>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Miki9971 - Analizy, wypociny miejmy nadzieję, że na +.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ŚWIAT: Mecze Towarzyskie
Spotkanie: USA - Niemcy
Typ: Powyżej 3,5 Bramek
Kurs: 2,65
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: Wydaje mi się, że najciekawsze spotkanie pod względem typowania, jeśli chodzi o dzisiejsze mecze towarzyskie. USA jak i Niemcy, zaliczyli ostatnio niezłe wyniki. Stany Zjednoczone przegrały z Belgami 2:4, natomiast Niemcy pokonali Ekwador 4:2. W drużynie Niemiec brakuje piłkarzy Bayernu, jednak mimo to ekipa prowadzona przez Joachima Löw&#39;a radzą sobie całkiem przyzwoicie. Prawdopodobnie dzisiaj zobaczymy podobną jedenastkę do tej, która grała z Ekwadorem:
Adler - Höwedes, Mertesacker, Westermann, Jensen - Bender, Neustädter, Draxler, Sam, Podolski - Kruse.
Za Adlera może zagrać ter Stegen, natomiast w ataku może od pierwszych minut zagra Schürrle. Nie jest to najsilniejszy z możliwych składów ekipy Niemiec, dlatego też stracili bramki z Ekwadorem, brakuje takich zawodników jak Götze, Özil, Müller, Lahm, Reus itd. itd. można by jeszcze kilku wymienić. Jednak Ci, którzy dostali powołania, chcą się pokazać z jak najlepszej strony. Podobnie jak w spotkaniu przeciwko Belgom, trener Klinsmann wystawi mniej więcej taki sam skład.
Howard - Goodson, Cameron, Gonzalez, Baesley - Zusi, Jones, Davis - Klještan, Altidore, Dempsey.
Cóż, ogólnie raczej będzie to spotkanie pod publiczkę, więc spodziewam się przynajmniej czterech bramek.
USA 4:3 Niemcy

Otrzymane punkty reputacji: +13
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - AUSTRALIA: APL Premier League
Spotkanie: Adelaide City - Croydon
Typ: Azjatycka suma bramek - Powyżej 3
Kurs: 1,925
Bukmacher: Bet365
Analiza: Mecz planowo miał odbyć się w piątek, jednak boisko gospodarzy nie było gotowe do gry z powodu niefortunnej pogody. Jednak mimo to, spotkanie odbędzie się dziś. Adelaide City to ekipa, która gra w niższej lidze jednak kiedy zakończy się A-League przychodzą do nich gracze z Adelaide United. Croydon niezbyt dobrze sobie radzi, jeśli chodzi o obecną formę. Ostatnio przegrali nawet z ostatnią ekipą APL - Enfield City 0:3, gdzie praktycznie każda ekipa, która przyjeżdżała na boisko Enfield wywoziła punkty. Trzy bramki w tym spotkaniu to według mnie minimum, gdyż goście w ostatnich spotkaniach wyjazdowych nie prezentują żadnego poziomu... Dla gospodarzy jest to ważne spotkanie, aby wskoczyć do &quot;final six&quot;. Nie zdziwię się, jeżeli już do połowy padną 3 bramki, dlatego pobieram Azjana, po dość ładnym kursie.

Adelaide City 2:1 Croydon

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - AZJA: Mistrzostwa Świata - Kwalifikacje - Trzecia runda
Spotkanie: Japonia - Australia
Typ: Azjatycka suma kartek - Powyżej 4.5
Kurs: 1,900
Analiza: W poszukiwaniu ciekawych kursów, natknąłem się na kwalifikacje do Mistrzostw Świata w Brazylii, na obszarze Azji i o dziwo w spotkaniu Japonii z Australią można zagrać na ilość kartek. Ba! Na powyżej 4,5 kartek (azjan) jest bardzo ciekawy kurs 1,90. O ile Japonia jest już pewna awansu na rozgrywki w Ameryce Południowej, o tyle Australia nadal o nie walczy. Obie ekipy nie spotykają się pierwszy raz w ich potyczkach zawsze padało sporo kartek, nawet zdarzały się czerwone. W siedmiu spotkaniach, które miały miejsce pomiędzy tymi ekipami (o stawkę) padło łącznie 26 żółtych kartek i 5 czerwonych, według mnie to niezły wynik. Arbitrem spotkania będzie zapewne nikomu nieznany Nawaf Abdullah Ghayyath Shukralla, dlatego też przytoczę kilka rzeczy o tym sędzi z Bahrajnu. Ogólnie ten arbiter pilnuje porządku na boisku w spotkaniach o stawkę - Azjatycka Liga Mistrzów, lub własnie Kwalifikacje, także sędziował spotkanie Klubowych Mistrzostw Świata o miejsca 5/6. Ogólnie 36-latek na przestrzeni roku &quot;zmłócił&quot; - 12 spotkań, w których pokazał 60 żółtych kartek i 4 czerwone, cóż muszę przyznać, że nie daje sobie w kaszę dmuchać. Biorąc pod uwagę wszystko co opisałem, typuje azjana na kartki w tym spotkaniu, po kursie 1,90.
3 kartki

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ŚWIAT: Mecze Towarzyskie
Spotkanie: Urugwaj - Francja
Typ: Azjatycka suma bramek - Powyżej 3
Kurs: 3,550
Analiza: Zacznę od tego, że w MarathonBet kurs na ten typ wynosi 3,65. A teraz trochę słów na temat tego spotkania. Dla Urugwaju jest to ważne spotkanie z dwóch przyczyn. Zespół z Ameryki Południowej nie gra najlepiej od momentu kiedy rozpoczęły się Eliminacje do Mistrzostw Świata, po jedenastu spotkaniach mają zaledwie trzynaście punktów, o ile początek wyglądał całkiem przyzwoicie o tyle z każdym następnym spotkaniem było coraz gorzej, na otarcie łez - słabej formy - przyszło spotkanie z Polakami, które Urugwaj wygrał 3:1. Zbliża się Puchar Konfederacji, gdzie w grupie nie mają wcale łatwych przeciwników - Nigeria czy Hiszpania, to drużyny, które spokojnie mogą ograć podopiecznych Óscar&#39;a Tabereza. Ukazaniem obecnej formy Urugwaju ma być właśnie to spotkanie z przyzwoitą (w ostatnim czasie) Francją. Didier Dechamps zabrał młody skład na wycieczkę za ocean, jednak własnie Ci młodzi w obecnym sezonie Ligue 1 grali nieźle. Ogólnie menedżer &quot;Les Bleus&quot; zabrał ze sobą bardzo młody skład, jednak to nie przeszkadza w tym, aby spotkanie było na wysokim poziomie z kilkoma bramkami. Głównie warto zwrócić uwagę na młodego pomocnika Lyon&#39;u - Clement&#39;a Greniera, jesli chodzi o defensywę zapewne zobaczymy Kościelnego, a obok niego szanse dostanie młody - Eliaquim Mangala, który wraz z Porto zdobył mistrzostwo Portugalii. Jest także Tremulinas, ten zawodnik niejednokrotnie pokazał jak należy grać w obronie, a także w ofensywie (Bordeaux) nie zabraknie także starych wyjadaczy pokroju Benzemy, Llorisa, Sagny czy Valbueny. Warto także przypomnieć trzy postacie: Capoue, Matuidiego i Cabayea. Dlaczego? A no dlatego, że tych dwóch pierwszych kapitalnie w tym seoznie spisywało się na pozycji defensywnych pomocników, a ten trzeci , który występuję na Angielskich boiskach to dosłowny motor napędowy &quot;Srok&quot;, tak też będzie w reprezentacji Francji. Według mnie mieszanka wybuchowych młodych zawodników, z doświadczonymi piłkarzami, może przynieść bardzo dobry skutek. Jednak i Urugwaj nie jest na straconej pozycji z jednego powodu... Mają Edisona Cavaniego i Luis&#39;a Suareza. Jest to bardzo ważne spotkanie jak już wspominałem dla Urugwaju, aby zobaczyć czy są w stanie powalczyć w Pucharze Konfederacji i walczyć do końca o MŚ, dla Francji to sprawdzenie młodego pokolenia wybitnych piłkarzy, nie ujmując żadnemu ich talentu. Mimo tego, że ostatnie potyczki pomiędzy tymi drużynami kończyły się wynikiem 0:0, uderzam w over azjatycki - 3, dlaczego? W przypadku zwykłego overa 2,5 (3 bramki) zwrot, a można ustrzelić na prawdę niezły kurs...
Urugwaj 1:0 Francja

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
#1 Williams - Errani - under 18.0 @ 1.99 Marathonbet 6-0,6-1
2/10

#2 Hiszpania U21 - Rosja U21 - Over 4,5 Total Yellow Cards @ 1.86 Marathonbet 3 kartki
5/10
#3 Holandia U21 - Niemcy U21 - Over 2,5 Total Yellow Cards - 2nd Half @ 1.727 Marathonbet 2 kartki
3/10

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
#5 Portugalia - Rosja - Total Yellow Cards: Over 5 @ 2,54 Marathonbet
3/10
Zapowiada się najbardziej zacięte spotkanie, spośród wszystkich, które dziś będą miały miejsce, jeśli patrząc na kwalifikacje do MŚ. Arbiter: Damir Skomina, myślę, że warto pobrać.

#6 Austria - Szwecja - Total Yellow Cards: Over 4,5 @ 2,15 Marathonbet
5/10
Kolejne bardzo ważne spotkanie dla tych dwóch ekip, obie po 8 punktów. Kurs i linia według mnie śmieszna, zważywszy na fakt, jaki arbiter poprowadzi te zawody... Gianluca Rocchi (Włochy) - 19 spotkań - 105 żółtych kartek , jego średnia w Serie A? 6,05 kartki na spotkanie.

#7 Czechy - Włochy - Total Yellow Cards: Over 4 @ 1,72 Marathonbet
2/10
Arbiter wszystkim znany, głównie ze spotkania Real Madryt - Galatasaray, gdzie dał wszystkim nam zarobić. Svein Oddvar Moen. Czechy nadal walczą o MŚ i mają na to realne szanse, jednak dzisiaj muszą gryźć trawę i walczyć o każdy kawałek boiska, aby pozostawić swoje szanse. Over 4 (zachowawczo) można grać.

#8 Czarnogóra - Ukraina - Total Yellow Cards - 2nd Half: Over 2.5 @ 1,533 Marathonbet
3/10
Nie trzeba wiele pisać o tym spotkaniu, dodam jednak, że liczę na trzy kartki w drugiej połowie, overa 4,5 nie warto pobierać po śmiesznym 1,40, jednak powinien zostać pokryty. Dla Ukrainy jest to bardzo ważny mecz, dlatego wybieram taki zakład.

#9 Belgia - Serbia - Total Goals (Belgium): Over 2 @ 2,50 Marathonbet
4/10
Spodziewam się powtórki z rozrywki, kiedy to obie ekipy grały na terenie Serbii. Nie ma się co oszukiwać, Belgia rośnie w siłę, mają kapitalnych zawodników, nie będę wymieniał każdego po kolei. 3:0? Bardzo możliwe, na wypadek tylko dwóch bramek zwrot, a kurs warty gry.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
#11 N. Queensland - F.N.Q. Heat - F.N.Q Heat @ 4,00 Bet365
1/10

#12 Brisbane - Brisbane City - Alternatywna azjatycka suma goli - Powyżej 5 @ 2,375 Bet365
5/10

Lider z wiceliderem, ostatnie spotkania to średnio 6 bramek. Lider u siebie jest bardzo mocną ekipą, dotychczas grali cztery spotkania i średnio strzelali 4 bramki na mecz (u siebie) goście podobnie średnio 4 bramki, spodziewam się otwartego spotkania. Warto uderzyć.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ŚWIAT: Międzyklubowe towarzyskie
Spotkanie: Exeter City - Swansea
Typ: Swansea powyżej 3,5 goli
Kurs: 4,00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: &quot;Łabędzie&quot; całkiem nieźle radzą sobie w przygotowaniach do kolejnego sezonu w Premier League, co prawda ich rywale nie byli zbyt wymagający ale wyniki rzędu 2:0, 5:1, 10:0, 1:0 i 5:0 mogą napawać optymizmem. Nadal nie miał swojego debiutu w drużynie Wilfierd Bony (problemy z pozwoleniem na pracę w Anglii), jednak już teraz wiadomym jest, że wraz z Michu stworzą bardzo dobry duet w ataku. Do zespołu z Walii dołączył Jonjo Shelvey, który całkiem nieźle radzi sobie w środku pola i wydaje mi się, że może w tym sezonie okazać się naprawdę mocnym ogniwem w &quot;11&quot; Laudrupa. Dwa dni temu Swansea rozegrała spotkanie z ekipą, która występuje w Championship - Yeovil Town, pokonując ich 5:0. Dziś staną na przeciwko Exeter, które pogrywa w League 2. Myślę, że kurs 4,00 na cztery bramki ekipy Swansea, to bardzo syta promocja. Bawią się piłką, Laudrup wystawia możliwie najsilniejszy skład, nie widzę innej możliwości.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecze Towarzyskie
Spotkanie: Nagoya - Arsenal
Typ: Arsenal strzeli powyżej 4,5
Kurs: 5,00
Analiza: Znowu gram na kilka bramek Arsenalu. Co prawda obrona się posypała, bo wypadł Kościelny i możliwym jest to, że nie zagra Szczęsny. Ale to ostatni sprawdzian na Tournee przed Emirates Cup. Jeśli chodzi o ofensywe, grają bardzo dobrze. Według doniesień dziś do drużyny ma dołączyć Cazorla i zapewne dostanie swoich kilka minut. Młodzi grają jak najlepiej potrafią, żeby tylko się pokazać. To powrót do przeszłości dla Wengera, który prowadził kiedyś Nagoye.
Skład jaki wyjdzie na to spotkanie jest następujący:
Arsenal:
Fabiański, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs, Rosicky, Arteta, Ramsey, Miyaichi, Giroud, Walcott.
Według mnie Nagoya to jeszcze lepsza ekipa niż reprezentacja Wietnamu czy Indonezji. Jednak w zaparte idę, że są w stanie &quot;Kanonierzy&quot; strzelić przynajmniej 5 bramek, a kurs jest niczego sobie. Do gry.

Można też spróbować, Arsenal powyżej 5.5 @ 11,00 - Bet365

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Mistrzostwa Świata - Kwalifikacje
Spotkanie: Ukraina - Anglia
Typ: Powyżej 4,5 kartek (Azjany)
Kurs: 1,900
Analiza: Nie mogę się oprzeć temu zakładowi, choćby nie wiem co. Dla obu ekip jest to bardzo ważne spotkanie - mlodywilc - bardzo dużo już o nim napisał. Ale mówiąc krótko, Anglia jedzie do Ukrainy po punkty, których łatwo nie zdobędzie... Ukraińcy mają życiową formę - cztery zwycięstwa - ostatnie 9:0 z San Marino, wiadomo nie jest to zespół pokroju Anglii, ale mimo wszystko drużyna jest podbudowana. Spodziewam się ciężkiego boju, a arbiter, który poprowadzi to spotkanie pozwala mi śmiało uderzać w taki oto over kartkowy. Pan Pedro Proença z Portugalii poprowadzi te zawody, w tym sezonie sędziował jedno spotkanie w lidze Portugalskiej i pokazał aż osiem kartek, w poprzednim sezonie na boiskach ligi ZON Sagres pokazał 67 żółtych kartek i 5 czerwonych, dla mnie bardzo dobry wynik i dla dzisiejszego zakładu także. Zdecydowanie polecam.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Rozpoczynamy kolejny sezon... Czyli co warto wiedzieć, jeśli chodzi o &quot;kartki&quot; i nie tylko...
Premier League 2013/2014​

Deadline Day już za nami, jak to zwykle bywa sporo się w nim działo. Tak naprawdę dopiero teraz zaczyna się sezon Premier League, wszystkie ekipy uzbrojone po zęby, albo i nie... Mimo wszystko, wypadałoby to wszystko scalić i zwrócić uwagę na rzeczy, które odegrają ważną rolę w tym sezonie i dzięki którym będzie można zarobić &quot;kilka groszy&quot;.
Zaczynając &quot;transferowe abecadło&quot;, które skrócimy tylko do liter &quot;A, C, E, L, M i T&quot; zaczniemy od ekipy z Północnego Londynu - Arsenal Londyn. Arsene Wenger właściwie przespał całe okienko, frustracja kibiców sięgała już zenitu, ilość &quot;WengerOUT&#39;owców&quot; wzrastała z każdym dniem. Kiedy wydawało się, że drzwi na &quot;piłkarski targ&quot; zostały otworzone dla Arsenalu, a w gazetach roiło się od plotek - Wenger sprowadził zawodnika z Ligue 2 - Yaya Sanogo, gracza, który na chwilę obecną nie jest wzmocnieniem dla &quot;Kanonierów&quot; jednak dla Wengera ma wspominane podczas każdego wywiadu &quot;quality&quot;. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, co prawda w przypadku francuza była to tylko &quot;przystawka&quot; , ale mimo wszystko kibice chcieli więcej, mimo to - nadal nic. Kiedy wydawało się, że Arsene sprowadzi tylko do Arsenalu wspomnianego już młodzika, został zakontraktowany &quot;syn marnotrawny&quot; - Mathieu Flamini, właściwie było to kolejne rozczarowanie dla fanów ekipy &quot;The Gunners&quot;. W ostatnim dniu okienka stało się to, czego nikt się nie spodziewał... Co prawda przyszedł &quot;ogryzek&quot; z Włoskiego Palermo - Emiliano Viviano, który zapewne będzie pełnił rolę trzeciego bramkarza. BOMBĄ TRANSFEROWĄ (można spokojnie napisać to wielkimi literami) jest pozyskanie przez Wengera - Mesuta Ozila z Realu Madryt, za rekordową kwotę 42,5mln funtów. Będzie to gracz, który zdecydowanie zrobi różnicę. Można rzec, że stary niedźwiedź, który mocno spał przez całe okienko obudził się w idealnym momencie.

