Chorwacja(-6,5) - Białoruś 1 @ 1,79
Bet365
Szkoda, że tak późno, ale jak to mówią lepiej późno niż później ????
Dowiedzieliśmy się, że zabraknie gwiazdy Białoruskiego zespołu Sergieja Rutenki, główny rzucający tej ekipy, ale także człowiek, który dawał tej ekipie pod kątem psychicznym. Ostoja drużyny, typowy lider. Chorwaci więc będą mieli ułatwione zadanie i nie będę musieli się martwić i indywidualną obronę tego zawodnika. Chorwacja naszpikowana szczypiornistami z najwyższej półki i nie powinni mieć problemu z taką ekipą jak
Białoruś. Gdyby grał Rutenka grałbym handi w drugą stronę, niestety nie gra, więc nawet przy swobodzie gry i lekkim lekceważeniu rywala bałkanowcy mogą spokojnie pokryć handi bez żadnej specjalnej spiny. Oba kluby zmierzyły się rok temu podczas mistrzostw świata, tam w play-offach Chorwaci nie nie dali szans naszym wschodnim sąsiadom wygrywając aż 33:24, więc liczę, że ten wynik się powtórzy.
Francja - Rosja(+6,5) 2 @ 1,52
Bet365
Pojedynek rywali biało-czerwonych nie szykuje się jakoś mega specjalnie. Wiadomo kto jest faworytem i kto ten mecz wygra, jednak moim zdaniem warto jest zagrać handicap w stronę Rosjan, którzy na pewno zmotywowani będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony i powalczyć o wyjście z grupy, z której są stawiani od razu na przegranej pozycji. Rywal bardzo ciężki,
Francja ma bardzo dobry skład, lecz coś w nich jest i dość spokojne zwykle zaczynają te wielkie turnieje. Na MŚ pierwszy mecz z Tunezją wygrali przewagą trzech goli, Brazylię pokonali pięcioma...Nie wspominam oczywiście o Czarnogórze i Argentynie bo to ekipy znacznie słabsze niż
Rosja i nie ma co tu porównywać. Ciężko określić w jakiej formie jest drużyna Rosji, ale na dużych turniejach zwykle grają dość solidnie, na MŚ w ubiegłym roku dotarli do ćwierćfinału, gdzie minimalnie przegrali ze Słowenią i byli o krok od półfinałów.
Francja także doszła do ćwierćfinału, jednak dla Francji to porażka...Mam nadzieję, że Rosjanie powalczą i pokryją dość sporą linię handicapu.
Serbia - Polska(+0,5) 2 @ 1,80
Bet365
Na koniec moim zdaniem najciekawszy mecz dzisiejszego dnia Mistrzostw. Zdania są podzielone co do tego meczu, lecz myślę, że to Polacy są w lepszej formie i poradzą sobie z Serbami. Patrząc na mecze sparingowe w tym roku to
Polska wypadła znacznie lepiej, po minimalnej porazce z Białorusinami pokonaliśmy wysoko Czechów i Węgrów, zwłaszcza chodzi o Magyarów, którzy nie są jedną z najsłabszych ekip. Natomiast
Serbia rozegrała 4 mecze sparingowe z czego dwa wygrała. Pokonali Macedonię, więc to dobry rezultat, ale z Czarnogórą była za to formalność. Zaliczyli także remis i porażkę z Czechami. Wiadomo mecz meczowi nierówny, ale jakiś odnośnik to jest. Mecze pomiędzy tymi ekipami zawsze były na styku, dwa ostatnie mecze to wygrana Polaków jednym golem, a wcześniej był remis stąd też moje lekkie zabezpieczenie minimalnych handicapem. Wracając do samej gry to mamy kim grać i ma kto rzucać bramki. Myślę, że dziś będzie sporo nerwów jak to zwykle w pierwszych meczach, ale jesteśmy lepsi, mamy lepszych zawodników no i trenera, który naprawdę daje sporo drużynie.
POLSKA !