>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa świata 16.04-02.05.2011

Status
Zamknięty.
porky 104

porky

Użytkownik
Jak dla mnie mecze Ebdon - Bingham ciężki do wytypowania. Stuart ostatnio coś w słabej formie. Wprawdzie awansował do fazy finałowej po pewnym i wysokim zwycięstwie nad McManusem ale nie oszukujmy się, Alan grał w tym sezonie wręcz beznadziejnie. Pięciokrotnie nie był w stanie ograć rywali podczas meczów ćwierćfinałowych imprez rankingowych. Ebdon z kolei również nie zachwycał w tym sezonie, jedynie raz zdołał awansować do fazy półfinałowej w turnieju rankingowym (World Open), tak poza tym dołożył trzy ćwierćfinał i nic więcej. Wiele do życzenia pozostawia również statystyka wbitych setek przez Piotrka w tym sezonie - zaledwie 5 takicch wyników (w tym 125 największy break). Tutaj Bingham prezentuje się dużo lepiej, the best break - 142 oczka i 18 centurry breaks. Mimo, że sam też uważam Petera za faworyta to mimo wszystko prędzej zagrałbym tu jakiś overek aniżeli 1/2.

Podobnie jak radzio_xp dorzuciłem Kapitana do mojej mini-tasiemki bo nie wyobrażam sobie innej opcji jak zwycięstwo tego zawodnika. Harold z sezonu na sezon jest coraz słabszy. W obecnym nie osiągnął dosłownie nic, najlepszy występ to 1/16 podczas Welsh Open. Carter nie ma wątpliwości, że &quot;zdziałał&quot; dużo więcej i jest po prostu lepszym zawodnikiem. Teraz nie będę więcej o nim pisał bo szkoda na to czasu, jeszcze przyjdzie pora w tym turnieju by wspomnieć parę słów o nim. ;)

Mimo, że kurs nie zachwyca to jednak zdecydowałem się także zagrać Higginsa. To będzie bardzo ciekawy pojedynek.. Szczególnie jestem zaciekawiony postawą Stephena w tym meczu, czy zaskoczy ponownie? Szczerze mówiąc, wątpię. Jasiek jest w świetnej formie a potwierdził to między innymi bezproblemowo zwyciężając podczas Mistrzostw Szkocji. Więcej info na: http://www.global-snooker.com/global-snooker-news-higgins-lands-home-title-110415.asp

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Mistrzostwa Świata - Kraj zwycięzcy?
Typ: Szkocja; @4,00
Milenium

Moim faworytem jest Higgins. W Milenium jest kurs 6,00 na to, że zdobędzie on tytuł Mistrza Świata. Kurs 4,00 jest nieco niższy, ale za to jest pewna asekuracja. Kto oprócz Higginsa ze Szkotów mógłby ewentualnie powalczyć? Przede wszystkim mój CZARNY KOŃ czyli Dott - zawodnik, który już kilkakrotnie pokazał, że w tej imprezie potrafi grać świetnie. Trzy finały Mistrzostw Świata (w tym jeden wygrany) - to mówi samo za siebie - i to wszystko w ciągu ostatnich kilku lat. Powalczyć też może Maguire. Pozostała trójka - Burnett, Hendry (czyli najbardziej utytułowany zawodnik, ale najlepsze lata ma już za sobą) oraz Campbell - to taki dodatek (a nuż się uda ;-)). Ważne dla tego zakładu jest to, że Szkoci są mocno rozproszeni po drabince, zatem ewentualnie nie wybiją się nawzajem w pierwszych rundach, podczas gdy np. u Walijczyków wygląda to strasznie ;-) - praktycznie wszyscy blisko siebie. Oczywiście największymi faworytami są Anglicy. Są też rodzynki z innych krajów. Podsumowując, przede wszystkim Higgins, w obwodzie pozostają też Dott i Maguire, ogólnie jest sześciu Szkotów, drabinka korzystna (prawie wszyscy daleko od siebie). Liczę na szkocki triumf w tym turnieju.

T 205

tomz

Użytkownik
Jakie macie przewidywania na 2 sesje meczu Robertson-Trump ?
Betsson wystawił kursy na 2 sesje po 1,85
Przed meczem trudno było wskazać zwycięzce a po 1 sesji jest chyba jeszcze trudniej.

madmax22 46

madmax22

Użytkownik
Jakie macie przewidywania na 2 sesje meczu Robertson-Trump ?
Betsson wystawił kursy na 2 sesje po 1,85
Przed meczem trudno było wskazać zwycięzce a po 1 sesji jest chyba jeszcze trudniej.
Kurs jeszcze więcej wzrósł więc dalej gram na Robertsona. Trump moim zdaniem grał już pod koniec na swoim poziomie a Neil jeśli tylko poukłada swoją grę uda mu się pokonać Judda.Na pewno przewidywałem trochę łatwiejszy dla niego mecz ale tyle niewykorzystanych sytuacji że nie dziwie się.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
I jednak tak jak pisałem i na gg komuś i to - obstawienie zwycięzcy to raczej no bet był, a świetną opcją okazał się overek frejmowy. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Trumpa. Obrońca tytułu za burtą już w pierwszej rundzie i trzeba dodać - zasłużenie. Judd zaskoczył niejednego swoją grą, należało mu się to zwycięstwo - gratulacje.
Co do innych rezultatów - Carter i Murphy demolka totalna, można się było spodziewać wysokiej wygranej (choć widziałem wiele typów na chociażby +3,5 frejma Harolda), jednak taki pogrom, odpowiednio 8:1 i 9:0, robi wrażenie. Cope - Pagett - liczę na zwycięstwo Walijczyka, strata tylko jednego frejma, a mimo debiutu w Crucible grał naprawdę dobrze. Kto wie, może zagra w drugiej rundzie ze swoim rodakiem Williamsem? &quot;Borsuk&quot; wygrywa bowiem po pierwszej sesji 6-3 z Dayem i nie wierzę, by cokolwiek miało mu odebrać wygraną, w dodatku może pokuszę się o jakieś handi na Marka.
Jutro prócz drugich sesji Ding gra z Burnettem, a Hendry z Perrym. Wbrew pozorom trudne mecze do typowania. Ding określany jest mianem zdecydowanego faworyta, jednak myślę, że nie pójdzie mu tak łatwo ze Szkotem. Co do Hendry&#39;ego - ostatnio ciężko typować jego spotkania. Przykład z brzegu - pierwszy mecz w China Open zwycięstwo do zera, następny porażka i słaba gra. Szykuje się jakiś over wg mnie.
Wszystkie wczorajsze wyniki:
Neil Robertson (Aus) 8-10 Judd Trump (Eng)
91(72)-13; 44-77; 51-56; 79(79)-2; 0-122(122); 127-0(127); 7-68; 39-76(54); 100(100)-0; 64-54(54); 17-78 (70); 59(58)-58(58); 90(90)-1; 1-67(67); 24-75(75); 25-65; 72-53(53); 0-84(83)

Shaun Murphy (Eng) 9-0 Marcus Campbell (Scot)
115 (93)-0; 63-26; 100 (100)-8; 73 (56)-27; 76 (68)-1 ; 71 (53)-34; 128 (75, 53)-8; 99 (99)-0; 96 (96) - 33

Jamie Cope (Eng) 5-4 Andrew Pagett (Wal)
75 (75)-55; 45-75 (75); 68-39; 74-75; 25-51; 35-71 (61); 73-30; 108 (90)-0; 73 (54)-37

Mark Williams (Wal) 6-3 Ryan Day (Wal)
61-37; 18-71 (62); 75-7; 72 (71)-0; 66-51 (51); 137 (137)-0; 39-79 (79); 4-79 (63); 87 (84)-1

Ali Carter (Eng) 8-1 Dave Harold (Eng)
84 (65)-23; 92 (66)-22; 71 (63)-55; 57-6; 96-15; 84 (80)-48; 81 (64)-40; 65-1; 0-92 (92)

I dzisiejsze mecze:

11:00 - Ding Junhui - Jamie Burnett
11:00 - Jamie Cope - Andrew Pagett (2 sesja)
15:30 - Stephen Hendry - Joe Perry
15:30 - Shaun Murphy - Marcus Campbell (2 sesja)
20:00 - Ali Carter - Dave Harold (2 sesja)
20:00 - Mark Williams - Ryan Day (2 sesja)

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
No i mistrz odpada po pierwszym dniu - lekki szok w Crucible i przed telewizorami. Znów cała masa szczęścia Trumpa (pozycjonowania po kantach łuz, wózek z 4 bil w 7 frame i wiele innych) przesądziła o jego zwycięstwie. Jednak over był lepszy do gry. Sam mecz stał na poziomie pierwszej rundy kwalifikacji do turnieju podwórkowego. Ale, ale - ważne, że Ali spokojnie rozjechał Harolda. Jak natomiast nazwać to co zrobił Shaun z Campbellem? Nie wiem...
Co dziś? Cope jak pisałem dość mocno męczy się się z Pagettem (przy 5-4 kurs 1,12? Ee... ), Ding mimo swojej marnej formy raczej ogra Burnetta (ale za 1,15 raczej nie ma co szastać pieniędzmi), a Hendry - no właśnie... co zrobi stary mistrz? Jakoś prędzej grałbym na hc związany z Perrym, ale chyba najlepszą opcją pozostanie Hendry najwyższy break @ 1,61. ✅
Do tego zagram ilość century break w meczu Borsuk - Day over 1,5 @ 1,61. ⛔ 6-3, więc jeszcze kilka frame&#39;ów zobaczymy - mam nadzieję, że Day powalczy. Jedna setka już jest (137 Marka), do tego machnął 84, jeszcze jedna setka na spokojnie powinna paść w pojedynku tych znakomitych Walijczyków.

D 8

dyniek89

Użytkownik
Ten wózek to nie było szczęście- takie miał zamiary, uderzył i trafił czyli po prostu wykonał perfekcyjnie to uderzenie. Pisanie, że wygrał tylko dzięki szczęściu to kompletna bzdura, zresztą nawet jeśli, to szczęście zawsze sprzyja lepszym, w snookerze w szczególności.

Robertson bez formy przez większość sezonu i występ w Crucible jest dla Niego idealnym podsumowaniem całego sezonu.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Ten wózek to nie było szczęście- takie miał zamiary, uderzył i trafił czyli po prostu wykonał perfekcyjnie to uderzenie. Pisanie, że wygrał tylko dzięki szczęściu to kompletna bzdura, zresztą nawet jeśli, to szczęście zawsze sprzyja lepszym, w snookerze w szczególności.
Dokładnie, kompletnie się nie zgodzę z radziem. Po pierwsze - sam go wypatrzył, po drugie - dość długo analizował &quot;za&quot; i &quot;przeciw&quot;, jak przeciąć pierwszą z czerwonych, no i po czwarte - trafił go fenomenalnie, czysto, ze znakomitą rotacją wsteczną, prawdopodobnie z dołożeniem jeszcze boku. Cudo!

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Dokładnie, kompletnie się nie zgodzę z radziem. Po pierwsze - sam go wypatrzył, po drugie - dość długo analizował &quot;za&quot; i &quot;przeciw&quot;, jak przeciąć pierwszą z czerwonych, no i po czwarte - trafił go fenomenalnie, czysto, ze znakomitą rotacją wsteczną, prawdopodobnie z dołożeniem jeszcze boku. Cudo!
Ja nie mówię, że to nie było celowe, ale była w tym cała masa szczęścia. Przy rotacji wstecznej z (jeśli dobrze pamiętam) odrobiną prawej przy takim zagraniu trafić idealnie w punkt... to nie jest proste nawet dla najlepszych. A przecież miał w miarę bezpieczną odstawną do gry... Wierzcie lub nie, takie zagrania rzadko na treningach wychodzą, a co dopiero zdecydować się w spotkaniu MŚ... za to szacunek. Ale rozgrywka na kolorach (od niebieskiej) w 3 lub 5 frame i wiele innych to czysty fart. Oczywiście ogromna w tym wina Kangura który popełniał masakrycznie głupie błędy. Robertson nie zasłużył na wygranie tego spotkania, ale było ono jak najbardziej na styk (przynajmniej pierwsze 13 partii, które oglądałem).
I tak dla Judda max do ćwierćfinał.
A Ding miażdży. Mam nadzieję na ciekawy ćwierćfinał z Selby&#39;m ;)
PS: Wie ktoś jaki jest plan organizatorów w razie gdyby zaraz po wznowieniu (np pojedynku Shauna) mecz skończył się po 20 minutach? Terminarz się chyba niestety nie przesuwa, ale wolę zapytać ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
PS: Wie ktoś jaki jest plan organizatorów w razie gdyby zaraz po wznowieniu (np pojedynku Shauna) mecz skończył się po 20 minutach? Terminarz się chyba niestety nie przesuwa, ale wolę zapytać
Dokładnie, stół zostaje po prostu pusty i czeka na zawodników aż do 20:00 ;)

T 205

tomz

Użytkownik
Hendry-Perry 6-3 po 1 sesji
Kursy w betssonie na 2 sesje 1,11 i 5,70
I pewnie teraz narażę się ale stawiam w tym meczu na Perrego.Z takim kursem to grzech.Oczywiście będzie to bardzo niska stawka ale przelicznik to nadrobi.
Czemu Perry?
Obaj panowie grają słabo.Co z tego że Hendry wbił dwie setki.Perrego też na to stać.Obaj panowie popełniają duże błędy,wynik nie jest jeszcze przesądzony.Hendry prezentuje taka formę od dłuższego czasu,myślę że Perry zagrał trochę słabiej niż jego forma aktualna.Jeżeli się troszkę poprawi,zmobilizuję i może trochę podpuści Hendrego np do grania długich bil,albo do trudnych wbić to Joe może szybko zadomowić się przy stole.Myślę że po takim kursie warto spróbować Perrego.Mecz się jeszcze nie skończył.Oczywiście decydujące będą pierwsze dwie-trzy partie w 2 sesji.Jeśli Hendry je wygra to będzie po meczu,jeśli jednak Perry wygra np 2 partie to wynik się wyrówna i mecz zaczynamy od nowa.
Pozdrawiam

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
A ja wręcz odwrotnie uważam - myślę, że Hendry wygra spokojnie 10-6, 10-7. Pod koniec pierwszej sesji grał już naprawdę dobrze, wbił w tej sesji bodajże dwie setki. Perry nie powinien mu zagrozić i &quot;Maestro&quot; powinien awansować do drugiej rundy.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Hendry-Perry 6-3 po 1 sesji
Kursy w betssonie na 2 sesje 1,11 i 5,70

I pewnie teraz narażę się ale stawiam w tym meczu na Perrego.Z takim kursem to grzech.Oczywiście będzie to bardzo niska stawka ale przelicznik to nadrobi.
Czemu Perry?

Obaj panowie grają słabo.Co z tego że Hendry wbił dwie setki.Perrego też na to stać.Obaj panowie popełniają duże błędy,wynik nie jest jeszcze przesądzony.Hendry prezentuje taka formę od dłuższego czasu,myślę że Perry zagrał trochę słabiej niż jego forma aktualna.Jeżeli się troszkę poprawi,zmobilizuję i może trochę podpuści Hendrego np do grania długich bil,albo do trudnych wbić to Joe może szybko zadomowić się przy stole.Myślę że po takim kursie warto spróbować Perrego.Mecz się jeszcze nie skończył.Oczywiście decydujące będą pierwsze dwie-trzy partie w 2 sesji.Jeśli Hendry je wygra to będzie po meczu,jeśli jednak Perry wygra np 2 partie to wynik się wyrówna i mecz zaczynamy od nowa.

Pozdrawiam
To są totalne bzdury. Widocznie oglądamy inne mecze. Owszem Perry gra tak sobie, ale Hendry gra jeden z najlepszych meczów w tym sezonie, a sezon się kończy. Naprawdę, zastanów sie następnym razem co piszesz. Ok, może i Perry da jeszcze radę, a Szkot zacznie grać jak zwykle, ale po 1 sesji nie ma ku temu żadnych przesłanek, a wmawianie ludziom, że Hendry robi to co zaznaczyłem na czerwono to zwykłe bzdety.. :|

T 205

tomz

Użytkownik
To są totalne bzdury. Widocznie oglądamy inne mecze. Owszem Perry gra tak sobie, ale Hendry gra jeden z najlepszych meczów w tym sezonie, a sezon się kończy. Naprawdę, zastanów sie następnym razem co piszesz. Ok, może i Perry da jeszcze radę, a Szkot zacznie grać jak zwykle, ale po 1 sesji nie ma ku temu żadnych przesłanek, a wmawianie ludziom, że Hendry robi to co zaznaczyłem na czerwono to zwykłe bzdety.. :|
A ja się z tym nie zgodze.Jakby Hendry grał dobrze to by takiego Perrego wsysnął nosem.Już lepiej grał w CO ze Stevensem.Jak dla mnie nic wielkiego nie pokazuje w tym meczu.Gra tak jak w całym sezonie-SŁABO

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
A ja się z tym nie zgodze.Jakby Hendry grał dobrze to by takiego Perrego wsysnął nosem.Już lepiej grał w CO ze Stevensem.Jak dla mnie nic wielkiego nie pokazuje w tym meczu.Gra tak jak w całym sezonie-SŁABO
133, 117 - to mało? Do tego pewna gra? Miał ograć 31 zawodnika do 0 czy do 1? No bo ja tu czegoś nie rozumiem, sam ganię go jeśli gra słabo, ale bądźmy obiektywni.

Otrzymane punkty reputacji: +8
T 205

tomz

Użytkownik
Co to znaczy &quot;wsysnął&quot;?
Skończmy tą dyskusje,każdy ma swoje zdanie.Ja nikogo nie zmuszałem aby grał na Perrego.Po prostu wyraziłem swoje zdanie na temat jego gry.Mam do tego prawo.
Pitekk no i co z tego że zrobił 2 brejki powyżej 100pkt ? Williams zrobił 4 w CO a przegrał z Lee 5-4.
P.S Jakie jest wasze zdanie na drugą sesje meczu Maguire-Hawkins ?

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Pitekk no i co z tego że zrobił 2 brejki powyżej 100pkt ? Williams zrobił 4 w CO a przegrał z Lee 5-4.
To był jeden z argumentów, przemawiających za Hendrym, prócz ogólnej dobrej gry. Do tego jak sam zaznaczyłeś, Lee wygrał 5-4, tu gramy do 10 wygranych i dam sobie rękę uciąć, że jeśli wtedy w CO graliby do 10 wygranych, to &quot;Borsuk&quot; by to wygrał.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Skończmy tą dyskusje,każdy ma swoje zdanie.Ja nikogo nie zmuszałem aby grał na Perrego.Po prostu wyraziłem swoje zdanie na temat jego gry.Mam do tego prawo.
Ja nie mówiłem, że zmuszałeś, chodziło tylko o to, że to co pisałeś o grze Hendry&#39;ego było nieprawdziwe. Tak czy siak, gratuluję nosa, bo trafiłeś z tym, że Szkot w drugiej sesji pęknie. Nawet jeśli wygra, to teraz, rzeczywiście gra beznadziejnie. Teraz. Wczoraj grał świetnie. I o to chodziło. Pozdro.

T 205

tomz

Użytkownik
Ja tylko od siebie dodam że Perry jest jeszcze słabszy niż myślałem.Powinien już dawno prowadzić w tym meczu.Kto wygra....nieważne.Obaj prezentują dyspozycje która pozostawia wiele do życzenia.Hendry gra jeszcze gorzej niż zakładałem.Z tej pary na zwycięstwo nie zasługuje nikt .Jednakże kurs na Perrego wydawał mi się lekko przesadzonym i bez względu jak się skończy ten mecz nie żałuje że tak zagrałem.
Pozdrawiam panów,mam nadzieje że nie będzie żadnych nieporozumień w dalszej aktywności na forum.
P.S Kurs na Maguira też ciekawy...2,90zł .......hmmm?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom