Rydz vs Owen
Max w każdym secie 1,80 Superbet
Rydz handi -1,5 seta 1,64
Rydz poukładał swoje sprawy osobiste i ewidentnie głowa jest już tylko przy darcie.
Najlepszy zawodnik tego turnieju bez wątpienia i jeśli dzisiaj nie wrócą dawne demony , to powinien odprawić Owena w maksymalnie 5 setach.
Walijczyk gra tutaj naprawdę dobrze, bo patrząc na to jakie wyniki osiągał w ostatnim czasie, to można by powiedzieć, że zdecydowanie jest największą sensacją tego turnieju.
Jednak jak sobie porównamy go z grą Rydza, to już widać lekkie różnice.
Celuje tutaj w jego wygraną co najmniej 4-2
Na to spotkanie mam jeszcze jeden fajny kurs.
Max w każdym secie wydaje się bardzo realny.
W pierwszym spotkaniu tego turnieju Rydz rzucił po jednym maksie w każdym secie.
W drugim z Schindlerem też udało się ten zakład pokryć, bo tam Niemiec rzucił 3 Maxy w pierwszym secie, a potem już Anglik dorzucił swoje.
W meczu z Van den Berghiem mieliśmy minimum po dwa Maxy na seta i Rydz w każdym rzucał minimum jednego.
Teraz przejdźmy do Owena, bo on też nam może pomóc w pokryciu tego zakładu.
Wczoraj w meczu z Evansem rzucił 7 maxów na dystansie 6 setów. Tylko w jednym Walijczyk nie rzucił żadnej "180"
Dzisiaj myślę, że sam Rydz nam rozliczy na zielono ten zakład, ale gdyby się zaciął, to liczę na pomoc Walijczyka, który powinien chociaż raz na seta umieścić 3
lotki w potrójnej "20"
Dobey wygra i rzuci najwięcej maxów 1,92
(rzutem na taśmę... Double tragiczne)
Superbet
Chris powoli się rozkręcał w starciu z Rockiem, ale jak już wszedł na najwyższe obroty, to rzucił łącznie 9 maxow.
Oczywiście jest ten zakład obarczony lekkim ryzykiem, bo Doets pokazał, że potrafi rzucać Maxy i w starciu ze Smithem i Krzyśkiem, dorzucał tam kolejno 9 i 8 maxów.
Jednak było to na maksymalnym dystansie setowym. Ze Smithem 6 "180" wrzucił w Deciderze.
Liczę, że dzisiaj Dobey od początku wejdzie do głowy Holendrowi i nie pozwoli mu się rozkręcić, a co za tym idzie wygra ten mecz i rzuci więcej maxów.
Jak wiadomo Anglik potrafi seryjnie trafiać "180" bo ma ten naturalny ruch ręki, który pozwala mu te
lotki grupować praktycznie w jednym miejscu.
Pietreczko 2,10
Teeoretycznie bet dnia.
Pikachu gra tutaj naprawdę dobrze, a Aspinall średnio.
Natomiast jak na tę średnia grę, to dosyć gładko wygrywał swoje mecze i można mieć lekkie obawy, że dzisiaj Niemiec nie dojedzie, a Asp zagra na bardzo wysokim poziomie.
Ja jednak będę kierował się tym co widziałem dotychczas, a więc dobrą grę Pietreczko i średniego / słabego Aspinalla.
Anglik od dawna ma problemy z powrotem do formy po kontuzji i nie sądzę, aby dzisiaj nagle jego gra mocno się odmieniła.
W tym meczu najwięcej będzie zależeć od Niemca, bo jeśli on dojedzie to wygra.
Van Gerwen najwyższy checkout powyżej 126,5 - 1,85 superbet
126 zamknął...
Ladny kurs i ja w to wchodzę. MVG lubi wysokie zamki i pomimo tego, że na tym turnieju absolutnie nie oglądamy jego najlepszej wersji to w meczu z Dolanem zamykał 129 i 140.
Tam udało mi się pobrać over 125,5 i dzisiaj również to atakuje.
Zwłaszcza, że spodziewam się dosyć mocnego spotkania i nie uważam, aby była to łatwa przeprawa dla Holendra, bo tak jak wspomniałem wyżej nie gra tutaj swojego najlepszego darta, a Szwed pokazał z meczu z Garym, że w roli under doga czuje się doskonale.
Jeżeli ten mecz wejdzie nam na dłuższy dystans, to mam również pograny inny bet który powinien mieć spore szanse powodzenia.
Van gerwen wygra, powyżej 11,5 maxów i najwyższy checkout over 130,5
3,75 Superbet
Jeśli ten mecz wejdzie na długi dystans to jest ogromna szansa na ustrzelenie tego kursu.
Dodatkowo niski kurs do dubelka
over 3,5 Lega 1 secie 1,40
Littler vs Joyce
Over 2,5 zamków 100+
2,12 superbet
Luke nie wszedł tutaj jeszcze na najwyższe obroty i gdyby White nie mylił sektorów w kluczowych momentach to mógłby jeszcze bardziej wydłużyć poprzedni mecz, chociaż i tak był w stanie urwać seta.
Oczywiście możemy zakładac, że Littler będzie się nam tutaj rozkręcał, ale myślę, że w tym roku jest na nim ogromna presją względem poprzedniego, gdzie nie było żadnych oczekiwań.
To nadal jest nastolatek i po meczu 1 rundy było widać jak to przeżywa.
Dzisiaj będzie miał o wiele trudniejsze zadanie, bo jego przeciwnikiem będzie fenomenalnie grający na zamknięciach Ryan Joyce.
W meczu z Searlem na pełnym dystansie setowym Joyce zamykał 62,7 % to chory wynik patrząc na ilość legöw, setów I prestiż turnieju.
Dzisiaj wiele będzie zależeć od Littlera na ile pozwoli starszemu koledze, ale można się spodziewać, że to co dostanie Joyce będzie raczej wykorzystane.
Littler potrafi zamykać wysokie checkouty, więc myślę, że powinien jeden, lub dwa dorzucić, jeśli ten mecz nie zamknie się w 4 setach ( nie powinien)
Z drugiej strony Joyce, który każdym dotychczasowym meczu zamykał 100+, a z Searlem dwukrotnie.
Spodziewam się pełnej mobilizacji i jeśli zostanie 100+ z jedną wartością potrójną, to jest ogromna szansa, że Joyce tę jedną lotkę na double będzie wykorzystywał, dlatego widzę lekkie value w tym kursie.
Dodatkowo do gry tutaj bezpiecznie i bardziej ryzykownie
Over 4,5 setów 1,45
Over 5,5 setów 2,65
Over 3,5 legöw w 1 secie 1,45
Prócz tego szukam jeszcze under średniej Litllera, bo nie spodziewam się szybkiego meczu, a na dłuższym dystansie trudno utrzymać regularnie wysoki poziom, a Luke jak wspominalem powyżej nie ma tutaj takiego luzu jak to zwykle bywało
Littler średnia under 102,5 - 1,85 superbet