Witam!
Czas zacząć się już powoli włączać do dyskusji w tym temacie,pierwsza faza turnieju zbliża się do końca,to dobry moment na jakieś uzasadnione przemyślenia.Dziś mnóstwo intrygujących spotkań,które według bukmacherów,będą rozgrywać się "na styku" Jak dla mnie jednak,można wyłapać kilka świetnych kursów,które zostały nam podłożone pod nos.Na sam początek BET dnia jak dla mnie,spotkanie Węgrów z Austriakami,czyli swego rodzaju "małe Derby" Zdecydowanym faworytem są jak dla mnie nasi Bratankowie,oglądałem ich 3 spotkania w tym turnieju,nie w pełnym wymiarze,ale w stopniu pozwalającym porównać ich do dzisiejszego rywala.Drużyna solidna,grająca twardo i mająca wyrównany skład,w ostatnim spotkaniu z Japonią,zagrali kapitalnie pierwszą połowę,mając w 15 minucie przewagę 8 bramek,jednak pózniej dali pograć Skośnookim,osczędzając siły na ostatni mecz grupowy.
Austria zagrała tylko jeden ciekawy mecz na tych mistrzostwach,było to ich pierwsze spotkanie z Brazylią,które zdominowali,pózniej przyszedł czas na blamaż z Japończykami(tak,tymi samymi,których Węgrzy mało nie ośmieszyli),na co nie powinni sobie pozwolić,ale nie takie wpadki widzieliśmy już w tym turnieju.Ostatni mecz z Islandią,w którym byli z kolei skazani na pożarcie,rozpoczęli poprawnie,jednak to
Islandia zanotowała tragiczną wręcz 1 połowę,w pewnym momencie nie rzucając bramki przez 10 min,w drugiej połowie wróciło już jednak wszystko do normy,wyspiarze ogarnęli wynik i zasłużenie wygrali,zdecydowanym faworytem tego spotkania są Węgrzy,tak też postawię po fajnym kursie,jaki oferuje mi Sportingbet,na zakład z handicapem,nie będę się napalał.
Austria v
Węgry - @1,75
Sportingbet
Kolejnym ciekawym spotkaniem,będzie pojedynek Broniących tytułu Francuzów,z dobrze spisującymi się w tym turnieju Hiszpanami,jednak faworyt jest tylko jeden,Żabole! Drużyna przewyższająca od lat o klasę pozostałe drużyny,składu nie muszę chyba przypominać żadnemu z fanów Szczypiorniaka,możemy wymienić go równie dobrze,jak nazwiska naszych Rodaków,tak szczerze mówiąc,to jest to chyba jedyna drużyna,której potrafię zaufać w 100% W pełni profesjonaliści,nie odpuszczający żadnego spotkania,z charakterystycznym trenerem i świetnymi skrzydłowymi.Zdecydowany faworyt tych Mistrzostw,nie ma obecnie drużyny,która może im zagrozić,o ile 2 lata temu,przy swoich fanatycznych kibicach,mogli zrobić to Chorwaci,tak w tym roku nie wróżę nikomu takiego sukcesu.
Francja v
Hiszpania - @1,40????
Sportingbet
Polska....ech
Typ,który 2 dni temu,stawał się jeszcze niemożliwy nawet do pomyślenia,okazało się jednak,że "egzotyka" zwana Argentyną,
Chile czy Koreą,również postanowiła powalczyć i nie byli to w pierwszej fazie tylko statyści,jak to pokazywały poprzednie lata,a calkiem solidni zawodnicy,pokazujący charakter i umiejętności,tak myślę,że gdyby nie wygrana Szwedów z Argentyną,to kurs na Polskę oscylował by w granicach 3,00 3,20.Jednak bukmacherzy zaskoczyli mnie dziś pozytywnie,stawiając naszych Orłów jako faworytów,ale nie dziwię im się,po takim blamażu,jakim jest ostatnia porażka Gospodarzy,wystawili adekwatne kursy,Szwedzi na pewno będą podłamani,nie okłamujmy się Panowie,to turniej Mistrzowski,na dodatek na ich ziemi,prędko takiej szansy nie dostaną,ośmieszyli się,przegrywając z drużyną,z którą nie mieli prawa przegrać,dziś z początku tego po sobie nie pokażą,będą stwarzać pozory pewnych siebie,twardych i cieszących się jak szaleni po pierwszych golach,jednak nie wróżę im dobrze,jeśli to Polacy zacznę z grubej rury to spotkanie,wtedy wspomnienia odżyją i zaczną się nerwy i kalkulacja,o naszych Chłopaków się nie martwię,to nie nasze słodkie piłkarskie Orly,które srają pod siebie w najważniejszych momentach,mając miękkie nogi przegrywając od lat swoje szanse,to światowa czołówka Szczypiorniaka,goście z jajami,ograni na arenach międzynarodowych,jestem pewien,że dziś nie pękniemy,spotkania w grupie,ułożyły się pomimo ciężkiego początku - rewelacyjnie,tak jak wiemy,Szwedzi jak i my,preferują płaską obronę 6 - 0,tu nie powinno być chaotycznych momentów,jak w meczach z drużynami z Ameryki Południowej,które wychodziły na nas 3,2,1 lub też jakąś szaloną "Szarańczą" To spotkanie będzie na pewno łatwiejsze,w końcu uruchomimy Karola i Lijka i pokażemy,że mamy jedną z najlepszych drugich linii na świecie,łatwiej będzie miał też w końcu Bartek Jaszka.co tu dużo pisać,stawiam dziś na naszych Chłopaków,powinno być dobrze,ufam im!
Polska v
Szwecja - @2,00
Sportingbet
Ostatnie spotkanie,któremu się przyjrzałem,to pojedynek Chorwatów z Duńczykami.tutaj zdecydowanie widzę Doga,w postaci Duńczyków mimo,że ta drużyna potrafi pęknąć w najważniejszych momentach wielkich imprez(udowodnili to w ostatnich latach,w spotkaniach z nami)Wczorajszy remis z Serbią,uświadczył mnie w przekonaniu,że to nie ta sama solidna Hrvatska z przed lat,ktoś może napisać,że
Serbia i Chorwacja to taka mała wojenka,to prawda,te kraje od zawsze ze sobą rywalizują i chcą udowodnić za wszelką cenę swoją wyższość,ja jestem nie tłumaczył bym tego w ten sposób,Chorwaci grają po prostu słabiej....z kim jak z kim,ale z Serbami w Szczypiorniaka remisować nie powinni.Duńczycy idą jak burza,4 spotkania,4 zwycięstwa,jak dla mnie po dzisiejszym meczu,ich bilans punktowy wzrośnie do 10 punktów i wraz z Polakami i Francuzami,będą w najlepszej pozycji wyjściowej przed drugą Fazą.
Chorwacja v
Dania - @2,15
Sportingbet
Powodzenia Panowie!