U mnie kumpel wyszedl ostatnio po 40 minutach ;] nie wiem jak on to zrobil ale na same pytania odpowiadal przez 10 minut ;]Ja mam dzisiaj ustny polski i wychodzi mi coś koło 18 minut..
Licząc jeszcze to że się będę zacinał przed komisją to chyba troszkę za długo mi to wyjdzie. ????
Jak ma dokładnie wyglądać ta kartka z cytatami?
Normalnie piszę cytaty i się podpisuję na końcu czy jak?
A można takie coś zrobić? ????ja przygotowuje tylko cytaty a do tego wypiszę w punktach zdania które mnie naprowadzą co kiedy mam mówić, żebym nie popieprzył kolejności albo czegoś nie pominął. Także, powiem szczerze, że uczę się trochę na pamięć ale mam taki przyjemny temat , że nie są tam jakieś trudne słowa czy zwroty i bardzo fajnie mi się mówi. I myslę, że nawet jak czegoś zapomnę to będę to w stanie ubrac inaczej w słowa.
no taki plan wypowiedzi jakby. Ale to i tak nie będzie tego wiele. Zresztą jak im nie spasuje to bez planu tez sobie poradzę i wystarczą mi same cytaty.A można takie coś zrobić? ????
No ja miałem Ramowy Plan wypowiedzi, tam można mieć coś takiego chyba jak zdania Bo ja miałem np takie zdanie: młoda polska, taniec w "Weselu" połączony z obrazem Jacka Malczewskiego "Błędne koło". A z tego co widziałem u kumpli to oni tam mieli całe zdania złożone powpisywaneA można takie coś zrobić? ????
jak wygląda Twoja kartka z cytatami ? ja właśnie robie i nie chce żeby komisja sie do czegoś przyczepiła..ja przygotowuje tylko cytaty a do tego wypiszę w punktach zdania które mnie naprowadzą co kiedy mam mówić, żebym nie popieprzył kolejności albo czegoś nie pominął. Także, powiem szczerze, że uczę się trochę na pamięć ale mam taki przyjemny temat , że nie są tam jakieś trudne słowa czy zwroty i bardzo fajnie mi się mówi. I myslę, że nawet jak czegoś zapomnę to będę to w stanie ubrac inaczej w słowa.
normalnie . Mam tytuł książki i cytaty. Tytuł książki i cytaty. A podpunkty mam powyżej na samej górze. Jest ich zaledwie kilka. Także wydrukuje sobie kartkę z podpunktami i bez gdyby się czepiali.jak wygląda Twoja kartka z cytatami ? ja właśnie robie i nie chce żeby komisja sie do czegoś przyczepiła..
z tego co mi wiadomo, nic się nie dzieje jak nie zdasz. Wynik liczy się z pierwszego podejścia i możesz poprawiać 5 razy.Powiedzcie mi jak wygląda kwestia poprawy matury. Pytanie hipotetyczne. Matura zdana, ale za rok chciałbym sobie poprawić jakiś przedmiot. Oczywiście jak poprawię i będę miał lepszy wynik to liczy się poprawka, a co jak poprawka będzie oblana. Czy są jakieś konsekwencje oblanej poprawki, może to mieć wpływ na maturę, wiecie jak to jest?
// no właśnie Porky, będzie wjeb jak nie zdasz
No też mi się tak wydaję, bo trochę dziwnie by to wyglądało. matura zdana to zdana, więc masz papier, a poprawka już jest bardziej na ambicje. Z tym, że możesz poprawiać 5 lat też słyszałemz tego co mi wiadomo, nic się nie dzieje jak nie zdasz. Wynik liczy się z pierwszego podejścia i możesz poprawiać 5 razy.
poprawki można robić do woli ? dziwnie, a co załóżmy, kiedy za 20 lat chciałbym sobie poprawić np. gegrę, będę mógł ? ????5 lat to można zaliczać, a podwyzszać wynik ile sie chce. Kurde jutro geo a ustne dopiero potem:/, polski dopiero 25 maj
Jak mielismy spotkanie przed maturami to tak właśnie nam tłumaczono, że można wynik poprawiać kiedy sie chce, natomiast 5 podejść można miec, żeby zaliczyćpoprawki można robić do woli ? dziwnie, a co załóżmy, kiedy za 20 lat chciałbym sobie poprawić np. gegrę, będę mógł ? ????
ok, że wynik można poprawiać ile się chcę, ale oblana poprawka wpływa Ci w jakiś sposób na zdaną maturę?Jak mielismy spotkanie przed maturami to tak właśnie nam tłumaczono, że można wynik poprawiać kiedy sie chce, natomiast 5 podejść można miec, żeby zaliczyć
nie da sie poprawki oblać od tego roku, wszystkie dodatkowe przedmioty masz tylko ile % a nie czy zdana czy nie.ok, że wynik można poprawiać ile się chcę, ale oblana poprawka wpływa Ci w jakiś sposób na zdaną maturę?