Newcastle - Chelsea , Newcastle powyżej 1,5 kartki @ 1,72 - Bet365, stawka: 6/10
Pierwsza z promocji u bukmachera Bet365. Nie tak wielka jak ta, którą przedstawię poniżej - ale mimo wszystko warto wchodzić w ten bet. Dziwię się bardzo tej lini, gdyż Newcastle nie gra w tym sezonie źle, brakuje im po prostu szczęścia a to spotkanie będzie tak samo wyrównane jak niedawne z "The Reds". Arbitrem spotkania będzie Lee Mason, który w tym sezonie wykręca całkiem niezły wynik - 6 spotkań i 24 żółte kartki plus 1 czerwona kartka. Wydaje mi się, że linia 1,5 na gospodarzy jest promocją, z której po prostu trzeba skorzystać...
Hull - Sunderland , Hull powyżej 1,5 kartki @ 2,00 - Bet365, stawka: 8/10
Gruba stawka, gdyż piękny kurs i naprawdę syty bet... Kolejny sędzia, który ma dobre statystyki w tym sezonie - siedem spotkań - 25 kartek żółtych i dwie czerwone - ANDRE MARRINER. Hull i Sunderland nie grają w tym sezonie najlepiej, dlatego jest to swego rodzaju spotkanie dwóch wyrównanych ekip, z tym, że ekipa "Czarnych Kotów" chyba zaczyna wypływać na powierzchnię, po dość długim podtopieniu... Linia na gospodarzy jest jak najbardziej dobra, ale szanujmy się kursy powinny być w granicach 1,55/1,70 a nie 2,00... Pobieramy i według mojej osoby, kasa do odbioru...
Fulham - Manchester United , Poniżej 3.0 kartek (azjany) @ 1,825 - Bet365, stawka: 3/10
Lee Probert i wszystko jasne. Tylko dlatego próbuję tutaj uderzyć w under kartkowy. Sześć spotkań tego pana i zaledwie cztery żółte kartki i jedna czerwona. Nie spodziewam się tutaj nie wiadomo jak dobrego spotkania, w którym będzie sporo walki. Dlatego jak najbardziej próbuję poniżej 3.0 kartek. Mam nadzieję, że Lee w tym spotkaniu się nie przełamie...
Manchester City - Norwich , Manchester City powyżej 0,5 kartki @ 1,53 - Bet365, stawka: 4/10
Stary poczciwy "Gruby" Phil... W tym sezonie o dziwo mnie nie zaskakuje i jak co roku pnie się w górę, żeby wykręcić jak najlepszą średnią kartek w sezonie. Siedem spotkań - 27 żółtych kartek. Na City Of Manchester Stadium przyjeżdża słabo grający w tym sezonie beniaminek - Norwich. W tamtym roku szło im znacznie lepiej... Jednak mimo wszystko w tym sezonie nie grają źle. Niby są na 18 pozycji ale nie odzwierciedla tego ich gra. Grając z Arsenalem na Emirates grali naprawdę dobrze. Myślę, że jutro postarają się o jak najlepszy rezultat w Manchesterze... 0.5 kartki dla gospodarzy to jak najbardziej linia do pokrycia.
Stoke - Southampton , Powyżej 3.0 kartek (azjany) @ 1,850 - Bet365, stawka: 2/10
Leciutko ale wchodzimy. Chris Foy nie jest jakimś "Bogiem" boiska i raczej nie rzuca kartkami na prawo i lewo, jednak spotykają się dwie wyrównane ekipy z przewagą gości i po prostu trzeba spróbować over kartek ze zwrotem w przypadku trzech. Liczę na dwie dla "Drwali" ze Stoke i przynajmniej jedną "Świętych", którzy grają dobrze ale - Britannia Stadium - zawsze była ciężkim terenem.
West Bromwich Albion - Crystal Palace , West Bromwich Albion +2 karkti (Handicap dodatkowy) @ 1,50 - Bet365, stawka: 4/10
Poszperałem trochę po historii spotkań pomiędzy tymi drużynami i wszystko wskazuje na to, że albo jutro będzie bardzo mało kartek, albo zdecydowanie więcej otrzyma ekipa gospodarzy... A tutaj na Handicap +2 mamy @ 1,50. Dość ciekawy kurs jak i zakład. Neil Swarbrick nie daje zbyt dużo kartek , średnio trzy na mecz... Raczej spodziewam się remisu w kartkach, bądź przewagi o jeden gości... Nic więcej, więc HC do gry.
West Ham United - Aston Villa , Powyżej 3.5 kartek (azjany) @ 1.900 - Bet365, stawka: 3/10
Ostatnie spotkanie o godzinie 16:00 w sobote, które opiszę. Pobieram kurs jak i zakład na powyżej 3,5 kartek w tym spotkaniu z pocałowaniem ręki. Webb poprowadzi te zawody, ale pobieram over kartkowy głównie dlatego, że West Ham jak i Aston Villa są obecnie w przeciętnej formie i obu ekipom będzie zależeć na jak najlepszym wyniku. Jedynym argumentem w stronę gości jest własny stadion, reszta po równo - więc zapowiada sie wyrównane i zacięte spotkanie.
Arsenal - Liveprool , Powyżej 5,5 kartek @ 2,20 - Bet365, stawka: 2/10
Najciekawsze spotkanie tej kolejki. Idealnie dobrany arbiter, chociaż w tym roku trochę ospały... Nie trzeba się zbyt dużo rozpisywać, gdyż każdy z Nas wie jak bardzo będzie to zacięte spotkanie...