>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mecze międzypaństwowe

Status
Zamknięty.
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Tunezja U19 - Tajwan U19 [email protected] Bet365
4/10
Zarówno Tunezja, jak i Tajwan w swoich grupach poniosły komplet porażek. Tunezja wyraźnie przegrali mecze z Polską (57-85), Rosją (55-101) i Brazylią (56-97). Tajwan w grupie B przegrał z Łotwą (67-85), Argentyną (69-80) i Australią (65-93).
Oba zespoły, to najgorsze drużyny tegorocznych Mistrzostw Świata U19 i nie wiem skąd bukmacherzy tak bardzo faworyzują Tajwan.
Tunezja jest zespołem znacznie silniejszym fizycznie. Dość powiedzieć, że w składzie Afrykańczyków jest 5 zawodników powyżej 200 cm, a najwyższy koszykarz z Azji mierzy sobie 198 cm.
W ubiegłorocznych Mistrzostwach Afryki U18 reprezentanci Tunezji zajęli drugie miejsca - za Egiptem. Tajwan ukończył kontynentalne mistrzostwa U18 na 3 miejscu (za Chinami i Koreą Południową). Silniejsi fizycznie, wyżsi Tunezyjczycy zdecydowanie są w stanie pokonać Azjatów. Po takim kursie nic tylko próbować.

Australia U19 - Rosja U19 Rosja [email protected] Bet365
5/10
Gra Rosjan w pierwszej fazie grupowej byłą w miarę dobra, lecz od nich można wymagać więcej!(Porażka z Polską np) Ubiegłoroczni wicemistrzowie Europy U18 wygrali dwa pierwsze mecze: z Brazylią i Tunezją. W 3 spotkaniu z Polską trener zdecydował się na dość głęboką rotację składu, czego efektem była wysoka porażka z Polską, Australia w grupie B zanotowała wygraną z Argentyną i Tajwanem oraz przegrała z Łotwą. I właśnie starcie z tą drużyną jest moim zdaniem kluczowe w kontekście pojedynku z Rosją, gdyż Łotysze prezentują podobny styl gry oparty na twardej, drużynowej defensywie i skutecznych rzutach z dystansu i półdystansu.
Kangury wyraźnie nie radziły sobie w takiej koszykówce i nie mam pojęcia dlaczego bumkacherzy wystawili takie kursy, ale pewnie będą leciały w dół, więc łapać teraz!
Uważam, że po takim kursie warto zaryzykować i pograć na wygraną Rosjan! Hmm.. w sumie nie wiem czy to takie ryzyko.

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Nikt nie wspomniał o debiucie nowego trenera Pipana w roli szkoleniowca kadry Polski seniorów:
http://www.polskikosz.pl/news/102990/kadra__przegrany_debiut_pipana.html
Kadra: Przegrany debiut Pipana:
Reprezentacja Polski seniorów przegrała ze Słowenią na wyjeździe 54:69. Był to debiut Alesa Pipana w roli trenera naszej kadry.
Polacy zaskoczyli rywali świetnym początkiem. Znakomitą pierwszą kwartę miał Piotr Pamuła. Rzucający AZS-u Politechniki Warszawa zdobył 11 punktów w 10 minut trafiając wszystkie trzy próby z dystansu. Przez całą pierwszą kwartę przewaga gości wynosiła kilka &quot;oczek&quot;. Trener Ales Pipan rotował składem i na parkiecie pojawiła się cała dwunastka. Udane pojedyncze akcje mieli Łukasz Wiśniewski, Adam Waczyński, Piotr Szczotka, Paweł Leończyk.
Problemem biało-czerwonych były jednak straty, których do przerwy mieli aż 14! To głównie z ich powodu Słoweńcom w połowie drugiej części udało się wyjść na prowadzenie. Przewaga nie rosła, bo gospodarze też popełniali proste błędy nie trafiając np. sam na sam z koszem w kontrze. Dobry fragment miał Adam Łapeta, lecz odpowiadał mu Zoran Dragić i do szatni zespoły schodziły przy wyniku 36:33 dla Słowenii.
Po zmianie stron obrona gospodarzy pozwoliła gościom zdobyć zaledwie 21 &quot;oczek&quot;, ale biało-czerwoni nie wykorzystywali nawet rzutów wolnych pudłując 13 z 21. Rozgrywający Houston Rockets Goran Dragić bezlitośnie punktował przeciwnika, a Słoweńcom nie przeszkodziła nawet fatalna skuteczność z dystansu i 16 strat (bo Polacy mieli ich 24).
W niedzielę Słowenia zagra z Macedonią, w poniedziałek Polska z Macedonią.
Słowenia - Polska 69:54 (18:21, 18:12, 14:11, 19:10)
Słowenia:
Goran Dragić 18 (2x3), Zoran Dragić 10, Bostjan Nachbar 8, Uros Slokar 8, Jaka Laković 7 (1x3), Goran Jagodnik 6, Mirza Begić 4, Saso Ozbolt 3 (1x3), Samo Udrih 3, Miha Zupan 2
Polska: Piotr Pamuła 13 (3x3), Adam Łapeta 10, Adam Waczyński 7 (1x3), Piotr Szczotka 7, Michał Gabiński 4 (1x3), Robert Skibniewski 3 (1x3), Łukasz Wiśniewski 3, Paweł Leończyk 3, Adam Hrycaniuk 2, Tomasz Śnieg 2, Damian Kulig 0, Jarosław Mokros 0
Spotkania nie widziałem, więc ciężko komentować. Skład wiadomo - odmłodzony i mocno zmieniony, a Słowenia seniorzy to bardzo mocny team. Gdyby nie słaba 4 kwarta wynik nie byłby tak słaby.

Dziś 2gie spotkanie tym razem z Macedonią.
???? Macedonia - Polska (HC 0/+5,5) --&gt; 2 - 1,85 (z dogrywką) ⛔ 66-57
Myślę, że jeśli nie będzie znów tak słabej którejś z kwart jak 4 ze Słowenią to jest szansa na dobry wynik. Pipanowi też na pewno zależy, żeby jakoś to zaczęło wyglądać, bo -16 ze Słowenią optymistycznie nie nastraja jak na początek z kadrą nawet mimo mocnego odmłodzenia. Macedonia to dużo słabszy przeciwnik niż zawsze mocna Słowenia.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Osobiście liczyłem,się z porażką Polski mimo sporego handicapu w meczu ze Słowenią i się nie przeliczyłem.
Składu Macedoni nie znam i nie wiem gdzie znaleźć.Polskiej ligi nie oglądam często ale nasza reprezentacja w tym składzie (bez Gortata,Koszarka,Kelatiego,Lampe,Szewczyka)
nie ma potencjału.Sądzę że nawet to małe handi Macedonia powinna pokryć.
Osobiście tego meczu nie ruszam,ale bez Gortata i reszty liderów na Polskę na pewno nie postawię.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Francja -21.5 - Kanada 1.83 ⛔
Bet365
4/10

Mecz towarzyski, drugie starcie. We wtorek wieczorem było starcie pierwsze i oto boxscore:

France-Canada : 106-44

QT1 : 30-8 ; QT2 : 27-9 ; QT3 : 22-13 ; QT4 : 27-14

France: Batum* (9), Diot (-), Albicy (-), Parker* (11), Traore (8), Pietrus (7), De Colo* (12), Diaw* (16), Turiaf* (8), Gélabale (15), M&#39;Baye (5), Séraphin (10), Kahudi (5)

Canada: Anderson* (2), Olynyk (6), Burnatowski (-), Vanderbeken (-), Heslip (4), Brown (8), Rautins* (3), Doornekamp* (2), Young* (2), Shepherd (3), Kendall* (8), Ferguson (2), Mitrovic (4), Arop (-)

Arbitres : Bretagne, Bardera, Périer

*Pierwsza piątka

Z opisu czytam, że Francuzi miażdżyli naprawdę, szaleli, robili co chceli, było widowiskowo itp. Nie sądzę, że dziś coś się zmieni w tej materii, a nawet jak się trochę zmieni, to powinni pokryć te 22 punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +4
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Typy z kosza, Stankovic Cup. W pierwszych meczach turnieju Rosja wygrała z Australią 99:97 po dogrywce a Angola pokonała Chiny 67:64.

Australia - Rosja 97: 99 (19:27, 25:19, 15:25, 29:17, 9:11)

Rosja: Kashirov (31), Smygin (17), Gubanov (14) i Saveliev (10)
Australia: Worthington (25), Crawford (17)

Rosjanie przywieźli drużynę rezerw. Australijczycy kadrę ze swojej rodzimej ligi i chyba z Nowej Zelandii też. Ciężko znaleźć info. W każdym razie Australijska drużyna nawet zgrana jest z tego co czytałem.

China - Angola 64:67

China: Yi Li 16, Zhang Bo 11
Angola: Eduardo Mingas 19, Carlos Morais 11

Z tym, że Chińczycy grali bez najlepszych.
Yi Jianlian, Wang Zhizhi, Liu Wei, Sun Yue, Wang Shipeng, Zhu Fangyu, Ding Jinhui and Zhou Peng sat out the game.
Ja rozumiem to tak, że oni tam są, ale siedzieli na ławce. Także myślę, że któryś z nich albo nawet kilku zagra z Rosją. A wtedy Chińczycy mogą powalczyć.

Dziś mecze Angola - Australia i Chiny - Rosja.

Ja daję tak:

Australia -7 - Angola 1.83
Bet365
3/10

Rosja - Chiny
over 146.5 1.83
Bet365
3/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Póki co nie ma kursów na młodzieżówke kobiet, więc coś na towarzyskie ;)

Grecja - Włochy 1.95
Bwin
3/10

Vassilis Spanoulis, Dimitris Diamantidis, Theodoros Papaloukas, Kostas Tsartsaris, Loukas Mavrokefalidis - to niestety nie pierwsza piątka reprezentacji Grecji na zbliżający się EuroBasket na Litwie, ale wielka lista nieobecnych na tym turnieju. We wtorek dołączył do niej Sofoklis Schortsianitis, który opuścił zgrupowanie reprezentacji z powodów osobistych... nie informując o tym kierownictwa kadry.

Kołcz wkurzony, że Sofo odpadł, powołał zamiast niego wczoraj Dimitriosa Mavroeidisa, ale wiadomo, że to nie ten level co Sofo.

A Makarony ostatnio sobie nieźle w towarzyskich radzą.

ITALIA-MACEDONIA 89- 70 ( 18- 6, 41- 28, 64- 51, 89- 70)
ITALIA: Poeta 7, Mancinelli 12, Gallinari 15, Vitali 0, Cusin 5, Datome 8, Renzi 4, Hackett 11, Belinelli 16, Carraretto 11,
ITALIA: T2:21/40, T3:9/19, TL:20/27, FF: 21, FS: 25, PP: 12, PR: 9, RD: 24, RA: 6, RT:30.
MACEDONIA: Mirakovski 0, Ilievski 12, Sokolov 5, Dimechevski, Stojanovski 10, Stojanovski 13 , Kostoski 2, Simononovski 0, Gocevski, Nikolovski 7, Chekovski 7, Samardziski 14,
MACEDONIA: T2:13/25, T3:8/27, TL:20/26, FF: 25, FS: 21, PP: 21, PR: 5, RD: 26, RA: 8, RT:34.

ITALIA-BULGARIA 80- 74 ( 28- 19, 45- 40, 66- 54, 80- 74)
ITALIA: Poeta 4, Mancinelli 4, Gallinari 20, Vitali 5, Cusin 11, Datome 2, Renzi 8, Hackett 4, Belinelli 19, Carraretto 3
ITALIA: T2:25/47, T3:1/14, TL:27/37, FF: 22, FS: 27, PP: 6, PR: 9, RD: 24, RA: 8, RT:32.
BULGARIA: Ivanov 12, Ivanov 10, Avramov 7, Kostov 11, Videnov 18, Marinov 3, Georgiev 4, Lilov, Georgiev 0, Velikov 5, Banev 2, Varbanov 2,
BULGARIA: T2:17/28, T3:8/25, TL:16/21, FF: 27, FS: 22, PP: 18, PR: 3, RD: 28, RA: 7, RT:35.

Teraz jadą na turniej na Cypr, razem z Rosją, Polską i Grecją.

Kadra na ten turniej:

Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Marco Carraretto, Andrea Cinciarini, Marco Cusin, Luigi Datome, Danilo Gallinari, Daniel Hackett, Antonio Maestranzi, Stefano Mancinelli, Nicolò Melli, Marco Mordente, Giuseppe Poeta, Andrea Renzi, Luca Vitali

Przede wszystkim jest już Bargnani.

Jak dla mnie z osłabioną Grecją mogą powalczyć, a jeszcze kurs nawet wysoki więc gram.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Polska - Izrael 1.61 ⛔
Pinnacle
4/10

Gortat bojowo, Koszarek też. Kelati zagra, co prawda jeszcze Szweczyk nie, ale i tak jest nieźle.

The team however will be without Tal Burstein (198-G/F-80, agency: Z.A.G. - Law Offices), David Blu (201-F-80, college: USC) and Yotam Halperin (196-G-84) that will join the team later. Raviv Limonad (192-G-84) has left Israel&#39;s preparations for the EuroBasket. The player is unhappy by the large number of guards called up by coach Arik Shivek (agency: Avi Zilberman ). There are a total of eight guards in Israel&#39;s preliminary squad.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Bośnia i Hercegowina - Polska
Typ: Polska + 5.5 ✅
Kurs: 1.83
Buk: Pinnacle lub bet365
Stawka: 5/10

Oba zespoły na turnieju we Włoszech nie odniosły zwycięstwa. Polacy dostali srogą lekcję od Grecji oraz wczoraj przegrali z Włochami po walce do samego końca.
Myślę, że to może być mecz dla Polaków, tym bardziej że kurs zachęca.
Podczas turnieju Tassoni w ekipie naszych dzisiejszych rywali górują Kikanovic i Domercant. Są to zawodnicy jak najbardziej do powstrzymania przez Polaków. Jeśli Polacy doszli do siebie po wiadomości, że Gortat nie zagra z nimi na Eurobaskecie oraz do zdobywania punków włączy się Thomas Kelati powinno być dobrze. Zapas punktów jak dla mnie spory, więc warto próbować.

GL

Otrzymane punkty reputacji: +7
Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Bośnia i Hercegowina - Polska
Typ: Polska + 5.5
Kurs: 1.83
Buk: Pinnacle lub bet365

Oba zespoły na turnieju we Włoszech nie odniosły zwycięstwa. Polacy dostali srogą lekcję od Grecji oraz wczoraj przegrali z Włochami po walce do samego końca.
Myślę, że to może być mecz dla Polaków, tym bardziej że kurs zachęca.
Podczas turnieju Tassoni w ekipie naszych dzisiejszych rywali górują Kikanovic i Domercant. Są to zawodnicy jak najbardziej do powstrzymania przez Polaków. Jeśli Polacy doszli do siebie po wiadomości, że Gortat nie zagra z nimi na Eurobaskecie oraz do zdobywania punków włączy się Thomas Kelati powinno być dobrze. Zapas punktów jak dla mnie spory, więc warto próbować.

GL
gratulacje za świetny typ ????

z mojej strony mogę napisać, iż:

14 Aug 2011, 19:45 Italy - Greece | Grecja | 1.82 | Pinnacle⛔

Grecy odprawili Polskę i BiH, z którymi Włosi mieli nie lada problemy i ich spotkania ważyły się do końca.
Goście mają zbilansowany skład, natomiast włoska rezerwa jest dość słaba, a pierwsza piątka nie będzie
grała z oczywistości całego spotkania. Dodam, że Grecy mają mocnych podkoszowych i powinni zdominować
tablicę, gdyż Włosi nie mają zawodników tak mocnych fizycznie mogących się im przeciwstawić. Z graczy, którzy ostatnio występowali w tym turnieju w ekipie hellady nie zagra Papanikolau oraz Haralambidis.

Pierwsze piatki:
5 Bourousis - 6 Zisis - 7 Xanthopoulos - 9 Fotsis - 15 Kaimakoglou
6 Mancinelli - 7 Bargnani - 8 Gallinari - 12 Cusin - 24 Maestranzi

spotkanie można obstawiać i śledzić live na bet365

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Hiszpania- Bułgaria

Dziś o 21-30 zostanie rozegrany kolejny mecz towarzyski pomiędzy dwoma uczestnikami eurobasketu.
Wygrać bez problemu powinna Hiszpania która w minioną sobote pokonała gospodarzy wrześniowegi Eurobasketu Litwe 90-78.
Rzucił mi się w oko wysoki handicap na Bułgarów + 27,5 na bet365.
Bułgaria jedynie w pierwszym meczu towarzyskim przegrała wysoko zbierając bęcki od Rosjan 51-88 więc różnica wyniosła 27pkt. Trudno bukom oszacować na mecz towarzyski handicapy i myśle ze głównie tym meczem wzorowali sie.
Bułgaria zagrała 1 połowe jak sparaliżowana rzucając tylko 13 pkt jednak później było już lepiej.
W 2 meczu przegrali 9 pkt z Polakmi zaś w 3 meczu turnieju na Cyprze niespodziewanie pokonali Izrael 88-82. Można uznać ze był już jakiś minimalny progres.
Bułgaria zakwalifikowała sie do Eurobasketu tak jak Polska przez decyzje FIBA.
Skład głownie opiera się na zawodnikach krajówych.
Jednak można w ich druzynie wyróznić braci Ivanow z których jeden gra w Cajasolu a drugi w lidze Włoskiej w Premiata Montegranaro a także przedstawiciela naszej ligi Filipa Videnova.
Hiszpanów nie trzeba nikomu przedstawiać Rubio, Fernandez, Navarro, bracia Gasol itp itd są to nazwiska znane każdemu kto chodź troche interesuje sie koszykówkąa także center Ibaka z którego trener był zadowolony po ostatnim meczu z Litwą.
Dzisiaj nie kwestionuje zwycięstwa Hiszpanów gdyż po prostu w kązdym elemencie są lepsi jednak myśle ze w dniu dzisiejszym Bułgaria nie będzie takim chlopcem do bicia i przynajmniej z 2 kwarty będą wyrównane.
Także koszykarze napewno bardziej spręzyli sie na Litwę pokazać kto będzie rozdawał karty na Eurobaskecie. Dziś trener hiszpanów może eksperymentować z składem, cwiczyc zagrania które przydadza sie we wrzesniowym turnieju.

Myśłe ze handicap na Bułgarów + 27,5 bardzo realny @ 1,83 ⛔

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Olympic Test Event 2011
Francja - Chiny
Typ: Francja - 25
Kurs: 1.79
Buk: Pinnacle

Gospodarzem tego turnieju jest Wielka Brytania. Po dwóch dniach turnieju można stwierdzić, że ekipa Chin jest jedną z najgorszych drużyn. W pierwszym dniu Chiny uległy Australii 71:43, wczoraj natomiast przegrali z reprezentacją Serbii 53:87. Francja podczas pierwszego dnia turnieju pokonała gospodarzy i to bardzo znacząco, bo aż 60:82. Najlepszym strzelcem Francji był Tony Parker - zdobywca 25 punktów.
W drugim dniu turnieju &quot;trójkolorowym&quot; przyszło zmierzyć się z mocniejszym już rywalem - Australią, ale tutaj ponownie Francja okazała się górą, choć nie tak przekonującą różnicą punktową, ale meczy był bardziej zacięty 71:67.
Jeśli tylko koszykarze z Francji podejdą poważnie do meczu, to taką różnicą punktów powinni wygrać z Chinami, bo w składzie mają kilku zawodników z najlepszej ligi świata, NBA - Tony Parker (San Antonio Spirs), Nicolas Batum (Portland Trail Blazers), Joakim Noah (Chicago Bulls), czy Boris Diaw (Charlotte Bobcats).
Reprezentację Chin widziałem podczas turnieju Stankovica i po prostu wyglądali słabo. Mimo, że brakowało ich zawodnika z NBA - Jianlian Yi. Podczas turnieju w Anglii, zawodnik dołączył do reprezentacji, ale jak widać wielkiego wpływu na wyniki swojej reprezentacji nie ma.

Serbia - Wielka Brytania
Typ: Serbia -8.5
Kurs: 1.86
Buk: SBOBET
Serbowie swoją formę i zgranie stabilizują od dłuższego czasu. Rozegrali kilka turniejów i ich gra wygląda naprawdę ciekawie.
Pod wodzą Dusko Ivanovica, nie zauważyłem, w żadnym meczu, by jego reprezentacja przeszła &quot;obok&quot; meczu.
Jego podopieczni wyglądają na poważnie zgrany kolektyw.
Wielka Brytania w swoim składzie posiada zawodników, którzy w swoich klubach, w Europie prezentują wysoki poziom - m.in. Joel Freeland, czy Robert Archibald.
W szeregach gospodarzy brakuje dwóch bardzo znaczących nazwisk - Bena Gordona (NBA, Detroit Pistons) oraz Luol Denga z Chicago Bulls.
Drugi prawdopodobnie do zespołu dołączy w sobotę, bo obecnie jest na zorganizowanym przez siebei campie dla dzieci.
Myślę, że będzie to mecz walki, a Serbia dzięki większej ilości meczy kontrolnej, a co za tym idzie - lepszym zgraniem i lepszymi zawodnikami pokona reprezentację Angli.
Myślę, że pod koszami zawodnik z NBA - Nenad Krstic, który podczas poprzedniego sezonu przeszedł z Oklahomy do Bostonu, powinien spokojnie sobie poradzić z Archibaldem.
Doświadczenie rozgrywającego Milosa Teodosica powinno tutaj być również kluczem.

GL

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Francja -26.5 2.09
Pinnacle
4/10

Chiny póki co w plecki. Z Australią 43:71, z Serbią 53:87. Wang ShiPeng kontuzjowany, więc sobie nie pogra. Francuzi póki co najss, 82:60 z Brytanią, 71:67 z Kangurami. Z Kangurami poszalał Mills, który nie grał w meczu Australia - Chiny, z nim Chińczycy dostaliby jeszcze wyżej. No ekipę Francji każdy zna, Parker, Noah, Batum, Turiaf, Diaw itp. Mają potencjał i z Chińczykami powinni pocisnąć dość wysoko.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Turnieje kwalifikacyjne do Igrzysk Olimpijskich w Londynie​

W ciągu dwóch najbliższych tygodni rozegrane zostaną turnieje kwalifikacyjne do Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Na samych igrzyskach zagra oczywiście 12 reprezentacji, zarówno wśród kobiet, jak i wśród mężczyzn.

U kobiet znamy już 7 reprezentacji, które zagrają w Londynie. Są to: Wielka Brytania, USA, Rosja, Chiny, Australia, Brazylia, Angola. Turniej kwalifikacyjny wyłoni ostatnich pięć ekip.

U mężczyzn znanych jest już 9 reprezentacji na Igrzyska (Wielka Brytania, USA, Tunezja, Argentyna, Brazylia, Australia, Hiszpania, Francja, Chiny), zatem brakuje nam już tylko trzech ekip, aby skompletować pełną obsadę do Londynu.

Kobiecy turniej kwalifikacyjny

Data: 25. czerwca – 1. lipca 2012
Miejsce: Ankara (Turcja)
Oficjalna strona: http://london2012.fiba.com/pages/eng/fe/12/olym/p/asid/6226/eid/6232/lid//rid//sid/6232/schedule.html
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/2012_FIBA_World_Olympic_Qualifying_Tournament_for_Women

Reprezentacje oraz podział na grupy:
Grupa A: Turcja, Japonia, Portoryko
Grupa B: Czechy, Nowa Zelandia, Argentyna
Grupa C: Chorwacja, Korea Płd., Mozambik
Grupa D: Francja, Mali, Kanada

Format (za wikipedią):

The top eight teams qualify for the knockout round. All four quarterfinal winners advance to the Olympics, then the four quarterfinal losers play two rounds to allocate the final slot.

Oczywiście top eight, czyli w praktyce po dwie najlepsze ekipy z każdej grupy.

Męski turniej kwalifikacyjny

Data: 2-8. lipca 2012
Miejsce: Caracas (Wenezuela)
Oficjalna strona: http://london2012.fiba.com/pages/eng/fe/12/olym/p/asid/6229/eid/6232/lid//rid//sid/6232/schedule.html
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/2012_FIBA_World_Olympic_Qualifying_Tournament_for_Men

Reprezentacje oraz podział na grupy:
Grupa A: Grecja, Portoryko, Jordania
Grupa B: Nigeria, Litwa, Wenezuela
Grupa C: Rosja, Dominikana, Korea Płd.
Grupa D: Macedonia, Nowa Zelandia, Angola

Format (za wikipedią):

The teams will be divided into four groups (Groups A-D) for the preliminary round.
Round robin for the preliminary round; the top two teams from each group will advance to the quarterfinals. The last-placed team in each group will be eliminated.
A single-elimination tournament will then be held; the quarterfinals pairings will be:
A1 vs. B2
B1 vs. A2
C1 vs. D2
D1 vs. C2
The semifinal pairings will be A1/B2 vs. C1/D2 and B1/A2 vs. D1/C2. The semifinal winners will qualify for the Olympics. No championship game will be held.
The semifinal losers will play for the last Olympic qualifying berth.

Jak to będzie wyglądało na samych Igrzyskach?

Tak, jak wcześniej wspomniałem, zarówno w gronie kobiecym, jak i męskim, zagra 12 reprezentacji. Oto potrzebne linki już podczas londyńskich zmagań:

Koszykówka na stronie Igrzysk: http://www.london2012.com/basketball
Igrzyska na stronie FIBA: http://london2012.fiba.com/pages/eng/fe/12/olym/p/index.html
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Basketball_at_the_2012_Summer_Olympics

Na koniec dwie grafiki:

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
No to u mężczyzn ciężko będzie wywalczyć awans. Bo tylko 2 ekipy awansują - finaliści.
W grupach A i B zdecydowanymi faworytami będzie Grecja i Litwa. Czarnym koniem może tu być Portoryko. Jeśli dobrze pamiętam to dobrze nam znany Hodge z Zastalu jest Portorykańczykiem.
Grupa C to zdecydowanie Rosja. A grupa D Litwa.
Z tej rozpiski wychodzi mi, że Grecja spotka się w półfinale z Rosją. A Litwa z Macedonią bądź Nową Zelandią, ale raczej Macedonią. Czyli zdecydowanie Rosja ma łatwiejszą drogę do Igrzysk.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
u kobiet to chyba wszyscy nie mamy wątpliwości, że do Londynu na pewno zakwalifikują się reprezentacje Turcji, Czech i Francji.

K 195

kosmos111

Użytkownik
Hodge jest Portorykańczykiem, ale reprezentuje Wyspy Dziewicze, można go teraz obserwować na Centrobaskecie. Będzie za to Arroyo, Barea i Balkman.
Osobiście ciekaw jestem gry Dominikany, jest Garcia, i przede wszystkim jest Horford, a Macedonia wydaje się na pierwszy rzut oka do ogrania. Ale do tego jeszcze trochę czasu ????

K 53

kinkyy

Użytkownik
No to bwin znowu j.bnąl z linią handy na Chorwatki z Mozambikiem (było -20.5). Na forum znawcy przedstawią analizy tuż przed meczem, jak zwykle pomijajac ciekawe valuebety. Może byście przynajmniej zrobili zestawienie meczów sparingowych jak przy el ME K? Byłbym wdzięczny.

http://www.eurobasket.com - wystarczy poszukać

G 277

geryx

Użytkownik
Canada (+16,5) Francja 1@ 1,85 betsson✅47-56
Kwalifikacje Olimpijskie pań.
Wydaje się że buki się zgalopowały trochę. W Kanadzie kosz to nie niszowy sport. Panie też tam potrafią dobrze grać. Wiadomo że Francuzki faworytkami ale:
H2h znalałem mewczyk jedyny z 2009 i było 49-47 dla francji
obecnie w 3 osobowej grupie ograły outsidera Mali 89-23
porównanie kilku wyników z tego roku, obie ekipy grały z tymi samymi przeciwniczkami więc mozna sobie wyrobić zdanie:
Kanada z
Chorwacją 66-49 win
Czechami 66-64 win
W.Bryt. 63-50 win
Francja z :
Chorwacją 73-69win
Czechami 63-56 win i 74-57 win
Francj pewno to wygra ale 16 pkt to bardzo wątpię żeby się zdażyło różnicy, b. wazny mecz kanadyjki powalczą
mecz w Turcji

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom