Data: 29 maja 2010
Miejsce: Mandalay Bay Events Center, Las Vegas, Nevada,
USA
Transmisja: PPV
Walka wieczoru:
205 lbs.: Rashad Evans (14-1-1) vs. Quinton Jackson (30-7)
Główna karta:
185 lbs.: Michael Bisping (18-3) vs. Dan Miller (11-3)
265 lbs.: Todd Duffee (6-0) vs. Mike Russow (12-1)
205 lbs.: Antonio Rogerio Nogueira (18-3) vs. Jason Brilz (18-2-1)
170 lbs.: Diego Sanchez (23-3) vs. John Hathaway (12-0)
Walki w Spike TV
170 lbs.: Amir Sadollah (3-1) vs. Dong Hyun-Kim (12-0-1)
155 lbs.: Efrain Escudero (12-1) vs. Dan Lauzon (12-3)
Pozostałe:
155 lbs.: Melvin Guillard (23-8-2) vs. Waylon Lowe (8-2)*
205 lbs.: Cyrille Diabate (15-6-1) vs. Luiz Cane (11-2-1)
155 lbs.: Joe Brammer (7-1-1) vs. Aaron Riley (28-12-1)
185 lbs.: Ryan Jensen (14-6) vs. Jessie Forbes (11-4)
Wielkimi krokami zbliża się kolejna gala
UFC. Nastąpi wreszcie rozwiązanie jednego z największych konfliktów, dwóch bardzo wyrazistych osobowości świata
MMA czyli Rampage kontra Rashad. Zwycięzca tej walki będzie bił się o tytuł Light Heavyweight z Mauricio Rua więc jest o co walczyć. Trzeba wspomnieć o totalnej nienawiści, jaką darzą się obaj panowie więc emocji na pewno nie zabraknie. Przewiduje walkę w stójce i rozwiązanie przez nokaut. Oczywiście na korzyść Evansa więc kurs 2.02 biorę w ciemno, nie tylko dlatego, że trenuje go najlepszy trener od
MMA ale styl walki który prezentuje oraz umiejętności pozwolą mu na pokonanie przeciwnika. Następnym pojedynkiem który zwrócił moją uwagę jest Diego Sanchez - John Hathaway. Ten drugi 22latek nie przegrał jeszcze walki ( 12 wygrał) jeśli pokona Sancheza na pewno stanie się już gwiazdą ale...Diego Sanchez po laniu, jakie dostał od BJ Penna na pewno będzie chciał wygrać i zapomnieć o przegranej walce z BJ Penna. Więc moje typy na tą gale wyglądają następująco:
Rashad Evans - Quinton Rampage Jackson
typ: 1
kurs: 2.02
Diego Sanchez - John Hathaway
typ: 1
kurs: 1.42
i dość ryzykownie ale za drobne można spróbować:
Michael Bisping - Dan Miller
typ: 2
kurs: 2.40
dlaczego Dan ? jeśli chce jeszcze powalczyć o pas musi wygrać z Bispingiem który praktycznie jest średnim zawodnikiem, niczym szczególnym mnie nie zachwycił...