>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2025 (15.12.2024-03.01.2025)

brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
#2 MAXIZYSK
Wright x Doets wygra i rzuci więcej 180s x Sweeting poniżej 1.5 180s x Joyce (-1.5)
AKO: 5.34/forbet
Stawka: 2j

ForBET rzucił maxizysk i mimo tragicznego zaniżania kursów oraz ubogiej oferty nakłonił do zagrania, bo „jak to nie wykorzystać najlepszego bonusu na rynku?”. Wybrałem cztery mecze na dziś, bo tutaj trzeba zacząć zarabiać, żeby mieć z czego atakować kolejne rundy. Zacznę może od tego, czego jestem dość mocno pewien. Idę w under 1.5 180s debiutanta, ponieważ De Graaf wszystko mam już pograne i zupełnie nie chcę powielać, a nic innego nie wchodzi w wytyczne bonusu. Spoglądając w mastercallera, widzimy, że to zawodnik grający w okolicach 78 i właśnie podobną linię wystawiły buki. De Graaf ma za sobą solidny sezon + bardzo dobry występ na zeszłorocznych MS. Ja tutaj spodziewam się maksymalnie 1 lega dla zawodnika z Afryki, a przy tak dużej publice włożenie 2 maxów będzie naprawdę bardzo trudne. „Klockowatego” lubię sobie zagrać, bo to zawodnik, który może mocno nie punktuje, ale jest bardzo solidny na podwójnych, a to często jest kluczem w spotkaniach z takimi zawodnikami jak Labanauskas. Możemy tutaj dostać punktację na poziomie 85 w obu przypadkach i zadecydują podwójne, a te lepsze ma Joyce. Do tego umie punktować na różnych rejonach tarczy, co jest kolejnym plusem w jego stronę. Czysty win to IMO budulec na dziś, a handicap to bardzo często zaledwie jedno przełamanie legowe, więc uważam to za bardzo realne. Doets jest nierówny, ale maxować potrafi i dlatego wybieram właśnie 180s, a nie handicap po gorszym kursie. Van Lueven ostatnio 5 maxów w 20 legach, więc całkiem solidnie, ale Holender jest w tym aspekcie po prostu lepszy. Jeżeli będą legi, to nie powinno być problemu, żeby ten zakład wszedł. Co do Wrighta, to trochę brakuje mi argumentów za graniem w jego stronę. Ostatnie spotkania to głównie avg w okolicach 85, a to jednak mało. Kurs jednak bardzo kusi, a Plaiser w 1. rundzie nie pokazał nic.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1258
kintergarten 21,8K

kintergarten

Użytkownik
Jeffrey de Graaf vs. Rashad Sweeting
Typ: Jeffrey de Graaf wygra & więcej 180 & wyższy checkout

Kurs 1.92 ⛔
Typ: De Graaf hanicap 180 -1,5

Kurs 1,87 ⛔
Superbet

Jeffrey de Graaf to wyraźny faworyt tego meczu, zarówno pod względem umiejętności, jak i doświadczenia na międzynarodowej scenie. To posiadacz karty miał nawet takie momenty jak finał Players Championship 10 oraz liczne zwycięstwa na Nordic and Baltic Tour to potwierdzają. De Graaf ma solidną średnią punktową a przy takim rywalu wręcz bardzo dobrą . Rashad Sweeting, mimo historycznego awansu jako pierwszy reprezentant Bahamów w PDC World Darts Championship , nie zaskoczy nas raczej niczym . Jego średnia gry wynosząca około 75 punktów znacząco ogranicza jego szanse na ugranie czegoś więcej . Przy takiej różnicy w poziomie Sweeting będzie miał trudności z rywalizacją w kluczowych aspektach, takich jak liczba rzutów 180 czy wysokie check-outy.
Ricardo Pietreczko - Xiao Chen Zong
Najwyższy checkout & najwięcej 180s
Typ: Nikt
Kurs 1,82 ⛔
Superbet

Xiao Chen Zong to zawodnik, który mimo czwartego występu na Mistrzostwach Świata PDC wciąż czeka na swoje pierwsze zwycięstwo. Dotychczasowe mecze kończyły się dla niego porażkami, jednak warto zauważyć, że w każdym z tych spotkań rzucał regularnie po dwie 180 .Pietreczko, choć prezentuje dużo wyższy poziom gry i częściej pojawia się na podwójnych, pod względem 180 wypada stosunkowo słabo. Statystycznie osiąga on średnio zaledwie 0,14 maxa na lega (według DartsOrakel), co klasyfikuje go daleko w rankingu zawodników PDC. W krótkim formacie gry, takim jak pierwsza runda Mistrzostw, różnice w liczbie rzutów 180 mogą się zacierać, a obaj zawodnicy mają szansę na wyrównany wynik w tym aspekcie – po jednym lub dwóch maksach na zawodnika.
Jeśli chodzi o najwyższy checkout, przewaga teoretycznie leży po stronie Pietreczki, ponieważ jego większe doświadczenie oraz wyższa średnia punktowa oznaczają częstsze szanse na kończenie legów wysokimi wartościami. Jednak Zong potrafi zaskoczyć – w ubiegłorocznym starciu z Mickeyem Mansellem, mimo przegranej 0:3, popisał się 128

Ostatnia edycja:
bykovic 9,1K

bykovic

Użytkownik
Peter Wright - Wesley Plaisier
Typ: Poniżej 7.5 180-tek
Kurs: 1.69
Bukmacher: Betfan

Pojedynek między Peterem Wrightem a Wesleyem Plaisierem zapowiada się interesująco, jednak w mojej opinii trudno oczekiwać, że obfitować będzie w dużą liczbę rzutów za 180 punktów. Choć Wright jest w stanie rzucać wiele "maksów", jego forma w 2024 roku bywa niestabilna Z kolei Wesley Plaisier, choć jest skutecznym zawodnikiem, nie jest znany z nadmiernego rzucania „180”. Jego styl gry opiera się raczej na strategii i konsekwentnym budowaniu wyniku niż na widowiskowych seriach punktowych. Biorąc pod uwagę styl obu zawodników, format rozgrywki i potencjalne ograniczenia wynikające z presji, zakład na poniżej 7,5 rzutów za 180 punktów wydaje się rozsądną opcją.

Otrzymane punkty reputacji: +1388
Cabron 82,3K

Cabron

Użytkownik
No to nad De Graaf załatwił. Chyba żaden bet w jego kierunku nie wszedł, prócz 1,02 na czysty win.

kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
+1
Razma - Kist Wygra spotkanie i więcej 180-tek - ŻADEN @2.06 Betfan
Kurs uważam za całkiem niezły ze względu na to, że nie ma dużej pewności kto wygra i kto będzie miał więcej 180, a dodatkowo przy remisie maxów wiadomo, że typ wchodzi (a nie jest to niewykluczone). Nieznacznym faworytem tego spotkania będzie wg mnie Razma, natomiast trafianie w 180 jest wydaje się, że nieco lepsze w wykonaniu Holendra, który choćby w rozgrywkach Players, mimo rozegranych 270 mniej legów od Razmy rzucił całościowo jedynie o 13 mniej maxów. Co prawda ostatnie spotkania tego turnieju pokazały, że wyniki mogą iść w cały świat, a typy z niskimi kursami nie wygrywać meczów, ale patrząc na umiejętności obu panów w tym sezonie jest szansa na powodzenie typu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1758
L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Ricky Evans - Gordon Mathers
Typ: Obaj zawodnicy +80's checkout

Jak dotąd na tych mistrzostwach przewija się sporo wyrównanych pojedynków, ale z reguły nawet niżej notowani zawodnicy potrafią osiągnąć absolutne minimum w postaci checkoutu +80's - nawet Sherrock, która nie zachwycała rzuciła 78 i miała kilka okazji by zejść nawet z 170. W tym pojedynku faworytem jest Evans, który słynie głównie z bardzo szybkiej gry, ale też jak się dobrze wstrzeli to potrafi być skuteczny na podwójnych. Jego rywal nieco bardziej "opanowany", ale myślę że dostanie kilka prezentów od Evansa, który niekoniecznie musi wejść idealnie w to spotkanie. Wynik sprawą drugorzędną - nastawiam się po prostu na minimum po jednym 80's checkoucie u każdego.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1258
L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Mensur Suljovic - Matt Campbell
Typ: Obaj zawodnicy 80+ checkout
Kurs: 1.30

Bardzo ciekawy pojedynek dwóch zawodników na podobnym poziomie, co dobrze obrazuje nawet ranking (kolejno 56 i 55 miejsca). Ostatnia forma mocno losowa - więcej przewija się tutaj porażek u jednego i drugiego, chociaż MŚ pozwalają niekiedy wyzwolić dodatkowe pokłady motywacji i lepszą grę. Nastawiam się raczej na wyrównany i długi pojedynek, zatem biorę pod lupę checkouty i stosunkowo niski próg 80's punktów. Biorąc pod uwagę potencjalnie 4-5 setów, to myślę że przy dwucyfrowej ilości legów - każdy z zawodników zdoła osiągnąć taki próg.

Ostatnia edycja:
bykovic 9,1K

bykovic

Użytkownik
Nathan Aspinall - Leonard Gates
Typ: powyżej 6.5 180-tek
Kurs: 1.71

Aspinall, jeden z czołowych zawodników na świecie, solidny w precyzyjnych rzutach w potrójną 20, co regularnie przynosi mu „180”. Z kolei Leonard Gates, choć mniej utytułowany, ma ofensywny styl gry i potrafi zdobywać wysokie wyniki, jeśli dobrze wejdzie w mecz. Format rywalizacji może dodatkowo sprzyjać większej liczbie „maksów”, szczególnie jeśli pojedynek okaże się wyrównany i potrwa dłużej. Obaj gracze mają potencjał, aby pokryć handicap powyżej 6,5 „180”.

Ostatnia edycja:
kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Rydz - Grbavac Rydz wygra + więcej 180s @1.78 Betfan
Grbavac to zawodnik, który awansował na MŚ wygrywając turniej, w którym brali udział choćby Białecki i Kciuk. Na palcach jednej ręki wg mnie można było wymienić zawodników, którzy mogliby na MŚ pojechać i powalczyć w 1 rundzie. Oczywiście czasami pomaga dobre losowanie lub słabsza forma rywala w danym dniu, ale nie spodziewam się takiej u Callana, który ma możliwości, żeby zakręcić się blisko AVG 90, a Romeo może mieć na dłuższą metę z tym problemy. Zawodnik z Chorwacji rozegrał choćby 44 mecze w Challenge Tour i jego średnia łączna wyniosła 83,42. Dodatkowo słabo spisywał się pod względem 180 i rzucał maxa raz na prawie 10 legów, a z tym Rydz nie miał na przestrzeni sezonu takich problemów, ponieważ rzucał w rozgrywkach Players maxa na nieco ponad 3 legi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +500
elkaraso0o 2,5K

elkaraso0o

Użytkownik
Gabriel Clemens - Robert Owen
TYP: Over 3.5 setów
Kurs: 1.39

Mecz drugiej rundy MŚ, pierwszy mecz w tych rozgrywkach dla Gabriela, który jest faworytem tego spotkania. Robert świetnie pokazał się w pierwszej rundzie gdzie pokonał faworyzowanego Nielsa Zonnevelda.
Jeśli uda się Robertowi zagrać na podobnym poziomie co w meczu pierwszej rundy, to ze spokojem powinien ugrać co najmniej seta w meczu przeciwko Niemcowi. Owen miał dobrą skuteczność na doublach w pierwszym meczu i zamykał powyżej 100. Niemiec jest lepszy darterem na papierze, ale ostatnie jego wyniki nie zachwycały, a miał też kilka słabych kolejek w ostatnim meczu telewizyjnym przeciko Humphriesowi. Mecz powinien być wyrównany, i dlatego stawiam na minimum 4 sety.
Post automatycznie złączony:

Scott Williams - Niko Springer
TYP: S. Williams wygra
Kurs: 1.69

Kursy idą do góry na Scotta Williamsa, nie do końca wiem z jakiego powodu, ale dla mnie to bardzo dobrze! Pobieram taki kurs na wygraną Anglika.
Scott potrafi zagrać przez dłuższy okres spotkania na wysokim poziomie, nawet powyżej 100 avg.
Dla młodego Niemca będzie to debiut w AllyPally i jest duża szansa na to, że stres może spowodować nieco słabszą grę, przynajmniej na początku spotkania.
Myślę, że jak Scott zagra przynajmniej na średniej 94-95 to przy przynajmniej 50% skuteczności na doublach powinien ze spokojem ten mecz wygrać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1809
brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Plan A troche nie wyszedl i dwa glowne kupony poki co niestety nie weszly. Gram sobie te dzienne kuponiki w betfan i gdyby wczoraj ASP zrobil wiecej maxow to byloby naprawde bardzo fajnie. W moim odczuciu cieżko bylo poki co zarobic, a co gorsze nie widze na ten moment niczego na co mozna wytoczyc kawalerie. Trzeba chyba poczekać az bedzie po swietach i tam zaczac atakować mocniej.

Na dziś 3 wyższe kursy, bo to moj plan B.

Rydz-Grvbac
Typ: Grvbac - 4.05/STS

Patrze na te kursy i troche jestem w szoku. Rydz to bardzo nierowny zawodnik, ktory potrafi zagrac w przedziale 85-95. Lotki mu często uciekaja na poboczne sektory i potrafi sie naprawde mocno zaciąć na podwójnej. Ostatnio bez wiekszych sukcesów i raczej bez wiekszej ilosci spotkan 90+. Grvbac to zaden kocur ani gracz, ktory na ten moment szykuje sie do wielkich osiagniec w PDC jednak solidne granie w okolicach 85 to jest standard i tego rowniez sie tutaj spodziewam. Buki wyznaczyly linie odpowiednio na 90.5 i 85.5. Srednie nie graja i nawet majac o blisko 8 punktów wiekszą możesz przegrac. W szczególności w formacie setowym - pozdro Jim. Kurs zawyżony, powyżej 3.5 seta do jakiegoś głównego kuponu moim zdaniem przyjemne.

L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
+1
Wessel Nijman - Cameron Carolissen
Typ: Cameron Carolissen - najwyższy checkout +79.5
Kurs: 2.20

Jedna z większych dysproporcji kursów w tej rundzie turnieju. Na papierze Cameron nie ma żadnych szans i bukmacherzy nastawiają się na gładkie 3-0 w wykonaniu Wessela.Mistrzostwa Świata potrafią jednak płatać figle i tak jak Wessel nie jest jakimś giga-mocnym zawodnikiem, tak Cameron nie jest aż tak słaby, by zestawiać go przynajmniej tak, jakby był kobietą. Myślę, że Wessel faktycznie wygra ten mecz, ale po drodze straci trochę legów i liczę na to, że jeden leg okaże się akurat z proponowanym progiem, bo kurs naprawdę soczysty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +501
bykovic 9,1K

bykovic

Użytkownik
Typ: Najwyższy checkout - Poniżej 129.5
Kurs: 1.85

Pojedynek zapowiada się jako wyrównane starcie, jednak pod kątem najwyższego checkoutu istnieją przesłanki, by przewidywać wynik poniżej 129,5 punktu. Mensur Suljović, znany z precyzyjnych końcówek, preferuje bardziej zachowawczą grę, często decydując się na łatwiejsze kombinacje checkoutów, zamiast ryzykować efektowne, ale trudniejsze rozwiązania. Z kolei Matt Campbell, choć solidny zawodnik, również nie jest graczem, który regularnie osiąga bardzo wysokie checkouty, szczególnie w meczach o dużą stawkę. W przypadku wyrównanej gry szanse na spektakularne zakończenia są mniejsze, ponieważ gracze wybierają sprawdzone i mniej ryzykowne opcje. Zakład na najwyższy checkout poniżej 129,5 punktu wydaje się uzasadniony, biorąc pod uwagę styl gry obu zawodników oraz ich preferencje w kończeniu legów.

Ostatnia edycja:
brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Typ: Najwyższy checkout - Poniżej 129.5
Kurs: 1.85

Pojedynek zapowiada się jako wyrównane starcie, jednak pod kątem najwyższego checkoutu istnieją przesłanki, by przewidywać wynik poniżej 129,5 punktu. Mensur Suljović, znany z precyzyjnych końcówek, preferuje bardziej zachowawczą grę, często decydując się na łatwiejsze kombinacje checkoutów, zamiast ryzykować efektowne, ale trudniejsze rozwiązania. Z kolei Matt Campbell, choć solidny zawodnik, również nie jest graczem, który regularnie osiąga bardzo wysokie checkouty, szczególnie w meczach o dużą stawkę. W przypadku wyrównanej gry szanse na spektakularne zakończenia są mniejsze, ponieważ gracze wybierają sprawdzone i mniej ryzykowne opcje. Zakład na najwyższy checkout poniżej 129,5 punktu wydaje się uzasadniony, biorąc pod uwagę styl gry obu zawodników oraz ich preferencje w kończeniu legów.
Typu nie neguje, ale głupszej analizy nie widziałem XD co to znaczy co napisałeś, bo niezbyt rozumiem. Linia wystawiona dobrze, ale obaj Panowie potrafią w zamki. pamiętacie 161 Mensura przeciwko MVG na MŚ kiedy ten nie rzucał bulla? Kanadyjczyk tez przyzwyczaił do wysokich zamków.

AC43EBCD-6539-44FA-9A1F-FAAB21295D8F.png

Ja tak. Lubię Mensura w telewizji i on w niej potrafi zagrać. W formacie setowym zawsze groźny a te 90 tu będzie minimum żeby wygrać to spotkanie. Do tego Scott Williams, który obok Dirka jest moim ulubionym graniem do grania „wszystko lepsze”. Kurs mega wysoki, bo przeciwnik mocny, ale Williams jak się wstrzeli w 20 to będzie maxowal i zamykał sporo. Liczę na powtórkę formy jak na poprzednich MŚ.

kacper091097 263,6K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Mansell - Goto, Goto +2,5 180-tek @1.58 Betfan
Japończyk to zawodnik, który jest zdolny rzucić bez większych problemów kilka maxów. Miał już swój debiut na MŚ i nawet udało mu się dojść do drugiej rundy. Jego pojedynki trwały dłużej niż 3 sety, a sektor potrójnej 20 nie był mu obcy. Zanotował 11 maxów w dwóch swoich spotkaniach, w których rozegrał 8 setów. Jak widać liczba maxów przewyższała liczbę setów, a jutro wcale nie muszą być tylko 3 sety, bo Mansell to zawodnik, który nie powinien być w stanie grać na średniej 95+ przez cały mecz. Poza tym w formacie setowym bywa i tak, że zawodnik X może mieć gorszą średnią w secie o ponad 10, a i tak go wygra, a Goto sądzę, że będzie miał swoje momenty i do zera przegrać nie powinien co tylko zwiększy szanse na 180-tki.

Ostatnia edycja:
C 75,5K

crisoovsky

Użytkownik
Turniejowa 2 Michael Smith poza turniejem.
Gigantyczna sensacja biorąc pod uwagę z kim przegrał i w jakiej fazie ale na tym może skorzystać Polski Orzeł Ratajski,pozostaje trzymać kciuki i drabinka wygląda fajnie dla Krzycha i liczę na to,że zaskoczy pozytywnie w MŚ i lepiej będzie mu się grało gdy nikt za bardzo nie pokłada w nim nadziei na dobry wynik w całych mistrzostwach

brodaty-zolw 80,2K

brodaty-zolw

Forum VIP
Jak nie idzie to nie idzie.. niestety, naprawdę zastanawiam się czy nie czekać do typowania po świętach, bo nawet jeżeli są jakieś „pewniaki” to kursy są naprawdę bardzo słabe.. dziś tak naprawdę interesują mnie tylko dwa mecze, które spróbuje ugryźć. Na ten moment nadal plan B i szukanie wyższych kursów.

Nijman-Carolissen
Typ: Nijman rzuci 180s w każdym secie - 2.15/betfan

Liczę, że zawodnik z RPA będzie w stanie trochę postraszyć Holendra i wygra chociaż około 3 legow w całym meczu. Jeżeli tak będzie to jestem zdania, ze Nijman jest w stanie wkładać 1 maxa na 4 legi. Bardzo dobrze punktuje na gorze tarczy i raczej nieczęsto schodzi na dół. Przy pozostałych kursach na to spotkanie widzę w tym Value.

Mansell-Goto

Irol z Północy ma za sobą świetny Grand Slam i to tak naprawdę jedyny argument za tym dlaczego nie gram mocno w stronę Azjaty. Goto w zeszlym roku podczas swojego debiutu na MŚ pokonał White grając na średniej 91 i rzucając 7 maxow. Następnie postraszył trochę Searle i grając 85 ugrał seta rzucając znów 4x180s. Podczas World Series w Bahrajnie przegral 0-3 z Crossem ale także rzucil 3x180s. Podczas każdego z tych trzech spotkań jego najwyższe finishe to 124, 101 oraz 96. Ja tutaj widzę naprawdę spore Value w Japonczyku i próbuje kilku rozwiązań a jeszcze napisałem do betfan a swoj bet.

powyżej 3.5 seta i Goto powyżej 2.5 180s - 2.15
Goto wygra i więcej 180s - 6.8/betfan
Goto wygra, więcej 180s i wyższy finish - 17.5/STS

L 2,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Luke Littler - Ryan Meikle
Typ: poniżej 11.5 180's
Kurs: 1.30

Littler to fenomen i jeden z kandydatów do końcowego triumfu na tym turnieju, ale biorąc pod uwagę, że zapowiada się raczej na jego zwycięstwo w maks 3-4 setach, to trudno mi sobie wyobrazić, by w tym meczu była jakaś zawrotna ilośc 180's. Oczywiście jego rywal też może swoje rzucić, natomiast wydaje mi się, że nie będzie to rzucane w aż takiej częstotliwości, by pokryło proponowany próg. Najpewniej zakładam scenariusz, w którym liczba 180's zamknie się w jednocyfrowej liczbie i jeśli już, to Littler powinien nieco zawyżać próg.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom