>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata w Biathlonie - Ruhpolding 2012 [1-11 marca]

Status
Zamknięty.
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Dzisiaj przydarzyły się trzy kpiny. Pierwsza to to, że Norwegowie przybiegli na drugiej pozycji a zdobyli złoto, ja rozumiem, że Ole nie potrzebnie pobiegł rundę karną ale to jego wina.. więc nie rozumiem tego odjęcia 25-30 sekund od ich czasu za tą karną rundę. Druga kpina to Francuzi, specjalnie napisałem Francuzi bo Dorin i Brunet swoją robotę zrobiły ale to co zrobił szczególnie Simon, który nie wiem na co czekał podczas 5 strzelania, ale i jego brat Martin się nie popisał. I na koniec nie Niemcy a Peiffer, po prostu tragedia co ten facet dzisiaj zrobił, umiejętności ma ogromne ale widać, że psychicznie nie wytrzymał. A Neuner i &quot;Bimber&quot; zrobili kapitalną robotę dla Niemców i Arnd miał tylko dokończyć dzieło. Wracając do &quot;Bimbera&quot; jeszcze na chwile to swoją drogą ciekawi mnie czas jego 1 i 2 strzelania, wyglądało to tak: cyk, cyk, cyk, cyk, cyk i wybiegał. Normalnie John Rambo ????
Torretoo hahahah. Jaka wina Ole co ty gadasz?;o Zawodnik strzelił celnie a zapadka się nie zamknęła, więc pobiegł rundę. To nie piłka nożna, że nie można zmieniać wyników na mecie, ale chyba o tym nie wiesz.
Nie życzę sobie byś mnie wyśmiewał to po pierwsze ???? po drugie jak tylko widziałem, że mój typ wszedł wyłączyłem Eurosport wiec nie wiedziałem o tym, ze zapadka się nie zamknęła, po trzecie nie jestem takim specem jak Ty w dziedzinie biathlonu wiec nie wiem o tym, że tutaj wyników na mecie nie można zmieniać ale na pewno jestem bardziej kulturalny w stosunku do innych osób.. a to czasami ważniejsze.. ;)

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Torretoo hahahah. Jaka wina Ole co ty gadasz?;o Zawodnik strzelił celnie a zapadka się nie zamknęła, więc pobiegł rundę. To nie piłka nożna, że nie można zmieniać wyników na mecie, ale chyba o tym nie wiesz.
Przede wszystkim ci co postawili na Norwegię się cieszą, druga sprawa niesamowita dyspozycja Faka, wielki szacun dla kolesia. Niemiec nie wytrzymał psychicznie a słoweniec biegł i strzelał jak natchniony! No i S Fourcade, który wygrał tylko z Chinczykiem i stracił 2,5 minuty. Bardzo ciekawe były te zawody, fajnie zaczynają się te mistrzostwa ????

lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
Zgadzam się, zdecydowanie zasłużone złoto dla Norwegów, wiadomo Fak zrobił kapitalną robotę, podobnie zresztą Bauer, ale zwycięstwo Norwegów jest jak najbardziej sprawiedliwe.

Fak po 1.909 z Sumannem i po 1.74 z Hoferem wygląda nie źle, chyba warto to pograć.

Polska tak średnio w sumie na plus strzelanie, szczególnie Tomka jednak z biegiem niestety dalej bez rewelacji..

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jak to wina Ole, przecież to nie on zamyka oczka tylko maszyna się zepsuła. Wygrana Norwegów w nie najlepszym stylu ale to zawsze wygrana i kto będzie o tym pamiętał za rok czy dwa. Na pewno inaczej by się te zawody ułożyły, bo Peiffer nie miałby ponad minuty przewagi więc mogłoby być całkiem inaczej. Pierwsze spostrzeżenia: Kapitalnie przygotowany biegowo Svendsen, na strzelnicy też jest nieźle powinny być to jego Mistrzostwa. Słabo bracia Fourcade, Sajmą tragedia na strzelnicy, ale to mogło się raz nie udać i w kolejnych zawodach będzie na czysto, ale bardziej w jego przypadku martwiłbym się o bieg bo była katastrofa. Martę też kiepsko na strzelnicy, bieg wydaje mi się że też słaby komentatorzy coś mówili że 30 sekund stracił do Svendsena. Fak dobrze ale w sprincie się spali także przeciwko niemu trzeba łapać coś ciekawego. Rosjanie słabo, może nie słabo ale przeciętnie. Tak jak pisałem przedtem to nie byli najlepsi ich zawodnicy. O paniach nic ciekawego nie mogę powiedzieć bo oglądałem od 2 strzelania Neuner i widać że będzie dominować. Daszka świetna biegowo także liczę że 2 medale przynajmniej zdobędzie.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Emil - Martin Furcade 1 @1.86
Dzis norweg w mieszanej pobiegl bardzo dobrze na strzelincy rowniez zaprezentowal sie bardzo przyzwoicie , nie moge tego powiedziec o Francuzie ktory razem z bratem zawalił sztafete Francuzom, z taka forma widze Martina poza top 6( Svendesen Birnbacher Garanichev Ustugov Lindstrem Fak )
Simon - Lindstrem 2 @1.91
Bez przesady , Szwed dzis pobiegl bardzo dobrze na strzelnicy, wszyscy widzieli co zrobil Simon na strzelnicy biegowo tez słabo , kto ma konto w pinnacle powinnien szybko korzystać z tej promocji.
Fak - Suman 1 @ 1.909
Sloweniec dzis bardzo dobrze ale nie zwalał bym tego wszystkiego na kark przypadku , przesledzmy sprinty Jakova (41,43,7,60,59,9,6,-) Suman ( 21,24,22,29,64,-,41,8) w dwoch ostatnich wystepach w sprincie Jakov zaprezentowal sie bardzo dobrze. Jakov bywa chimeryczny wiec stawka 1/10.
all pinacle

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Po dzisiejszych wtopach mój kolejny typ to będzie zaufanie swojemu przeczuciu oraz zawodniczce która wiele razy w poprzednich sezonach dawała mi zarobić.

Helena Ekholm TOP 7(sprint)@1,70 Bwin✅✅
Helena Ekholm TOP 6 @2,10 Bwin✅✅ 4 miejsce,dzięki Helenka:*,szkoda że już masz męża;) w pościgowym gram Ekholm TOP 3 o ile kurs będzie zachęcający
Ten sezon zdominowały inne zawodniczki i trochę słabsza forma biegowa Helenki sprawiła że na podium była &quot;zaledwie 5&quot; we wszystkich biegach,a jej wyniki w sprintach to miejsca: 25,4,3,31,9,5,24 i 13. Czyli tylko 3 razy na 8 startów była w TOP 7. Jeśli chodzi o strzelanie to jest u niej nadal bardzo dobre,podobnie jak we wcześniejszych sezonach,tyle że dotychczas miała lepsze statystyki na stojąco,a w tym roku na leżąco. Ale tak naprawdę o tym czy będzie w stanie zająć miejsce w czołówce przesądzi jej bieg.A z nim było dziś bardzo,bardzo dobrze jak na Szwedkę stąd mój optymizm. Jeśli pobiegnie tak w sobotę,to biegowo przegra zapewne z Nuener,Domraczewą,Makarainen i Berger(choć z Norweżką może powalczyć jeśli chodzi o sam bieg według mnie). Czuję,że Helena nie chybi w tym biegu sprinterskim ani razu,a to wystarczy do zajęcia miejsca w siódemce.

@up
Żebyś się nie zdziwił jak Simą strzeli 10/10,odpali turbo i będzie dużo wyżej od Szweda-ot tak na złość wszystkim którzy go skreślili po dzisiejszej kompromitacji w sztafecie;) Ja przynajmniej nie postawię na niego złamanego grosza już w mojej przygodzie z bukmacherką!

psm 921

psm

Użytkownik
Ole Einar Bjorndalen in top 7 2,25 bwin
top 5 3,20 bwin
⛔
Oczy mi sie zamykaja a jutro nie bedzie kiedy wiec analiza krotka.Ostatnie dwa sprinty przed mistrzostwami; Oslo-5 miejsce,Kontiolahti 4.Widac ze mistrz przygotowal forme na MS,wczoraj w mieszanej jesli dobrze sprawdzilem 8 czas wsrod mezczyzn.Presja po jego stronie,On juz nic nie musi...Mam nadzieje ze top 7 gladko siadzie,po takim kursie biore bez zastanowienia.
H.Ekholm w top 6 2,10 bwin✅
Helena wczoraj bardzo dobry bieg w sztafecie,jedyna ktora procz oczywiscie Magdy i Darii zeszla ponizej 14 minut.Do tego bezbledne strzelanie,to mi w zupelnosci wystarcza.Do tego doloze ja jeszcze w parze z Henkel,30 sekund lepszy bieg i Niemka 3 pudla wiecej.Jutro proporcje powinny byc zblizone.
Ekholm-Henkel 1 1,60 bwin✅

wer890 300

wer890

Użytkownik
Posta zeedytuje jak piojawi sie oferta w sts ale teraz juz napisze co zagrałem w fortunie
Svendsen - Ustugov 1 @ 1.4 ✅
Dla mnie Emil jest głownym kandydatem do zwycięstwa Ustugov racze poza top 3 , biegowo wczoraj Emil najlepszy na strzelnicy tez szybko i celnie, Rosjanie mnie nie przekonuja , nie wiem w jakiej formie jest Ustugov ale jezeli do sztafety brali najlepszych to moge byc spokojny , Shipulin w samym biegu stracil ponad minute do Emila.
Pfeiffer - Lindstrem 2 @ 2,52 ✅
Wczoraj Niemiec zawalił sprawe , porownując ich Biegowo wypadli tpraktycznie identycznie Niemiec był szybszy o sekunde, ale na strzelnicy jest wolniejszy(przy 1 doladowaniu obu panu Szwed szybszy o 10 s) i mniej skuteczny i w tym upartuje tutaj szanse , wedlug mnie kurs przesadzony młody Szwed w tym seoznie juz pokazał pare dobrych występow licze na powtórkę.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Na jutrzejszy bieg panów wybrałem 2 typy w które postanowiłem zainwestować swoje pieniądze:
1.Andreas Birnbacher - Arnd Peiffer 1 1,85 Tobet✅

Birnbacher wczoraj bardzo szybko do tego na strzelnicy lepszy niż Chuck Norris;) Widać,że żadna presja Mu nie przeszkadza czego nie można powiedzieć o jego koledze z drużyny. Peiffer wczoraj bieg na takim normalnym poziomie czyli bez rewelacji do tego katastrofa na strzelnicy.Patrzac na kurs zdecydowanie pobieram ten typ.

2.Emil Hegle Svendsen - Martin Fourcade 1 1,68 Tobet ⛔

Z taką formą Emil jutro będzie walczył o złoto.Biegowo wygląda rewelacyjnie a na strzelnicy też pozytywnie 1 pudło w biegu jest spokojnie w stanie odrobic. Fourcade wczoraj katastrofa na całej linii. Nie dosyć że biegł wolno to jeszcze na strzelnicy chyba z zamkniętymi oczyma strzelał bo jak wyjaśnić taką słabą dyspozycje...Jutro gorzej być nie może ale czy w ciągu 1 dnia tak się odbuduje że będzie walczył o medal?Przed mistrzostwami był to jeden z kandydatów do złota a teraz nie sądzę...Kurs przyzwoity warty grania.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Startlist jeszcze nie ma, u pań warunki na trasie się będą zmieniać, więc może być różnie, ale panbet sypnął typami, więc coś zagram już teraz:

Ekholm - Solemdal 1 1.45 ✅
Szwedka spisała się rewelacyjnie w sztafecie. Jest już zdrowa, z biegiem nie ma problemów jak widać, a strzelać jak wiadomo potrafi. Norweżka z kolei trochę popsuła Wikingom sztafetę, szczególnie pobiegła jak na siebie przeciętnie. Starty indywidualne to inna bajka, ale liczę tu ponownie na świetne strzelanie Helki i jakieś pudło Solemdal, bo na MŚ każde pudło mniej jest na wagę złota, gdy wszyscy(teoretycznie) są w optymalnej dyspozycji.

Neuner - Zajcewa 1 1.35 ✅
Występ Rosji w sztafecie słabiutki, coś mam przeczucie, że nie trafili z formą na mistrzostwa. Sprint to domena Neuner, wygrywa praktycznie wszystko w tym sezonie. Nawet przy 8/10 powinna sobie dać radę z Rosjanką. Biegowo jest sporo słabsza, niż w pierwszej części sezonu. Neuner u siebie, stracone złoto w mikstach, tu może się odkuć.
Według mnie o wygraną kogoś spoza grona Neuner, Dasza, Kaisa, Tora, może Kuza będzie ciężko.

Berger - Henkel 1 1.45 ✅
Wczoraj rywalizowały na 1 odcinku mikstów, Tora zdemolowała rywalki. W zeszłym roku wygrała tu sprint, włączy się do walki o medale, jestem o tym przekonany, widać u niej tę pewność, podobną do tej gdy wygrywała seryjnie zawody PŚ, biegowo świetnie, 2 koło spokojniejsze, ale na 3 przegrała z Kaisą jedynie o 2 sekundy. Henkel raczej rozczarowała, gdzieś pod koniec 10 może się zmieścić, ale nie liczyłbym na jakąś rewelację.

unibet:

Neuner - Dasza (po 1 strzelaniu) 1 1.55 ✅
W leżaku dużo pewniejsza Niemka, to strzelanie ma opanowane do perfekcji, zyska tu sporo sekund nad Darią. Białorusinka często się wykłada na 1 strzelaniu i ma to pudło. Na 1 rundzie biegowej nie będzie dużych różnic. Już tak w tym sezonie było, że Daria w sztafecie biegła szybciej od Nojner, a w indywidualnych górą była Niemka. Myślę, że tu będzie podobnie.

Birnbacher - Szipulin 1 1.57 tobet ⛔
Bimberek świetnie się spisał w sztafecie, szczególnie imponował na strzelnicy, biegowo również top. Anton jakby zagubiony, na swojej zmianie słabiuteńki, szczególnie biegowo odstawał. Nie widzę tu większych szans dla Rosjanina.

