friendly
Użytkownik
Bet jak najbardziej sensowny i wydaję się być pewny, aczkolwiek ja sprawę widze troche inaczej. Wszyscy mówią o niesamowitej taktyce trenera Niemiec itd. Oglądałem ich obydwa mecze, szczerze? Jak ktoś zna się troche na siatkówce to widzi, że nawet jeżeli to "sposób" to Niemcy są najzwyczajniej w świecie bez formy. Grają totalne dno. Dla mnie no bet przy tak marnym kursie.Sporo liczenia, sporo kalkulowania, sporo różnych rozwiązań - drabinka tego turnieju jest taka a nie inna dlatego trzeba mieć to na uwadze typując dzisiejsze spotkania. Ja na dziś pograłem:
Niemcy - Czechy 1 @1.16
Serbia - Rosja 2 @1.36
Holandia - Bułgaria 2 @1.33
AKO 2.10 Bet365
Sytuacja Niemców oraz ich "taktyka" na fazę grupową ułożona przez trenera Heynena jak najbardziej racjonalna. Odpuścili mecz z Holendrami, bo 3 miejsce w grupie da im łatwiejszego (na papierze) przeciwnika. Proste. Co do personaliów na każdej pozycji przewaga po stronie Niemców, Czechom zapewne może jeszcze siedzieć w głowie niewykorzystana szansa w meczu z Bułgarią gdzie mieli mecz na wyciągnięcie ręki i powinno się to skończyć spokojnym 3:1 a nie porażką 2:3. Dziś, w mojej opinii, kolejna porażka i koniec turnieju dla naszych południowych sąsiadów.
Mecz Rosjan z Serbami bez kalkulacji. Rosjanie bardzo mocni, pokazał to wczorajszy mecz gdzie rozgromili Słowaków. Mikhailov na bardzo dobrym % w ataku (10/14) swoje dołożyli środkowi oraz Sivozhelez. Świetna gra w bloku, świetna zagrywka oraz przewaga na rozegraniu, bo co do tego nie mam złudzeń. Rozgrywający Serbii, 23-letni Jovović mnie do siebie nie przekonuje, Serbowie mają solidnych przyjmujących i środkowych, Atanasijević w ataku to jeździec bez głowy. Solidna, poukładana gra Rosjan powinna wystarczyć w dzisiejszym spotkaniu.
Bułgarzy wygrywając dzisiejszy mecz mogą trafić w ćwierćfinale na dużo łatwiejszego przeciwnika niż w przypadku porażki. Dzisiejsza porażka a następnie wygranie barażu z 3 drużyną grupy C prowadzi do trafienia na Polskę w ćwierćfinale. Wyjście z 1 miejsca z grupy da grę z Niemcami (zakładając że dziś wygrają), Słowenią bądź Belgią. Jest zatem o co grać, dlatego typuje zwycięstwo gospodarzy.
Powodzenia!
Kolejna sprawa to Ruskie. Serbowie mają to do siebie, że potrafią dawać plamę z drużynami kiepskimi, a najlepszym są w stanie utrzeć nosek. Mam ciche wrażenie, że to dzisiaj właśnie oni zwyciężą, tego spotkania również nie ruszam, ale cholera..Ruscy od roku mają jakieś miotania formy, co było na PŚ? Jechali wszystkich jak chcieli, aż nadszedł moment z graniem z drużynami z topu i każdy widział jakie bęcki zbierali. Tutaj może być identyczna sytuacja. To takie dwie małe sugestie ode mnie, jak się dzisiejsze mecze potoczą to wiedzą tylko buki ????