Typ #2#
Mannarino (@1.42) + Orlov (@1.85)
@2.68
Stawka: 4/10 (100.00)
EWK: 235.84
STS
ATP Nur Sultan, 10:00. Mannarino chyba najlepsze lata ma już za sobą, jednak młodego(25l.) Amerykanina powinien pocisnąć. Jest kilka aspektów przemawiających za Francuzem. Po pierwsze ranking, 39. i 209. zawodnik rankingu. Po drugie wzrost, te niby 2cm i 6 kg wagi więcej w hali, gdzie liczy się moc, zrobią różnicę. Po trzecie bilans w hali i na twardych nawierzchniach i po czwarte, najważniejsze - w II rundzie McDonald zagrał bardzo słabo z Seppim, ale Włoch zagrał jeszcze gorzej i tylko dlatego Amerykanin jest w QF. Mannarino bez fajerwerków z Sugitą, ale na McDonalda powinno wystarczyć.
ITF Sharm-
el-Sheikh, 9:00. Trader, który wystawiał kursy na ten mecz był pod wpływem narkotyków. Po tym, co dziś widziałem - szacun dla Orlova. Nie podpalał się, grał inteligentnie, skutecznie (83% 1st service) i nie popełnił głupich błędów ( dał 1 szansę na BP dla rywala). Rywal niebył wymagający ale to
ITF - tu zdarzają się cuda. Corwin krowie spod ogona nie wypadł. Bilans ma ciekawy(13-9) na HARD, w październiku był w finale
ITF na tej ziemii, ale poza tym sukcesem był QF. Najistotniejsze dla mnie: w meczu z Houksem (29.10) zagrał przeciętnie z fatalnym 2-gim serwisem(29%) i dał rywalowi 11 szans na BP, oddał tylko 4. Poza tym Houkes grał cienko, oddał 20 szans na BP, 67% 1st service i co ciekawe miał tylko jeden punkt w meczu mniej niż Corwin (99-100). Dla mnie równowaga to prezent a za normę uznałbym kurs @1.4.