To po kolei jedziemy.
Higgins - Hawkins
Handi na poziomie -4,5... na moje tu będzie 10-6
. Ale mimo tego nie zagram tego meczu.
King - Davis
W tym meczu skłaniałbym się do overa. King gra przyzwoicie ostatnio, ale kurs na niego jest za mały jak dla mnie żeby go zagrać. over 16.5 @ 1.80
Robertson - O'Brien
Można powiedzieć, że standardowo zagram tutaj over, bądź dodatnie handi na Irlandczyka. Bwin daje +3,5, ale na szczęście bet365 dał linię 4,5 i z niej skorzystam.
O'Brien +4.5 @ 1.72
Fu - Gould
Tutaj tak samo. Fu jest faworytem i raczej nie powinien tego przegrać. W sumie kurs @1.45 z bwin możnaby dorzucić do jakiegoś dłuższego kuponu, ale ja biorę
over 16.5 @ 1.80
Carter - Cope
Za Carterem średnio przepadam, a Cope'a typuję jako najlepszego kwalifikanta... może być zacięte spotkanie.
Cope +1.5 @ 1.80
Perry - Holt
Skłaniałbym się bardziej ku temu drugiemu, ale jeszcze się zastanowię czy cokolwiek zagram z tego pojedynku. Jak już to
Holt @ 2.25
Ding - Petmann
Odpuszczam ten mecz. Mam jednak przeczucie, że to nie będzie spacerek dla Dinga.
Murphy - Greene
Sytuacja się powtarza. bwin daje +3,5 @ 2.10 a bet365
+4,5 @ 1.83. I raczej ten drugi typ wezmę z pocałowaniem ręki. Jak napisał Ass Murphy coś kiepsko ostatnio i w tym upatruję szansy Greene'a.
Maguire - Lee
Maguire -3.5 @ 2.00 Komentarza brak : )
Ebdon - Dott
Dla mnie to jedno z ciekawszych spotkań pierwszej rundy. Co nie znaczy, że uważam iż będzie zacięte. Stawiam zdecydowanie na
Ebdona -1.5 @ 1.90
Allen - Ford
Styczniowy pojedynek obu panów zakończył się rezultatem 5-2 dla tego pierwszego. 10-4 bardzo prawdopodobne w ich kolejnym pojedynku.
Allen -3.5 @ 1.83
Day - Davis
Mam nadzieję, że Day po ostatnim blamażu z Hendrym 0:5 wyciągnął wnioski i z dużo gorszym Davisem pokaże się z lepszej strony. Pewnie dlatego kurs na Daya wynosi aż @1.34, dlatego handi na poziomie
-2.5 @ 1.80 jak najbardziej do wzięcia.
Selby - Doherty
Dawno nie miałem okazji widzieć w akcji Kena, więc... odpuszczam ten mecz.
Hendry - Anda
Hendry radzi sobie ostatnio nawet nawet, ale... no właśnie. Zostawiam w spokoju tą parę.
Williams - Campbell
Mark w wielkiej dyspozycji ostatnio. Chciałbym, żeby odegrał dużą rolę w tym turnieju, bo jak najbardziej mu się to należy. Gorzej jednak z tym, że już w drugiej rundzie trafia najprawdopodobniej na O'Sullivana. Szkoda, że tak wcześniej będzie miał miejsce ewentualnie taki pojedynek. Co nie zmienia faktu, że Walijczyk nie powinien zostawić suchej nitki na swoim przeciwniku.
-4.5 @ 1.90
O'Sullivan - Wenbo
No i w końcu. Na samym dole drabinki, jest nasz mistrz od czarnych chińskich na frejm ???? Nie typowałbym nic, ale bet365 kolowialnie pisząc posrało dając
@2.50 na over 16 (3way). Wenbo nigdy się nie poddawał grając z Ronniem. Mam nadzieję, że trochę postraszy O'Sullivana.
To tyle na krótko o wszystkich meczach. Pewnie coś przeoczyłem co chciałem wcześniej napisać. No ale trudno to wszystko zapamiętać pisząc na raz o 16 spotkaniach.
Poza normalnymi typowaniami spotkań, ciekawe wydają się być typowania na zwycięzców swoich ćwiartek. W trzeciej zagram na
Ebdona @ 9 oraz
Allena @ 3, natomiast w czwartej na
Williamsa @ 5. Nie wiem jeszcze jak to zagram, pomyślę i ewentualnie się tym podzielę ;]
Jak Ass wcześniej zauważył, bardzo ciekawą ofertę wystawił bwin na ilość brejków >100 pkt. Linia na poziomie 1.5 zachęca. Ja wybrałem mecze:
Cartera @ 2.30 :|, Williamsa @ 2.30 :| oraz Robertsona @ 1.80. Myślę, że puszczę taki kupon @9.52.
Tyle na teraz, w miarę trwania turnieju będę dodawał swoje spostrzeżenia.
Jeszcze nie wiem jak ułoże pierwszorundowe kupony, niech typy ostygną do wieczora i coś pomyślimy.
Udanego typowania życzę wszystkim