ryba_gangsta12
Użytkownik
Ogólnie co do całych Mistrzostw Świata to jak dla mnie na razie beznadzieja... Nic szczególnego zawodnicy nie grają. Tyle meczy a wbili dopiero 16 setek. Wiele spotkań było zaciętych i overowych i tak mało century breaks. Z tych co widziałem to podobał mi się tylko jeden mecz a mianowicie Fu - Gould. Świetne spotkanie pod względem budowania break'ów bo masa wygrywających i dwie setki azjaty. Jak narazie w pierwszej rundzie to chyba właśnie Marco najlepiej się zaprezentował. Ronnie bez szału ale i tak mecz kontrolował i wygrał gładko. Murphy dno, Ding jeszcze gorzej a Higgins dał się ograć nieudacznikowi McManus'owi... Bingham odpadł z dziadkiem Kenem, Trump pogubił się w swoim meczu. Istna masakra. Jak tak dalej będzie to wyglądać to tytuł zwija Ronnie bądź Fu No i trzeba wspomnieć o Neilu który chyba trochę się odnalazł i być może powalczy o coś więcej. No i już 2 setki ma, oby udało mu się dobić do tych 100 setek. A swoją drogą szkoda, że żaden buk nie wystawił oferty czy wbije te 100 setek bo szczerze powiedziawszy po dobrym kursie wszedłbym w to:grin:
Ronnie O'Sullivan - Joe Perry lider po 4 frame'ach: Ronnie O'Sullivan [1,80] 1:3 bet365
Perry to nie ogórek tak jak pisze Grycu ale Ronnie to Ronnie. Jeśli nawet Joe postawi opór i będzie się trzymał wyniku to nie wierze, że to on lepiej wystartuje i będzie odpierał ataki mistrza świata. Rakieta pewnie dobrze rozpocznie mecz i potem spokojnie na dystansie paru frame'ów pociągnie mecz do końca. Jak dla mnie zadowalający kurs na takie zdarzenie. Handi i linie progowe są tak wysoki i niskie, że nie warto w to się ładować. Jak już to w stronę Perry'ego ale wolę tego uniknąć bo Osa jest nieprzewidywalny i jak będzie natchniony to może zagrać tak jak z Waldenem w Mastersie i Perry nawet nie zdąży się rozgrzać a będzie koniec:] A tak poważnie to ciężko ugryźć ten mecz i to jest dla mnie najlepsza opcja.Mark Selby - Alister Carter lider po 4 frame'ach: Mark Selby [2,60] 3:1 bet365
W tym meczu daje i proponuje ten sam zakład na Mareczka. W pierwszej rundzie zagrał słabo i White który też nie grał rewelacji mógł sprawić niespodziankę. Ali dobre spotkanie z Xiao który jest dobrym graczem i potrafi pograć z każdym. Mark przede wszystkim potrafi grać taktycznie i ma jedną z lepszych "głów" w tourze do sytuacji stresujących i beznadziejnych. potrafi wyciągać przegrane mecze jak mało kto. Tutaj zwyczajnie widzę to tak, że jak Selby będzie miał problem z wbijaniem i budowaniem break'ów to Cartera będzie wykańczał taktycznie. Ali czasami jest niecierpliwy i potrafi podejmować pochopne decyzje. Dobry początek meczu jest ważny i mam nadzieję, że Selby dobrze go zacznie. Ogólnie ciężki mecz do typowania a idę w tą stonę bo kurs dobry. Dla odważnych