Rok temu mi sie podobal Rog ,, a piaty set z Rafa to pokaz charakteru.. w tym roku wyglada Fed gorzej i moim skromnym zdaniem , zwyciezca turnieju bedzie Nadal, no chyba ze Dimi odpali co tez jest mozliwe ale chyba znow hiszpan.Panowie, dlaczego buki faworyzują Feda na zwycięzcę?
Czy ktoś to może logicznie wytłumaczyć?
W zeszłym roku (pod koniec) ciągnął resztkami sił, teraz się trochę ożywił, ale żeby w tym towarzystwie (np. wspomniany wyżej Nadal) mógł być nr 1 ???
Ale Cie poniioslo Cilic i volley? Przeciez Jego gra to serwis i forehand z glebi a z volleyem to on ma tyle wspolnego co Feliciano Lopez z gra z głebi kortuNadal - Cilic 1.25
Cilic to serwis i volley, z glebi kortu sie gubi, Nadal jest kompletny. Idzie jak kombajn, jedyne potkniecie to przegrany set z Czarnomenem, potem poziom znow poziom hardcore. Marin nie ma tu argumentow. Szkoda, ze kurs niski, a nie lubie gemowych handicapow, bo mozna sie wysypac.
Myślę, że jest to spowodowane głównie tym, że Roger nauczył się w końcu grać i wygrywać z Nadalem. Szwajcar ma serię 5 kolejnych zwycięstw z Hiszpanem. W tamtym sezonie było 4-0. Nie pamiętam przed którym finałem, albo Shanghai albo Miami, Rafa grał na prawdę świetnie. Byłem pewny, że wygra z Rogerem. Ale nic z tych rzeczy. Szwajcar nawet nie dał rywalowi powąchać trofeum. Dlatego buki tak go faworyzują. A że pojedynek Rafa-Roger jest najbardziej prawdopodobny w finale, to stąd taki kurs na Szwajcara. Dodam, że sam pograłem Rogera rundę, albo 2 wcześniej po 2,5. Wydaje mi się, że jeżeli nie potknie się z Berdychem (nie daję Czechowi zbyt dużych szans), to wygra Australię po raz 6. w karierze.Panowie, dlaczego buki faworyzują Feda na zwycięzcę?
Czy ktoś to może logicznie wytłumaczyć?
W zeszłym roku (pod koniec) ciągnął resztkami sił, teraz się trochę ożywił, ale żeby w tym towarzystwie (np. wspomniany wyżej Nadal) mógł być nr 1 ???
Zdaje się ze jesienią tamtego roku zmierzyli się ze sobą w Chinach i Nadal wygrał 7:5 7:6 (Cilic miał nawet dwie piłki setowe), więc czy to takie zjedzenie to nie jestem pewien.Ale Chung dzisiaj grał! W tie-breaku co za piłki, szybki, zwinny, świetny kontakt z publicznością, ale nie od dziś wiadomo, że Azjaci dobrze czują się na swojej półkuli i turniejach. Ciekawe czy utrzyma formę po AO w Europie, Amerykach itd.
Nadal R. - Cilic M.
Nadal R. -2,5 seta ::: 2,55 ::: 1/3
Nadal R. -5 gemów ::: 1,72 ::: 1/3
H2H 5:1, tylko raz w 2009 roku wygrał Chorwat, w pozostałych meczach można by rzecz, że był zjadany i to dosłownie. Od ponad dekady szlemy rządzą się swoimi prawami, a w finałach czy półfinałach oglądamy w 90% przypadkach tych samych aktorów pierwszoplanowych, z małymi od czasu wyjątkami.
Cilic to nie jest zawodnik do gry przeciwko przebijakom, już z Bustą miał swoje problemy, a przed AO przegrał z przebijaczem Simonem Gillesem w 3 setach. Z Rafą jest jeszcze trudniej niż z tymi panami. Jedynie serwis może go ratować i liczyć na cud w tie-brekach.
Zresztą zobaczcie wynik Cilicia finału Wimbledonu, baaardzo gładkie 3:0 z Federerem, na US Open wyrzucił do Schwartzman, na RG gładkie 3:0 z Wawrinką, na Australian Open rok temu wylot z Evansem. W wymianach Cilic jest w tym meczu bez szans, jest za mało zwrotny, za mało ma polotu i finezji w uderzeniach kończących.
Wynik:
Wybacz ale umieszczanie Koreanca w przedziale 60-90 obecnie to przegiecie. Azjata to obecnie i nawet juz od koncowki ub. sezonu top 30. To juz nie jest spotkanie ala Kicker vs Thompson czy Lacko gdzie byly takie same.kursy a wtedy faktycznie ranking i potencjał był wyrownany. Tutaj jest jednak mimo roznicy wieku Juz przepaść w umiejetnosciach tych graczy. Chung jak na swoj wiek jest cierpliwym.i wywazonym graczem i powinien jutro w max 4setach to wygrac. Nie porownywalbym tez wygranych ze.Stanem i Djoko. Serb był w lepszym niz stanie niz Wawrinka. Kolano to kolano, to jest jednak jedna z najgorszych opcji dla.zawodowego sportowca. Niespodzianek mozna bylo szukac do wczoraj.Nie oszukujmy się, jak widzimy takie kursy 1,20-5,00 w meczach ćwierćfinałowych szlema, jakiś zawodników z okolic 60-90 rankingowej to warto uderzać w underdoga.
możesz coś więcej napisać?Dla fanów głębokiej analizy i szukania masy powodów za/przeciwko jakimś typom. W meczu Sandgren - Chung weźcie pod uwagę twitterową aferę Sandgrena, może mu to siedzieć w głowie.
Żeby oszukiwac nawet w dziale tematycznym. Jaki zwrot? W Unibecie? W momencie jak Cilic wygrał seta na 2:2 to ten zakład zaczął się palić na czerwono.
Tak tak, racja, grałem w sts i Uni i nie zwróciłem uwagi, że miałem tutaj wpisane to drugie, mój błąd,Żeby oszukiwac nawet w dziale tematycznym. Jaki zwrot? W Unibecie? W momencie jak Cilic wygrał seta na 2:2 to ten zakład zaczął się palić na czerwono.
Chung rozegrał niecałe 13 setów a długość ostatniego spotkania z Djoko (3 sety) to 201 minut a Sandgrena z Thiemem (5 setów) 234 minuty.Bez zawahania idę w stronę Koreańczyka, który jest zdecydowanym faworytem a pisanie bredni, że kurs na Amerykanina to spore value to śmiech na sali. Jak tutaj gra Sandgren ? Rzecz jasna, że gra życiówkę, ale w każdym spotkaniu pomoc od przeciwnika przybywała aż za często. Spotkanie z Chardym, który nie grał tutaj nigdzie, na pewno nie przygotowany, bez jakiegokolwiek ogrania po przerwie, no po prostu nic. Dostał gładko, nic dziwnego. Spotkanie z Wawrinką, który po spotkaniu z Berankisem wydawało się, że 4 runda do osiągnięcia.
Jednak wyszła ostatnia przerwa i problemy zdrowotne, Stan przegrał sam ze sobą. W spotkaniu z Niemcem, Sandgren, w 4 secie obaj już oddychali rękawami. Dominik zagrał takie dno, że brak mi słów. Kompletnie nie równy, bp (2/11), masa niewymuszonych (48). O czym my rozmawiamy. Amerykaninowi brakuje już baterii, który nie jest po prostu przygotowany na takie spotkania, na pewno mocno odczuł mecz z Niemcem, z Dominikiem kolejna 5, przy stylu i obecnej grze Koreańczyka, który będzie tutaj rzucał nim z jednej na drugą, tu nie będzie przebijania, tutaj młody przejmie inicjatywę od początku. Chung mnie tutaj na prawdę pozytywnie zaskoczył grą w defensywie, w spotkaniu z Novakiem przeszedł samego siebie. Chłopak grał tutaj 9 setów przy 15 Sandgrena.
Widzę tutaj łatwe spotkanie Koreańczyka, który od początku narzuci swój styl gry i będzie go zwyczajnie masakrował. Zwróćcie uwagę jak będzie wyglądał Amerykanin w końcówce.
Tak tak, racja, grałem w sts i Uni i nie zwróciłem uwagi, że miałem tutaj wpisane to drugie, mój błąd,
Co do tego meczu. Djoko opieral gre na budowaniu akcji krok po kroku .. Sandgren opiera gre na serwisie i mocnych petardach .. Gra naprawde mocno w tym turnieju , faworyt Chung bo lepiej biega po korcie ale Sandgren jak zagra tak jak z Thiemem to jest tu w stanie sprawic niespodzianke. Sandgren 4.25 fortunaChung rozegrał niecałe 13 setów a długość ostatniego spotkania z Djoko (3 sety) to 201 minut a Sandgrena z Thiemem (5 setów) 234 minuty.