Kalinchik - Palka 2 1.72 unibet ✅
Podoba mi się ten typ. Trzymam mocno kciuki za Krystynę, stójka w mikście to był przypadek. Rywalka nieźle strzelająca, ale gorzej biego, patrząc po ostatnich wynikach, powinna do Polki stracić około minuty w biegu.

Svendsen - Boe 1 1.35 unibet ✅
Nie liczę na jakieś cudowne przebudzenie młodszego Norwega. EHS startuje z 1 i nie zdziwi mnie, jeśli z takim numerem zakończy te zawody.

Ustjugow - Peiffer 2 2.10 bet365(sam bieg) ✅
Peiffer zawalił, ale myślę, że w sprincie powalczy o medal, w końcu to jego koronna konkurencja. Biegowo myślę, że też ma rezerwy, bo jak sam przyznał nie dał z siebie wszystkiego na ostatniej rundzie wiedząc o handicapie Svendsena. Żenie obecnie można nazwać mistrzem ostatniej rundy, potrafi na niej pocisnąć, ale jego dyspozycja będzie niewiadomą do jutra, bo długo nie strartował. Teoretycznie obaj powinni być w czołówce, ale według mnie bliżej EHS i Martę w biegu jest Niemiec.
+
Garaniczew- Hofer 2 1.9 (sam bieg) ✅
Też na czuja, bo zakładam, że Rojsnanie jakoś biegowo nie będą wymiatać. Lukas to mój cichy faworyt do podium. W sztafecie na swojej zmianie przegrał o 12 sekund w biegu jedynie z EHS i Martę. Przed rokiem medalista, dobry bieg to jego domena, forma idzie w górę, już w Kontiolahti minimalnie wygrał z Rosjaninem Egon to pozytywne zaskoczenie sezonu, ale nie przeceniałbym jego możliwości podczas docelowej imprezy sezonu. Zobaczymy jak będzie. Zagram to w takim rozrywkowym kuponie z poprzednim typem.

M.Fourcade - S. Fourcade 1 1.30 tobet ✅
dobry na podbitkę.

Otrzymane punkty reputacji: +8
dawtom91 1,5K

dawtom91

Użytkownik
Witam ponownie,
zadowolony po zwycięstwie Norwegów, gratuluje innym graczom i sobie. ???? Już teraz zapowiadam, że będę również &quot;zwolennikiem&quot; tej drużyny podczas sztafety męskiej.
Narazie propozycja dwóch typów. Obydwa dostępne w Milenium. Od niedawna można tam też grać przez Internet.
Henkel A. - Ekholm H. typ: 2 kurs: 1,85 ✅✅✅
W tej kwestii wiele już napisano. Ja jednak ująłbym problem od strony negatywnej tzn. patrząc na rywalkę Heleny. Pisałem już przed mikstem, że Henkel &quot;wygasa&quot;, jest niestabilna biegowo. Co do strzelania to powinna wygrać je Szwedka a to powoduje, że jest dla mnie faworytką tej rywalizacji.

Emil H. Svendsen - Ole E. Bjoerdalen typ: 1 kurs: 1,37 ✅✅✅
Przed mistrzostwami pobrałem w BWIN, że O.E. Bjoerdalen nie zdobędzie złota po 1,2 indywidualnie (teraz jest 1,12). Ogólnie nie rozumiem zachwytu Bjerdim. To legenda ale dla mnie Emil jest teraz po prostu lepszy.

AKO: 2,53 Bukmacher: WZB Milenium
Polecam i pozdrawiam, życząc Wszystkim udanej soboty ???? ???? ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jest już lista startowa i zgodnie z oczekiwaniami wszyscy najlepsi zawodnicy startują w pierwszej i drugiej grupie czyli z niskimi numerami. Najlepsze panie wybrały głównie pierwszą i część drugiej grupy. Dlaczego tak? bo jutro ma być ciepło w Ruhpolding bo aż 14 stopni to trasa będzie się rozjeżdżała i trudniej w późniejszej fazie zawodów będzie trafić ze smarami. Wiatr będzie leciutko dmuchał ale bardzo słabo.
Unibet i Bwin niszczą ofertą na te zawody także chwała im za to.
Emil Hegle Svendsen - Tarjei Boe 1 @ 1,35 Unibet ✅ 2-17
Kurs nie zachwyca, ale typ wielce prawdopodobny. Emil w sztafecie zniszczył biegowo, śmiem twierdzić że na tych Mistrzostwach nikt nie zbliży się do jego osiągnięć biegowych. Strzelecko wygląda nieźle, trochę boję się o stójkę jeśli tam będzie nieźle czyli 4/5 to Emil wygra jutrzejszy sprint. Na strzelnicy w tym sezonie Emil 84,3% a Tarjei tylko 82,8%. Ale ostatnia forma młodego Norwega była tragiczna zresztą w tym sezonie spisuje się bardzo słabo. Biegowo myślę że Emil może nadrobić nawet dwie rundy karne. Ale nie sądzę że będzie aż taka różnica pomiędzy tymi zawodnikami na strzelnicy. Emil 10/10 nie będzie miał a Boe tym bardziej.
Arnd Peiffer - Tarjei Boe 1 @ 1,55 Unibet ⛔ 37-17 Boe zrobił &quot;swoje&quot; ale Arnd zawiódł :-|
Za szybko skreśliliście Arnda i mam nadzieję że jutro się przejedziecie grając przeciwko niemu :razz: To że spieprzył strzelanie nie znaczy że jutro będzie tak samo słabo. Biegowo wyglądał bardzo dobrze, ścisła czołówka, strzelanie wczoraj nie wyszło ale te 85% z całego sezonu znikąd się nie wzięło. Arnd lubi sprinty, także ja upatruję w nim jutro kandydata do medalu. O Boe pisałem wyżej mnie ten zawodnik w tym sezonie nie przekonuje, a to że nie załapał się do sztafety mieszanej przegrywając z Ole pokazuje że nie jest w najlepszej dyspozycji i trenerzy o tym wiedzą stosując wczoraj taki manewr.
Helena Ekholm - Marie Laure Brunet 1 @ 1,65 Bwin ✅ 4-5
Helenka wraca na właściwe tory, już nie człapie jak na ostatnich zawodach przed MŚ. Wczoraj w sztafecie bardzo dobry czas jeden z lepszych. Strzelanie to magia ze strony Helenki aż 89,5 %, myślę że jutro maksymalnie 1 pudło możemy zobaczyć w wykonaniu Szwedki. Jest w formie i myślę że jakiś medal może zdobyć. Brunet niestety człapie, czasowo w sztafecie biegowo ponad 30 sekund straty do Ekholm, czyli Szwedka ma komfort jednego pudła więcej. Na strzelnicy Brunet jest najlepsza bo aż 93,3%. Ale myślę że Helena załatwi ten pojedynek biegowo. Bo 9/10 na strzelnicy to chyba minimum ile musi jutro trafić.

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Olga Zaitseva - Tora Berger @ 2 kurs 1.62 bet365
✅✅ 6-16 Myślałem, że będzie bezbłędna i będzie walczyć o medale jednak 1 błąd i już brak szans, bieg też nie rewelacyjnyl.​
W Pucharze Świata idą łeb w łeb. Rosjanka na 4 miejscu, Norweżka 6 punktów za nią. Tylko, że mistrzostwa jak w każdej dyscyplinie rządzą się własnymi prawami i dotychczasowe osiągnięcia idą w odstawkę, tak jest i tutaj. Jutro odbywa się sprint a tu też wyrównana walka. Rosjanka zdobyła w tym sezonie 309 punktów, natomiast Norweżka jest ponownie tuż za nią z 300 punktami na koncie. Jak widać, forma do mistrzostw Pań była podobna, natomiast ja się kieruje głownie tym co się działo 2 dni temu w sztafecie mieszanej.
Nie wiadomo w jakiej formie jest Rosjanka, natomiast wiemy w jakiej Berger. Norweżka jak pociąg TGV zmiotła przeciwniczki na swojej zmianie. Dość powiedzieć, że wygrała z przewagą 25 sekund, to jeszcze strzelała bez pudła. Widać, że jest świetnie przygotowana i nie łatwo nawet Neuner czy Domrachevej będzie ją wyprzedzić. Norweżka szybciej biega niż Rosjanka, myślę, ze może pozwolić sobie nawet na jedno pudło więcej a i tak będzie przed nią. Trasa skonstruowana jest pod dobre biegaczki, mianowicie na początku bardzo płasko, dopiero później się dzieje, gdzie mamy dwa fajne podbiegi. Szczególnie tuż przed metą można sporo zarobić, gdy słabe biegaczki już są bardzo podmęczone. Tutaj upatruje, przewagi Berger, która w sztafecie na tym podbiegu zarobiła około 6-7 sekund nad Brunet. Szczerze mówiąc Norweżka ma duże szanse na złoto ale taki odważny nie będę i na to nie postawie. Po tym co zobaczyłem w czwartek myślę, że typ ma szansę powodzenia. Norwegia zdobyła już złoto, to czemu Berger ma się nie udać? ????

Marie Dorin - Marie Brunet 1 kurs 1.85 Bet365
⛔⛔9-5 Brunet zadziwiła mnie dziś biegowo, przegrać minimalnie z Ekholm, bardzo ładna postawa. Dorin myślę, ze by ją wyprzedziła no ale bez pudła.
Tak jak w przypadku powyższej pary, dwie francuski również sąsiadują koło siebie w Pucharze Świata. W sprincie zajmują odpowiednio 12-11 miejsce więc też wyrównanie. Pamiętam jak z miesiąc temu się przejechałem na Brunet, która miała 23 sekundy przewagi nad Dorin po ostatnim strzelaniu i przegrała z nią na mecze o parę sekund więc teraz nie popełnię tego błędu. W dość dobrej formie są obie zawodniczki, jednak w sztafecie mieszanej lepiej wypadła Dorin.
Po 1, nie od dziś wiadomo, że Brunet jest słabszą biegaczką. Często strzela bezbłędnie a plasuje się w drugiej dziesiątce. Dorin myślę, że na trasie sprinterskiej jest w stanie odrobić koło 10-20 sekund do koleżanki z reprezentacji.
Po 2, strzelanie. Brunet w sprincie 36/40 trafionych co daje skuteczność 90%! Dorin wyjmując feralny występ w Nowym Mieście 29/35 co daje również dobrą skuteczność 83. Tak więc skoro są obok siebie w klasyfikacji Dorin musi nadrabiać to biegiem.
W sztafecie lepiej wypadła Dorin, bez żadnego pudła i szybki bieg. Brunet dla porównania 1 pudło i gorszy bieg, myślę, że Dorin lepsza była 20 sekund. Niestety wydaje mi się, że Brunet nie popełni jutro błędu, góra 1. Dorin pomimo tego jest w stanie z nią wygrać co pokazała w ostatnich biegach w Oslo.

Emil Svendsen - Martin Fourcade 1 kurs 1.66 bet365
1-2⛔⛔ Było bliziutko, fantastycznie pobiegł Francuz.​
Stawiałem na Norwega w czwartek postawie i dziś. Svenden jest w tej chwili myślę, że najszybszym biegaczem i najlepszym biathlonistą w stawce. Dość powiedzieć, że w tym roku wypadł po za dziesiątkę tylko 5 razy, a w większości startów był na podium! To pokazuje siłe Norwega w tym sezonie. Często zdarza mu się pudłować po 1,2 na strzelaniu ale potrafi odrobić w biegu do minuty na dystansie 7,5 kilometra. Wczoraj tak było w sztafecie, gdzie do Niemca miał stratę 1 min 15 sek. Nie ukrywam, że również sympatyzuje z tym zawodnikiem, gdyż ma wszelkie możliwości zastąpić wielkiego Ole, a może już to powoli robi. Francuz niestety dla mojego typu, również jest w dobrej formie w tym roku. 3 zwycięstwa w tym 1 w sprincie pokazują, że jest to jeden z jego lepszych sezonów. 2 Razy wypadł tylko po za &quot;20&quot;, pełno miejsc na podium, będzie na pewno groźny.
Więc dlaczego Norweg? Po prostu liczę na jego bardzo dobry dzień. Sztafeta trochę zaciemnia obraz Francuzowi, gdyż ten już był bez szans na dobre miejsca po tym jak wszystko zaprzepaścił jego brat. Jednak wydaje mi się, że może mieć problemy na tych mistrzostwach, skoro razem się przygotowywali z bratem to Martin też może &quot;dać ciała&quot;. Biegowo trochę lepszy Norweg, strzelecko trochę lepszy Francuz. Będzie liczyła się dyspozycja dnia, mam nadzieję, że zwycięsko wyjdzie z niej Norweg ????
I PEFFKA DNIA! BIRNBACHER - SLESINGR 1 kurs 1.50 bet365
✅✅✅ 16-25 Niemiec trochę spartolił 2 strzelanie ale i i tak spokojnie wygrał.​
To co zrobił Niemiec we sztafecie pokazuje, że będzie cholernie mocny na tych mistrzostwach, sądze, że będzie czarnym koniem paru konkurencji. Świetne, szybkie strzelanie, piękny bieg i odskoczenie rywalom na minutę. Forma widać zajebista, nic tylko wskoczyć na podium jutro. Z zawodów na zawody coraz lepsza i stabilniejsza dyspozycja. Co do Slesingra to zamykał wczoraj stawkę u Czechów. Niczym się nie wyróżnił 3 pudła, słaby bieg. w Pucharze też cienko. Po prostu nie ma szans z Niemcem. Tu trzeba grać grubo! ????
2 PEFFKA DNIA! Fak - Hofer 1 kurs 1.66 Bet365
✅✅✅ 11-31 Kolejna peffka pewnie weszła, Fak widać w formie i oby trzymał tak dalej.​
Nie wiem czemu taki wysoki kurs. Ostatnie 5 biegów i 5 razy w pierwszej dziesiątce! Wczoraj w sztafecie piękny występ, nie sądze, że to był pierwszy a zarazem ostatni raz na tych mistrzostwach. Świetne szybkie strzelanie, dobry bieg i piękna pogoń za Niemcem na ostatniej zmianie. Włoch bez specjalnych wyskoków, taki niezły średniak. Wczoraj bardzo dobrze wypadł na ostatniej zmianie, dzięki temu Włosi tak wysoko zakończyli rywalizację. Jednak na pewno jest to zawodnik chimeryczny, nie wiadomo co pokaże w kolejnych zawodach, jednak nie sądze, żeby wyprzedził Faka. Jeśli ten pokaże chociaż 80% tego co wczoraj to typ wejdzie na 99%.
Liczę, na bardzo fajne zawody, pełne dramaturgii jak te czwartkowe. Trzeba też dopingować, Sikorę, żeby się chłopina nie załamał tylko dociągnął do Soczi. Powodzenia w typach ????

dawtom91 1,5K

dawtom91

Użytkownik
Emil Hegle Svendsen - Tarjei Boe 1 @ 1,35 Unibet

Arnd Peiffer - Tarjei Boe 1 @ 1,55 Unibet
Powiem tak: nie mówię, że te zakłady nie wejdą, ale nie wiem skąd bierze się ten pesymistyczny pogląd na formę Boe? Dawno nie startował, nic o nim nie wiemy. Wiemy tylko tyle, że to super talent, więc osobiscie stawiam, że Emilio go jutro puknie, ale radzę uważać ze stawianiem ever przeciwko Boe...

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Birnbacher-Slesingr 1,50 bet365
Nie wiem kto zestawil tych dwoch zawodnik w jednej parze.. Birnacher pokazal jak rewelacyjna forme ma w sztafecie gdzie nie pudlowal ani razu i jego strzelanie bylo blyskawiczne. Czech to sredniak i nie powinien jutro sie liczyc w stawce. Z przyjemnoscia to pobieram.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Niczym się nie wyróżnił 3 pudła, słaby bieg.
Słucham? Misiek Slesingr słaby bieg, przecież to jeden z lepszych biegaczy w całej stawce, wczoraj zresztą to potwierdził. Biegowo o 5 sekund szybszy niż Birmbacher. Typu nie neguję, co więcej w pełni się z nim zgadzam bo ten pojedynek Niemiec rozstrzygnie na swoją korzyść na strzelnicy i gdybym nie miał już tyle zainwestowane w jutrzejsze typy to bym na pewno to zagrał. Ale mówienie o tym że Slesingr słabo biega to jest nie na miejscu. Nieraz warto zajrzeć w statystyki i czasy, bo niezłe kwiatki tu czasami są. ????
Powiem tak: nie mówię, że te zakłady nie wejdą, ale nie wiem skąd bierze się ten pesymistyczny pogląd na formę Boe? Dawno nie startował, nic o nim nie wiemy. Wiemy tylko tyle, że to super talent, więc osobiscie stawiam, że Emilio go jutro puknie, ale radzę uważać ze stawianiem ever przeciwko Boe...
Ale ja nigdzie nie napisałem że na 100% to wjedzie. To tylko moje przypuszczenia oparte na dyspozycji danego zawodnika w całym sezonie. Jednym słowem Boe był słaby. Miał często problemy na strzelnicy także nie sądzę że w tak krótkim czasie poprawił strzelanie i bieg. O Emilu i Arndzie sporo napisałem, obaj biegowo powinni być o wiele lepsi, a na strzelnicy też nie powinno być tragedii. Także nie rozumiem skreślania i zapominania o wynikach Peiffera w tym sezonie po jednym słabszym starcie w sztafecie mieszanej.
A i zedytuj swój post z typami i podaj buka ;)

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Słucham? Misiek Slesingr słaby bieg, przecież to jeden z lepszych biegaczy w całej stawce, wczoraj zresztą to potwierdził. Biegowo o 5 sekund szybszy niż Birmbacher. Typu nie neguję, co więcej w pełni się z nim zgadzam bo ten pojedynek Niemiec rozstrzygnie na swoją korzyść na strzelnicy i gdybym nie miał już tyle zainwestowane w jutrzejsze typy to bym na pewno to zagrał. Ale mówienie o tym że Slesingr słabo biega to jest nie na miejscu. Nieraz warto zajrzeć w statystyki i czasy, bo niezłe kwiatki tu czasami są. ????
Może wyolbrzymiłem, że jest słabym biegaczem to fakt, ale rewalacyjnie też nie pobiegł, skoro nawet na swojej zmianie był 5. Poza tym po 1 biathlon to nie tylko biegi, po 2 twój szybki biegacz przegrał w rozrachunku 25 sekund ze słabym Hoferem, :cool: Po 3 Birnbacher biegł na innej zmianie, w innej sytuacji więc nie porównuj tak ( ja wziąłem ten argument na potrzebę analizy), po 4 biega Niemiec u siebie co też pomaga, po 5 typ musi wejść, pozdro ????
//dawid
Przecież napisałem że popieram ten typ, tylko kontrargumenty w stronę Slesingra odnośnie biegania kompletnie nie trafione. Brak Ci argumentów to piszesz o Hoferze jak nikt o nim nic nie pisał ????. No tak na 3 zmianie jest krótsza trasa niż na 4, masakra. Nawet biorąc argument na potrzebę analizy trzeba pisać prawdziwe wyniki a nie zmyślone.

J 6

jukenduit

Użytkownik
Zaczne moze od klasyfikacji medalowej mistrzostw. Przed rozpoczeciem typowałem Niemców choc wahałem sie zagrac ale po Mixie i tym co pokazali Svendsen i Berger zagram na Norwegów. U panów jutro Svendsen-Birnbacher. Sprawa rozegra sie na strzelnicy a głownie u Norwega, jedno pudło wiecej Emila i decyduje bieg, który raczej powinien wygrac, moze namiesza cos Bjoerndalen. Neuner-Berger - raczej, równiez strzelnica, ze wskazaniem na Neuner. Poscigi w duzej mierze wszystko zalezec bedzie od sprintów. Sztafety to jeszcze wieksza niewiadoma u pań raczej Niemki u panów Norwegowie. Ogolnie wszystko to wyglada pół na pół. Statystycznie nawet z przewaga Niemiec. Wiem, ze zastrzezen do tego typu jest sporo ale presja na reprezentantach Niemiec jest jeszcze wieksza po Mixie. Sadze ze Norwegowie poprostu beda biegac swoje a z czasem presja wyników pogubi troche Niemców.

Nowegia 1.9 Tobet

Francuzi moga zamieszac jak u kobiet nie bedzie medalu ????

Bjoerndalen-Boe 1.7 Tobet⛔ Ole ole po co te 2 pudła na koniec

Długo oczekiwany przeze mnie sprint z udziałem Ole. Ostatnio forma niezła moze jutro pokusi sie o jakis medal, ostatnio całkiem niezle zaczeło mu isc w sprintach, Boe troszke niewiadoma, Ostatni sprint słabe strzelanie i daleka pozycja, biegowo odstawał od Bjoerndalena, jutro pewnie podobnie. Strzelanie takze lepsze po stronie doswiadczonego Norwega. Bez wiekszych niespodzianek typ całkiem niezły a kurs jeszcze lepszy.

Birnbacher-Peiffer 1.85Tobet✅

Przed mistrzostwami stawiałbym raczej odwrotnie ale to co pokazał Birnbacher na strzelnicy to zmieniło moje zdanie o 180 stopni. Jezeli jutro bedzie tak strzelał to moze nawet siegnac po złoto. No ale nie rozpedzajac sie za dalako Peiffer zapewne bedzie jutro chciał sie zrehabilitowac za porazke w ostatnim biegu, szybkosciowo pewnie bedzie lepszy ale na strzelnicy nie wróze mu rewelacji. Presja publicznosci i zbyt szybki bieg moga zle podziałac na jego skutecznosc na strzelnicy. Kurs takze ładny.

Jeszcze moze zagram Garanicheva z Ustiugovem ale nie chce mi sie juz dzis latac po tych statystykach. Obaj maja chyba cos do udowodnienia a szczególnie Garanichev, przy dobrym strzelaniu moze byc w czołówce.✅

Typy troche jednonarodowościowee, przynajmniej nie ma co sie martwic o róznice smarowania:razz:

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Michal Slesingr - Tim Burke bieg narciarski - tylko czas 1 @ 1.85 Bet365
Tim Burke: W sztafecie uzyskał czas na swojej zmianie 19:25. Pierwsze strzelanie zajęło mu 43 sekundy, drugie 47 sek. Czyli mamy 17:55 czas biegu
Michal Slesingr: Czas na swojej zmianie 19:15. Pierwsze strzelanie 33 sek, drugie 46 sekund. Czyli sam bieg to 17:56, więc porównywalnie. Skoro jest jednym z najlepszych biegaczy w całej stawce według Dawida to nie powinien mieć jutro problemów, żeby go pokonać! ???? Powodzenia!

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Michal Slesingr: Czas na swojej zmianie 19:15. Pierwsze strzelanie 33 sek, drugie 46 sekund. Czyli sam bieg to 17:56, więc porównywalnie. Skoro jest jednym z najlepszych biegaczy w całej stawce według Dawida to nie powinien mieć jutro problemów, żeby go pokonać! Powodzenia!
Swoj typ opierasz na tym co napisal dawid ? A gdzie masz wlasne przemyslenia ? Z tego co napisales to Burke byl lepszy wiec kompletnie nie przekonujesz do swojego typu. To ze kolega napisal ze jest JEDNYM z najlepszych biegaczy to nie znaczy ze Burke tez nim nie jest ? Chyba ze gdzies widzisz takie stwierdzenie ? Troche powagi bo na sile cos dajesz...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom