13. Fulham - Aston Villa, Powyżej 3.0 żółtych kartek @ 1,81 - Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 4/10)
Typ z Marathona z prostego powodu, mają linię 3.0 do gry, a w ciemno w 3,5 bym nie wszedł. Mike Dean poprowadzi to spotkanie i wydawałoby się, że to wystarczy, ale jest też kolejny argument, którego powtarzam odkąd zaczęła się fatalna passa Fulham... Każde spotkanie dla nich jest spotkaniem o życie... Ale nie wydaje mi się, żeby zaczęli coś grać po zwolnieniu Jola. AV jedzie według mnie po trzy punkty. Spotkanie będzie zacięte i dlatego gram taką linię kartkową, Dean nie powinien robić szopek i pokryć, a nawet przekroczyć linię 3.0.
14. Arsenal - Everton, Powyżej 3.0 żółtych kartek @ 1,533 - Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 8/10)
15. Arsenal - Everton, Powyżej 3.5 żółtych kartek @ 1,85 - Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 6/10)
16. Arsenal - Everton, Everton powyżej 4.0 rożnego @ 1,63 - Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 3/10)
To własnie dziś, na Emirates Stadium Arsenal gra najważniejsze spotkanie podczas zimowego maratonu. Wczorajsza kolejka ułożyła się wręcz idealnie dla "Kanonierów". Manchester City zgubił punkty z Southampton, Chelsea sensacyjnie przegrała na stadionie Stoke City, a Manchester uległ na Old Trafford ekipie Newcastle. Jak widać wszystko ułożyło się pod lidera
Premier League. Ale i Everton może z tego skorzystać. Wszyscy spodziewają się bardzo ciężkiego spotkania, gdzie spotykają się dwie najlepsze formacje defensywy w lidze, ale według mnie to będzie mecz, w którym będzie się bardzo dużo działo pod bramkami obu zespołów. Arsene Wenger na mecz z Hull dał odpocząć kilku zawodnikom, aby właśnie na maraton móc rotować składem. Arsenal w tym sezonie gra bardzo dobrze, cieszy mnie to (wiadomo). Ale według wielu (nawet kibiców innych klubów) nadchodzą tłuste lata, po latach posuchy. Dziś dla ekipy gospodarzy jest mecz, który muszą po prostu muszą wygrać... Siedem punktów przewagi stawia ich w bardzo dobrej sytuacji przed spotkaniami, które będą miały miejsce w okresie grudnia i początku stycznia. Howard Webb to arbiter, który został wybrany do tego spotkania. Nie ukrywam chciałem Dowda i to nawet bardzo , ale cóż... Lepszy rydz niż nic.
17. Toulouse - Montpellier, Powyżej 4.5 żółtych kartek @ 2,38 - Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 4/10)
18. Toulouse - Montpellier, Powyżej 5.5 żółtych kartek @ 3,65 - Marathonbet, stawka: 1/10 (warte 1/10)
Pewnie, że po takich kursach spróbuję. Tylko i wyłącznie dlatego, że Montpellier i Tuluza znajdują się zaraz za Ajaccio w tabeli najczęściej otrzymujących kartki drużyn. Montpelier w 16 spotkaniach otrzymało 38 kartek żółych, natomiast Tuluza - 36. Co prawda arbiter nie jest według statystyk zbyt rozrzutny, zaledwie 3,75 średnia (przeciętny wynik jak na
Ligue 1). Ale po takich kursach muszę spróbować. 3,65 wygląda naprawdę syto a gracze obu drużyn są w stanie to pokryć.
19. Kupon Włochy @ 3,384 , Marathonbet, stawka: 2/10 (warte 3/10)
Inter Mediolan - AC Parma, powyżej 4,5 kartek @ 1,58
Sampdoria - Catania, powyżej 4,5 kartek @ 1,40
Torino - Lazio, powyżej 4,5 kartek @ 1,53
We Włoszech gramy kupon, w tych spotkaniach sprzyjają arbitrzy, jak i statystyki poszczególnych drużyn. Parma ma najwięcej kartek w całej
Serie A, nieźle także spisuje się Sampdoria i Torino. Myślę, że te cztery najniższe linie jakie proponuje Maraton powinny wpaść.