Kupon #15#
Ilya Ivashka Botic van de Zandschulp 2 @1.42
Kyle Edmund Jannik Sinner under 33.5 gema
Ernesto Escobedo Taro Daniel 2 1.60
@3.48
7j.
Na ten wieczór czekałem dość długo, na pierwszy dzień taka oto tasiemka. Mam nadzieję, że wejdzie bo 7 stówek to byłby w sumie mój miesięczny cel gdyż na te chwilę jestem + 16 złotych. Ale koniec pierdolenia, czas na analizę.
1:00, AO. Holender jest moim ulubieńcem. Uważam, że może zajść dość daleko. Z każdym rokiem Botic w Melbourne radzi sobie coraz lepiej. 2020- kwalifikacje, 2021 - 1. runda, 2022 - 3. runda. Holender ma mocny i szybki forehand, co pzy serwisie Ivashki(1 w środek pola serwisowego), drugi bliżej środka premiuje u Holendra jego najsilniejszą broń. Białorusin też ma siłę, jednak jego uderzenia i niektóre ruchy wyglądają jak ujęcie "slow motion".
1:00, AO. Włoch jest inną kategorią tenisa. Puka do czołowej "10" i takie mecze powinien wygrywać bez problemu. W tym roku grali już w Australii na "hard" (Adelaide 2) i Brytyjczyk został wyjaśniony 3:6, 2:6. Na takie rozstrzygnięcie liczę i dziś. Edmund w 2018 roku był tu w półfinale, jednak to był jego ostatni dobry rok, a od tamtego czasu minęło 6 lat. Liczę na szybkie 3:0.
4:30, AO. Od 2020 roku Escobedo wygląda już coraz słabiej. Słabe mecze, głupie błędy. Swoją grę powoli zaczyna opierać na sile i serwisie, które ma całkiem niezłe. Ma tendencje grać przy siatce co może być zgubne przy precyzji i cierpliwości Japończyka. Ładnie zmienia kierunek gry, zmienia tempo, wie na co może sobie pozwolić, bardzo fajnie ocenia sytuację na korcie. Popełnia mało błędów, zatem trochę "oklapłego" Escobedo powinien łyknąć.