Kolejnym zespołem jest ekipa prowadzona przez &quot;The Special One&quot; - Jose Mourinho. Drużyna &quot;The Blues&quot; jak zwykle wzmocniła się kilkoma światowymi nazwiskami, zaczynając od Willian&#39;a kończąc na starym wyjadaczu z Kamerunu - Samuelu Eto&#39;o. W ostatnich chwilach okienka ekipa z niebieskiej części Londynu nie robiła spektakularnych transferów tak jak inni, ale mimo wszystko ich skład wydaje się być bardzo dobry, przynajmniej na papierze. Dziwi fakt, że Jose nie wystawia najlepszego ofensywnego zawodnika Chelsea - Juana Maty w pierwszym składzie, może sie to zmieni (a według mnie nawet powinno), gdyż taki zawodnik na ławce rezerwowych to wręcz grzech...
Teraz - Everton, umieściłem ich w tej analizie, gdyż w ostatnim sezonie dzielnie walczyli do końca i zakończyli sezon na szóstym miejscu. Wszystko wydawało by się piękne gdyby nie fakt, że stracili trenera... Roberto Martinez nie jest godnym następcą Moyes&#39;a, a szkoda... Do drużyny przybyli Arouna Kone, Joel Robles, Antolin Alcaraz, Gerard Deulofeu, James McCarthy, Romelu Lukaku i Gareth Barry. Ogólnie były trener Wigan, pozabierał trochę graczy do nowego klubu. Jednak strata trenera to nie wszystko... Odszedł z zespołu najlepszy zawodnik. W ostatnich minutach okienka transferowego doszły do skutku przenosiny Fellainiego na Old Trafford. Takim oto sposobem, ekipa &quot;The Toffes&quot; bardziej się w te wakacje osłabiła, niż wzmocniła...

&quot;The Reds&quot; z Brendanem Rogers&#39;em na czele nie próżnowali i podobnie jak Manchester City czy Tottenham sprowadzili wiele nowych twarzy. Koniec końców nie były to kosztowne transfery i według mnie bardziej poszli na ilość, nie na jakość. Mimo wszystko Mamadou Sakho może być bardzo dobrym wzmocnieniem bloku defensywnego. Na bramce Mignolet, który przeszedł z Sunderlandu i to kolejny dobry transfer. Oprócz tego, Tiago Illori czy wypożyczony z Chelsea - Victor Moses. Kibiców Liverpoolu cieszy fakt, że w klubie został Luis Suarez. Właściwie to &quot;The Machine&quot; Rodgers&#39;a, kiedy to Urugwajczyk wróci do składu może bić się o najwyższe cele.
Jak już wspominałem, Manchester City także sypał gotówką na prawo i lewo... Fernandinho, Jesus Navas, Alvaro Negredo, Stevan Jovetić i Martin Demichelis, to wzmocnienia &quot;The Citizens&quot;. Do teraz nie mogę pojąć dlaczego i w jakim celu zakupili Demichelisa, aczkolwiek nie mnie to oceniać, według mnie był to zbędny transfer. Cała kadra City wydaje się być tak samo silna jak w przypadku Chelsea, jednak czy Pellegrini poskłada to wszystko w całość? Znajdzie środek na to, aby walczyć o mistrzostwo Anglii? Ciężko stwierdzić, według mnie póki co jest zagubiony, a przytłacza go ilość gwiazd, która znajduje się w obecnej drużynie.
Mistrzostwie z tamtego sezonu czyli Manchester United pozostawili wszystko tak jak było. Doszedł wspominany już Fellaini, zmienił sie trener. Paul Scholes zakończył karierę, jednak wszystko pozostało bez zmian, nikt znaczący nie odszedł ani nie zawitał na Old Trafford. Wydawałoby się więc, że skład, który w poprzednim sezonie wywalczył mistrzostwo jest gotowy by dokonać tego po raz kolejny. Może i jest, jednak brakuje jednej zębatki do tego wszystkiego - niezastąpionego Sir Alex&#39;a Fergusona.
Ostatnią ekipą, która w tym okienku walczyła wręcz o każdego zawodnika i podpisała kontrakty z siedmioma nowymi piłkarzami jest Tottenham.
Gdzieś w Internecie przeczytałem, że &quot;Koguty&quot; nie mają składu, gdyż cała ich &quot;jedenastka&quot; przechodzi testy medyczne w Madrycie. No i nie można się oszukiwać, że to bujda. Coś w tym jest. Nawet siedmiu nowych zawodników nie przywróci tej samej dynamiki co jeden Gareth Bale. Wielka szkoda, że w tym okienku musieliśmy pożegnać tak wybitnego piłkarza, który w poprzednim sezonie niejednokrotnie pokazywał jak powinno się strzelać bramki zza pola karnego - piłkarza, który ciągnął ten cały wózek. Andre Villas - Boas ma ciężki orzech do zgryzienia, bo w tak krótkim czasie musi scalić w jedność tylu nowych jak i tych obecnych graczy &quot;Kogutów&quot;. Mimo wszystko nazwiska, które zawitały na WHL - Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etienne Capoue, Vlad Chriches, Erik Lamela i Christian Erikesn są z górnej półki. Najbardziej ciekawi mnie jak sprawdzi się na boiskach Premier League - Eriksen.
Jak widać wiele nowych twarzy zagościło w tym okienku do Premier League, nie tylko w tych wielkich klubach. Southampton pozyskał Victora Wanyame czy Pablo Osvaldo z Romy. Norwich wzmocniło się Van Wolfswinkelem, czy Garrym Hooperem z Celticu.. Aston Villa pozyskała Libora Kozaka z Lazio. &quot;Czarne koty&quot; dały kolejną szansę amerykańskiemu napastnikowi - Josmerowi Altidore, który niezbyt spisał się grając w Hull także w Premier League. Oprócz tego wypożyczyli Boriniego z Liverpoolu, a także sprowadzili Giaccherini&#39;ego z Juventusu. Swansea zakontraktowali Bony&#39;ego, który według mnie będzie kapitalnym transferem i wraz z Michu mogą stworzyć kapitalny duet.
Zapowiada się bardzo ciekawy sezon na angielsko/walijskich boiskach. Z resztą... każdego roku mówimy to samo kiedy rozpoczyna się batalia o Mistrzostwo Anglii i jeszcze nigdy nie zawiedliśmy się na Premier League.
Jeśli chodzi o arbitrów nic się nie zmieniło:
To w głównej mierze oni będą pilnować porządku podczas spotkań, a więc trochę przydatnych statystyk z poprzedniego sezonu, a także kilkadziesiąt zawodników na których warto zwrócić uwagę, kiedy naszym głównym zakładem będą &quot;kartki&quot;.
Drużyny, które najczęściej otrzymywały kartki:
Najczęściej otrzymujący kartki zawodnicy:

Najważniejsze i najbardziej zacięte spotkania w Premier League:
Derby miast:
- Wszystkie możliwe Derby Londynu (Arsenal/Chelsea/Tottenham/Crystal Palace/West Ham United/Fulham)
- Derby Liverpoolu (Everton/Liverpool)
- Derby Manchesteru (Manchester United/Manchester City)
Lokalne Derby:
- Liverpool - Manchester United - &quot;Bitwa o Anglię&quot;
- Sunderland - Newcastle United
- West Bromwich Albion - Aston Villa
Wszystkie spotkania &quot;Wielkiej Czwórki&quot;, która aktualnie i tak się &quot;poszerza&quot;, czyli spotkania pomiędzy Manchesterem United, Manchesterem City, Chelsea, Liverpoolem, Arsenalem i Tottenhamem.

Statystyki z sezonu 2012/2013
Mam nadzieję, że komuś się to przyda, pozdrawiam! Powodzenia podczas typowania!​

Otrzymane punkty reputacji: +1
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Manchester United - Crystal Palace , Manchester United powyżej 0,5 kartki @ 1,72 - Bet365, 5/10 , +3,6j
W 19 minucie spotkania Ashley Young otrzymuje żółty kartonik za symulowanie.

Chyba grzechem byłoby nie skorzystać z tego typu. Rozumiem, że na Old Trafford przyjeżdża beniaminek z Londynu. Rozumiem także to, że arbiter spotkania nie jest zbyt &quot;rozrzutny&quot;, mowa o Johnatanie Mossie. Liczy się ten sezon, a więc statystyki obecne. Dwa spotkania i zaledwie cztery kartki, ogólnie nie przesadzając bardzo słabo... Kurs na jedną kartkę &quot;Czerwonych Diabłów&quot; jest według mnie zawyżony, powinno być coś około 1,50. Dlaczego tak uważam? Choćby dlatego, że gracze United nie należą do &quot;pobłażliwych&quot;. Michael Carrick - 3 spotkania / 2 kartki, Tom Cleverley - 3 spotkania / 2 kartki, Ashley Young - 2 spotkania / 1 kartka, Robin van Persie i Antonio Valencia - 3 spotkania / 1 kartka. Myślę, że &quot;Czerwonym Diabłom&quot; nie będzie lekko w tym spotkaniu, a co za tym idzie będą nerwy i pobranie kursu 1,72 na jedną kartkę dla nich jest według mnie dobrym zakładem.

Tottenham Hotspur - Norwich City , HC Azjatycki - Kartki / Norwich -1 @ 2,000 - Bet365, 2/10 , +2j
Porządku na boisku będzie pilnował pan Lee Mason, póki co sędziował on tylko jedno spotkanie, w którym pokazał cztery żółte kartki. Plus tego betu jest taki, że Tottenham z reguły łapie mało kartoników. W poprzednim sezonie na 38 spotkań mieli zaledwie 54 kartek, co daje średnio 0,7 kartki na mecz. Norwich co prawda nie było znacząco gorsze - tylko 60 kartek. Mimo wszystko w tym spotkaniu Tottenham wychodzi już najmocniejszym z możliwych zestawień, zapewne od początku zagra Eriksen (szkoda, żeby się marnował na ławce), White Hart Lane i ogólnie lepsza ekipa od &quot;Kanarków&quot;. Spodziewam się spotkania do jednej bramki i handicap azjatycki na gości w postaci kartek wydaje mi się być dobrym zakładem.

Southampton - West Ham United , Powyżej 3 kartek (azjan) @ 1,825 - Bet365 4/10 , +3,3j
No cóż chyba warto iść za ciosem jeśli chodzi o spotkania z udziałem pana Andre Marinerra - trzy spotkania i 14 kartek, średnia - 4,66 na mecz. W poprzednim sezonie także brylował w klasyfikacji najczęściej kartkujących sędziów - zaledwie 24 spotkania i 77 żółtych kartek i 3 czerwone. Southampton gra póki co poniżej oczekiwań. Zdecydowanie na więcej stać ekipę &quot;Świętych&quot; będą podejmować West Ham United, które nie należy do ekip grających &quot;czysty futbol&quot; w poprzednim sezonie 74 żółte kartki plus jedna czerwień we wszystkich kolejkach Premier League, średnio 2 kartki na spotkanie. Liczę na zacięty mecz dwóch równych (na chwilę obecną drużyn) i minimum 3 kartki.

Sunderland - Arsenal Londyn , Powyżej 4 kartek (azjan) @ 1,925 - Bet365, 4/10 , -4j
Ciężko mi uwierzyć w to, że tutaj nie będzie kartek... W ostatnich pięciu spotkaniach tych ekip padły 22 kartki tylko jedno było &quot;suche&quot; , jednak tamten mecz ogólnie był tak mdły, że aż przykro. Pamiętliwy remis na inaugurację poprzedniego sezonu... Wynik? 0:0 , kartki? Brak. Jedyne co w tym spotkaniu było &quot;ciekawe&quot; to zmiany... Jednak jeśli już &quot;Kanonierzy&quot; jechali na Stadium Of Light, tak jak to będzie miało teraz nie można było narzekać na żółte kartoniki - trzy spotkania z ostatnich pięciu i 16 kartek, czyli 5,33 kartki na spotkanie rozgrywające się w Sunderlandzie. Pan Martin Atkinson poprowadzi te zawody, obecnie średni wynik bo tylko dwa spotkania i cztery kartki , jednak trzeba brać pod uwagę poprzedni sezon, w którym nas jako grających zakłady na kartki Martin nie zawiódł - 25 spotkań - 93 żółte kartki i jedna czerwona. Azjan 4 w tak ciężkim dla Kanonierów spotkaniu? Biorę w ciemno, zważywszy na fakt, że Arsenal w 3 spotkaniach otrzymał już 9 kartek.

Aston Villa - Newcastle , Powyżej 4 kartek (azjany) @ 2,025 - Bet365, 3/10 , +3,075j
Dwie ekipy, które zajęły top 3 w poprzednim sezonie jeśli chodzi o kartki. Trzecia pozycja - Newcastle - i piękny wynik 38 spotkań / 76 żółtych kartek / 2 czerwone kartki, Aston Villa natomiast uplasowała się na drugiej pozycji z dorobkiem 77 żółtych kartek i 1 czerwonej. Obie ekipy póki co nie szaleją, jednak AV miało ciężki terminarz na początku sezonu. Pan Mike Dean pięknie rozpoczął sezon (w sumie w swoim stylu) w poprzednim sezonie 29 spotkań / 106 żółtych kartek i 3 czerwone. I jak go tu nie uwielbiać? Myślę, że linia 4 na azjanie jest do przebicia a kurs jest nadzwyczajnie dobry!

Grając to wszystko jako kupon mamy piękne AKO 24,57
Manchester United powyżej 0,5 kartki @ 1,72
HC Azjatycki - Kartki / Norwich -1 @ 2,000

Powyżej 3 kartek (azjan) @ 1,825
Powyżej 4 kartek (azjan) @ 1,925
Powyżej 4 kartek (azjany) @ 2,025
AKO: 24,57
Stawka: 1/10
Pozdrawiam i życzę powodzenia!

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Elche - Valladolid , Powyżej 6 kartek (azjany) @ 1,925 - Bet365, 3/10 , -3j
Nie mam zamiaru przejść obojętnie obok tego spotkania, jeżeli na boisku porządku będzie pilnować pan David Fernández Borbalán... W poprzednim sezonie sędziował jedenaście spotkań, w których pokazał 71 żółtych kartek, czyli średnio 6,45 kartki na spotkanie. W ekipie Elche jest paru piłkarzy, którzy w tym sezonie nie zawodzą jeśli chodzi o &quot;łapanie&quot; żółtych kartoników: Cristian Săpunaru (3/3), Aarón Ñíguez (3/2), Alberto Botía (3/2), David Lombán (3/2) w przypadku Realu Valladolid nie ma takiego szału, jednak nie jest tak źle: Zakarya Bergdich (3/1), Lluis Sastre (2/1), Marc Valiente (3/1). Ogólnie między tymi ekipami, patrząc na historię padało sporo kartek, w ostatnich trzech spotkaniach było ich aż 22. Myślę, że warto uderzać w azjana, w najgorszym wypadku spodziewam się tylko zwrotu...

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Real Sociedad - Shakhtar Donetsk , Real Sociedad powyżej 2.0 kartek (azjan) @ 1,99 - Marathonbet, 6/10 , zwrot
Piękny, po prostu piękny kurs, którego warto zagrać. Real Sociedad dawno temu był na salonach Ligi Mistrzów, powracają, mają zgraną paczkę i pierwszy mecz zagrają u siebie. Zapewne będą się chcieli pokazać z jak najlepszej strony, sama grupa nie jest dla nich łatwa, gdyż oprócz dzisiejszego rywala - Shakhtara Donetsk, mają także Manchester United i Bayer Leverkusen. Ale do rzeczy. Jeżeli chcą szukać punktów, to gdzie jak nie u siebie? No właśnie. Podopieczni Arrasate zrobią wszystko by ugrać pierwsze trzy punkty, stąd też ten typ. Shakhtar nie jest ekipą do bicia, to wiadome, mają obecnie słabą obronę, ale mimo wszystko to nadal silna ekipa, która praktycznie co roku gra w LM. Arbitrem spotkania będzie pan Ovidiu Haţegan, rumuński sędzia, który jest przyzwyczajony do wyciągania kartoników, gdyż na co dzień sędziuje Rumuńską ligę. Marathonbet przygotował bardzo bezpieczny typ, z bardzo dobrym kursem z którego nie sposób nie skorzystać...Weźmy ostatnie pięć spotkań tego pana (nie warto zagłębiać się w dalszą historię) i widzimy 36 żółtych kartoników (w tym dwie czerwone). Bardzo dobry wynik Rumuńskiego arbitra. Myślę, że wola walki i chęć wygrania pierwszego spotkania po długiej nieobecności na Europejskich boiskach pozwoli na to, aby Real Sociedad otrzymał minimalnie dwie kartki (za które jest zwrot) , ale według mnie będzie więcej.

Bayern Monachium - CSKA Moskwa , CSKA Moskwa powyżej 2.0 kartek (azjan) @ 1,60 - Marathonbet, 8/10 , -8j
Nie od dziś wiadomo jak się w Rosji gra... Może i poziom nie jest najgorszy, ale jeśli chodzi o faule to kto jak kto Rosja stoi na poziomie z Włochami... Bayern Monachium czyli zwycięzca Ligi Mistrzów będzie podejmować CSKA Moskwę. No i mamy kolejny bardzo dobry typ na dwie kartki dla CSKA, który uważam, że warto pobrać. Bayern gra szybką piłkę i nie można zaprzeczyć, że jest kilka razy lepszą ekipą od gości. Arbitrem spotkania będzie Włoch - Gianluca Rocchi - według mnie perełka wśród sędziów, w poprzednim sezonie Serie A prowadził 19 spotkań, w których pokazał 115 żółtych kartek i 8 czerwonych. Jak dla mnie? Bomba. Wyczuwam kilka kartek dla północnych sąsiadów.

Olympiakos Pireus - PSG , Powyżej 4,5 kartek @ 1,90 - Marathonbet, 4/10 , -4j
Wszyscy dobrze wiemy jak ciężkim terenem dla wszystkich przyjezdnych zespołów jest Grecja. Olympiakos u siebie jest bardzo ciężkim zespołem do przejścia na ich boisku (jako kibic Arsenalu coś o tym wiem ???? ). Dzisiaj zmierzą się z potęgą ligi francuskiej - PSG. Według mnie będzie to mecz na remis, murowanie bramki przez Grecki zespół i groźne kontry, właśnie dlatego upatruję tutaj minimum pięć kartek. Zawody na Stadio Georgios Karaiskáki poprowadzi pan Felix Brych, w poprzednim sezonie 18 spotkań w lidze i 68 żółtych kartoników, plus trzy czerwone. Nie jest to może wybitny wynik, który napawa hurraoptymizmem, ale głównie dlatego zdecydowałem się na taki typ, gdyż mam na uwadze właśnie teren, na którym rozegra się spotkanie, a tam niestety - nie ma lekko. PSG będzie musiało się nieźle namęczyć.

Galatasaray - Real Madryt , Galatasaray powyżej 2,5 kartek @ 2,05 - Marathonbet, 5/10 , +5,25j
Na koniec typ, który można było grać w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów... Starzy znajomi, Galatasaray i Real Madryt. Turcja to podobnie jak Grecja ciężki teren. W poprzednim sezonie kiedy Real grał na stadionie Galatasaray, gospodarze otrzymali trzy żółte kartki, w meczu rewanżowym było ich o jedną więcej. W obu tych spotkaniach nie było arbitrów, którzy przepadają za kartkami a mimo to linie o 5,5 były pokryte. Dziś na boisku pilnować porządku będzie Mark Clattenburg , którego wszyscy dobrze powinniście znać. W poprzednim sezonie PL - 22 spotkania / 74 żółte kartki i 2 czerwone. Real Madryt jest w tym spotkaniu faworytem, jednak mimo to uważam, że będzie bardzo zacięte spotkanie. Trzy kartki dla gospodarzy są w zasięgu ręki Clattenburga.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Olympique Marsylia - Arsenal Londyn , Powyżej 4 kartek (azjan) @ 1,60 - Marathonbet, 8/10 , -8j
Niby Arsenal jest na papierze drużyną lepszą, ale w tym spotkaniu na boisku Marsylii będą mieli bardzo ciężko, nie zdziwię się jeżeli nie wywiozą z Francji nawet punktu. Arsenal trapiony kontuzjami, ale mimo wszystko radzi sobie całkiem nieźle. Arbitrem spotkania będzie pan Olegário Benquerença, który pilnuje porządku w lidze Portugalskiej, w poprzednim sezonie sędziował zaledwie dwanaście spotkań, a jego bilans jest bardzo przekonujący 83 żółte kartki i 1 czerwona, czyli średnio 6,92 kartki na mecz. Dzisiaj spodziewam się bardzo wyrównanego spotkania (niestety) stąd taki typ, a stawka spora, gdyż wydaje mi się, że będą minimum cztery kartki (przy których mamy zwrot).

Atletico Madryt - Zenit Sankt Petersburg , Powyżej 4,5 kartek @ 2,24 - Marathonbet, 4/10 , +4,96j
Nie przejdę obojętnie obok tego zakładu, mimo tego, że arbiter nie jest jakoś mi na rękę - William Collum - nie przepada za kartkami, ale po prostu wydaje mi się, że w tym spotkaniu kartki się posypią. Zenit wiadomo jak to Zenit lubi kartki łapać, natomiast Atletico jakby to powiedzieć, podobnie jak wczoraj Sociedad (dawno ich tutaj nie było). Wydaje mi się, że pięć kartek w tym spotkaniu powinno paść, jednak typ jest typowo na czuja, gdyż no tak jak piszę - Collum do kartkowych kozaków nie należy...

SSC Napoli - Borussia Dortmund , Powyżej 4 kartek (azjan) @ 1,833 - Marathonbet, 6/10 , zwrot
Jeżeli Napoli i Borussia zagrają tak jak ich młodsi odpowiednicy, to nie martwiłbym się o ten typ. Jednak to dwie inne drużyny, ale mimo wszystko chyba najbardziej zacięte spotkanie w dzisiejszym dniu. Arbiter Pedro Proença - jedno spotkanie w tym sezonie w Liga ZON Sagres i 8 kartek, poprzedni sezon to 13 spotkań i 67 żółtych kartek a także 5 czerwonych. Wydaje mi się, że presja jaka jest nakładana na to spotkanie odbije się na zawodnikach. Nie ma się co oszukiwać, że dziś najwięcej osób czeka na to spotkanie - wydaje się być najciekawszą potyczką. Azjan i taki kurs? Pobieramy.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Norwich City - Aston Villa , Powyżej 3 kartek (azjan) @ 1,900 - Bet365, 4/10 , -4j
Właściwie to linia dość niska... Obie ekipy wyrównane z lekką przewagą w stronę gości. Aston Villa w poprzednim sezonie jak już pisałem w jednej z analiz była w czołówce ekip, które najczęściej otrzymywały kartki, w tym sezonie już są na pierwszy miejscu i po czterech spotkaniach mają trzynaście żółtych kartek. Ostatnio porażka z Newcastle na własnym stadionie, więc dziś wydawałoby się, że zrobią wszystko aby wygrać. Norwich w sumie nie gra nic specjalnego ale na własnym boisku są ciężką ekipą, więc zapowiada się ciekawe spotkanie. Arbitrem spotkania będzie Pan Chris Foy obecnie poprowadził tylko jedno spotkanie, w którym pokazał cztery żółte kartki. Linia na over 2,5 jest 1,53 więc według mnie lepiej spróbować azjana, większy kurs a według mnie dziś nawet jakaś czerwona kartka wpadnie.
Liverpool - Southampton , Liverpool powyżej 1,5 kartki @ 2,62 - Bet365, 2/10 , -2j
Leciutko trzeba, po prostu trzeba zagrać... Rozumiem, że na Anfield Road przyjeżdża Southampton, któremu zdecydowanie brakuje szczęścia i wykończenia, a porządku pilnować będzie Neil Swarbrick, ale bez przesady, żeby nie pobrać kursu 2,62 na zaledwie dwie kartki dla gospodarzy. W ostatniej kolejce też zastanawiałem się nad kartkami dla &quot;The Reds&quot; kiedy grali z Swansea, sędzia nie był sprzyjający, odpuściłem i żałowałem, bo elegancko linia wpadła... Dziś takiego kursu odpuścić nie można, po prostu. Swarbrick w tym sezonie dwa spotkania - osiem żółtych kartek, poprzedniego sezonu nie warto przypominać, bo się człowiek zniechęci, ale wygląda na to, że Neil się &quot;wyrobił&quot;... Wydaje mi się, że dziś &quot;Święci&quot; będą bardzo niewygodnym przeciwnikiem dla Liverpoolu i osobiście wyczuwam remis i dwie kartki dla gospodarzy.
Newcastle United - Hull City , Powyżej 3,5 kartek (azjan) @ 1,950 - Bet365, 4/10 , -4j
Martin Atkinson całkiem dobry wynik w poprzednim sezonie - 25 spotkań i 93 żółte kartki. Ten sezon w jego wykonaniu ma się nijak do poprzedniego... W trzech spotkaniach pokazał tylko siedem kartek... Nie liczę na &quot;przełamanie&quot; formy, bo nie o to chodzi... Ale mamy w tym spotkaniu ekipę, która w tamtym sezonie często łapała kartki, jak i beniaminka, któremu póki co zdecydowanie nie idzie mimo tego, że nie gra źle... Newcastle właściwie zaczęło grać i od trzech spotkań są niepokonani, właściwie to od czterech licząc remis z West Ham United. Osobiście dla mnie jest to promocja, linia nie jest wysoka, obie ekipy są na podobnym poziomie i wydaje mi się, że to właśnie dziś przyszedł czas na pierwsze zwycięstwo wyjazdowe w Premier League - Leeds. Martin Atkinson będzie miał sporo pracy na St James&#39; Park.
West Bromwich Albion - Sunderland , West Bromwich Albion powyżej 1,5 kartki @ 2,25 - Bet365, 4/10 , -4j
Obie ekipy to dno i dwa metry mułu, nie grają nic specjalnego jednak w przypadku Sunderlandu możliwe, że coś ruszyło co można było zobaczyć podczas spotkania z &quot;Kanonierami&quot;. Di Canio jest specyficznym trenerem i szkoda, żeby musiał pożegnać się z Premier League, bo jest dość zabawny a takie charaktery też są potrzebne. Dlatego, dla Di Canio mogą być to ostatnie spotkania jeżeli nic się nie zmieni... Sunderland musi wygrać, po prostu. Może nawet nie tyle co sama ekipa, ale dla Di Canio jest to bardzo ważne spotkanie, odpowiednia motywacja itd. A prawda jest taka, że są w stanie pokonać na The Hawthorns gospodarzy... Phil Dowd bardzo słabo w tym sezonie. Trzy spotkania i dziewięć kartek. W tym spotkaniu wydawałoby się, że over kartkowy (nie ważne z jaką linią) powinien iść w stronę gości, jednak ja uważam, że Sunderland jest lepszą ekipą, bardziej im i trenerowi zależy na zwycięstwie i to oni będą przeważać w tym spotkaniu. Dwie kartki dla gospodarzy z takim kursem podobnie jak w meczu Liverpoolu, warto pobrać. Z racji arbitra, w którego wierzę (&quot;Grubcio&quot; mnie rzadko zawodzi) pobieramy.
Chelsea Londyn - Fulham Londyn , Chelsea Londyn powyżej 1,5 kartki @ 2,62 - Bet365, 5/10 , -5j
Lepszy arbiter do tego spotkania nie mógł się trafić, chociaż szkoda, że Marrinera nie przypisali do spotkania Arsenalu, bo z &quot;Garncarzami&quot; byłoby ciekawie... No ale mimo wszystko warto uderzać w ten zakład. To zabawne, że Fulham w ostatnich pięciu spotkaniach (nie ważne na jakich szczeblach rozgrywek) ma lepszą formę od &quot;napompowanej&quot; gwiazdami i wybitnym &quot;Special One&quot; - Chelsea... Dzisiaj na Stamford Bridge nie jadą po baty, po prostu nie ma takiej opcji... Nie jadą też po remis... Po tym co zobaczyłem w środowy wieczór Ligi Mistrzów, kiedy na Stamford wygrała Bazylea, nie zdziwię się jeżeli Fulham to spotkanie wygra... Dlatego też biorąc pod uwagę fakt, że Andre Marriner prowadzi to spotkanie, który w czterech meczach pokazał osiemnaście kartek i jedną czerwoną, gram w stronę gospodarzy na ich over kartkowy, który jest płacony bardzo przyzwoicie...

Oczywiście także gramy to wszystko jako kupon:
Powyżej 3 kartek (azjan) @ 1,900
Liverpool powyżej 1,5 kartki @ 2,62
Powyżej 3,5 kartek (azjan) @ 1,950
West Bromwich Albion powyżej 1,5 kartki @ 2,25
Chelsea Londyn powyżej 1,5 kartki @ 2,62

AKO: 57,44
Stawka: 1/10 , -1j

Zaje*****e czerwona sobota... ????

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Ostatnia kolejka była istną masakrą... Tak jakby każdy sędzia zapomniał kartoników z szatni... Podczas tej powinno być lepiej ????
Tottenham - Chelsea , Chelsea powyżej 2,5 kartek @ 1,72 - Bet365, 4/10
Aston Villa - Manchester City , Handicap Azjatycki (Kartki) - Aston Villa -0.5 @ 2,025 - Bet365, 2/10
Fulham - Cardiff , Fulham powyżej 1,5 kartki @ 2,50 - Bet365, 8/10
Hull - West Ham United , Powyżej 3,5 kartek (azjan) @ 2,075 - Bet365, 3/10
Manchester United - West Bromwich Albion , Poniżej 3 kartek (azjan) @ 1,900 - Bet365, 3/10
Southampton - Crystal Palace , Powyżej 3 kartek (azjan) @ 1,775 - Bet365, 3/10
Swansea - Arsenal , Powyżej 3,5 kartek (azjan) @ 1,775 - Bet365, 3/10
Krótko o każdym spotkaniu:
Derby Londynu, wiadomo jak to derby. Spotkanie właściwie nie tyle co Chelsea i Tottenhamu a Andre z Jose. Wydaje mi się jednak, że to ekipa &quot;Kogutów&quot; jest bardziej poukładana stąd też typ w stronę kartek dla Chelsea.
W meczu Fulham trochę szaleństwo, ale warte świeczki. Arbitrem będzie Craig Pawson, który debiutował w tym roku w Premier League w spotkaniu Swansea - Newcastle (marzec). Ogólnie to częściej sędziuje League 1 i Championship, gdzie kartki daje i to często. Myślę, że w spotkaniu gdzie obie ekipy są dosłownie mierne i nic obecnie specjalnego nie grają (oprócz tej wygranej z City w przypadku Cardiff) można uderzać w stronę kartek gospodarzy, gdyż może się wszystko zdarzyć. Hull - West Ham kolejne wyrównane spotkanie. West Ham nie gra zbyt czysto, a beniaminek? Jak to beniaminek, chce się pokazać. Według mnie lekko do gry. W spotkaniu Arsenalu często gram na kartki, niby kanonierzy nie dostają ich zbyt wiele, ale mimo wszystko często padają kartki w spotkaniach z ich udziałem. Na Liberty Stadium nie będą mieli łatwej przeprawy. I na koniec dwa azjany, które nas zabezpieczają przed utrata pieniędzy. W potyczce United zdecydowałem się na under, dlaczego? Postanowiłem grać na &quot;poniżej&quot; w spotkaniach, które prowadzi Michael Oliver... I tak też zrobię... Natomiast w przypadku meczu &quot;Świętych&quot; z Crystal Palace skusił mnie tylko sędzia do takiego typu - Atkinson, cały czas czekam na jego przełamanie, miejmy nadzieję, że nadejdzie dziś...

Do góry Bottom