Ufff, chciałoby się rzec. Higgins idealnie trafił w handi -3.5, co cieszy ???? Obydwa typy z konkursu, czyli handi -3.5 na Allena i Higginsa, można uznać już za trafione, do tego grałem jeszcze Hendry'ego -3.5, myślę, że Stephen da radę w dniu dzisiejszym.
Co do spotkań jutrzejszych, wygrać powinien Fu. Wprawdzie nie lubię grać tego zawodnika, częste wahania formy, jednak z Gouldem jest zdecydowanym faworytem i powinien nie mieć problemów z pokonaniem rywala.
Następnie Carter z Copem. Widzę, że Ali was nie przekonuje, jednak w każdym turnieju zachodzi ostatnio wysoko, bez większych fajerwerków, ale robi to skutecznie. Myślę, że jutro po zaciętej pierwszej sesji, w drugiej Kapitan pokaże, na co go stać.
Co do drugich sesji, Allen już to wygrał, Selby - chciałbym żeby powinęła mu się noga, jednak dziś grał naprawdę pewnie, brejki przez niego układane miały sens i był skuteczny. Doherty nie na jakiś minus, miał dobrze dysponowanego rywala. Chciałbym jednak, by sprawił niespodziankę. Pod wieczór Perry i Hendry powinni pokonać swych rywali.