bys zauwazyl, ze nie pisalem przed meczem nic "za" tym typem, ale tak jak ty teraz PO meczu jestes madry i najezdzasz na analizujacych, tak ja stoje za nimi (chociaz zupelnie nie musze, bo to nie byl 'moj' typ), bo uwazam, ze typ byl dobry i tyle.
tyle ci prawie o tym ogladaniu meczu, bo powiedziec Macedonii sie "nie chcialo" to nie powiedziec nic. Ty mi piszesz o jakis statystycznych glupotach, podczas gdy Macedonia dopiero ostatnio wlaczyla sie do gry, prezentuje niezly europejski poziom, chociaz nie ukrywam, ze pewnie dlugo nie potworza wyniku z eurobasketu 2011. Nie ma co jednak rowniez patrzec na ich wyniki sprzed kilku lat.
Piszesz oklepane formulki na podstawie boxscorke'a i chcesz zeby traktowano cie powaznie. Tu ludzie sie szanuja i wypowiadaja nt czegos jak naprawde maja pojecie, czyli m.in. ogladaja, a nie oceniaja na podstawie suchych statow.
IO to cel kazdego sportowa, Luol Deng nie chce poddac sie operacji, zeby zagrac w nich i gral przez ostatnie lata w roznych turniejach mniejszych, zeby byc w kadrze. Macedonia jedzie do Wenezueli w najsilniejszym skladzie i co? Ty przypuszczales, ze pojada i nie bedzie im sie chcialo? Pojada w celach rekreacyjnych? Tego przewidziec sie nie dalo, bo nie sadze, zeby ktos przed meczem sadzil, ze Macedonczycy zrobia sobie jaja w tak waznym meczu. Po co tlukli sie wiec najsilniejszym zestawieniem do Wenezueli? Na wycieczke? moze, ty widze, ze to wiedziales od poczatku. gratuluje.
Teraz izzi wchodzi
Litwa z hc. Wiesz, ze nie sprawdzilem zadnych wynikow z wczesniejszych turniejow? Mam je w dupie szczerze mowiac. Wystarczylo mi to, ze widzialem Wenezuele ostatnio i znam sklad Litwinow, mentalnosc ich doswiadczonych graczy, profesjonalne podejscie do meczu, szczegolnie o taka stawke. To pozwolilo mi byc pewnym, ze nie dadza zadnych szans zespolowi z Ameryki Pld.
Ale widzisz - ja nie bede krytykowal twoich metod pracy - moje, a moge pewnie nawet powiedziec za wielu innych - NASZE polegaja przede wszystkim na analizie gry zespolow z tego co widzimy. Reszta to dodatki, ktorymi czasem sie sugerujemy, czasem nie. Ale zeby glownie opierac sie na zeszlych wynikach, kiedy druzyny sie zmieniaja zupelnie, wymiana pokoleniowa.. dla mnie bez sensu, ale jesli przynosi ci to efekty pozytywne to dzialaj tak. Jezeli jednak chcesz krytykowac nas to przynajmniej zaprezentuj nam TU na forum swoje efekty tych analiz..
aha, pisales, jeszcze bodajze wczesniej, ze buki nie ogladaja meczow, tylko analizuja na podstawie wynikow, statystyk i wystawiaja kursy.. Jak wiec chcesz znalezc value dzialajac dokladnie tak samo? przeciez tego nie robia przypadkowi ludzie, wiec tobie wyjda podobne oceny..
Czy nie latwiej znalezc value, znajac sie wlasnie lepiej na danym sporcie, miec ta przewage nad oddsmakerami, ze ogladamy, wiemy co w trawie piszczy, wiemy co jest przyczyna takich nie innych wynikow i wiemy, ze ten wynik ma znaczenia, a ten akurat nie i nie warto sie tym sugerowac..? Bo mi sie wydaje, ze wlasnie TAK.