Polska - Grecja 1 2,30
Mam jakieś takie dziwne odczucie że ten mecz się nam ułoży, mimo iż to spotkanie
towarzyskie. Dlaczego? Powołani zawodnicy:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow)
Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Marcin Komorowski (Legia Warszawa).
Pomocnicy: Dariusz Dudka (Auxerre), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Grzegorz Krychowiak (Girondins de Bordeaux), Jacek Krzynówek (Hannover), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Jakub Wilk (Lech Poznań).
Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków).
Leo dobrze wie co robi - przenosi rywalizację bramkarzy z klubu do reprezentacji, Boruc jest na chwile obecną lepszy od Załuski ale ostatnie miesiące miał słabe, Załuska z pewnością zmotywuje go do ciężkiej pracy więc obsada bramki wygląda ok. Jeśli chodzi o obrońców - Wasilewski jest w formie, gra i strzela, do tego pewny Żewłakow i młodzi ale zdolni Rzeźniczak i Jodłowiec - bardzo fajnie wygląda to zestawienie, być może w obronie zagra Dudka. Pomocnicy: Błaszczykowski w końcu uśmiechnięty, przepracował cały okres przygotowawczy, jest zdrowy, Krzynówek ma pewne miejsce w składzie klubu a on dobrze spisuje się zazwyczaj jak jest w rytmie meczowym, do tego nadzieja Obraniak, będący w formie Wilk, Łobodziński też ostatnio zagrał dobry mecz, do tego Murawski, mam nadzieje że Roger przesiedzi mecz na ławie bo obecnie nic kompletnie nie pokazuje. Napad też się prezentuje dobrze - Smolarek podobnie jak Błaszczykowski uśmiechnięty, wie że od tego meczu może zależeć do jakiego klubu trafi bo jest wolnym zawodnikiem, Sagan twierdzi że każdy mecz w III lidze to wojna a on zawsze był walczakiem, taki zawodnik na pewno się przyda, Lewandowski w formie i Brożek, który czeka na gola ligowego może doczeka się w reprezentacji. Znowu pojawia się pytanie dlaczego nie ma Wichniarka, ale cóż cieszmy się z tego co jest, bo w mojej opinii wygląda to na prawdę dobrze.
Z Grekami gra nam się dobrze, do tego gramy na bardzo ładnym Stadionie im. Zdzisława Krzyszkowiaka, myślę że będzie komplet albo prawie komplet nie wiem, nie sprawdzałem ile biletów poszło ale 18-20 tysięcy naszych powinno być. Ten mecz to również sprawdzian dla kibiców, czy wciąż wierzą w reprezentację i Leo. Musimy ten mecz wygrać by nie by poprawić sobie nastrój, ale by nie stworzyć kolejnych problemów przed wrześniowymi meczami eliminacji Mistrzostw Świata, bo jeśli tego meczu nie wygramy nędzni dziennikarzyny znowu zaczną zadawać bzdurne pytania czy Leo dalej powinien być trenerem, czy mamy szanse z taką grą na Mundial, bla bla bla... zawodnicy są świadomi stawki meczu i na pewno nie potraktują tego meczu jako zwykłego sparingu.