>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Mistrzostwa Świata w Biathlonie - Ruhpolding 2012 [1-11 marca]

Status
Zamknięty.
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Wczoraj średnio poszło, więc dzisiaj zgodnei z progresją grubiej, ale teoretycznie pewniej....

Fortuna

Brunet - Gregorin 1 za 1,22 ✅

Francuska jak wiadomo to sokole oko w spódnicy, ale wczoraj błysła niesamowitym biegiem.. Jeżeli dziś to powtórzy, sądzę, ze brąz w zasięgu.
Na starcie 38 sekund przewagi, zdecydowanie lepsze strzelanie, po prostu nie wierzę, żeby to nie weszło...

Berger - Dorin 1 za 1,30 ✅

Norweżka na stacie 21 sekund do przodu, czyli jedno pudło zapasu. Biegowo też lepsza co najmnie o drugie pudło. Musiałaby strzelić 3 razy mniej celnie - nie wydaje mi się by do tego doszło.

Domracheva - Ekholm 1 za 1,35 ✅

30 sekund na starcie , to już dużo. Wczoraj obydwie Panie na zero , więc analogicznie jak powyżej Daria może sobie pozwolić nawet na -2 na strzelnicy. Dodatkowo motywujące jest to, że Daria w pościgówkach czy sztafetach zawsze wykręca niesamowite czasy biegowe, gdy widzi przeciwniczki przed sobą. Fakt, Szwedkę stać tu na 20/20 nie wątpię. Żeby jednak nie trafić tego zakładu, Daria musiałaby mieć w mojej ocenie 4 pudła więcek. W to nie chce mi się wierzyć.

Ako: 2,14 po podatku 2,00 ✅

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Witam wszystkich ????

Rano troche zaspalem przec co nie mialem czasu wrzucic tutaj typow z meskiego biatlonu.

Niespodzianka to na pewno bardzo dobra postawa shipullina i calkiem niezle BOe, Emil ponizej oczekiwac i Ole wiadomo, tyle pudel dla takiego zawodnika to wystep beznadziejny.

Czas na kobiety

A wiec oferta bedzie z STS, gdyz ze wszystkich 4 (polskich) bukmacherow wg mnie jest tam najlepsz kombincja do zagrania.

M. L. Brunet – S. Sleptsova 1 @1.45 ✅ edit pewne strzelanie francuzki i pewna wygrana

Francuzka to dla mnie zaskoczenie na plus. Francuzi dobrze dobrali smary do nart i sa szybcy... Simon, Dorin czy tez Brunet wlasnie to potwierdzaja, (Martin jest poza konkurencja, czy ma dobre smary czy nie i tak jest jednym z najlepszych biegaczy)a jesli francuzka pobiegnie tak przyzwoicie jak zrobil to wczoraj (12 miejsce biegowo) i dolozy bardzo szybkie i bardzo celne strzelanie to staje sie zdecydowana faworytka tej pary. Dodatkowo po stronie Brunet 16.8 sekund przewagi nad rosjanka.

Sleptsova bardzo nierowna forma. Ostatnie starty w Holmenkolen to wrecz chodzenie na nartach. Biegowo rosjanka na tych mistrzostwach ustepuje francuzce a strzelecko jak jest kazdy wie... Calkiem niezle 87.5 w dochodzeniu, ale w calym sezonie juz tylko 81.5 %.
Dzis 4 strzelania i nie wyobrazam sobie aby Brunet spudlowala wiecej od Sleptsovej, a wsamym biegu powinna utrzymac przewage.

H. Ekholm – Vita Semerenko [email protected] ✅ edit szwedka rowniejsza i to zdecydowalo o zwyciestwie, lecz nawet gdyby zrobila 1 pudlo na strzelnicy w ostatnim strzelaniu i tak bylaby wyzej od Semerenko
Wczoraj minimalna wygrana nad Brunet szwedki. Helena wczorajsze strzelanie na stojaco wolno, ale przede wszystkim celnie. Szwedka rowna forma, po sprincie w wiekszosci startow awansowala w biegu na dochodzenie, gdzie strzela ze skutecznoscia 92.5% czyli az o 10% wiecej od ukrainki. Pewne 6 miejsce w pucharze swiata tylko potwierdzaja jej przynaleznosc do czlolowki. Biegowo wczoraj minimalnei lepsza Vita, lecz 2 dni temu w sztafecie zdecydowanie przegrala ze szwedka, az o 43 sekundy.

Moim zdaniem biegowo moze byc lepsza Semerenko, ale na strzelnicy Helena odrobi stracony czasi powiekszy przewage. Wg mnie dzis 2 pudla wiecej zaliczy ukrainka, ktora juz i tak powinna sie cieszyc ze zdobycia brazu, wg mnie jedynego medalu na tych mistrzostwach.

I jest jeszcze 3 typ, ktorego sie najbardziej obawiam, mianowicie

K. Palka – M. Gwizdon 1 @1.5 ⛔ edit ehhhh Palka troche ponizej oczekiwan... bieg dosc dobry, ale strzelanie wiele do zyczenia... Gwizdon zrobila 20/20 w jaki sposob mozna to wyltumaczyc? Nie wiem... cud i tyle...

Krystyna jest obecnie nasza najlepsza biatlonistka. Strata po sprincie to 9 sekund do Magdy.Gwizdon, Nowakoska-Ziemniak i Palka wyrusza na trase w odtsepie 3 i 5 sekund. Palka bedzie mogla dogonic krajanki i biec na rowni z nimi, wg mnie taki moze byc scenariusz tego biegu na poczatku.

Konkrety

Strzelnia po stronie Palki w calym sezonie 84 % wynik dosc przyzwoity a dochodzenie 85.8&amp; wiec jest dobry.
Gwizdon sezon na 77% wiec bardzo slabo a dochodzenie 77.5% wiec rownie slabo.

Biegowo lepiej wypda rowniez Palka, choc zdarzaly sie jej porazki z Gwizdon i biegi gdzie dzielila je roznica kilku sekund.

Szybciej rowniez strzela Palka.

Szukam tak argumentow by zagrac Krystyne... Jedyne o co sie obawiam to jej forma. Jestem jednak dobrej mysli i licze na to iz czas Gwizdon przeminal, a teraz mlodsza i lepsza kolezanka potwierdzi, ze 17 pozycja w pucharze sie jej nalezy.

Zapraszam do dyskusji ????

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
bodescu_wampir zgadzam się do typów. Podobnie grałem (strona wcześniej, również w STSie).
Chociaż pojedynek między Polkami nie ruszam, może być różnie. Z tego co pamiętam to Weronika Nowakowska lubi tracić pozycję w biegu pościgowym, także może przeciwko niej zagrać? Ale ja odpuszczę bo i tak już sporo zagrałem.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Fak-Slesingr 1,57 bet365 ✅
Fak sprawia lepsze wrazenie niz Czech. Strzela szybko i celnie i z bieganiem tez nie ma problemow. Slesingr pudłuje, biegowo jak na jego mozliwosci to zawodzi. Jakov w tej parze jest dla mnie zdecydowanym faworytem.
Shipulin TOP3 4,20 bet365 ZWROT
Rosjanin z czolowki ktora moze liczyc sie we wtorek chyba najmniej razy pudlowal biorac pod uwage wszystkie konkurencje na tych mistrzostwach. W indywidualnym na 20km gdzie za kazde pudło przyznawana jest minuta straty bardzo wazne jest strzelanie i licze na dokladnosc Szipulina.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Zaskakującą decyzję podjęli trenerzy męskiej części reprezentacji Rosji. W biegu indywidualnym wystartuje bowiem zupełnie inni zawodnicy niż ci których oglądaliśmy wczoraj na trasie biegu na dochodzenie. W odstawkę poszedł nawet brązowy medalista Anton Szipulin.
Timofiej Łapszin, Aleksiej Wołkow, Dmitrij Małyszko, Jewgienij Ustjugow - tę czwórkę oddelegował sztab szkoleniowy do udziału we wtorkowym biegu na 20km. Pierwsza trójka nie miała jeszcze okazji wystartować w Ruhpolding, Ustjugow po upadku w sobotnim sprincie wczoraj nie stawił się na starcie pościgu.
Największą niespodzianką jest brak w czwórce Antona Szipulina. 25-letni biathlonista z Tiumienia wywalczył w biegu na dochodzenie swój pierwszy indywidualny medal mistrzostw świata w karierze. Obok niego na starcie zabraknie również Andrieja Makowjejewa oraz Jewgienija Garaniczewa.
źródło
Nie wiem czy śmiać się czy płakać, najlepszy zawodnik na strzelnicy nie jedzie w indywidualnym gdzie za każde pudło jest minuta kary. Do tego biegowo był jednym z lepszych z Rosjan. A później Ruski beczą że nie mają medali na MŚ ????​

radula 5,4K

radula

Użytkownik
O kurcze...Jak to jest mozliwe że najlepszy zawodnik reprezentacji Rosji w dodatku najlepszy strzelec skuteczność ponad 90% nie wystartuje w biegu indywidualnym??Czekałem tylko na oferte Tobet zeby stawiac na pary z Szipulinem a tu taka informacja...Gratuluje im tego pomysłu.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
No i niestety nie bedzie okazji kibicowania Szipulinowi zeby ladny kursik 4,20 wszedl.. a moze Ruscy szykuja cos specjalnego hehe ? Jakies superturbo smary ? Bo chyba nie licza na to ze ci beda wypoczeci i to bedzie ta przewaga...
A tak na powaznie to chyba daja wszystkim wystartowac w takiej imprezie przed Soczi.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Carl-Johan Bergman - Dmirty Malyshko 1 1,62 -&gt; 1,57 ;) Bet365 zwrot szkoda ????
Carl fenomenalnie przepracował okres przygotowań do Mistrzostw Świata, dwa starty dwa medale, kto wie czy Szwedzi nie zakręcili by się koło medalu podczas czwartkowej sztafety gdyby &quot;Lysy&quot; w niej wystąpił. Osobiście lubię Martina ale szkoda mi, Szweda, że nie dał rady sięgnąć po złoto w biegu na dochodzenie. Widać, że nerwy potrafi trzymać na wodzy, w ostatnim strzelaniu musiał trafić na czysto, żeby była chociaż jakaś szansa na złoto i to uczynił, ale niestety gdy wybiegł ze strzelnicy to i Martin wybiegł z &quot;ogródka&quot; po dodatkowych 300 metrach, i nawet ten dodatkowy bieg nie przeszkodził mu w pokonaniu Bergmana. Na tych mistrzostwach Carl strzela na fantastycznej skuteczności 93,3% (28/30). Dmitry jak do tej pory pokazał nam się tylko w sztafecie, trenerzy nie puścili go ani do sprintu ani do biegu na dochodzenie. Więc ciężko coś powiedzieć o h2h między tymi zawodnikami na tych Mistrzostwach. Mogę tylko powiedzieć tyle, że Rosjanin strzela ze skutecznością 83,3% (10/12, policzyłem też dobierane strzały). Stawiam w tej parze na Bergmana, który zdecydowanie jest w formie i liczę, że jutro dołoży kolejny medal być może z tego najcenniejszego kruszcu.. ;)

Suchary:

Martin Fourcade
- Christoph Sumann 1 1,25 Bwin
Andreas Birnbacher - Evgeny Ustyugov 1 1,65 Bwin
Różnica między Martinem i Sumannem, ogromna. Martin pewnie znowu zakręci się koło złota a Christoph nawet podium nie po &quot;wącha&quot; ???? . Co do Niemca i Rosjanina, to chyba ostatni dzwonek na indywidualny medal dla Niemca, a myslę, że większą szanse na to ma &quot;Bimber&quot; aniżeli Arnd. Jeśli chodzi o formę Ustyugova, to jest jednak z nią nie najlepiej.. Na sprint Unibet dawał w tej samej parze taki sam kurs na Andreasa ;)
Dubel:

Martin Fourcade
- Tarjei Boe 1 1,35
Daniel Mesotitsch
- Michal Slesingr 1 1,50
@ 2,03 Unibet
Martin i Tarjei tej pary nie muszę opisywać i formy obu zawodników, Tarjei może będzie w TOP10 ale nie w okolicach podium, jednak nie jest na chwile obecną tak pewny w strzelaniu, szczególnie jak przyjdzie mu strzelać w &quot;stojaku&quot;.... Co do drugiej pary, to już opisał ja dawid.400 ;)

Ps. Chętnie posłucham opinii ekspertów na temat moich typów ; )

Otrzymane punkty reputacji: +2
malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ja czekam na jakąś ciekawą parę z udziałem Austriaka Mesotitscha, to świetny strzelec, widać że złapał formę a do tego zawsze świetne rezultaty osiągał właśnie w biegach indywidualnych.
natomiast nie wierzę w Bjoerndalena, który strzela bardzo słabo, Birnbacher też wątpliwe by znalazł się w czołówce akurat w biegu indywidualnym

psm 921

psm

Użytkownik
Zaden ze mnie ekspert,ale zdanie na temat Bergmana mialem juz wczesniej,wiec sie odezwe przy okazji.Na poczatek powiem ze zgadzam sie w 100% z typem,ale co do medalu to nie sadze.Widac bylo ile kosztowala Szweda przegrana walka o zloto z Martinem,moim zdaniem zbyt wiele..W poscigowym Bergman dostal od Francuza taki zastrzyk mobilizacji,ze pobiegl na 110% swoich mozliwosci,a i tak mial dopiero 13 czas biegu,nie sadze aby powtorzyl ten sukces mimo wybornej formy na strzelnicy.
Ja jutro stawiam na Martina,widac teraz ze to jego Mistrzostwa,Svendsen nie dotrzymuje mu kroku,reszcie jeszcze dalej do tego aby mu zagrozic.Moim zdaniem jest w stanie dolozyc jutro kolejne zloto i wole sprobowac to zagrac za 3,75 niz potem w masowce po 2,50 jesli jutro wygra.
M.Fourcade wygra 3,75 bwin

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Martin Fourcade-Summan 1 @1.25 bwin ✅

Ja czekam na to co zrobia bukmacherzy naziemni,poki co tylko sts wystawil oferte, ale do rzeczy.
Zawodnik z Austrii w tych zawodach (MS) prezentuje sie fatalnie. Ciekawe czy taka Darya wygrala by z nim rywalizacje (tylko bieg)... Chris czlapie a nie biega, forma na strzelnicy dosc dobra 28/30, ale bieg tragiczny... Martin to najszybszy obecnie zawodnik... Sadze iz spokojnie na samej trasie wyprzedzi swego rywala ponad 3 minuty, moze nawet 4... co daje mozliwosc spudlowania az 3 do 4 razy wiecej od Summana co wydaje sie malo realne. Dla mnie zdecydowanie lepszy bedzie francuz i w pelni podzielam typ Torretoo.

Simon Fourcade-Benjamin Weger 1 @1.75 bwin ✅

Piekna para i wg mnie klarowny faworyt ????

Skad tak wysoki kurs na szwajcara... Bukmacherzy sugeruja sie chyba bardzo dobrym wystepem w poscigowym biegu i awans Benka z 28 na 16 pozycje.
Francuz widac zlapal forme... I zdecydowanie poprawil swoj bieg... Strzelnica wiadomo, dobrze i rowno. H2h na strzelnicy 87.5% do 82.5% dla franka w biegu indywidualnym. Na mistrzostwach w biegach indywidualnych Weger strzelal 26/30 a Simon 25/30. W biegu moim zdaniem lepszy bedzie franek, ktory w poscigowce byl minimalnie wolniejszy, ale w sprincie pobiegl jak szalony i o blisko 50 sekund wyprzedzil szwajcara.
Jutro strzelanie indywidualne, a wiec kazde pudlo 1 minuta wiecej. Simon jest bardzo dobrym strzelcem i nawet jesli popelni tyle samo pudel co Weger wg mnie bedzie dalej faworytem tej rywalizacji... Licze jednak na bardzo dobre strzelanie franka i walke o medale... On nie ma tutaj zadnej presji, gdyz przed mistrzostwami nie blyszczal forma, jednak potwierdza, ze moze byc grozny dla kazdego... Wg mnie mozna probowac smialo zaklad TOP 6 po dobrym kursie...

OK... zrobie jeden duzy post i podam teraz kilka ciekawych typow...

Z racji duzej ilosci typow analiza moze nie byc poparta wieloma argumentami, ale bedzie sensowna ????

Lapshin, Timofey-Slesingr, Michal 1 @1.92 Panbet ⛔ edit Czech zdecydowanie wystep powyzej jego oczekiwan..

Rosjanin zdecydowanie lepiej strzela i szybciej od czecha... biegnie natomiast wolniej od Slesingra...

Czech poki co forma bardzo srednia, dosc solidny bieg, ale strzelnica to dla niego kara... bardzo wolne i niecelne strzelanie bedzie decydowac o jego przegranej... poki co strzelil na MS 31/40 czyli 77.5% slabiutko i stracil 83 sekundy do najszybszych strzelcow na 8 strzelaniach...

Lapshin ma szanse sie pokazac, Shipulin ma niestartowac, a patrzac na strzelnice 88.2% do 81.4% w indywidualnym jest 85% do 80% dla Tomo... dla mnie rachunek prosty.. sadze iz Lapshin strzeli o 2 celniej od rywala i wygra... nawet 1 strzal celniej moze dac mu wygrana w tej parze...

Jeszcze jeden ciekawy zaklad wg mnie

Lindström, Fredrik-Boeuf, Alexis 1 @1.62 bet365 ✅ edit gladko

Wg mnie szwed ma lepsza forme od francuza... Fredrick 3 razy pudlowal w biegu na dochodzenie w ostatnim biegu na lezaco co jest wynikiem bardzo slabym jak na biatloniste tej klasy, ale stojka juz byla 10/10 (Jesli sie myle, to prosze mnie poprawic, ale najpierw jest strzelanie 2 razy na lezaco, a pozniej 2 razy na stojaco), gdzie wg mnie stojka jest zdecydowanie trudniejsza do strzelenia od pozycji lezacej...

Poki co szwed 25/30 a franek 24/30 co mniej wiecej oddaje ogolny procent strzelania.

Reasumujac szwed jest lepszy na strzelnicy i to wg mnie zadecyduje, ze bedzie przed francuzem....

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dmitry Malyshko - Timofey Lapshin 2 @ 2,20 Unibet ✅ 28-14
Nie no przesadzili z kursami. Biegowo obaj porównywalni może z lekkim wskazaniem na Malyszko ale tu maksymalnie 15 sekund na dystansie 20 km. Strzelnica zdecydowanie po stronie Lapszina. Procentowo wygląda to tak że Timofey ma 88,2 % na strzelnicy a Dimitry tylko 81,7%. Spora różnica tym bardziej że w biegu indywidualnym za każde pudło mamy minetę straty. Obaj przed Mistrzostwami Świata byli w dość niezłej dyspozycji. Lapszin wydaje mi się najlepszym zawodnikiem na bieg indywidualny z drużyny desygnowany przez menadżerów na ten wyścig. Myślę że przy dużym szczęściu Lapszin może zahaczyć o pudło.

Daniel Mesotitsch - Michal Slesingr 1 @ 1,55 Unibet
⛔ 13-6
Daniel jako jedyny z Austriaków dobrze przygotowany na mistrzostwa. Dobry bieg i co najważniejsze znakomite strzelanie. Czasowo na dystansie 20 km Slesingr będzie zdecydowanie lepszy biegowo ale czy zrobi aż minutę przewagi? chyba nie. Na strzelnicy jest jasne kto jest lepszy. Mesotitsch 86,4% a Misiek tylko 81,4%. W tym pojedynku jak i w każdym zdecyduje strzelanie a Daniel jest o wiele lepszy niż seryjnie pudłujący Czech.

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Birnbacher, A - Bjørndalen, O-E 1 @ 1.60 Unibet ✅✅✅
Niemcy do tej pory spisują się grubo poniżej oczekiwań w tegorocznych mistrzostwach Świata. Gdyby wyłączyć fenomenalną Neuner, mogli by pomarzyć o medalu w sztafecie, w indywidualnych również nie widać ciekawych perspektyw. Jednak mój typ oprę na lepiej spisującym się Niemcu, chociaż zastanowię się jeszcze nad graniem przeciw Peifferowi.
Najpierw ze względu szacunku, należy zacząć od starego mistrza Bjørndalena. Okazało się, że wygrana przed MŚ była tylko jedną jaskółką, która nie doprowadziła go do dobrej formy. Ole pomimo upływających lat, spisuje się fizycznie bardzo dobrze, jednak strzelanie należy do jednych z najgorszych w całej stawce &quot;czołówki&quot; PŚ. A jutrzejszy bieg, będzie wymagał przede wszystkim trafienia prawie wszystkich czarnych krążków. Jak już wspomniałem tegoroczny sezon bardzo słaby w jego wykonaniu, niestety MŚ nie są lepsze. W sztafecie jeszcze było nie najgorzej, jednak w sprincie 3 - krotnie pudłował i zajął 21 miejsce, a w biegu na dochodzenie aż 6 razy nie trafił i dopiero 27 lokata Mistrza. Podsumowując: Norweg biega dobrze, ale nie na tyle aby odrobić tyle pudeł, a spodziewam się, że jutro z 5 razy strzeli jak &quot;Panu Bogu w okno&quot;.
Co do Birnbachera to mnie osobiście zawodzi. Sądziłem, że będzie bił się o podium a tak razem z kolegą Peifferem mogą bić się narazie o największy niewypał MŚ. Na szczęście mistrzostwa się jeszcze nie kończą i jest szansa na medale. Przede wszystkim 3 miejsce w Pucharze Swiata nie wzięły się z niczego. Dodam, że wygrał 3 razy: 2 masówki i pościgowy, a więc tyle samo strzelań ile będzie jutro, co ma spore znaczenie. Mam nadzieję, że jutro pokaże na co go stać, gdyż miejsca 4,1,12,11,2 przed Rupholding dowodzą, że Niemiec jest w formie. Nie wierzę, że Ole tak łatwo się tu odrodzi bo cały czas zawala strzelania. Birnbacher może być wolniejszy od Ole ale raczej na pewno będzie lepiej strzelał a to w biegu indywidualnym jest najważniejsze. Dlatego po takim kursie, chętnie pobiorę typ.
Hakkinen, J - Eder, S 2 @ 1.45 Unibet✅✅✅
Nie wiem skąd takie zestawienie par. Hakinnen nie przekonuje mnie i tyle. W sprincie zajął dopiero 91 miejsce z 5 pudłami na koncie. Być może nie wyszedł mu start ale bardziej doceniam i zaufam Austrakowi. Przede wszystkim dlatego, że w tym roku odbyły się 2 biegi indywidualne i Austriak w obydwu popełnił tylko 1 błąd i zajął odpowiednio 15 i 6 miejsce. Jest to zawodnik o chyba najszybszym strzelaniu i średnim biegu. W tegorocznych MŚ nie błyszczy, miejsca w &quot;4 dziesiątce&quot; , ale sądze, że jutro wypadnie przyzwoicie a to raczej pozwoli wyprzedzić Amerykanina. Austriak we wszystkich startach po za Oberhofem popełnił małą ilość błędów na strzelnicy, więc jutro nie może być inaczej. Według mnie pewny typ na jutro. ????

Mesotitich, Daniel - Slesingr, M 1 @ 1.55 Unibet ⛔ ;o
Nie wierzę w Czecha. Dla mnie to bezbarwny zawodnik, typowy średniak w tym roku, do tego na MŚ widać, że jest w średniej formie. 4 pudła w biegu pościgowym, nawet nie tak dużo a i tak spadł o 4 pozycje w porównaniu do sprintu. Chyba narty mu nie jadą albo nie jest aż tak dobrym biegaczem ????
Mesotitch w tym roku jeszcze słabiej od Czecha ale przekonał mnie do postawienia na niego poprzez występy tu w Rupholding. Dwa razy 4 miejsca, powinny doprowadzić go do lekkiego załamania, ja jednak uważam to za duży sukces. Austriak przede wszystkim świetnie strzela, w tym roku w dwóch indywidualnych biegach 10, 5 miejsca więc to może być dobre odzwierciedlenie i prognoza jutrzejszego występu. Według mnie jutro to 2 pudła max jakie popełni. Slesingr ze swoją formą powinien przestrzelić co najmniej ze 3-4 razy a w biegu 2 minut nie odrobi. Również pewny typ na jutro.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
bodescu_wampir ja uważam że ta para nie jest przypadkowa
Simon Fourcade-Benjamin Weger 1 @1.75 Bwin
dlaczego?
Biegowo obaj zawodnicy są porównywalnie, zaryzykuję nawet że bieg jest delikatnie na korzyść Szwajcara. Na strzelnicy Weger 85,4% Simą 86%. Więc równo.
Weger w tym roku jest w szczytowej formie. Przed Mistrzostwami prezentował się z niezłej strony.
Simą jest faworytem tej pary, był 4 w indywidualnym w Novym Meście. Tylko pytanie jak będzie strzelał, tak jak w sztafecie czy tak jak ostatnio w sprincie i na dochodzenie.
Niemniej powodzenia życzę ;)

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Jeszcze dwa typy z Bet365 bo dla mnie są sporym zaskoczeniem i pomyłką buka.
Bergman, C-J - Bjørndalen, O-E 1 @ 1.90 Bet365 SAM BIEG
1.90 Na Bergmana? Biorę w ciemno. Nie wiem skąd takie faworyzowanie Norwega, o Ole już pisałem wyżej, słabiutko mu idzie i nie widać ciekawych perspektyw strzeleckich na jutro. Chyba liczą na jego doświadczenie, ale to nie rzadko teraz daje wyniki.
Na Bergmana nikt tu nie stawiał i mało stawia dalej ale ja to wykorzystam. Szwed nie często występował w Pucharze ale widać, że na MŚ przygotował ładnie formę. Jak to mówi Dawid, &quot;Łysy&quot; zdobył już 2 medale i stawiam, że to nie są jego ostatnie zdobycze. Gdyby nie fantastyczny Martin Fourcade miałby juz tu złoto. Przede wszystkim Szwed i dobrze biega i strzela, co daje mu przewagę nad Norwegiem. 0 pudeł w sprincie, 2 w biegu na dochodzenie, to nie może być przypadek. Dlatego nie wierzę, że jutro będzie za Norwegiem, co więcej będzie się o czołowe lokaty.

Lukas Hofer - Klemen Bauer 1 @ 2.50 Bet365 SAM BIEG​

Nie wiem czemu Słoweniec ma być tu faworytem. W Pucharze Świata 40 Bauer, Włoch 25. W indywidualnych Hofer raz startował zajął 31 miejsce, Słoweniec ani razu.
Hofer - Sprint: 31 miejsce, 3 pudła. Bieg na dochodzenie: 13 miejsce, 3 pudła.
Bauer- Sprint: 44 miejsce, 4 pudła. Bieg na dochodzenie: 32 miejsce, 5 pudeł.
Przede wszystkim wydaje mi się, że Włoch jest trochę w lepszej formie, poza tym Sloweniec z tego co zauważyłem jest nieobliczalnym zawodnikiem. Potrafi jak w sprincie bezbłędnie strzelać, by w stójce nie trafić aż 4 razy. Na pewno mu nie zaufam, w konkurencji gdzie są 4 strzelania. Według mnie duże value po stronie Włocha.

Kurna źle spojrzałem, to tylko na bieg. ;/ Ale głupek ze mnie. No nic analiza zostaje może się komuś przyda.

BTW.
Biegowo obaj zawodnicy są porównywalnie, zaryzykuję nawet że bieg jest delikatnie na korzyść Szwajcara
Mistrzostwa Świata.
~ Sprint. Simon Fourcade 2 błędy, 5 miejsce, trochę szybsze strzelanie niż Szwajcar ale czas 24:54. Weger, 2 błędy, 36 miejsce, czas 26:03. Różnica ponad minuty w biegu na korzyść Francuza.
~ Bieg na dochodzenie. Francuz, 3 błędy, 6 miejsce, czas ze strzelaniem 33:57. Weger 2 błędy, 16 miejsce, 33:38, więc też bieg na korzyść Fourcada, ale ci naciągne i niech będzie, że prawie równo.
~ W sztafecie na pewno lepszy Weger, ale tam Francuz kompletnie zawalił. Wszyscy widzą, że Francuzi i FRANCUZKI tutaj świetnie biegają, a ty piszesz, że Weger jest ciut lepszy. No offence ale nie pisz takich głupot jeśli nie widzisz na bieżąco co się dzieje ????

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
bodescu_wampir ja uważam że ta para nie jest przypadkowa

dlaczego?

Biegowo obaj zawodnicy są porównywalnie, zaryzykuję nawet że bieg jest delikatnie na korzyść Szwajcara. Na strzelnicy Weger 85,4% Simą 86%. Więc równo.

Weger w tym roku jest w szczytowej formie. Przed Mistrzostwami prezentował się z niezłej strony.

Simą jest faworytem tej pary, był 4 w indywidualnym w Novym Meście. Tylko pytanie jak będzie strzelał, tak jak w sztafecie czy tak jak ostatnio w sprincie i na dochodzenie.

Niemniej powodzenia życzę ;)
Simon w sztafecie pudlowal tyle, ze mozna sie zastanawiac czy to rzeczywiscie byl Simon...
Weger w sztafecie tez nie strzelal na zero choc lepiej od franka.
Lepszym strzelcem dla mnie jest zdecydowanie Simon, ktory od lat trzyma rowna forme na strzelnicy,co przy dodatkowej minucie ma tutaj kluczowe znaczenie... Owszem Weger w tym sezonie blyszczy, ale czy jest juz gotowy by walczyc o medale na MS? W tym sezonie 3 razy na podium i 8 razy w &quot;10&quot; to troche malo by stawiac go w roli faworyta... Dla porownania Simon 4 razy pudlo i 11 razy w &quot;10&quot; ... niby zadna roznica co widac w obecnej klasyfikacji sezonu, ale francuz jest bardziej doswiadczony od Wegera, co przy takiej stawce moze byc czynnikiem decydujacym...

Ciekawostka jest iz bukmacherzy np w Panbecie placa za win Simona 13 a za Wegera az 41.. podobnie jest u innych bukow, gdzie zdecydowanym faworytem jest Fourcade.

Daniel Mesotitsch - Michal Slesingr 1 @ 1,55 Unibet

tutaj w pelni sie zgadzam i uwazam, ze forma zdecydowanie po stronie faworyta tej pary, a kurs bardzo atrakcyjny.

P.S.

~ W sztafecie na pewno lepszy Weger, ale tam Francuz kompletnie zawalił. Wszyscy widzą, że Francuzi i FRANCUZKI tutaj świetnie biegają, a ty piszesz, że Weger jest ciut lepszy. No offence ale nie pisz takich głupot jeśli nie widzisz na bieżąco co się dzieje ????
Dla mnie dawid.400 ma rozlegla wiedze... I nie jest glupota, ze biegowo sa porownywalni... Nie mozna tylko patrzec na 2 starty w sezonie... ale zwrocic uwage nalezy na caly sezon, klase zawodnika, doswiadczenie, smarowanie nart, gdzie biegl, zdrowie zawodnika itp... czynnikow jest wiele...

Na pewno nie mozna oceniac tylko na podstawie 2 startow kto jest lepszym biegaczem.... Zobacz na wszystkie biegi, a zobaczysz, ze Weger wygrywal z Simonem...

P.S.2 dobrze, ze dyskutujemy oby jutro byly profity ????

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Ja nie neguje jego wiedzy tylko tę opinie. Widzę, że dobrze obstawia i sam korzystam z jego typów. Ale Kogo obchodzi co było 3 miesiące temu wampir ???? Peiffer wygrywał miesiąc temu a teraz zając miejsce w czwartej dziesiątce, Bergman był w słabej formie aż tu nagle dwa medale. Patrzy się co się teraz dzieje a nie co było na początku sezonu. Weger równo startuje ale nigdy nie górował w biegu. A widać jak na dłoni jak biegają Brunet i bracia Fourcade tutaj w Rupholding... Dla mnie typ no bet, ale swoje zdanie mam i uważam, że Dawid mówi nie prawdę. Pozdrawiam do jutra ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Nie wiem czy jest sens z Tobą podejmować dyskusję, czy czasami przy 2-3 poście nie zaczniesz mnie znowu wyzywać na PW albo daj Boże tu w temacie wtedy Cię wykartkuję.
Mistrzostwa Świata.
~ Sprint. Simon Fourcade 2 błędy, 5 miejsce, trochę szybsze strzelanie niż Szwajcar ale czas 24:54. Weger, 2 błędy, 36 miejsce, czas 26:03. Różnica ponad minuty w biegu na korzyść Francuza.
~ Bieg na dochodzenie. Francuz, 3 błędy, 6 miejsce, czas ze strzelaniem 33:57. Weger 2 błędy, 16 miejsce, 33:38, więc też bieg na korzyść Fourcada, ale ci naciągne i niech będzie, że prawie równo.
Nie wiem skąd Ty bierzesz czasy ale trochę się ośmieszasz wchodzą w dyskusję pomiędzy mną a bodescu_wampir.
Ja wyraźnie pisałem że chodzi mi o sam bieg.
Chcesz być drobiazgowy to ok:
Sztafeta:
Weger sam bieg 17:26 (strzelnica 0+2,0+2)
Fourcade sam bieg 17:22 (strzelnica 0+3,1+3)
Sztafeta sam bieg porównywalny.
Sprint:
Weger sam bieg 23:24 (strzelnica 0,2)
Fourcade sam bieg 22:37 (strzelnica 0,0)
Tu wygrywa zdecydowanie Fourcade, ale bieg to też kwestia motywacji, jeśli zawodnik pudłuje na pierwszym strzelaniu, czy też na drugim dwa razy szansa na osiągnięcie dobrego rezultatu jest minimalna, brak motywacji biegowej.
Dochodzenie:
Weger sam bieg 29:24 (strzelnica 0,1,0,1)
Fourcade sam bieg 29:28 (strzelnica 1,1,0,1)
Bieg w wykonaniu Wegera minimalnie lepszy.
Obserwacje z całego sezonu nie tylko z Mistrzostw Świata pozwalają mi twierdzić że Weger przy dobrym smarowaniu a przynajmniej na podobnym poziomie co Francuzi może jutro osiągną lepszy czas biegowo. Fourcade w pewnym momencie w tym sezonie był na równi ze swoim bratem i Emilem. Było to chyba w Novym Meście później forma biegowo spadała. Istnieje też takie coś jak dyspozycja dnia i w tym pojedynku właśnie to coś rozstrzygnie kwestie biegowe.
Bergman był w słabej formie aż tu nagle dwa medale. Patrzy się co się teraz dzieje a nie co było na początku sezonu. Weger równo startuje ale nigdy nie górował w biegu. A widać jak na dłoni jak biegają Brunet i bracia Fourcade tutaj w Rupholding.
Pewnie tego nie wiesz że Bergman na początku sezonu &quot;wszystko&quot; wygrywał, biegowo był jednym z lepszych biathlonistów. Później tzn chyba po 3 lub 4 zawodach wyraźnie powiedział że zaczyna przygotowywać się do MŚ postawił na siłę podobnie jak Sumann (któremu coś nie idzie od dwóch lat po zatruciu wodą) i było widać że nie miał świeżości. Ale odpoczynek przed MŚ był dla niego zbawienny dlatego tak wystrzelił i złapał formę z początku sezonu. Weger w tym sezonie jest w bardzo równej formie zarówno biegowej jak i strzeleckiej i wyniki nie są przypadkowe.
------------------------------------------------------------------
bodescu_wampir tak jak piszesz kwestia tego typu rozstrzygnie się na strzelnicy, procent mają porównywalny, ale tak niski Simona wziął się z tych seryjnych pudeł. Także w pełni się zgadzam z tym że strzelnica to większy atut Francuza. Mam nadzieję że Simą nie spieprzy strzelania i ładnie zaksięgujesz kasiorę ;)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Brunet top 7 2.20 bwin

Nener, Kaisa, Dasza można przyjąć, że powinny w tej 7 być, ale dla Francuzki miejsce też powinno się znaleźć, w pościgu się napudłowała jak na nią, więc tu już powinna być norma ;) O dziwo na tych mistrzostwach całkiem nieźle biegnie. Jest to miejsce realne.

Murcade - Weger +120s. 2 1.83 betsafe ✅
Pierwszy raz w życiu widzę tak duży handicap. Martę dominuje póki co w Ruhpolding, ale biorąc pod uwagę jak strzela, to mógłby zamiast 2 złotych medali mieć śliwkę.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom