B
0
burbon2009
Użytkownik
a ja mam takie pytanko jak to jest np: z ustnego anglika mam 60% a z pisemnego mam 25% to oni to dodaja do siebie i dziela przez 2 i wystawiaja ocene czy musze miec kazda forme zalicza na te 30% ?
a komisja nie musi sprawdzić treści co jest na tej kartce ? czy to naprawdę są same cytaty, a nie jakieś dodatkowe treści...Nic takiego nie musisz oddawać. Kartkę taką można mieć dla siebie, przynajmniej tak rok temu było jak ja zdawałem ;]
z tego co ja wiem powinno sie ja oddac n-lowi w dwoch egzemplarzach (dla ciebie i komisji ) a jesli chodzi o wzor to nie ma okreslonego powinno sie w bibliografi napisac ze materialy pomocnicze to cytaty i na kartce napisac imie nazwisko i chyba tematBardzo ważne pytanie bo nie wiem co robić !
Mam w bibliografii dopisaną kartkę z cytatami i teraz zastanawiam się czy nie trzeba było jej oddać nauczycielowi razem z konspektem... i jak generalnie powinna wyglądać taka kartka, bo ja mam napisane normalnie jedno pod drugim a może jest jakiś wzór? I kiedy powinno ją się oddać?
Proszę o pomoc...
a nie wiesz do kiedy trzeba to zrobić? bo konspekt oddałem już dawno, nauczyciel wiedział że mam materiały pomocnicze (kartka z cytatami) lecz o nią nie pytał...z tego co ja wiem powinno sie ja oddac n-lowi w dwoch egzemplarzach (dla ciebie i komisji ) a jesli chodzi o wzor to nie ma okreslonego powinno sie w bibliografi napisac ze materialy pomocnicze to cytaty i na kartce napisac imie nazwisko i chyba temat
Ja kartke z cytatmi musze przynieść dokładnie dzień wcześniej do szkoły.Bardzo ważne pytanie bo nie wiem co robić !
Mam w bibliografii dopisaną kartkę z cytatami i teraz zastanawiam się czy nie trzeba było jej oddać nauczycielowi razem z konspektem... i jak generalnie powinna wyglądać taka kartka, bo ja mam napisane normalnie jedno pod drugim a może jest jakiś wzór? I kiedy powinno ją się oddać?
Proszę o pomoc...
Z tego co ja kojarzę to miało być około 12-15 minut, więc poniżej 20 spokojnie.panowie czy moja przemowa na prezentacji może trwać poniżej 20 minut??
wiesz niby proste bo bronisz pracę, ale jest u nas jedna baba która tępi jak tylko może. na szczęście mnie uczyła i nie może być na mojej maturze ????Z tego co ja kojarzę to miało być około 12-15 minut, więc poniżej 20 spokojnie.
A tak ogólnie to matura ustna to prościzna, tego się chyba nie da nie zdać.
moze trwac nawet ponizej 10 minut ;] ale licz sie, ze max juz napewno nie bedziesz mial ???? generlanie to powinna trwac nie wiecej niz 15 minut chociaz moja znajoma w sobote miala mature, mowila dokladnie 21 minut, przekeoczyla czas wiec nie dostala juz pytan i z miejsca 20 punktow ;ppanowie czy moja przemowa na prezentacji może trwać poniżej 20 minut??
moja przemowa trwa jak mówie tak normalnie około 15-17 minut czyli jest gicior.moze trwac nawet ponizej 10 minut ;] ale licz sie, ze max juz napewno nie bedziesz mial ???? generlanie to powinna trwac nie wiecej niz 15 minut chociaz moja znajoma w sobote miala mature, mowila dokladnie 21 minut, przekeoczyla czas wiec nie dostala juz pytan i z miejsca 20 punktow ????
hm powodzenia Panowie! :razz:
U mnie jest tak , że skoro nie oddałeś planu prezentacji to nie możesz go wnieść na maturę.moja przemowa trwa jak mówie tak normalnie około 15-17 minut czyli jest gicior.
a apropo kartek - moge sobie normalnie przynieść plan itp i wg niego mówić. w szkole oddawalismy TYLKO bibliografię, do planu mieliśmy specjalne kartki część oddała a część nie. więc nie wiem już jak to jest, brak te kartki czy nie?