>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mecze międzypaństwowe

Status
Zamknięty.
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Australia-Chorwacja u17 (zw.) 2 1,65 Fortuna
Dobry kurs w Fortunie,na necie śmiga po 1,4.Chorwaci tutaj powinni sobie spokojnie poradzić,Australijczycy wczoraj mieli trochę szczęścia,że Argentyna posypała się tak w czwartej kwarcie i rzuciła tylko 6 punktów tracąc aż 25.Chorwaci pewnie wygrywają spotkania na tym turnieju,idą jak burza i wątpie by Australia ich zatrzymała.Mimo,że Australia gładko ograła Chorwację w kwietniu to sądze,że tym razem będzie inaczej,bo Chorwaci w dużo lepszej formie.

Zastanawia mnie też wysoki handicap (+31,5) na Hiszpanów.Ameryka gromi po kolei ekipy na tym turnieju,ale w kwietniu to Hiszpanie i to aż 11 punktami pokonali młodych Amerykanów.31 punktów na starcie to spory zapas dla ekipy z półwyspu Iberyjskiego i według mnie warto taki hc pobrać.Kurs z bet365.

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Polska - Chiny
Typ: Chiny +3

O co chodzi bukom z tymi towarzystkimi meczami między Polską i Chinami to nie wiem. Wczoraj faworytem była Polska i dzisiaj to samo. Kursy zdecydowanie powinny być w stronę Chińczyków, którzy mają niecały tydzień do IO w Londynie i na pewno są w pełni formy i głodni gry. Wczoraj Chiny wygrały 73:72, ale należy zauważyć, że wyszli na początek meczu drugim składem i gdyby nie fantastyczna skuteczność Ignerskiego i Gortata w 1 kwarcie, wygranej 27:14, to na koniec byłoby z 5-10 pkt. przewagi rywali. A tak była emocjonująca końcówka. Tylko, że nasi gracze trenowali do tej pory na siłowni, zresztą razem są od tygodnia i bez treningów taktycznych. Ignerski ostatnią kwartę to chyba nie pamięta jak dograł, bo słaniał się na kolanach, podobnie Gortat, który po 1 kwarcie został zupełnie wyłączony z gry. Przeciwko Chińczykom nie wystąpi Maciej Lampe i Adam Hrycaniuk, więc nie ma nikogo, któ mógłby w jakiś sposób zastąpić Gortata. Kulig to gracz nie na poziom reprezentacji. Obie drużyny są na innym etapie przygotowań. Chińczycy zaczynają za chwilę Igrzyska Olimpijskie i są już w wysokiej formie, a u nas ma ona przyjść za trzy tygodnie na pierwszy mecz kwalifikacji przeciwko Belgii. Chinczycy zagrali niezłe zawody u siebie w Pucharze Stankovicia. Szczególnie niezwykle szybką poruszają się w defensywie i mają mnóstwo przechwytów co skutkuje kontrami i szybkimi punktami. Wczoraj słabo rzucali z dystansu, mało wchodzili pod kosz poza Chenem w 2 połowie. Dzisiaj inny mecz, a rywal na pewno rozpoznał naszą grę o wiele lepiej i wie kto jest najgroźniejszy. Nie ma szans na naszą wygraną, tym bardziej gdy mecz jest dzień po dniu (na pewno u nas zmęczenie będzie o wiele większe).

Otrzymane punkty reputacji: +3
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Belgia-Wielka Brytania
2⛔
1,72 betsson
Typ zdecydowanie wart uwagi.Skład Belgów jest dla mnie kompletnie anonimowy.Brytyjczycy mają mocne trio Deng-Freeland-Mensah Bonsu.Powinni oni zagrać dzisiaj(wczoraj z Tunezją Deng i Freeland odpoczywali).Zapewne Belgowie tak jak Polacy są na innym etapie przygotowań niż Brytyjczycy,którzy za moment grają w igrzyskach i są w optymalnej formie.Spodziewam się łatwego zwycięstwa UK,a ten kurs to prawdziwa promocja.
//Jednak Brytyjczycy odpuścili

Kilka słów o Polska-Chiny.Polacy pokazali sporo fajnej gry, głównie w pierwszej kwarcie.Widać było natomiast brak centymetrów pod koszem.Chinczycy zdobyli sporo latwych punktów dzięki przewadze wzrostu i przez większość meczu nie grali zbyt dobrze.Jeśli Pipan wymyśli dobry sposób na ograniczenie dostępu do pola 3 sekund to Polacy mogą łatwo wygrać to spotkanie.
Grzeg nie pisz,że Kulig nie nadaje się do reprezentacji bo jest na pewno lepszy od Hrycaniuka,a obaj na pewno nie są shot blockerami i jesli Kulig mógłby grać na pozycji skrzydłowego wtedy nie byłoby widać jego niedociągnięć w obronie.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Ważne info: YI nie zagra z Polakami,czyli Polacy mają bardzo dużą szanse to wygrać.Pewnie na live jeszcze bedzie można złapac ciekawy kurs

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Polska - Czarnogóra
Over 147 @ 1.86 Pinnacle
Czarnogóra gra fajną ofensywną koszykówkę. Niestety nie znam ich składu na turniej w Sopocie (miał być wczoraj o 21.00 na stronie PZKosz i pupa), ale zakładając, że zagrają w optymalnym zestawieniu, to tutaj over wygląda zacnie.
Ostatnie ich sparingi to dwa razy po 94 pkt narzucane Łotyszom i 73 pkt w bardzo dobrym meczu z Włochami.
Pipan stawia na obronę, ale na razie nie wygląda to szczególnie dobrze. Na turnieju w Bułgarii, grająca w wybitnie wakacyjnym tempie Turcja rzuciła im 70 pkt, natomiast słaby średniak - Ukraina aż 81 pkt.

Dziwą mnie z jednej strony kursy 2.22 na Montenegro, ale z drugiej strony rozumiem - turniej w Polsce, ładna hala, Polacy powinni wygrać.
Dlatego więc over, bo obroną tego nie wygrają i muszą rzucić ok. 80 pkt w tym meczu żeby wygrać.

kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Spotkanie Towarzyskie, godz. 19:00
Spotkanie: Niemcy - Gruzja
Typ: Niemcy (-2 pkt)
Kurs: 2.16
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Dziś o godzinie 19:00 odbędzie się spotkanie Towarzyskie w koszykówce: Niemcy - Gruzja. Mało, który bukmacher daje nam możliwość zagrania tego spotkania, jednak najlepsze kursy na spotkanie ma bukmacher Pinnacle Sports (jeśli ktoś oczywiście chce grać na Niemców), kurs bowiem u tego bukmachera grając na naszych zachodnich sąsiadów wynosi 1.98, a kurs na Gruzję 1.96. Widocznie Pinnacle Sports, wie coś czego nie wie bwin - kurs na Niemcy 1,70, na Gruzję 2.05, oraz DoXXbet kurs na Niemcy 1.55, a na Gruzję 2.23. Trudno mi znaleźć jakieś konkretne informacje nt. tego spotkania. Niemcy rozegrali w sobotę i w niedzielę spotkania towarzyskie, oba zakończyły się ich zwycięstwem: w sobotę 79:70 z Finlandią, a wczoraj 78:74 z Polską. Ogólnie jeśli chodzi o europejski Basket to Niemcy prezentują się dobrze, dość silna liga, Alba Berlin mająca sukcesy w Eurolidze, oraz inne zespoły. Ostatnie 10 meczy reprezentacji Niemiec w koszykówce to 6 zwycięstw oraz 4 porażki. Wygrane: 81:80 z Łotwą, 73:67 z Turcją, 79:77 z Portugalią, 70:41 z Iranem, 79:70 z Finlandią, oraz 78:74 z Polską. Porażki: 68:77 z Hiszpanią, 75:84 z Litwą, 82:96 z Izraelem, oraz 67:71 z Turcją. Wszystkie porażki reprezentacji Niemiec były spodziewane, w żadnym z tych meczy zespół ten nie był faworytem, przegrane z Hiszpanią, Litwą czy Turcją na pewno nie hańbią tej reprezentacji. Jeśli chodzi o Gruzinów to ostatnie 10 spotkań to 4 zwycięstwa oraz 6 porażek. Zwycięstwa: 81:59 z Belgią, 69:53 z Ukrainą, 90:76 z Estonią oraz 95:69 ponownie z Ukrainą. Porażki natomiast: 58:65 z Rosją, 75:87 z Słowenią, 69:79 z Bułgarią, 63:65 z Macedonią, 73:87 z Finlandią, oraz 60:73 z Gruzją. Za Niemcami przemawia również to że w ostatnim czasie rozegrali 6 spotkań, czyli są bardziej zgrani, Gruzja natomiast rozegrała tylko 2 mecze. To, że różnica między reprezentacją Niemiec, a Gruzji w koszykówce mężczyzn jest spota świadczy ranking FIBA. Gruzja w tym rankingu znajduje się na miejscu 50 mając na swoim koncie tylko 8 pkt, Niemcy są dużo wyżej bo na pozycji 14 z 182 pkt na koncie, jak widzimy różnica jest spora. Według mnie Niemcy bez problemu i wysoko pokonają dzisiaj swoich rywali, przynajmniej tak świadczą statystyki.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Nie wiem po co stawiać takie spotkanie.Nawet nie znasz składów poszczególnych zespołów.Gruzini mają kilka dobrych zawodników,a Zaza jesli zagra na pewno zrobi różnicę.Niemcy znowu nie są jakoś bardzo mocni bo ledwo wygrali z Polską a nasz zespół z tego co czytalem dal pograć sporo rezerwowym.
Nie ma się co sugerować rankingiem albo ostatnimi spotkaniami towarzyskimi bo bardzo czesto sprawiaja mylne wrazenie o sile zespolu

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Chyba czas najwyższy odświeżyć temat. Powoli reprezentacje zaczynają grać mecze towarzyskie,póki co są to składy B.Ponadto kilka lig jeszcze nie skończyło grania ale mam nadzieję,że od czasu do czasu jakiś fajny typ uda się wrzucić.
Na pierwszy ogień idzie Stankovic Cup. Udział w nim wezmą reprezentacje:
Niemcy
Chiny
Argentyna
Nigeria
Australia
Portoryko
Sporo czasu zajęło mi znalezienie składów a prawie wszyscy zawodnicy to gracze anonimowi. Składu Chińczyków nie udało mi się znaleźć(podobno skład B).A pozostałe zespoły widzę tak:
Niemcy-zawodnicy z końca ławki,najlepszy z nich grał po 13min/mecz i notował 3pkt/mecz, widac,że będą grać młodym składem.
Argentyna-zawodnicy z rodzimej ligi+niezły gracz z Fuenlabrady(Mainoldi),jednym z liderów miał być Mata ale doznał kontuzji i nie zagra.Ze znanych mi nazwisk zagra Juan Gutierrez oraz ten fajny obrońca Campazzo. Ogólnie doświadczony skład+kilku młodych jako uzupełnienie. Czyli możliwe,że nie odpuszczą tego turnieju i będą chcieli coś wygrać. Ale z drugiej strony ostatnio przegrali z Urugwajem.
Nigeria-Zagra 3 zawodników z teamu z IO. Takie nazwiska jak Diogu(dałbym sobie rękę uciąć,że był asystentem w Spurs),Alabi,Uzoh pewnie kilka osób będzie kojarzyć. Myślę,że ten team potraktuje turniej poważnie bo w sierpniu mają mistrzostwa Afryki.
Australia-chyba takim składem zagrają http://basketball.australiabasket.com/Australia/news/Australian_National_Team_2013/319969 ,jak dla mnie wszyscy anonimowi.
Portoryko-artykuł ,niby tam piszą,że to jest ciekawy skład ale gdzie indziej wyczytałem,że to jest skład &quot;C&#39;&#39;,rodzima liga jest słaba,jeszcze grają play off i zawodnicy z niej są ostatnimi graczami z ławki/zawodnikami zespołów które już odpadły.

W tym momencie widzę to tak:
Nigeria-Niemcy
Nigeria⛔ 1,52 marathon 2/10
Na Nigerię kurs wyjściowy był 5,5 czyli jak zawsze za późno ogarnąłem ????
Argentyna⛔-Australia
Argentyna 1,74 marathon 1/10

Terminarz turnieju:
27/06 Germany vs. Nigeria
27/06 China vs. Puerto Rico
27/06 Argentina vs. Australia
28/06 Nigeria vs. Puerto Rico
28/06 China vs. Australia
28/06 Germany vs. Argentina
29/06 Puerto Rico vs. Australia
29/06 Argentina vs. Nigeria
29/06 China vs. Germany
30/06 Puerto Rico vs. Argentina
30/06 China vs. Nigeria
30/06 Australia vs. Germany
02/07 Nigeria vs. Australia
02/07 China vs. Argentina
02/07 Germany vs. Puerto Rico
05/07 China vs. Nigeria
05/07 Argentina vs. Puerto Rico
06/07 China vs. Puerto Rico
06/07 Nigeria vs. Argentina
07/07 China vs. Argentina
07/07 Nigeria vs. Puerto Rico

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Argentina - Australia
Typ - 1 wtopa 3 pkt ⛔⛔
kurs - 1.45 TonyBet

Argentyna ma tylko 2 graczy z 1 skladu reszta to zespol B , druzyna Australii gra studencka druzyna ktora przygotowuje sie do uniwersjady w Kanadzie . Sadze ze druzyna Argentyny ma silniejszy zespol , kursy polecaly w dol . Mecz o 15:30 .

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Dzisiaj rozegrane zostaną 3 spotkania towarzyskie. Moje propozycje:

18:15

Litwa (-18,5) - Belgia @ 1,85 Betclic ⛔ 4 kwarta ????

Spotkanie zaraz się zaczyna więc tak na szybko: bardzo kusząco linia. Mimo iż jest to tylko spotkanie towarzyskie Litwini powinni wygrać tu wysoko. Spodziewam się nawet wygranej 25-30 punktami. Widziałem handi - 27,5 po wysokich kursach i myślę, że można za drobne puścić. Obie reprezentacje dzieli tak naprawdę przepaść i nie wyobrażam sobie aby Belgia była w stanie nawiącać tu jakąś walkę.

20:00

Chorwacja (- 5) - Macedonia @ 1.87 Sportingbet ⛔

Myślę, że nie ma co tu szukać niespodzianki. Chorwacja powinna wygrać z pewnością więcej niż 5 punktami. Szczególnie patrząc na tegoroczne występy Macedonii. Mediterranean Games - zaczęło się od niesmowitych męczarni z Egiptem i wygranej dopiero po dogrywce! Zamiast łatwego zwyciestwa jakie przewidywano były męczarnie do samego końca. Później znów znów męczarnie tym razem z Algierią i ostateczne zwycięstwo róznicą zaledwie 8 pkt! Kolejne pięć spotkań to same porażki. No ale rywale byli już znacznie mocniejsi. Nie mniej jednak moim zdaniem Chorwacja nie powinna mieć dziś wiekszych problemów.

tak to jest z meczami towarzyskimi.... niech już rusza jak najszybciej ten Eurobasket!

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +3
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Też byłbym bardzo ciekawy. Za wysokie te kursy na Francję, spodziewałem się czegoś na poziomie ~1,15 a tu Unibet nawet 1,47 wystawił. Myślę, że można spokojnie grać, jakoś nie widzę aby Niemcy byli w stanie to wygrać... nawet z kilkoma rezerwowymi po stronie Francji.

dani222 144

dani222

Użytkownik
Turniej we Włoszech, spotkania na dzień 7.08.2013 r.
Polska - Izrael (win z dogrywką) 2 1.55 sts ✅ 65-81 Kelati nie grał, Koszarek 2 pkt.
Włochy - Gruzja 1 1.25 fortuna mecz w tv RaiSport1 ✅ 85-69 Gruzja nie ma co liczyć na rezerwy
Tutaj są składy i terminarz turnieju http://www.fip.it/News.asp?IDNews=6163
Polska : bez Gortata - rechabilitacja w USA ale wróci na koniec przygotowań do Eurobasketu, Lampe - dziś na konferencji w Barcelonie, jutro może zagrać chociaż wątpie.
Szewczyk i Michalak już odstawieni od składu, Czyż woli skupić się na szukaniu klubu.
Kelati widziany w 1-wszym składzie przez trenera na pozycji nr 2, on dziś ma stanowić siłę naszej gry ale ostatnio kontuzja i oglądał treningi kolegów z trybun więc pare dni po powrocie jednak może mało pograć. Największym problem naszych jako nowej grupy zawodników jak podkreśla Koszarek (któremu brak wartościowego zmiennika) jest zgranie:Na tę chwilę staramy się każdego dnia podnosić nasze umiejętności, lepiej się zgrać, ponieważ pierwszy raz od kilku lat jesteśmy tą grupą razem - najlepszych zawodników. Potrzebujemy trochę czasu, meczów sparingowych.
Dla naszych to pierwszy sparing ale jutrzejsze spotkanie z Gruzją - naszym grupowym rywalem EUROBASKETU 2013 będzie bardziej znaczące.
Izrael : skład jak w linku, zgrani, poza tym grają w większości w tym samym klubie Maccabi.
Włochy : nie zagra Andrea Bargnani ( NY Knicks )
Gruzja : bez gwiazd Shengelia i Pachulia.
Tutaj będzie live stats turnieju http://www.statbasket.it/

Otrzymane punkty reputacji: +6
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Brazylia-U R Gay
Brazylia -9,5✅
1,67 betcity
4/10

Nie wiem skąd te kursy. Buki chyba nie mają najlepszych statów bo wynika z nich jakoby oba zespoły grały tylko 1m w tym sezonie.
Ale kilka dni temu był turniej super 4 i tam Brazylia gładko rozwaliła Urugwaj (92-71).
Granie powinno być już poważne bo niedługo mistrzostwa Americas i czas ogrywać najlepszych

http://basketball.latinbasket.com/Br...Super_4/327259

skład Brazylii. Całkiem przyzwoicie.
http://www.cbb.com.br/PortalCBB/Noticias/Show/11611

Jakby ktoś jeszcze zdołał znaleźc boxscore z meczu BRA-Uru/BRA-Mex to będe bardzo wdzieczny bo coś czuję,że wtedy kilku lepszych było oszczędzanych. Ale sam szukam i nic póki co.

Coś tam znalazłem wreszcie i porównuję.

W pierwszym meczu nie zagrali a teraz są w składzie:
João Paulo Batista (w Le mans śr 10pkt w lidze i 16 w eurocup)
Scott Michael Machado (NBA)

Czyli troszkę na +.

shuygiven 2,8K

shuygiven

Użytkownik
Jakiś Specjalista pokusi się o analizę meczu Polska-Gruzja? Można spodziewać się wygranej mimo tych absencji w naszym składzie!? Wczoraj z Izraelem dwa razy Polacy niwelowali 12pkt przewagę. Dość ambitna gra! Ktoś coś napisze o Gruzinach?

dani222 144

dani222

Użytkownik
Turniej Włochy 8.08.2013 r
Polska - Gruzja (win z dogrywką) 2 1.9 sts ⛔87-75 ZA 3 PKT 14-7 tj. 57-32 %, Gruzja praktycznie bez ławki rezerwowych, zapamiętajmy ten wynik, na Eurobaskecie nasi w pełnym składzie min. -10 pkt. Na szczęście zagrałem live ilość punktów 4 kwarta i odzyskałem kase.
Wczoraj Polacy odrobili -14 i na 3 min. przed końcem meczu remisowali, jednak poszła seria 16-0 i porażka. Kursy na dziś 1.7 - 1.9 uważam, że powinny być odwrotne, Koszarek i Szubarga grali po 15 min, najważniejsze teraz jest zgrywanie nowego zespołu, trener wprowadza dużą rotacje, Karnowski grał przed Hrycaniukiem, rzut z dystansu nie siedzi. Kelati może i dziś nie zagrać bo były obawy przy grze kontaktowej więc może nie będą ryzykować, zwłaszcza że najważniejsze zdrowie a dziś rywal grupowy EUROBASKETU. Lampe załatwia sprawy w Barcelonie, ma wrócić dziś ale czy na pewno zagra ? Uwazam że jeśli to pare minut. Mecz powinien być zacięty, na tą okoliczność braków w składzie, aktualnej formy nie widzę nas w roli faworyta.
Gruzja planowana porażka z silnymi Włochami, ale oni lepiej wypadli jako zespół: Markoishvili 7 pkt, Sanikidze 14, Shermardini 18, Tsintsadze 12.
Polska: Zamojski 11, Ponitka 11, Karnowski 8 , Ignerski 8, Koszarek 2
Warto też poczekać na info czy zagra Lampe, ja skłaniam sie już teraz w stronę Gruzji która nie jest koszykarskim ogórkiem, grają ze sobą dłużej, to znani w Europie dobrzy zawodnicy, są doświadczeni i zechcą wykorzystać kłopoty naszych by zyskac przewagę psychologiczną na Mistrzostwa Europy.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Francja pow 20,5 1Q⛔
1,9 betcity
1/10

Mam nadzieję,że Francuzi mocno wejdą w mecz. Zagra Tony Parker więc może kilka pkt w 1Q dorzuci. Ostatnio na wyjeździe zrobili 24,Finom też zdołali rzucić.Stawiam dlatego 1Q bo liderzy pewnie zbyt długo nie pograją i myślę,że w 2 połowie trochę gospodarze odpuszczą.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom