>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Ja nie oddałem z bibliografią planu prezentacji, a na maturę ustną przyniosłem, więc można. Tylko trzeba mieć dodatkową kopię dla komisji (to samo tyczy się karty cytatów).

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
moja przemowa trwa jak mówie tak normalnie około 15-17 minut czyli jest gicior.
a apropo kartek - moge sobie normalnie przynieść plan itp i wg niego mówić. w szkole oddawalismy TYLKO bibliografię, do planu mieliśmy specjalne kartki część oddała a część nie. więc nie wiem już jak to jest, brak te kartki czy nie?
Rozumiem ????

Hm proponuje wziac,nic nie tracisz najwyzej bedziesz musial odlozyc i mowic bez. U mnie tez oddawalo sie tylko i wylacznie bibliografie takze tego mojego planu nikt poza mna na oczy nie widzial i nikogo specjalnie on nie interesowal. Co do niego to chyba jest tylko powiedziane, ze nie moze zajmowac wiecej niz jedna strone A4

getosk8 0

getosk8

Użytkownik
Ja nie oddałem z bibliografią planu prezentacji, a na maturę ustną przyniosłem, więc można. Tylko trzeba mieć dodatkową kopię dla komisji (to samo tyczy się karty cytatów).
Tez mi sie wydaje, ze bankowo mozna bo tak ktos by sie przyczepil a kilka komisji u mnie w szkole bylo, dla kilku klas i nikt nic nie mowil chociaz jedni oddawali wczesniej ten plan a inny nie ;)

Zrob napewno dwie kopie, dla siebie i dla komisji (u mnie nawet nie trzeba bylo tej kopii oddawac) i powinno byc dobrze ????

nasty 12

nasty

Użytkownik
dobra ustny polak za mna, 12 pkt - 4 za tresc 6 za jezyk i tylko 2/7 za rozmowe ale czepiali sie i srednio umialem ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
mam sprawe nie moge otworzyc pliku .docx z moją prezentacją, mógłby mi ktos pomóc ja bym komuś wyslałem ten plik a ktoś by to skopiował wkelił zapisał w normalym formacie zebym mogl to odworzyć w wordzie

sutek 79

sutek

Forum VIP
dobra ustny polak za mna, 12 pkt - 4 za tresc 6 za jezyk i tylko 2/7 za rozmowe ale czepiali sie i srednio umialem ????
opowiedz ja to wygląda ;D 4 punkty za treść czyli max? 6 za tresc też max? 12 punktów na ile?

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
mam sprawe nie moge otworzyc pliku .docx z moją prezentacją, mógłby mi ktos pomóc ja bym komuś wyslałem ten plik a ktoś by to skopiował wkelił zapisał w normalym formacie zebym mogl to odworzyć w wordzie
pisz na PW

opowiedz ja to wygląda ;D 4 punkty za treść czyli max? 6 za tresc też max? 12 punktów na ile?
Za ustną część egzaminu zdający może uzyskać 20 punktów w następującym układzie:
• za prezentację tematu:
5 pkt (3 za zawartość merytoryczną , 2 za kompozycję) – 25% ogólnej punktacji,
• za rozmowę:
7 pkt – 35% ogólnej punktacji,
• za język:
8 pkt (oceniany w obu częściach egzaminu) – 40% ogólnej punktacji.

sutek 79

sutek

Forum VIP
już sprawa nieaktualna.

MaciekLeo dzieki, ciekawe jak to będzie z moją prezentacją na tą chwile jeszcze jej nie widziałem a egzamin mam za tydzień we wtorek... dam rade? ????

A angieslki jak wygląda? opis obrazka rozmowa i jak to ejst oceniane?

kamil90 69

kamil90

Użytkownik
A angieslki jak wygląda? opis obrazka rozmowa i jak to ejst oceniane?

I zadanie:
3 rozmowy sterowane:
uzyskiwanie i udzielanie informacji 3 pkkt
relacjonowanie wydarzeń 3 pkt
negocjowanie 3 pkt
II zdanie:
Opis ilustracji i odpowiedź na dwa pytania 6 pkt

15 pkt za treść.
5 pkt można dostać za język.
Łącznie do zdobycia 20 punktów

kamil90 69

kamil90

Użytkownik
hehe nic mi nie mówcie. Ja mam egzamin w czwartek a umiem niewiele. mam nadzieję, że na te 6 pkt zdam ;)
Nie ma się czego bać. Na prawdę trzeba się postarać, żeby nie zdać matury ustnej ;)
Ja w zeszłym roku też miałem obawy, ale poszło z górki :cool:

nasty 12

nasty

Użytkownik
Ja swoje przeczytalem lacznie z 15 razy i odsluchalem z komy z 10 razy;d 2 razy sobie w myslach powiedzialem i raz w calosci mamusi;) idzie sie w 2 dni nauczyc, Grabazary - moj kolega ma ten temat, jakos na dniach mowi

K 0

kamil6

Użytkownik
A jak ma wyglądać taka kartka z cytatami? Mama napisać imie nazwisko ? Mogę np. napisać Lalka B. Prusa : i tu cytaty z tej książki które mam w prezentacji ?

K 0

kasia222

Użytkownik
WITAM MAM DUZY PROBLEM... nie oddalam bibliografi a maturka juz w czwartek;/ co mam zrobic?jestem absolwentka juz i nie pamietalam co bylo rok temu;/ ze szkoly niek nie dzownil do mnie;/ nie wiem co mam zrobic. czy isc z bibliografia na mature?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom