santa Caterina
Start 11:30

Na zjazd panów zagram tylko jedną parę. Generalnie jest to nowa trasa, która wcale nie jest tak łatwa jak się na początku wydawała. Panowie mają za sobą tylko jeden trening. Ciężko z niego cokolwiek wywnioskować. Jednym ten zjazd pasuje innym nie.
Werner Heel vs Klaus Kroell 1 @ 1.61 Bet365 ⛔ 28-27
Pojedynek weteranów. 32 letni Heel i 34 letni Kroell. Obaj lata swojej świetności mają już za sobą. W tym sezonie ich dyspozycja nie wygląda jakoś oszałamiająco. Jednak to Włoch potrafi jeszcze pozytywnie zaskoczyć. 7 miejsce w zjeździe w Lake Louise, 10 w Beaver Creek czy 22 w Val Gardena to solidne wyniki. Dalej stać go nie niezłą jazdę i utrzymywanie się blisko czołówki. Nieco inaczej wygląda postawa Austriaka. Klaus już koniec zeszłego sezonu miał bardzo przeciętny. W tym także bez rewelacji. 13 miejsce w Lake Louise to najlepszy rezultat. Austriak stracił swoją dynamiczność. Jeździ trochę ociężale i jakoś nie może się przełamać. Na treningu o półtorej sekundy szybszy Włoch. Oczywiście trening to tylko test. Jednak Heel ma też przewagę znajomości tej trasy. Mimo, że ten zjazd debiutuje w zawodach PŚ to Heel ścigał się już tu podczas zawodów narodowych po zakończeniu ubiegłorocznego sezonu. Austriak po treningu nie był zbyt zadowolony z trasy Deborah Compagnoni z resztą jak kilku innych zawodników. Heel może pokusić się o miejsce w &#39;&#39;15&#39;&#39;. Trasa mu jakoś szczególnie nie przeszkadza. W tym sezonie radzi sobie całkiem przyzwoicie. Natomiast w dobrą jazdę Kroella w jutrzejszych zawodach raczej bym nie liczył. Zjazd zdecydowanie nie dla niego.​

Otrzymane punkty reputacji: +7
majestro 3K

majestro

Użytkownik
REBENSBURG Viktoria - HECTOR Sara @ 1.66 bet365 ⛔
Jak tylko zobaczyłem ta parę, to od razu wiedziałem, że to trzeba grać. Dla mnie to ogromna różnica klas i doświadczenia. Rebensburg to wielka mistrzyni, Hector to młoda zawodnika, z potencjałem, ale bez żadnych sukcesów. Nie widzę innej opcji jak pewne zwycięstwo Niemki. Bardzo dobra forma w tym sezonie, a na pewno są jeszcze rezerwy. Hector zaskoczyła w Are 2 miejscem, ale to raczej jednorazowy wyskok niż. Dla mnie nie ma ona żadnego podejścia do Rebensburg, która powinna walczyć o czołowe miejsca, a dla Hector miejsce w top10 to byłby ogromny sukces.
SHIFFRIN Mikaela - HECTOR Sara @ 1.72 uni bet ⛔
Kolejny buk i kolejna ciekawa para z Hector w roli głównej. Czy aż tak bardzo jej ostatni wynik zachwycił buki czy może przez święta zabalowali i nie wiedzą co wystawiają? Sorry, ale jak można wystawiać Hector, która w swojej karierze ma 1 miejsce w top10 w gigancie, a ogólnie sukcesem dla niej jest dojechanie do mety z najlepszymi zawodniczkami w tej specjalizacji? Dla mnie to jakaś pomyłka. Shiffrin jak na siebie nie jest jeszcze w życiowej formie, bo oprócz zwycięstwa w 1 gigancie sezonu jest bez podium, ale ciągle jest w czołówce. Ostatnie giganty 6 i 10, slalomy 5 i 4. Jeździ nieźle, a czekamy jeszcze aż odpali rakietę. Takie zawodniczki jak Hector to ona zjada na śniadanie.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Downhill Men
INNERHOFER Christof w top3? NIE @ 1.57 bet365 ✅
Innerhofer w tragicznej formie w tym sezonie. W zjazdach - 52.27.23, w SuperG - 48,20,5. I czy ten ostatni wynik + 3 miejsce na treningu na prawdę dają jakąś nadzieję, na dobre miejsce Włocha w tym zjeździe? Nie dają żadnej. Forma katastrofalna, do tego problemy ze zdrowiem. Konkurencja w zjeździe jest dość mocna, kandydatów do podium jest wielu. Ja tu nie widzę najmniejszej szansy na podium dla Włocha. Kurs więcej niż satysfakcjonujący.
INNERHOFER Christof - PARIS Dominik @ 1.85 uni bet ✅
Może ja głupi jestem, ale nie ogarniam czemu Innerhofer jest tu po Jansrudzie drugim w kolejce faworytem buków do zwycięstwa. Jak ktoś wie coś czego ja nie wiem, to proszę mnie uświadomić. Wyniki Innerhofer w tym sezonie podawałem wyżej. Tragiczne. Po przeciwnej stronie Paris, który na 6 startów w tym sezonie najgorsze miejsce jakie zanotował to 5!! Wyniki w Zjeździe 4,4,3, w SuperG 3,5,2. To ja się pytam jak to się ma do miejsc Innerhofera w 3-ciej dziesiątce i dalszych?? Przecież Paris to nie jest jakiś przypadkowy zjazdowiec. 2 sezony temu był 3 w klasyfikacji zjazdu. 6 miejsc w tym sezonie w top5 z rzędu to przecież nie przypadek. Jak dla mnie wystawienie takiej pary i takich kursów to jakaś abstrakcja.

Otrzymane punkty reputacji: +20
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Kobiet - Kuhtai
Start o 10:00

Frida Hansdotter vs Maria Pietilae-Holmner 1 @ 1.66 Bet365
✅ 4-5
Pojedynek dwóch Szwedek. Obie to znakomite zawodniczki i w tym sezonie tylko potwierdzają swoją klasę poprzez świetne wyniki. Frida robi na mnie niesamowite wrażenie. Jest regularna i solidna. 3 starty w slalomie i trzy miejsca na podium. 2 w Levi i Aspen oraz 3 w Are. W jej jeździe ciężko dostrzec jakieś większe błędy. Dla mnie jest to obecnie najbardziej równa zawodniczka w całej stawce slalomistek. Podobnie wszystko wygląda u Holmner. Ostatni slalom to jej zwycięstwo. Akurat stok w Are to bardzo szczęśliwe dla niej miejsce. Czuła się tam znakomicie i po raz kolejny to potwierdziła. Pozostale zawody to 4 miejsca zarówno w Levi jak i Aspen. Jednak ta trasa może jej do końca nie pasować, woli nieco trudniejsze. Już dzisiaj w gigancie miała problemy, nie wyglądała zbyt pewnie i skończyło się na odległej pozycji. Oczywiście można się zachwycać tegorocznymi wynikami, ale akurat jej przydarzją się nieco gorsze przejazdy. Od czasu do czasu przytrafia się błąd. W rywalizacji tych najlepszych każdy detal ma ogromne znacznie. Osobiście Hansdotter jest dla mnie na obecny moment nieco mocniejsza i równiejsza. Imponuję mi jej pewność siebie, która jest widoczna w każdym przejeździe. Jutro Frida będzie miała mały handicap, bo wystartuje jako pierwsza. Trasa idealna i już w pierwszym przejeździe będzie mogła zaprezentować pełnię swoich możliwości.

Otrzymane punkty reputacji: +6
majestro 3K

majestro

Użytkownik
ZETTEL Kathrin - HOSP Nicole @ 1.94 betsson ⛔ 0.06s ????
Rywalizacja u pań w slalomie jest tak wyrównana i na tak wysokim poziomie i decydują takie minimalne detale, że nie ma sensu ładować w to większych pieniędzy. Tutaj gram bo po prostu jest sporo zawyżony kurs. Zettel jest faworytką w tej parze i z resztą u innych buków jest, jak choćby w 365 czy uni becie gdzie kurs na nią w tej parze wynosi 1.6-1.7. Zettel jest w lepszej formie od swojej rodaczki, lepiej się prezentuje. Wyżej cenię jej umiejętności slalomowe. Zettel w tym roku 3,3, i 15 w slalomach, w tym ostatnim to popełniła ogromny błąd w 1 przejeździe i stąd takie dalekie miejsce. Hosp 9,1,DNF1. Zettel to dla mnie absolutny top slalomu i będzie się tu bić o miejsce w top5, a Hosp raczej powinna zadowolić się miejscem w top10.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Kobiet - Zagrzeb

Start o 10:00
Przed nami bardzo trudny slalom w Zagrzebiu. W poprzednich sezonach wiele zawodniczek miała spore problemy z ukończeniem rywalizacji. Faworytką numer jeden jest na pewno Amerykanka Mikaela Shiffrin, która wygrała tutaj przed rokiem, a ostatnie zwycięstwo w Kuhtai pokazuje, że wreszcie odnalazła swój odpowiedni rytm i znowu może na dobre dominować w slalomach. Jako, że na pewno będą to dosyć nieprzewidywalne zawody i wszystko może się wydarzyć spróbuję zagrać tylko jeden bet.

Marie-Michele Gagnon vs Anna Swenn-Larsson 1 @ 1.72 Bet365
✅ 7-32
Na tym trudnym stoku dużo większe zaufanie mam do bardziej doświadczonej Kanadyjki. Gagnon to na prawdę bardzo solidna slalomistka, która w tym sezonie bardzo regularnie kręci się w pobliżu 10 pozycji. 6/8/11 oraz nie ukończone zawody. Jej styl jazdy jest widowiskowy, zawodniczka szybka i zwinna, która jak złapie swój rytm to potrafi bardzo płynnie poruszać się między tyczkami. W Zagrzebiu bywało różnie, wcześniejsze lata nie udane, ale już przed rokiem bardzo solidne 8 miejsce. Natomiast młodsza Larsson jeszcze w Zagrzebiu w dotychczasowych startach nie dojechała do mety. Trasa na pewno zdecydowanie nie dla niej. Szwedka prezentuje chyba jeszcze bardziej agresywniejszą jazdę. Jej przejazdy zawsze są na granicy błędu. W tym sezonie na razie w miarę jej się wszystko udaje, ale fakt nie zbyt udanych startów w przeszłości może dalej siedzieć w jej głowie. Do tej pory na 4 rozegrane slalomy, aż 3 razy lepsza Gagnon. To ona jest równiejszą zawodniczką, na pewno posiada także nieco większe doświadczenie wyniesione z tej trasy. To wszystko w połączeniu z minimalnie lepszą pozycją startową daje jej pewną przewagę. Jeżeli uniknie jakiś większych przygód to powinna powalczyć o mocne miejsce w &#39;&#39;10&#39;&#39;. W przypadku Swenn Larsson przywidzieć cokolwiek jest zdecydowanie dużo trudniej. Generalnie stawka w slalomie kobiet bardzo wyrównana, więc szaleć ze stawkami po prostu nie warto.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Mężczyzn - Zagrzeb
Start o 15:00

Mattias Hargin vs Axel Bäck 1 @ 1.72 Bet365
✅ 4-6
Pojedynek dwóch Szwedów. Patrząc na rezultaty i możliwości obu zawodników nie można mieć wątpliwości, że tym lepszym jest o 2 lata starszy Hargin. On jest bardzo równy i jeżeli nie przydarzy mu się jakiś błąd to stać go na mocne miejsce w &#39;&#39;10&#39;&#39;. W tym sezonie 4 w Are oraz 7 w Levi. Ze startów w Zagrzebiu ma bardzo dobre wspomnienia. Potrafił tutaj jeździć bardzo skutecznie. Wystarczy przypomnieć rok 2011 kiedy to z 30 pozycji po 1 przejeździe awansował na podium, zajmując 3 miejsce. Oprócz tego 7 czy też 16 czyli solidna jazda. Natomiast jego rodak to zawodnik bardzo nieobliczalny. Styl jazdy agresywny. Jeżeli się wszystko udaje to jest wysoko jak w tym sezonie 5 czy 6. Jednak są też zawody kiedy po prostu zawala jeden przejazd jak to miało miejsce w Levi i wtedy na dobre miejsce nie ma szans. Nie mam zaufania do zawodników, którzy często przesadzają z agresją i mają ogromny problem, aby czysto przejechać trasę slalomu. Zawody w Zagrzebiu nie należą do łatwych i akurat ta trasa na pewno nie jest szczytem marzeń młodszego ze Szwedów. Nigdy tutaj nie błyszczał, nigdy nie był nawet w &#39;&#39;10&#39;&#39; zawodów. Hargin jest równiejszym zawodnikiem, z większym doświadczeniem i mimo wszystko pewniejszym stylem jazdy. Dodatkowo na starcie ma spory handicap numeru startowego. Sam ruszy na początku z 3 po dobrze przygotowanym stoku. Beack wystartuje jako 15 i o taki płynny przejazd będzie miał już dużo trudniej.

Otrzymane punkty reputacji: +6
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Bad Kleinkirchheim - Zjazd Kobiet
Start 11:30

Elisabeth Goergel vs Lara Gut 1 @ 1.44 Bet365
Zwrot - zawody odwołane
Na tej trasie dla mnie mocną faworytką jest doświadczona Austriaczka. Liza złapała bardzo wysoką formę. Świetne występy w Val d&#39;Isere (2 miejsce w zjeździe i wygrany supergigant). Na tej trasie triumfowała w 2012r. Treningi przed zawodami tylko potwierdzają jej świetną dyspozycję. Oglądając dzisiejszy trening było widać jej ogromną pewność siebie i spokój w pokonywaniu tej trasy. Goergl potrafi odnaleźć tutaj idealną linię przejazdu i dla mnie jest to jedna z głównych faworytek do zwycięstwa w jutrzejszych zawodach. Natomiast Szwajcarce Gut nie jeździ się tutaj najlepiej. W ostatnim zjeździe na tej trasie, przed trzema laty odległe 16 miejsce. Na treningach też bez rewelacji. Lara dużo lepiej się czuje na nieco trudniejszych trasach, bardziej technicznych i większe szanse powinna mieć w niedzielnym supergigancie. Z resztą w tym sezonie nie jest w optymalnej formie. Znakomite przejazdy przeplata z tymi słabymi, forma trochę nieustabilizowana. Jutro sporo fragmentów gdzie trzeba nabierać prędkości. Gut to drobna dziewczyna i akurat takie odcinki nie należą do jej ulubionych. Zdecydowanie wyżej widzę Georgl. Jeżeli tylko nie popełni jakiego rażącego błędu to może się nawet pokusić o zwycięstwo w całych zawodach.
Fabienne Suter vs Dominique Gisin 1 1.57 Bet365 Zwrot - zawody odwołane
Pojedynek dwóch bardzo dobrych Szwajcarek. Jednak na tej trasie dużo większe szanse ma niewątpliwie Suter. Dla niej to miejsce jest niezwykle szczęśliwe. W 2012 roku wygrała tutaj supergigant, a do tego dołożyła 3 miejsce w zjeździe. Widać, że jest to kolejna z tych alpejek, która świetnie się czuje na tej trasie. Bardzo dobrze wyglądała podczas dwóch treningów, zdecydowanie lepiej niż jej rodaczka. W tym sezonie w zjazdach 2 razy lepsza Suter, a raz zajęły razem 5 miejsce. Generalnie Gisin po wywalczeniu złota olimpijskiego mocno spuściła z tonu. Nie błyszczy w kolejnych zawodach PŚ, a jej przejazdy są jakieś takie nie pewne. Zalicza sporo drobnych błędów, które potem kosztują ją sporo w końcowym rozrachunku. Mocniejsza w tym sezonie jest Suter. Jutrzejszy zjazd bardzo jej odpowiada. Powinna być szybsza od swojej rodaczki, a kto wie czy nie pokusie się o coś więcej i jakiś spektakularny rezultat.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Gigant - Adelboden
Start 10.30
Felix Neureuther vs Fritz Dopfer 1 @ 1.53 Bet365
⛔ 5-4 ( 0.01s przegrał)
Pojedynek dwóch świetnych Niemców. Neureuther uwielbia startować w Adelboden. Czuje się tutaj wyśmienicie i już kilka razy wygrywał czy to slalom czy gigant. Przed rokiem zwycięstwo w gigancie, w 2013 zajął 3 miejsce. Stok mu bardzo pasuje i dzisiaj znowu może powalczyć o bardzo dobry rezultat. Tym bardziej, że jego forma już od dłuższego czasu utrzymuje się na niebywale wysokim poziomie. Natomiast Dopfer to zawodnik będący nieco w cieniu swojego rodaka. Także bardzo dobry specjalista od konkurencji technicznych. Jednak jest on bardziej chimerycznym i nierównym zawodnikiem. Bardzo często po wspaniałym pierwszym przejeździe, drugi już przejeżdża wolniej, popełnia więcej błędów i w konsekwencji kończy na nieco dalszej pozycji. W tej chwili dużo pewniejszym i bardziej regularnym zawodnikiem jest Felix Neureuther. Dodatkowo ma super sytuację, gdyż to on otworzy całe zawody i od razu w pierwszym przejeździe może zyskać jakąś przewagę, a potem tylko ją utrzymać. Na pewno patrząc na wyniki z poprzednich lat oraz obecną jego formę można liczyć na wspaniały występ.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Supergigant - Bad Kleinkirchheim Kobiety
Anna Fenninger vs Tina Weirather 1 @ 1.57 Bet365
Zwrot - zawody zostały odwołane
Całkiem niezły kurs na Ankę. Supergigant to na pewno obok giganta najlepsza z konkurencji dla Austriaczki. Jest to obecna mistrzyni olimpijska ze Sochi. Fenninger woli te konkurencje gdzie skręty są ciasne, trasy bardziej techniczne. Tam może wykorzystać wszystkie swoje atuty. Ta trasa na pewno powinna jej pasować, bo jest dużo odcinków technicznych, sporo zmian terenu. W ostatnim starcie była tutaj na podium, zajmując 3 miejsce. W tym sezonie także bardzo poprawna jazda i 2 miejsce w Val d&#39;Isere. Natomiast formy Weirather nie można być pewnym. Na zmianę przeplata solidne przejazdy z tymi słabymi. W dalszym ciągu jej dyspozycja nie jest stabilna, brakuje jej kilku udanych zawodów z rzędu. Na pewno pewność siebie Tiny mocno ucierpiała i teraz potrzeba dłuższego czasu, aby wróciła do optymalnej formy. Zdecydowanie wyżej cenię możliwości Fenninger. Może ona nie jeździ jeszcze na 100% tego co potrafi, ale czym bliżej MŚ tym powinna się wszystko poprawiać. Nie mniej jednak i tak na obecny moment sezonu jest zawodniczką dużo pewniejszą. Jutro, przed własną publicznością spokojnie może powalczyć o kolejne podium w swojej karierze.
Slalom - Adelboden Mężczyzni

Stefano Gross vs Benjamin Raich 1 @ 1.53 Bet365
✅ 1-21
Powiedzmy sobie szczerze, że czas Raicha zbliża się ku końcowi. Lata lecą, dynamika coraz słabsza, a w konkurencjach technicznych bez tego ciężko coś osiągnąć. Austriak dalej jeździ miękko, cudownie technicznie, ale teraz już to nie wystarcza. Brakuje mu szybkości w pokonywaniu skrętów, jeździ zbyt pasywnie i trochę na okrągło. Początek sezonu jeszcze jakoś wyglądał, ale teraz dochodzą kolejne problemy wytrzymałościowe i często można zauważyć jak na końcówce trasy po prostu brakuje siły. Starty slalomowe w tym sezonie słabe, bo 15, 18 miejsce + 2 DNF powodu do radości nie dają. Wszystkie te niepowodzenia spowodowały, że Austriak wypadł z pierwszej grupy slalomistów i teraz o wielkie rezultaty będzie jeszcze trudniej. Natomiast Gross to bardzo równy i solidny zawodnik. W tym sezonie cały czas trzyma wysoki poziom i regularnie kręci się w pobliżu 10 miejsca. Włoch przede wszystkim jest agresywniejszy w swojej jeździe, dużo szybciej wykonuje kolejne skręty i to już daje mu spore szanse na dobre wyniki. Z Adelboden ma miłe wspomnienia, bo stał tutaj na 3 miejscu podium właśnie w slalomie. Teraz powtórzyć te wyczyn będzie trudno, ale na pewno dwa równe przejazdy w zupełności wystarczą na miejsce w &#39;&#39;10&#39;&#39; i pokonanie rywala. Szczerze to wątpię, aby Raicha było stać na miejsce wśród najlepszych. Nie dość, że forma z każdymi kolejnymi zawodami coraz słabsza to odległy 23 numer startowy też mu w tym nie pomoże. W tej rywalizacji moim zdaniem faworytem jest Włoch i jeżeli tylko dojedzie do mety to powinien uplasować się dużo wyżej.

Otrzymane punkty reputacji: +3
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Slalom Kobiet - Flachau

1 przejazd 17.45
2. przejazd 20.45
Transmisja zawodów w Eurosporcie

Frida Hansdotter vs Tina Maze 1 @ 1.72 Bet365 ✅ 1-2 (0.61s przewagi)
Obie to doskonałe zawodniczki. Hansdotter to obecna liderka klasyfikacji slalomowej, a Maze najbardziej wszechstronna alpejka i obecna liderka PŚ. W tej rywalizacji stawiam jednak na Szwedkę, gdyż według mnie obecnie jest równiejsza, a jej forma ustabilizowana. Ma doskonały sezon, jeździ niezwykle równo. Widać w jej poczynaniach ogromną pewność w pokonywaniu trasy. Ciężko znaleźć w dotychczasowych slalomach, a było ich aż 5 przejazd, który jakoś jej bardzo nie wyszedł. Mocno trzyma się nartach, jest dynamiczna, a co najważniejsze szybka w końcowym rozrachunku. W tym sezonie 2, 2, 3, 4 i 4. Wszystkie starty równe i bez żadnych wpadek. Imponuje mi jak na razie i obok Miki Shiffrin na ten moment jest najpewniejszą zawodniczką w całej stawce. Natomiast Słowenka także ten sezon może zaliczyć jak do tej pory do bardzo udanych. Pewnie zmierza po kryształową kulę, a i wyniki w slalomie bardzo przyzwoite. Jednak może już powoli odczuwać drobne zmęczenie, gdyż starty w każdej konkurencji na pewno kosztują ją dużo więcej niż dziewczyny, które specjalizują się w czymś konkretnym. Ostatnio można zauważyć jej problem z koncentracją szczególnie właśnie w konkurencjach technicznych. Zaczyna popełniać drobne błędy. Nie jest jakoś szczególnie pewna w swoich przejazdach. Są zawody, gdzie wszystko się udaje, ale są też takie jak w Aspen czy ostatnio w Kuhtai czy Zagrzebiu gdzie na trasie popełnia błędy. Często zdarza się jej jeden nieco słabszy przejazd. W ostatnim czasie zazwyczaj ma to miejsce w drugim przejeździe, gdzie Słowenka się trochę gubi i notuje dużo słabszy czas niż jej rywalki z czołówki. Widać, że na zniszczonej, nierównej trasie nie czuje się już tak pewnie i o dobry rezultat jest zdecydowanie trudniej. Ponadto Firda Hansdotter bardzo lubi ten stok i zawsze jest tutaj niezwykle wysoko. Dwa ostatnie starty to dwa razy 2 miejsce i porażki tylko z Shiffrin. Maze poza 3 miejscem w 2011r nigdy tutaj nie błyszczała. Przed rokiem słaby start i odległa 12 pozycja. Na obecny moment według mnie pewniejszą jazdę prezentuje Hansdotter. Po niej można się spodziewać dwóch równych przejazdów. Na tej trasie znowu powinna pokusić się o świetny wynik i być może podium. Maze ma swoje problemy z płynną i bezbłędną jazdę. Numery startowe 6 i 7. Pierwszy przejazd może zbyt wiele nie wyjaśnić. Liczę jednak na potwierdzenie doskonałej formy przez Szwedkę w decydującej rundzie. Biorąc jeszcze pod uwagę, słabszą jazdę rywalki w drugich przejazdach faworytką wydaje się być Szwedka i też na nią spróbuję dzisiaj zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +16
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Cortina d&#39;Ampezo - Zjazd Kobiet
Start 9:30

Julia Mancuso vs Laurenne Ross 1 @ 1.40 Bet365

Kurs niski, ale bardzo pewny. Pojedynek Amerykanek. Oczywiście Julka Mancuso to zawodniczka dużo bardziej doświadczona i utytułowana. Jutrzejszy zjazd, a w zasadzie profil tej trasy idealnie jej pasuje. Zjazd jest bardzo szybki gdzie ogromną wagę mają umiejętności szusowania. Na takich trasach czuje się zdecydowanie najlepiej. Zawsze tutaj jeździła na wysokim poziomie. Wliczając zjazd i supergigant to stała tutaj aż 6 razy na podium. Przed rokiem 7 i 9 w zjazdach. Natomiast jej rodaczka Ross to bardzo przeciętna zawodniczka. Opuszcza ona sporo startów i tylko od czasu jest w stanie wszystkich zaskoczyć. Jednak ta trasa nie jest dla niej. Nigdy tutaj nie błyszczała, a najlepszy jej wynik to 17 pozycja. W zeszłym sezonie dwa razy dużo słabsza od Mancuso. Jedyny trening przed zawodami także tylko potwierdził, że Mancuso powalczy o wysokie miejsce, a Ross do grona faworytek się nie zalicza. Julia 2 czas treningu, Laurenne 19 i prawie 2 sekundy różnicy. W tej rywalizacji zdecydowanie większe szanse ma Mancuso, która jutro może się pokusić nawet o miejsce na podium. Jeżeli tylko nie popełni rażącego błędu to stać ją znakomity przejazd i z pokonaniem rodaczki nie powinna mieć żadnego problemu.

Zaklad na grupę - Zjazd

Tina Maze, Viktoria Rebensburg, Anna Fenninger, Tina Weirather, Elisabeth Goergl

Typ:
Tina Maze @ 2.75 Bet365

Maze w stawce tych pięciu alpejek wygląda najlepiej. Słowenka przed rokiem wygrała tutaj zawody. Na treningu także bardzo szybka. Trasa powinna jej pasować dużo bardziej niż rywalką. Tina to mocna fizycznie zawodniczka i na tej szybkiej trasie, gdzie przez większość dystansu nabiera się prędkości powinna sobie poradzić. Rebensburg i Fenninger wolą zjazdy dużo bardziej techniczne gdzie mogą na jakiś odcinkach wykorzystać swoje umiejętności i świetną technikę. Weirather w dalszym ciągu jeździ bez tej agresji i pewności. O &#39;&#39;10&#39;&#39; powalczy, ale wielkiego wyniku jej nie wróżę. No i zostaje Liza Goergl, która złapała dobrą dyspozycje, ale u niej też to różnie bywa i nie zawsze wszystko się odpowiednio zgrywa. Maze wygląda pewnie i na tej trasie powinna być szybsza niż jej rywalki. Warto spróbować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom