>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Serbia 15-29.01.2012

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Widzę po typach konkursowych, że dziś szykuje się masówka na Serbów, ażeby podbijać ako...
1.20 w meczu &quot;towarzyskim&quot; ?? No proszę Was. Wg mnie Serbowie zagrają ławką. Owszem, są przed własną publicznością, zmiennicy będą zapieprzać, żeby się pokazać, ale ~1.20 w meczu o nic, to jest zdecydowanie za nisko do grania...:cool:
Ciekawym typem wydają się być Czesi @ 1.95⛔ Expekt.
Mecz o awans. Formę mają całkiem, całkiem... Eleganckie występy w T4N, gdzie pokonali Chorwatów, Serbów i Węgrów. Tu najpierw pokonali Niemców, by potem ulec Szwedom.
Macedonia zremisowała ze Szwecją i przegrała 1 golem z Niemcami.
Są zaskoczeniem in plus tych ME, ale oni grają praktycznie 3 zawodnikami w ataku. Wiadomo Kirył, który oddaje niemal 44 % wszystkich rzutów Macedończyków no i Mojsovski oraz Stoilov, bo Alukhovski swoje rzucił już w 1.meczu...
Czesi są wg mnie po prostu lepszą reprezentacją, kurs ciekawy, więc uderzam w tą stronę.
Poza tym gram to patriotycznie, bo Jicha, ażeby został królem strzelców potrzebuje awansu do następnej rundy;)
Niemcy - Szwecja
Typ : Ch.Theuerkauf under 3.5 @ 2.20✅ Betsson

W dotychczasowych 2 spotkaniach rzucił 6 goli (6/8) podczas niespełna 44 minut, jakie spędził na parkiecie.
W 1.spotkaniu z Czechami trafił 3 z 5 rzutów, natomiast z Macedonią miał 100 % skuteczność 3/3, jednak na parkiecie spędził całe 16 minut.
Dla potwierdzenia na poprzednich ME w 6 spotkaniach oddał 17 rzutów z tego 14 skutecznych. Nie sądzę, ażeby dziś niemiecki obrotowy miał rozegrać jakiś niezwykły mecz.

Zapewne zagra swoje czyli +- 4 rzuty i jeśli nie będzie miał 100 % to typ wejdzie.
Dla porównania najbardziej &quot;ręczny&quot; buk na rynku, czyli Tobet ma na to samo zdarzenie kurs... 1.48.:wink:

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
O tym zakładzie wspominał już dzisiaj Obserwator (M).
A zatem:
M.Vujin under 6.5 @2,15 betsson ✅
Skoro nie było zwrotów poprzednio to i dziś ta tendencja powinna zostać podtrzymana. A teraz do rzeczy, Serbowie z całą pewnością awansują do II fazy i to z 4 pkt na koncie. Dzisiejszy mecz jest dla nich mocniejszym treningiem przed ważniejszymi spotkaniami o półfinał ME. Nie mam wątpliwości że trener Vuković da odpocząć dziś swoim podstawowym strzelbom - Vujinowi i Iliciowi, którzy dotychczas grali bardzo dużo i każda minuta odpoczynku jest w tak męczącym turnieju na wagę złota. Także zobaczymy wieczorem serbskie rezerwy naprzeciwko rozbitym Słowakom. Są ważniejsze mecze przed reprezentacją Plavich. Moim zdaniem szanse na wysoką zdobycz Marko są dzisiaj minimalne. Jak najbardziej polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +1
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Wczoraj wreszcie odetchnalem po zwyciestwie Islandii ale nie bylo latwo ...
Caly czas nie moge uwierzyc w ten remis Madziarów z Rosjanami ktory troche odebral mi ochote do typowania ...
Ale do rzeczy...

Granie dzis na Serbie po tak zalosnym kursie uwazam za nieporozumienie :;/:

Liczylem na 1,5 minimum a tak czekam na jak najwyzszy handicap na Slowacje
Serbowie napewno beda sie oszczedzac i nawet jesli beda chcieli sie pokazac itd.. to nie beda zsarzowac bo dla nich tak naprawde turniej dopiero sie zaczyna a dla Slowakow konczy i mysle ze dzis beda chcieli podreperowac swoj wizerunek po pogromie z Polska
Slowacja +5,5 spokojnie do gry

Pozostale mecze bardzo ciezkie do typowania ...
Chyba zaryzykuje Polakow bo uwazam ze kursy w okolicach @3 sa mocno przeszacowane i az tak malych szans nie mamy ...
Szwedzi powinni sie uporac z beznadziejnymi na tym turnieju i wogole w ostatnich czasach Niemcami
Macedonia - Czechy - zupelny no bet bez pomyslu

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
http://www.sydsvenskan.se/sport/handboll/article1602370/Magsjuka-harjar-i-EM-truppen.html
Kursy mocno spadają na Szwecję a może być ciężko. Jakby nie zagrał Sjostrand, to sytuacja jest trudna. Trener zaryzykował z bramkarzami. Powołał Palickę, a miał do wyboru doświadczonego Andersona z Flensburga. Trzeba pamiętać, że problemy ze zdowiem miał także Larholm, teraz Stenbacken, co osłabia zespół w ataku. Kontuzjowany po pierwszym meczu jest skrzydłowy Petersen.
Niemcy grają słabo, ale mają zawodników, którzy potrafią zagrać na bardzo wysokim poziomie.
Edit. Pojawiła się informacja, że zawodnicy czują się lepiej i powinni zagrać. Jednak trenerzy nadal zastanawiają się nad dopisaniem do składu Andersona.

dtunam 1,1K

dtunam

Użytkownik
Dziś tak na szybko bo robota goni;)
Niemcy - Szwecja 2 @ 1,60 tobet
To co (nie)grają Niemcy na tym turnieju poprostu mnie zadziwia. Zresztą nie tylko mnie bo nawet komentatorzy niemieckiej telewizji w meczu z Macedończykami w pewnych momentach byli zdegustowani taką grą. Może i budują nową drużyną ale mając najsilniejsze ligę można oczekiwać od nich dużo lepszej gry. Szwedzi w pierwszym meczu dali się zaskoczyć Macedończykom i skończyło się remisem, później zwycięstwo z Czechami i zapewnienie sobie awansu. Nawet jeśli nie wyjdą najmocniejszym składem to powinni pokonać naszych zachodnich sąsiadów,którzy musieli by dziś zagrać naprawdę bardzo dobre zawody aby myśleć o komplecie punktów.
Serbia - Słowacja over56 @ 1,85 tobet
Słowacy już spakowani, Serbowie pewni awansu z 4 punktami więc obie ekipy powinny podejść do tego meczu na luzie. Zagrają raczej rezerwowi więc będzie okazja udowodnić swoja przydatność w drużynie. Spodziewam się więc otwartego spotkania z dużą ilości goli z obu stron.
Jicha vs Lazarov(Czechy - FYR Macedonia) Filip Jicha (+0.5) @ 1,85 tobet

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Z pewnością kurs na Polaków mocno przeszacowany :] widać bukmacherzy nie doceniają siły naszej drużyny. Moim skromnym zdaniem nasi szczypiorniści mogą dziś swobodnie nawiązać walkę o zwycięstwo w meczu z Duńczykami. Oby tak się stało - co ułatwi nam dalszą fazę turnieju. W przeciwnym razie, o strefie medalowej oraz walce o igrzyska chyba trzeba będzie zapomnieć. Trzymajmy kciuki za Polaków - naprawdę nie są bez szans. O ile w meczu z Serbią widać, że byli jacyś spięci, obok meczu troszkę przeszli, o tyle po pogromie Słowaków z pewnością odzyskali wiarę w swoje umiejętności i wiedzą o co walczą w dniu dzisiejszym z Duńczykami. Jestem dobrej myśli ???? Pozdrawiam
kursy na Polaków w okolicach 3,10 - warto spróbować ????

psm 921

psm

Użytkownik
Troche malo patriotycznie ale nie oszukujmy sie,w tak przerzedzonym skladzie mozemy urzadzic strzelanie podlamanej Slowacji ale nie wicemistrzom swiata.Pomijam ten mecz ze Slowakami bo jesli kazdy ich jedzie to szukanie w nim pozytywow jest daremne.To zas co pokazali nasi w spotkaniu z Serbami to byla zenada,calkowita dezorientacja w ofensywie,zero monolitu,brak skutecznosci ze skrzydel,do obrotowego nie wiem czy dotarla co piata pilka itd itd. Chyba tylko niepoprawni optymisci wierza tu w jakis sukces..jako ze Expekt postanowil sprawic prezent w postaci kursu na Dunczykow nie zastanawiam sie dlugo..
Polska-Dania 2 1,56 Expekt⛔
Drugi typ uzasadniam rowniez tym co sie dzialo w meczu z Serbami,mianowicie calkowita bezradnoscia na kontry,a takze ataki pozycyjne konczone przez Nikcevica na lewym skrzydle,stad;
Anders Eggert Jensen over 4,5 2,20 unibet⛔
:zoltakartka: za brak wiary

malolat-11536 1

malolat-11536

Użytkownik
Polska - Dania
Typ: Money Line POLSKA (2,90)
Duńczycy nigdy nie potrafili z nami grać. Mecz z MŚ z roku 2007, czy też 2009 gdzie Duńczycy musieli iść w końcówce na całość by awansować dalej i sami wiemy jak to się skończyło ;) Rewanż za te mecze już był między innymi w 2011 roku gdzie przegraliśmy zaledwie jedną bramką.
Wiadomo, że poodpadało nam trochę zawodników i zmienił się nasz skład w porównaniu do wyżej wspomnianych spotkań, ale trzon można powiedzieć jest ten sam. Warto wspomnieć, że Duńczycy również nie będą w optymalnym składzie... Jeszcze tym bardziej po hardcorowym meczu z Serbami są na pewno podmęczeni i lekko podłamani. Wyszomirski - liczę na tego gościa. Świetnie bronił w meczu ze Słowacją i mam nadzieję że przy odrobinie szczęścia i pewności siebie jaki dał mu na pewno ostatni mecz ze Słowacją wybroni nam niejedną bramkę.
Duńczycy wyjdą od początku spotkania z respektem. Tamtejsza prasa po naszym ostatnim meczu opisywała w samych walorach jak nasi byli bezlitośni wobec korzennych braci z za granicy.
Kurs 3.25 na wygraną Polski dość wysoki.
Moim skromnym, zdaniem szanse 60 do 40 dla Duńczyków.
Może zaśmierdzieć remisem dlatego stawiam Money Line na Polske po kursie 2.90
Pozdro ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Czechy - Macedonia⛔(21:27)
Typ: Czechy
Kurs: 1,95
Stawka: 4j /10j
Bukmacher:
Bwin, Expekt
Data spotkania: 19.01.2012 godz. 20:10
Piłkarze czescy mieszkają razem ze szwedzkimi, ale nie słychać za bardzo o problemach z zatruciami. Czechy na turnieju mają dwóch kontuzjowanych graczy: Mraz i Vitek, ale i tak skład jest dużo szerszy niż macedoński. Czesi mają dużo więcej możliwości w obronie. Mogą zagrać 6:0 z Kubesem, Vranym lub 5:1 z wysuniętym Jichą lub Jurickem. Większość graczy z bardzo dobrymi warunkami fizycznymi, z niezłymi umiejętnościami defensywnymi. Atak wydaje się też bardziej urozmaicony, więcej zawodników stanowi zagrożenie dla bramki przeciwników. Na skrzydłach bardzo doświadczeni zawodnicy, solidny duet bramkarzy, którzy są po dobrym sezonie w niemieckich klubach. Macedonia ma dosyć wąski skład. Kontuzjowani są Nikola Markoski i Vancho Dimovski, dlatego brakuje zmiennika dla Stoilova. Dimovski deklaruje gotowość do gry, ale nie jest w pełni zdrowy. Obrona macedońska razem z bramkarzami nieźle się prezentowała w poprzednich meczach, ale według mnie dzisiejszy mecz powinni wygrać Czesi.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kursy - 6. dzień

Islandia
- Słowenia 1,55 32:34 ⛔
Chyba najlepszy bet na jutro. Pierwsza sprawa to nie będzie żadnego kalkulowania bo Islandczycy grają swój mecz pierwsi, a dopiero koło 20:00 gra Chorwacja.
Druga sprawa to nie wiele brakowało, a to Islandia byłaby faworytem tej grupy, w meczu z Chorwacją prowadzili prawie cały mecz, zepsuli jedynie końcówkę. W ataku są skuteczni. Po dwóch rundach to właśnie oni zdobyli najwięcej bramek bo aż 63.
Tu parę słów więcej o Islandii.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Powyżej użytkownik opisał mecz Islandia - Słowenia. Mecz z największym kursem, ale wydaje się najpewniejszy dzisiaj. Zespoły spotkały się na turnieju w Danii. Wynik 26:23 na korzyść Islandii. Wiele osób czekało na ten mecz z typem na over bramkowy, ale oczywiście linia jest odpowiednio dopasowana: u/o 60 goli.
Francja bez Guigou, który ze względu na problemy po kontuzji zrezygnował z dalszej gry. Za niego ma być powołany Honrubia. Cały czas nie jest w normalnym wymiarze czasowym wykorzystywany Accambray.
Największe problemy z kontuzjami mają Węgrzy. Na turnieju już bez poważnie kontuzjowanego Tamasa Ivancsika. Nadal niedostępny jest drugi prawoskrzydłowy Peter Gulyas. Problemy z kontuzją miał Krivokapic, mniejsze Zubai. Skład Węgrów wydaje się bardzo wąski. Bramkarz Mikler dobrze się prezentuje, Fazekas słabiej, ale on jest po bardzo długiej kontuzji. W meczu z Hiszpanią udało uzyskać pozytywny wynik z tym problemami, ale dzisiaj może być już trudniej.
Odradzałbym grę ujemnym handicapem na Chorwację. Trener Goluża sam przyznał, że przeciwko Słowenii chciał oszczędzać Duvnjaka i Voriego, ale sytuacja na parkiecie była trudniejsza niż planowano. Typ na Norwegię+3,5 trochę lepszy, ale ryzykowny.
Ostatni mecz to Hiszpania - Rosja. Na Hiszpanię niski kurs, Rosjanie z Francją słabo powalczyli, ale to zespół zawsze groźny.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Islandia - Słowenia⛔(32:34)
Typ: Under 59,5
Kurs: 1,95
Stawka: 3j /10j
Bukmacher:
Tobet
Data spotkania: 20.01.2012 godz. 18:10
Mecz wydaje się overowy, ale myślę, że linia jest za wysoka. Islandia na turnieju bez Gudjonssona i Stefanssona, więc dużo mniejsza szerokość w ataku. Ostatnio przeciw Norwegii słabo funkcjonowała obrona, udało się wygrać z bardzo ciężkiej sytuacji, ale teraz już zespół powinien pilnować wyniku od początku. Para obrońców wygląda dobrze. Nie ma Stefanssona, więc słabiej powinno wyglądać rozgrywanie piłki przeciw wysokiej obronie Słowenii. Słowenia jest po dużych zmianach kadrowych, w zespole wielu młodszych graczy. Bardzo dobrze wyglądają skrzydła, ale brakuje rzutu z drugiej linii. W bramce bardzo dobry Skof. Mecz jest o awans. Lepsza jest Islandia, ale Słowenia z pomocą kibiców. Spotkanie wydaje się w miarę wyrównane, co sprzyja niższym wynikom. Według mnie suma goli powinna być niższa niż 60.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Hiszpania (-1.0), Chorwacja (-1.0), Islandia 1X @ 2.72 Tobet
k..., znów mi się usunęła analiza. No nic, tak jak pisze Hopkirk, Ruscy są groźnym zespołem, ale chyba już nie teraz i nie dla każdego. Teraz tutaj już nie ma drużyny, nie ma jakiejś niesamowitej obrony, atak też kuleje, bramkarze bardzo mocno przeciętni, rozegranie wiadomo, Czernoiwanow, Igropulo, kilku innych jak Dibirow czy Czipurin. Indywidualności. Osobiście bardzo nie lubię ani tego kraju ani tej drużyny, bo gra handball brzydki dosyć, polegają na swojej niesamowitej sile fizycznej. No ale w tym akurat na pewno wielkie chłopy jakimi są Hiszpanie im nie ustępują. A do tego dochodzi chęć rewanżu za zły występ w środę z Madziarami. Moim zdaniem spokojna wygrana Hiszpanii.
Francuzi pewnie dziś wygrają, ale nie wiem czy jest sens dokładać ich po @1.18, ja może to zrobię, a może nie, jeszcze pomyślę. Węgrzy pomimo kontuzji to waleczny naród grający w dodatku na własnym terenie niemalże, i dysponujący dość niewygodnym stylem gry. Na ostatnich turniejach nieraz zdarzały się Francuzom mecze ze słabszymi rywalami, w których niewiele brakowało do sensacji, zatem pozostawiam sobie furtkę do zagrania live tego meczu.
Chorwacja gra już pierwszy mecz II rundy, bo i jedni i drudzy już zakwalifikowali się. Tak jak nie lubię Rosjan, tak nie bardzo jestem entuzjastą gry Norwegów, ale docenić trzeba ich zwycięstwo ze Słowenią, którego się nie spodziewałem. Nawet pomimo tak dobrego meczu Gorazda Skofa, musieli Słoweńcy uznać wyższość Norge. Chorwaci grają chyba najbardziej efektywny handball na turnieju, naprawdę jest to fajne. Moim zdaniem jeśli dojdzie do nerwowej końcówki w meczu Chorwacja - Francja, to możemy oglądać po raz pierwszy półfinał bez Francuzów. Chorwacja z bardzo szerokim składem i genialnymi zawodnikami na każdej pozycji moim zdaniem idzie na mistrza.
No i Islandia, tu myślę, że mogą być nerwy, ale raczej Islandia powinna chłopaków Zormana i spółkę pokonać. Mimo wszystko, jeżeli mówimy o efektowności gry to Islandia w tym turnieju gra naprawdę ładnie, rozegranie i skrzydła a także koło (Gunnarson :! ???? funkcjonują dobrze. Sigurdsson, Palmarson, Atlason, Olafsson i jeszcze kilku. Na stratę punktów sobie Islandia nie może pozwolić, bo w razie porażki, może (acz nie musi) ona się liczyć w dalszej fazie. Teraz trzeba jeszcze pomyśleć, czy Słowenię stać na niespodziankę, ale wydaje mi się, że są już pogodzeni z losem. Dwa dość wyrównane spotkania z mocną Chorwacją i niespodziewana porażka z Norwegią. Słowenia to chyba jednak nie jest zespół z taką liczbą indywidualności jak Islandia, ale na pewno trzeba uważać na Zormana czy braci Zvizejów. Będzie ciężko.
Przepraszam, że tak krótko, ale na ilość wolnego czasu nie mogę narzekać niestety ????

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Kursy - 7. dzień

Dania - Macedonia 33:32

Typ: 1
Kurs: 1.35
W sobotę czekają nas bardzo interesujące mecze Mistrzostw Europy.
Macedonia zremisowała ze Szwecją i przegrała 1 golem z Niemcami. Są zaskoczeniem in plus tych ME, ale oni grają praktycznie 3 zawodnikami w ataku.
W spotkaniu kończącym rozgrywki w grupie B reprezentacja Czech przegrała z Macedonią 21:27 (12:12) i tym samym po wspaniałym początku turnieju odpadła z dalszej rywalizacji w Mistrzostwach Europy zajmując ostatnie 4 miejsce. W Macedonii trwa feta. Ale wydaje mi się że już nie długo. Wszystko pięknie wygląda, ale teraz już nie będzie przelewek. Dania jest zespołem bardzo wymagającym. Przekonała się o tym nasza reprezentacja. Dania głodna zwycięstwa, nieco podrażniona porażką z Biało-czerwonymi, wyjdzie na spotkanie z Macedonia niezwykle zmobilizowana. Inny rezultat aniżeli zwycięstwo kraju &quot;nadbałtyckiego&quot; będzie niespodzianką. Tutaj nie ma co kombinować i szukać na siłę niespodzianki. Win Denmark po 1.35 do połknięcia ;) Thomas Mogensen, Rasmus Lauge Schmidt, Henrik Toft Hansen czy Mikkel Hansen... to nie kelnerzy, którzy przestraszą się Macedonii. Grają niby w paszczy lwa, bo Bałkany to teren Macedonii, ale nic nie przemawia oprócz tego za Macedonia.

Polska - Szwecja 29:29

Typ: 1
Kurs: 1.80

Dzięki naszym Szczypiornistom przeżywamy wspaniałe chwile na tym turnieju. Wielu straciło już nadzieję po meczu z Serbią. Wiarę przywrócił mecz ze Słowacją. Natomiast prawdziwym majstersztykiem była potyczka z Danią. Polska fazę główną rozpocznie w sobotę meczem ze Szwedami. W poniedziałek zagramy z Macedonią, a w środę z Niemcami. Godziny poszczególnych spotkań ustalą organizatorzy po uzgodnieniach z telewizją. Dziennik „Svenska Dagbladet” ocenił, że Polska jest zespołem, którego &quot;krzywa idzie już w dół&quot;, choć Szwedom tradycyjnie nie gra się z nim lekko. „Aftonbladet” stwierdził, że Polska to drużyna z sukcesami, ale ostatnio spisuje się słabiej. Według gazety, drużyna nie potrafi załatać luki w bramce po kontuzjowanym Sławomirze Szmalu, lecz &quot;rywala z takimi zawodnikami, jak Bartosz Jurecki czy Karol Bielecki nie można lekceważyć&quot;. Wenta twierdzi: Szwecja to może najspokojniejsza dla nas ekipa w sposobie traktowania piłki ręcznej. To bardzo ułożony zespół, duża kultura gry. W ich przypadku łatwiej nam przewidzieć co zagrają, ale nie chcę, żeby to było odebrane jako lekceważenie tej drużyny - powiedział szkoleniowiec.
Jeśli chodzi o nasz mecz, to jestem optymistą, twierdzę, że wygramy
Apetyty polskich kibiców są znowu coraz większe i tylko aby nasza Reprezentacja nie przyniosła nam wstydu. Za zwycięstwo Biało-czerwonych w Unibecie mamy 1.80 co jest dobą propozycją do duetu z Danią na sobotnie popołudnie. Serbia - Niemcy... tego proponuję nie obstawiać.. jedynie oglądać można :]
Ako: 2.43 ...

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Wszystko pięknie wygląda, ale teraz już nie będzie przelewek. Dania jest zespołem bardzo wymagającym. Przekonała się o tym nasza reprezentacja. Dania głodna zwycięstwa, nieco podrażniona porażką z Biało-czerwonymi, wyjdzie na spotkanie z Macedonia niezwykle zmobilizowana.
No pewnie, bo wcześniej to Macedonia wygrywała, bo przeciwnikom nie chciało się grać :] W takich turniejach każdy mecz jest bardzo ważny i nie wydaje mi się, aby któraś drużyna zagrała lepiej BO JUŻ TRZEBA WYGRYWAĆ. Posłużę się tutaj przykładem Francji, która po porażce z Hiszpania powinna dzisiaj pojechać Orbanów BEZ MYDŁA, no, bo to już nie są przelewki, ale oni przegrali, bo nie trafili z forma, po prostu. Moim zdaniem podobnie jest z Danią, która przegrała już dwa spotkania i mnie nie zachwyciła, grają bez błysku. Meczów Macedonii nie oglądałem, bo akurat na co innego lukałem. Ale ich wyniki imponują i nie odważyłbym się zagrać przeciwko nim.
Na koniec musze, dodac, że po pierwszych kolejkach przestałem grać przed meczami 1X2, bo zbyt wiele niespodzianek jest w tym turnieju i gram tylko na live, co przynosi piekne zyski. Polecam wam to również. Nie zdziwie się jak w tych mistrzostwach zobaczymy jakiś &quot;dziwny finał&quot; typu: Węgry-Macedonia. Miałem jeszcze coś napisać, ale ZAPOMNIAŁEM.

Otrzymane punkty reputacji: +8
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Zgadzam sie z opiniami ze na tych mistrzostwach zreszta jak to na mistrzostwach jest bardzo duzo niespodzianek ...
W tym roku wyjatkowo bo gdyby mi ktos powiedzial ze w drugiej rundzie Dania i Francja beda mialy 0 pkt to bym chyba nawet sie nie rozesmial tylko pomyslal ze czlowiek nigdy nie ogladal zadnego meczu pilki recznej ale to fakt ...

Chcialem napisac tylko jedna rzecz bo od jakiegos czasu na roznych sportowych forach widze masowe zdziwienie polaczone z szokiem ze Wegrzy to wogole cos tam graja ... niektorzy wrecz traktuja Madziarow jako najgorsza razem ze Slowacja druzyne na turnieju ...

Calkowicie sie z tym nie zgadzam a wrecz przeciwnie stawialem Madziarow w roli czarnego konia turnieju i tylko to nieszczesne spotkanie z Ruskimi zamazalo mi ich dobry wizerunek ...

Dla mnie Wegrzy warci zagrania w top 3, top4 po jakims szalonym kursie jakby ktos znalazl - nie jest to abstrakcja gdyby tak sie stalo

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Calkowicie sie z tym nie zgadzam a wrecz przeciwnie stawialem Madziarow w roli czarnego konia turnieju i tylko to nieszczesne spotkanie z Ruskimi zamazalo mi ich dobry wizerunek ...
Dokładnie, pomyślałem dokładnie to samo, ale jednocześnie odpuściłem granie przeciw Węgrom w dwumeczu z Francją i Hiszpanią, a to co zrobili z tymi zespołami to było wręcz niesamowite. Jutro zaczynają od meczu z Islandią i to będzie świetne widowisko ! Islandia w dwóch pierwszych meczach zagrała dobrze by potem zupełnie przestać grać ze Słowenią.
Meczu Hiszpanii z Chorwacją chyba nie ma co że tak powiem reklamować, pójdą iskry, to na pewno.
Francja? Jutro &quot;musi&quot; ;) Jak dla mnie to Słowenia nie stoi na straconej pozycji, chociaż Francja na pewno nie może pogodzić się z porażką. Przy ewentualnym remisie Chorwacji z Hiszpanią tak naprawdę tracą już szansę na awans, a jak do tego jeszcze Madziarzy położą (mecz o 16, Francja o 18) Islandię to mogą stracić już wszelkie nadzieje. Osobiście spodziewałem się raczej że Francuzi szanse na półfinały stracą dopiero po meczu z Chorwacją. Teoretyczne zapewne do tego meczu będą mieli, ale ja sobie tego nie wyobrażam. Francja i Dania poza półfinałem to scenariusz wielce prawdopodobny, a pamięajmy też, że o ile Dania jest w stanie sięgnąć po 6 punktów, o tyle dla Francji to wcale nie jest tak oczywiste, bo ich rywale są mocni.
A dziś? Również spore święto handballa i chyba czas jeszcze mocniej przyjrzeć się live&#39;owi, który efekty zwykle daje, choć na pewno jest to nieco bardziej uciążliwe i także wymaga chłodnej głowy, bo linia czy kurs może się zmienić bardzo szybko ;)
Jeśli chodzi o nasz mecz, to jestem optymistą, twierdzę, że wygramy po ciężkim boju pewnie ze sporą ilością kar (jak na razie mamy ledwie 10 w 3 meczach) i na pewno ważną rolę odegrają bramkarze. My nie musimy się o nich martwić, ale Szwedzi w sumie tak. Zagrożony jest występ ich najlepszego zawodnika, zawodnika wielkiej Barcelony Johana Sjostranda, który grał jak dotąd najwięcej. W odwodzie bardzo doświadczeni Palicka i Andersson, ale tu akurat uważam, że są to bramkarze, których styl gry nasi znają czy to z klubów czy to z dawnych meczów kadry, a ów Sjostrand to jednak zagadka i człowiek potrafiący gdy jest w formie zamurować się.
Oba zespoły doświadczone kontuzjami, chorobami, ale ja uważam, że nadszedł czas na rewanż za poprzednie szwedzkie MŚ, gdzie pomimo fatalnej formy przegraliśmy niezbyt wysoko.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Na koniec musze, dodac, że po pierwszych kolejkach przestałem grać przed meczami 1X2, bo zbyt wiele niespodzianek jest w tym turnieju i gram tylko na live, co przynosi piekne zyski. Polecam wam to również.
Następnym razem w tytule tematu będziemy ostrzegali, że na turnieju pojawią się niespodzianki. W każdym turnieju, lidze są niespodzianki, bo na tym polega sport.
W tym roku wyjatkowo bo gdyby mi ktos powiedzial ze w drugiej rundzie Dania i Francja beda mialy 0 pkt to bym chyba nawet sie nie rozesmial tylko pomyslal ze czlowiek nigdy nie ogladal zadnego meczu pilki recznej ale to fakt ...
Jakie dwie reprezentacje miały największe problemy z kontuzjami przed ME? Francja, Dania.
Z każdym rokiem niespodzianek będzie więcej, bo sport się wyrównuje.
Dzisiaj Polska gra ze Szwecją. Sjostrand ma byc już zdrowy, wczoraj z powodu gorączki nie trenował Ekdahl Du Rietz, ale na dziś jest spodziewany jego powrót. Ja najbardziej obawiam się o bramkarzy. Szwecja ma bardzo dobrych graczy na tej pozycji, występ Anderssona z Flensburga nie jest żadnym osłabieniem. W Polsce jeden mecz zagrał Wichary, zobaczymy jak zagra dzisiaj.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
W kazdym sporcie mimo wysokiego poziomu ekip walczących ze sobą , bywają drużyny , które po prostu leżą danej kadrze. Tak sadze w szczypiorniaku jest u nas z DAnia. Druzyna bardzo dobra wicemistrz świata, toczyli wyrównane boje z Francuzami , którzy przecież byli nazywani druzyną kompletna.
Czesto nasze mecze z nimi wygladaly podobnie - przegrywalismy by potem w nerwowej koncowce odniesc zwyciestwo. Dziennikarze nawet utarli frazes , że jak wygrywamy z DAnia to zdobywamy medal.
Chodzi mi o to , że taką własnie ekipą z która zawsze niezle nam sie gralo NIE BYŁA ekipa 3 koron, zawsze trudno nam sie gralo co w sumie na tym poziomie nie dziwi ale tez niezbyt czesto ostatnimi czasy odnosilismy zwyciestwo.
Istotne jest tez to co napisal Hopkirk o pozycji bramkarskiej , ale ta nie jako jest zalezna od obrony gdy ona jest agresywna GK jest latwiej to taki ciąg zdarzen.
JEdnak trudno mi jest ich gre ocenic na tych ME bo nie ogladalem ich spotkan, wiec moze tak nasi przelamią statystyki i wygraaja , po niezlym kursie. Kto ogladal spotkania naszych przeciwnikow niech to opisuje pewnie bedzie pomocne.
gra się ciężko, ale na wielkich turniejach w ostatnich latach mamy równy bilans ze Szwecją, po zwycięstwie. Natomiast w eliminacjach do IO i poprzednich ME zremisowaliśmy 2 razy u siebie i w Szwecji przegraliśmy. Tym niemniej uważam, że nasi wygrają. W Szwecji w MŚ czy w eliminacjach graliśmy bardzo słabo a mimo to porażki były minimalne. Teraz jesteśmy on faja i powinno być dobrze ;) //adqs

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Następnym razem w tytule tematu będziemy ostrzegali, że na turnieju pojawią się niespodzianki. W każdym turnieju, lidze są niespodzianki, bo na tym polega sport.
Słowa klucz w moim poście to &quot;ZBYT WIELE&quot;, no chyba, że twoim zdaniem na poprzednich MŚ i ME tez było tyle niespodzianek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom