Argentyna -
Stany Zjednoczone (-1,5) 2 1.20 Betsson
Prosta sprawa i chyba najpewniejszy becik na dzisiaj. Nie ma co tutaj dużo pisać, bo każdy kto oglądał te mistrzostwa wie, że
Argentyna na tle mocnych zespołów jest po prostu słaba. To nie ta sama drużyna co kilka lat temu dlatego nie widzę tutaj jakichkolwiek szans dla Argentyny w pojedynku z
USA, które musi za wszelką cenę wygrać ten mecz. Wątpię, żeby chcieli doprowadzić dzisiaj do TB (bo zawsze są tam nerwy i mogą stać się różne rzeczy).
Argentyna nie gra o nic,
USA jest na musiku, z pewnością będzie szybkie 3:0/3:1 dla
USA. Nie widzę innej możliwości.
Iran (-1,5) -
Serbia 1 1.56 Pinnacle
Iran przez całe mistrzostwa trzyma naprawdę bardzo dobrą formę. Wczoraj zostali w pierwszych dwóch setach totalnie zdeklasowani ale pokazali swoją siłę w 3-cim decydującym secie przy dużej przewadze Polaków. Jeśli zespół jest w stanie w takim momencie się tak odrodzić i prawie wygrać spotkanie z gospodarzami turnieju to jestem pewien, że dzisiaj zagrają na 110% i będą liczyć na potknięcie Polski w meczu z Francją.
Serbia już spakowana do domu, prawdopodobnie mecz będzie wisiał im koło lacha, a Iran będzie strasznie skoncentrowany. Handicap pęknie też dlatego, że wynik 3:2 dla Iranu ich nie urządza. Jeśli
Serbia spróbuje tutaj wyjść drugim garniturem, a nie pierwszym składem to nie wierze w ich szanse w tym spotkaniu. Jeśli wyjdą pierwszym składem to powinni powalczyć ale mimo wszystko Iran i tak wydaje mi się po prostu silniejszy.
Polska (+1,5) -
Francja 1 1.35 Betsson
/W ZALEŻNOŚCI OD MECZU IRANU i USA.
Polska -
Francja Over 3.5 1.40 Pinnacle
Final Six bez gospodarza turnieju, który dzisiaj musi ugrać tylko dwa sety w przypadku wygranych
USA i wygranej za 3pkt Iranu? Ja szczerze w to wątpię. Po pierwsze
Polska jest gospodarzem, a gospodarz zawsze może liczyć na specjalne względy - to po pierwsze. Po drugie
Francja nie jest jakoś mega mocarna żebyśmy siatkarsko nie mogli z nimi ugrać dwóch setów. Oczywiście jest to zespół bardzo dobry, może lepszy również od nas ale nie ma pomiędzy nami ogromnej przepaści żeby nie ugrać tych 2 potrzebnych nam setów. Wątpię, żeby
Francja zlała ten mecz i nie próbowała tutaj wygrać, bo ugranie przez nich chociaż dwóch setów powoduje wygraną grupy i pewność, że nie zagrają w jednej grupie z Brazylią i Rosją.
Niemcy -
Kanada (+2,5s) 2 1.36 Bettson
Niemcy - Kanada
Over 3.5 1.46 Pinnacle
ŻENUJĄCA gra Kanady w kluczowych momentach..
Wiele było pisane o meczach Niemców i Kanady i są to naprawdę dwie dobre drużyny, które dzisiaj powalczą o awans w bezpośrednim meczu, który wyłoni zespół do awansu do szóstki. Oczywiście bliżej tego awansu są
Niemcy co nie zmienia faktu, że Kanada za wszelką cenę będzie chciała wygrać tutaj za 3pkty, bo Niemcom wystarczają tylko i wyłącznie 2 wygrane sety - dlatego ja dzisiaj z pewnością nie zagram tutaj na wygraną Niemców po tak marnym kursie, bo TB mogą już spokojnie odpuścić. Myślę, że oba zespoły są na tyle dobre, że powinny ugrać tutaj po secie, a Kanada od początku spotkania powinna być mega skoncentrowana i zmobilizowania do wygrania pierwszego seta, który będzie bardzo ważny dla dalszych losów meczu.
Finlandia (+2,5) - Bułgaria 1 1.24 Betsson
Brazylia -
Rosja (+2,5) 2 1.13 Marathonbet
Australia (+2,5) -
Włochy 1 1.45 Betsson
W tych meczach będę próbował w stronę dogów, że ugrają chociażby jeden set.
Oczywiście ciężko nazwać tutaj Rosję dogiem, bo według mnie są faworytem w tym meczu ale
Brazylia jest to jedyna drużyna, która prawdopodobnie będzie mogła równać się z Sborną dlatego ciężko wyrokować kto dzisiaj ten mecz wygra. Że
Rosja wygra przynajmniej jednego seta to jestem raczej przekonany, bo pojedynki obu ekip bardzo rzadko przynosiły rozstrzygnięcie w postaci 3:0, a mimo wszystko za faworyta w tym meczu uważam Rosję, także jeśli nawet będzie 3:0 dla Rosji to zakład i tak zostanie pokryty, a taki śmieszny kursik może przydać się na dobitkę do jakiegoś AKO.
Bułgaria jest po prostu beznadziejna i w ostatnich meczach gra fatalnie. Z Niemcami słaby mecz, następnie z Kubą przegrana 3:0 - prawdopodobnie mistrzostwa są totalnie zlane przez Bułgarów i grają byle grać.
Finlandia za to solidna, z pewnością będzie chciała dzisiaj powalczyć i pokazać się przed swoją publicznością (bardzo fajnie kibice z Finlandii i ich spora ilość). Dlatego jednego seta powinni ugrać, bo jeśli Bułgaria wyjdzie z takim nastawieniem jak wczoraj to nawet nie ma się co martwić.
I ostatni zakład najmniej pewny, bo w końcu przepaść pomiędzy Włochami, a Australią jest dość znaczna ale
Włochy podobnie jak Bułgaria jest na wakacjach. Mecz z Australią będzie dla nich po prostu sparingiem, a drużyna Kangurów z pewnością będzie starała się ten mecz potraktować poważniej z racji tego, że grają z silnym rywalem (który gra beznadziejnie) i będą starali się zagrać dobrze. Wiem, że dużo tutaj gdybania ale mimo wszystko zawsze koncentracja słabszych zespołów w meczach z faworytami w meczach o nic jest o wiele większa.