>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa Europy mężczyzn 2015 - Bułgaria i Włochy (09.10-18.10)

Status
Zamknięty.
friendly 421

friendly

Użytkownik
Sporo liczenia, sporo kalkulowania, sporo różnych rozwiązań - drabinka tego turnieju jest taka a nie inna dlatego trzeba mieć to na uwadze typując dzisiejsze spotkania. Ja na dziś pograłem:

Niemcy - Czechy 1 @1.16
Serbia - Rosja 2 @1.36
Holandia - Bułgaria 2 @1.33

AKO 2.10 Bet365

Sytuacja Niemców oraz ich &quot;taktyka&quot; na fazę grupową ułożona przez trenera Heynena jak najbardziej racjonalna. Odpuścili mecz z Holendrami, bo 3 miejsce w grupie da im łatwiejszego (na papierze) przeciwnika. Proste. Co do personaliów na każdej pozycji przewaga po stronie Niemców, Czechom zapewne może jeszcze siedzieć w głowie niewykorzystana szansa w meczu z Bułgarią gdzie mieli mecz na wyciągnięcie ręki i powinno się to skończyć spokojnym 3:1 a nie porażką 2:3. Dziś, w mojej opinii, kolejna porażka i koniec turnieju dla naszych południowych sąsiadów.

Mecz Rosjan z Serbami bez kalkulacji. Rosjanie bardzo mocni, pokazał to wczorajszy mecz gdzie rozgromili Słowaków. Mikhailov na bardzo dobrym % w ataku (10/14) swoje dołożyli środkowi oraz Sivozhelez. Świetna gra w bloku, świetna zagrywka oraz przewaga na rozegraniu, bo co do tego nie mam złudzeń. Rozgrywający Serbii, 23-letni Jovović mnie do siebie nie przekonuje, Serbowie mają solidnych przyjmujących i środkowych, Atanasijević w ataku to jeździec bez głowy. Solidna, poukładana gra Rosjan powinna wystarczyć w dzisiejszym spotkaniu.

Bułgarzy wygrywając dzisiejszy mecz mogą trafić w ćwierćfinale na dużo łatwiejszego przeciwnika niż w przypadku porażki. Dzisiejsza porażka a następnie wygranie barażu z 3 drużyną grupy C prowadzi do trafienia na Polskę w ćwierćfinale. Wyjście z 1 miejsca z grupy da grę z Niemcami (zakładając że dziś wygrają), Słowenią bądź Belgią. Jest zatem o co grać, dlatego typuje zwycięstwo gospodarzy.

Powodzenia!
Bet jak najbardziej sensowny i wydaję się być pewny, aczkolwiek ja sprawę widze troche inaczej. Wszyscy mówią o niesamowitej taktyce trenera Niemiec itd. Oglądałem ich obydwa mecze, szczerze? Jak ktoś zna się troche na siatkówce to widzi, że nawet jeżeli to &quot;sposób&quot; to Niemcy są najzwyczajniej w świecie bez formy. Grają totalne dno. Dla mnie no bet przy tak marnym kursie.

Kolejna sprawa to Ruskie. Serbowie mają to do siebie, że potrafią dawać plamę z drużynami kiepskimi, a najlepszym są w stanie utrzeć nosek. Mam ciche wrażenie, że to dzisiaj właśnie oni zwyciężą, tego spotkania również nie ruszam, ale cholera..Ruscy od roku mają jakieś miotania formy, co było na PŚ? Jechali wszystkich jak chcieli, aż nadszedł moment z graniem z drużynami z topu i każdy widział jakie bęcki zbierali. Tutaj może być identyczna sytuacja. To takie dwie małe sugestie ode mnie, jak się dzisiejsze mecze potoczą to wiedzą tylko buki ????

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Włochy - Francja 2 @uni.bet
Francja, moim zdaniem to obecnie najlepsza drużyna w Europie, trwa furora na punkcie Włochów po ostatnim PŚ, ale nie zapominajmy że był to turniej gdzie liczyły się w zasadzie 3 drużyny, Polaków zdołali posłać na łopatki, ale w meczu z USA nie liczyli się ani trochę. Do czego zmierzam - Włosi są jak najbardziej do ruszenia, z nowym trenerem grają od niedawna, mieli świetny początek, ale to nie będzie trwało wiecznie. Osobiście jestem zwolennikiem siatkówki jaką prezentują Francuzi, nie wydaje mi się by z jakiś powodów mieli odpuścić, nie wątpię że czeka nas być może najlepszy mecz tego turnieju. Obie kadry w pełnych składach, może ktoś mnie wyśmieje ale ja tutaj widzę co najwyżej 3:1 dla ekipy Francji. Nie wiem czym spowodowane są takie kursy, ale widzę malutkie value.
Ja dziś na przekór kolegi wyżej pokuszę się zagrać na Włochów, zwłaszcza, że na bet365 są równe kursy. Ze swoim trenerem są od niedawna, a mimo wszystko w Pucharze Świata polegli tylko z Amerykanami, a Polaków i Rosjan posłali na łopatki. Nie zapominajmy, że mecz z USA był w pierwszych meczach turnieju, z meczu na mecz Włosi się rozkręcali. Powiem szczerze, że w chwili obecnej mają oni ogromny potencjał na skrzydłach, Juantorena i Zaytsev radzą sobie doskonale nawet na wysokich piłkach, Lanza swoje na szybkiej piłce skończy. Jeżeli wykorzystają swój potencjał w zagrywce to Francuzi będą musieli rozgrywać swoje akcje z 3, 4 metra, a trójkolorowi bez dogranej piłki do siatki już nie są tak groźni bo nikt nie powie mi, że Rouzier, Tille, czy Lynell poradzą sobie na wysokiej piłce, no może ten pierwszy sobie nieźle radzi, ale wystarczy zablokować mu skos... N&#39;gapeth chłodnej głowy też utrzymać nie potrafi. Francuzi mają lekką przewagę na środku, obronie i rozegraniu, ale atak i zagrywka zdecydowanie na korzyść Włochów, a jeśli te elementy odpalą to nie będzie gry środkiem, ciężko będzie coś obronić, a rozegranie będzie z 4 metra.
Mój typ na dziś to Włochy
kurs: 1.83 bet365 ⛔ nie żałuję, obie drużyny mogły wygrać ten mecz, a to co Le Roux robił w zagrywce to głowa mała ????

Edit: Niemcy z tak słabym zespołem Czech bez Stokra i Konecnego spokojnie powinni sobie poradzić nawet jeśli poprzednie mecze to nie była taktyka. Też przeczuwam, że mecz Serbii z Ruskimi może być ciekawy i możemy być świadkami niespodzianki. Spróbuję coś w tym meczu na live złapać ????

grzybu 193

grzybu

Użytkownik
Polska - Białoruś poniżej 126.5 pkt @3.55 Fortuna ✅ 124
Kurs kosmos na to zdarzenie, dla porównania w Unibecie jest taka sama linia po kursie 2.38, w bet365 na linie 127.5 jest tylko 1.72. Trzeba korzystać, póki taki kurs się utrzymuje.
Białoruś to najsłabsza drużyna tych mistrzostw, w meczu ze Słowenią było 125pkt w całym meczu, z Belgią 127pkt, a Polacy to zespól o przynajmniej klasę lepszy o tych dwóch ekip.
Polacy na pewno dzisiaj dokonają kilku zmian w szóstce, ale do dalej są zawodnicy ze światowego topu i nie wierze, że Białorusini będą w stanie zdobyć w którymś z setów więcej niż 17 pkt, bo wystarcza tutaj 3-0 i w każdym secie do 17.

Otrzymane punkty reputacji: +14
P 1,8K

patced

Użytkownik
Belgia - Słowenia
Słowenia @1,50 bet365
14:00
⛔ 1-3 kto ogladal widzial co zrobili slowency. mam nadzieje ze odpadna za kare w 1/4 a ktos kto wprowadzil system w ktorym mozna wybierac przeciwnikow dostanie po dupie... niemcy i slowenia &lt;czerwona&gt; za oddawanie
Belgowie słabiutko grają oj słabiutko. Słoweńcy mają siłę ognia Urnaut, Gasparini i Cebula do tego Pająk na środku robi to wrażenie i prawie nasi się wczoraj o tym przekonali. Mecz o 2 plac w grupie i pewne miejsce w ćwierćfinale.

Estonia - Chorwacja
Estonia @ 1,53 bet365
15:00 ✅ 3-0 mecz o pozostanie, wiec i szopki nie ma...

Estonia gra świetnie. Można pisać w samych superlatywach bo grają szybko mocną zagrywką i jest to nowa jakość. Chorwacja to zespół Igora Omracena i długo długo nikt. Gra toczy się o baraż a wyżej zdecydowanie cenię Estończyków.
Włochy - Francja
Włochy @ 1,83 bet365
18:00
kolejni amatorzy... 2-0....2-3 osmany zagotowany w tb co sie mu nie zdarza
Francja od LŚ nie grała w meczach o stawkę. Sparingi przed ME słabo przegrane z Serbią, Słowenią i Czechami. Zespół gdzieś zgubił błysk. Jak Ruzier wysiądzie czarny Sidibe nie trzyma poziomu... Włosi odkąd pozyskali Osmanego i wrócił Zając grają mega. W PŚ pokazali się z dobrej strony a nie byli jakoś mega zgrani. Czas gra na ich korzyść. O ile młody sypacz się nie zagotuje to Lanza i dwóch wcześniej wspomnianych poprowadzi tą ekipę do zwycięstwa.
krótko i na temat.

Otrzymane punkty reputacji: +28
sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Belgia - Słowenia
Słowenia @1,50 bet365
14:00
Belgowie słabiutko grają oj słabiutko. Słoweńcy mają siłę ognia Urnaut, Gasparini i Cebula do tego Pająk na środku robi to wrażenie i prawie nasi się wczoraj o tym przekonali. Mecz o 2 plac w grupie i pewne miejsce w ćwierćfinale.
Gdyby to była pierwsza kolejka to typ jak najbardziej do gry.
Obecnie nie do końca, ewentualnie można zagrać coś na live jak będzie wiadomo co i jak. Obie ekipy pewny awans, mało tego można kombinować. Trzecie drużyna zagra najprawdopodobniej z Holendrami a druga z Niemcami.
Jak dla mnie 3 miejsce lepsze niż 2. Na wyniki Niemcow nie ma co patrzeć bo kombinują od początku żeby grać z Bułgarią a nie Polską w 1/4. i tyle w temacie.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Moim zdaniem graniem czegokolwiek w meczu Francja - Włochy mija się z celem i to kompletnie, przecież tu zadecyduje tylko i wyłącznie dyspozycja dnia, obie drużyny pokazały praktycznie dokładnie to samo w dwóch pierwszych meczach, czyli momenty dobrej i słabszej gry, obie mają porównywalny potencjał.
Coś takiego ode mnie:
Polska -21.5 (2.34) Fortuna
Brać i się nie zastanawiać bo po prostu jest gigantyczne value, nawet po odjęciu podatku. U innych buków po 1.70 na -23.5 :] więc to mowi wszystko :]
oprócz tego:
Finlandia -1.5 (2.12)
Rosja -4.5 pkt (1.54)
Bułgaria -1.5 (1.68)
Chorwacja +7.5 (1.57)
nie mam czasu na pisanie analiz do tych spotkań, wszystkie kursy z Fortuny, bo bardzo korzystnie sypnęli

Otrzymane punkty reputacji: +8
P 1,8K

patced

Użytkownik
Gdyby to była pierwsza kolejka to typ jak najbardziej do gry.
Obecnie nie do końca, ewentualnie można zagrać coś na live jak będzie wiadomo co i jak. Obie ekipy pewny awans, mało tego można kombinować. Trzecie drużyna zagra najprawdopodobniej z Holendrami a druga z Niemcami.
Jak dla mnie 3 miejsce lepsze niż 2. Na wyniki Niemcow nie ma co patrzeć bo kombinują od początku żeby grać z Bułgarią a nie Polską w 1/4. i tyle w temacie.
Tyle w temacie, że mecz trwa i naprawdę wielka różnica czy się zagra z NL z germańcami naprawdę... Obie ekipy do wystrzelania bo o przyjęciu nie mają zbytniego pojęcia. Wątpię by ktokolwiek w tym meczu kalkulował z kim chce grać bo i potencjał obu ekip jest jaki jest.

sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Niemcy jeszcze namieszają w mojej opinii. Co do Słoweńców, swoje zdanie podtrzymuje. Grają dziś bez napinki i wątpię żeby ich trener za wszystką cenę chciał ten mecz wygrać, np kosztem 5 setów i 2.30 h gry. Bardzo prawdopodobne że jeśli mecz miałby trwać 4 czy 5 setów pojawią się na boisku rezerwy a wtedy wszystko możliwe. Choć nie wykluczam szybkiego 3-0 dla którejś drużyny

harry-hole 1,4K

harry-hole

Użytkownik
Dlaczego Czechy z Niemcami płacą 7?
Przecież zagrali 2 w miare równe mecze z Holandią i Bułgarią.
Niemcy niby kombinuja jak piszecie. A może po prostu są bez formy i dziś będzie niespodzianka w postaci wygranej Czechów?
Nie sądzę, że Niemcy kombinowali juz w 1 meczu grupowym (gładkie 0-3 z Bułgarią), bo kto tak robi na początku turnieju?

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Niemcy niby kombinuja jak piszecie. A może po prostu są bez formy i dziś będzie niespodzianka w postaci wygranej Czechów?
Nie sądzę, że Niemcy kombinowali juz w 1 meczu grupowym (gładkie 0-3 z Bułgarią), bo kto tak robi na początku turnieju?
w pierwsyzm meczu totalnie sie spalili i grali dno, w drugim od 2nd seta grali drugim skladem !

sokrates 3,3K

sokrates

Użytkownik
Tak kombinować może zespół na tyle pewny że i tak wygra ostatni mecz.
Mecz z Holendrami pokazał że Niemcy go wygrać nie chcieli. Nie gra Grozer, na ataku gra środkowy, w ostatniej akcji meczu zawodnik szarpie siatkę w sposób co najmniej lekko dziwny ????

harry-hole 1,4K

harry-hole

Użytkownik
Wszystko fajnie. Spalili się i dostali -20, -17, -20 od przeciętnej, choć grającej u siebie Bułgarii. Wczoraj zakombinowali, też to rozumiem.
Tylko jednowymiarowo chyba do tego koledzy podchodzicie. Skreślacie z góry Czechów.
A oni jakoś jednak potrafili grzmotnąć sety z Bułgarami do 19 i 16. Coś mi tu nie gra.
Czuję, że przynajmniej raz w tym meczu złapią Pepiki serię i wystarczy to do ugrania seta.
+2.5 seta 1.86 z pinnacle pobieram delikatnie. Czysty win po 7.12 też.
Bez szaleństw ze stawką, ale nie przekonaliscie mnie do siły Niemców tymi opiniami.

fazer77 2,7K

fazer77

Użytkownik
Uważałbym na mecz Rosji z Serbią. obie drużyny mogę nie chcieć wygrać w kontekście gry w półfinale. Porażka daje baraż z Estonią lub Chorwacją, który jest do przejścia szybko 3-0, niby dodatkowy mecz, ale w ćwierćfinale i tak trafiają na Włochy lub Francję, więc tu może im nie robić różnicy czy to będą Francuzi czy Włosi, odpoczynek przed ćwierćfinałem zamiast barażu mogą sobie zrobić dziś wystawiając drugi skład, a dążę do tego, że w półfinale spodziewać się należy Polski w meczu nr 34 , jako zwycięzcę meczu 31, gdzie Rosja lub Serbia mierząc w Finał zechce uniknąć Polski w półfinale, a może trafić na słabszych Bułgarów Albo Niemców lub Holendrów w meczu półfinałowym nr 33.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Panowie, do meczu 10 minut, ale pojawił się typ ze sporym value od ComeOn: Polska wygra pierwszego seta minimum 12 punktami @4,65. W pierwszym meczu Słowenii udało się wygrać do 12, więc czemu nie mieli by tego zrobić rezerwowi Polski?
//Uf, uf, trochę emocji było, ale ostatecznie siadło. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał. ????

P 1,8K

patced

Użytkownik
Rozpisałem wszystkie mecze i wychodzi tak:

Pol A
1. Bułgaria/Holandia
2. Bułgaria/ Holandia
3. Niemcy/Czechy
Pol B
1. Włochy/Francja
2. Włochy/Francja
3. Estonia
Pol C
1. Polska
2. Belgia
3. Słowenia
Pol D
1. Rosja/Serbia
2. Rosja/ Serbia
3. Finlandia
---
Baraż 1 (mecz 25)
Bułgaria/Holandia - Słowenia
Baraż 2 (mecz 27)
Belgia - Niemcy/Czechy
Baraż 3 (mecz 26)
Francja/Włochy - Finlandia
Baraż 4 (mecz 28)
Rosja/Serbia - Estonia
i teraz tak o ile Estonia dla Rusków to nie przeszkoda, a dla Włochów i Francuzów, Finowie też nie, więc zakładam wygrane faworytów to:
1/4
1. Bułgaria/Holandia - Belgia/Niemcy/Czechy
2. Polska - Bułgaria/Holandia/Słowenia
3. Włochy/Francja - Rosja/Serbia
4. Rosja/Serbia - Francja/Włochy
wyraźnie widać, że połówka z Bułgarią, Holandią, Belgią, Niemcami i Czechami jest słabsza niż ta, w której będzie Polska. Rosjanie nie ważne gdzie by nie byli to i tak muszą wygrać mecz albo z Francją albo z Włochami. Mają do wyboru:
Przegrana dzisiaj, więc baraż z Estonią, który pewnie wygrają i później albo Włochy albo Francja w 1/4.
Wygrana dzisiaj mecz w 1/4 Włochy/Francja ale tym samym uniknięcie starcia w 1/2 z połówką, w której będą Polacy....
Ruskim opłaca się dziś przegrać... Polska zagra w 1/4 z Holandia/Bułgaria/Słowenia, więc droga do 1/2 otwarta....
jeśli coś pomyliłem poprawcie mnie...
Francja i Włochy mogą wybierać jedynie między Rosją a Serbią bo w ewentualnym barażu puknął Finów. Mecz o tej samej godzinie, więc ciężko kombinować także powinien na te chwilę wygrać lepszy czyli Włosi i spokojnie czekać na 1/4 z Serbią lub Ruskimi.

Otrzymane punkty reputacji: +9
alves94 560

alves94

Użytkownik
W 1 kolejce pewne ako weszlo, mimo ze Serbia troche postraszyla. Teraz udalo tez sie cos wygrzebac, a o dziwo bet365 wyjechal z pieknym kursem, duzo wyzszym niz inni, np. marathon.
Trebel @1.33 - bet365 ✅ ✅ ✅
Niemcy vs Belgia, typ: 1 ✅ 3-0
Serbia vs Estonia, typ: 1 ✅ 3-2 jak w maselko
Wlochy vs Finlandia, typ: 1 ✅ 3-0
Wlochow i Serbow nie ma co komentowac, jak odpadna to beda jaja i mega niespodzianka. Nie uwierze w to, ze w playoffach dadza sie wyrzucic Finlandii czy Estonii, ktore moga ugrac max po 1 secie (predze Estonia niz Finlandia).
Niemcy moze sie nie prezentuja najlepiej, ale warto spojrzec na nich pod innym katem. Nigdy nie wierzylem w &quot;poddawanie sie&quot;, ale tutaj Niemcy wygrywajac z Holandia zapewnili by sobie pozegnanie sie z turniejem w 1/4 trafiajac na Polakow. Przegrywajac z Holandia grali va banque, poniewaz musieli wygrac z Czechami, gdzie juz pokazali klase. Dzieki tej &quot;moze ustawce&quot; trafili na teoretycznie najslabszego przeciwnika czyli Belgie, ktora im nie zagrozi, bo jednak tutaj mamy roznice klas, a w 1/4 beda grac z Bulgarami, ktorych sa w stanie szybciej pokonac niz Polske. Czy to byla ustawka? Nie wiem, bardziej bym powiedzial, ze szczescie, ale dzieki temu maja otwarta droge do 1/4, bo Belgowie to druzyna o klase slabsza od Niemcow, pod warunkiem, ze Grozer bedzie gral tak jak potrafi, wymaga sie od niego i tak jak tego reprezentacja potrzebuje. Wchodze tak samo grubo jak w pierwsze ako i licze, ze jaj nie bedzie.

yaszura 55

yaszura

Użytkownik
Kiedy jest mecz Polski i z kim w końcu, bo na necie nie mogę znaleźć rozpiski, livesports nie ma tego meczu we wtorek, środę, czwartek podanego...

P 1,8K

patced

Użytkownik
Holandia - Słowenia
Słowenia @ 2,43 unibet ✅ izi 0-3

Baraż mecz o życie odpuszczania nie będzie..słoweńcy postąpili karygodnie odpuszczając mecz Belgom i oby się im to czkawką nie odbiło. Przegrali by zagrać z Holandią a nie Niemcami, chociaż równie dobrze Oranje mogli sprawić psikusa i Słowenia wpadłaby na gospodarzy. Odpuszczanie i kalkulacja póki co zakończona, więc możemy brać aspekty wyłącznie czysto sportowe. Holendrzy chyba sami tylko wiedzą, w jaki sposób przegrali z Bułgarami. Mieli mecz na wyjęcie ale obsrywka w każdym stykowym secie. Kompletnie nie rozumie podwójnej zmiany, kiedy z boiska w końcówkach ściągany jest Nimir i Van Dajk no ale... W ofensywie obie ekipy mają kim straszyć i jeśli dograją to powinni swoje kończyć. Przewagi doszukiwałbym się w przyjęciu. Najzwyczajniej w świecie Holandia ma w tym elemencie problem, zarówno Koy jak i libero są rzadcy. Nie wiem jak będzie funkcjonował serwis ale i jedni i drudzy sporo psują. Na chwilę obecną wyżej cenię Słoweńców, którzy od Belgów byli klase lepsi ale oddali... Gasparini, Cebula, Pająk, Urnaut i spółka to dobra ekipa. Widze spore volue bo wystawiłbym kursy 50/50 a tu faworyzowanie pomarańczowych, którzy orłami nie są.
Do tego Niemcy na spokoju powinni odprawić Belgów tutaj nie ma co się rozpisywać.
Niemcy @1,20 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +25
alves94 560

alves94

Użytkownik
Kiedy jest mecz Polski i z kim w końcu, bo na necie nie mogę znaleźć rozpiski, livesports nie ma tego meczu we wtorek, środę, czwartek podanego...
Dziwne, ze livesports nie podal meczu kiedy jeszcze nie wiadomo z kim gramy. W tym temacie masz link do oficjalnej strony mistrzostw, faktycznie ciezko poszukac. Ponadto wpisujesz &quot;mistrzostwa europy w siatkowce 2015&quot; i wyskakuje Ci wikipedia, na ktorej wszystko jest pieknie podane.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom