>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Masters 2009 (11.01-18.01.2009)

Status
Zamknięty.
ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
No już nie przesadzajcie...
Może i Selby sfarcił pare razy, ale szczęście w sporcie musi istnieć.
Selby to naprawdę dobry gracz, światowej skali i mimo, że w tym turnieju jakoś ciężko mu wygrywać mecze, to nie znaczy, że grać nie potrafi...
Tu się z Tobą zgodze, Selby jest zawodowcem i grać potrafi. Ale to co pokazuje to według mnie nie zasłuzył na ten finał. Przecież jak do finału wejdzie Ronnie to chyba go zmiecie, chociaż w tegorocznym Mastersie nie można być czegokolwiek pewien. Jest bardzo przewrotny i zaskakujący. Nie najlepszy do typowania:kwasny4565: Poprostu masakra, brakuje mi słów.
Oby Welsh Open było łatwiejsze do typowania ...

Pozdro

P.S.

Oby O&#39;Sullivan wszedł do finału, bo wtedy może zrobic jakieś show... Bo Maguire to pięknych widowisk nie rozgrywa.

porky 104

porky

Użytkownik
Tu się z Tobą zgodze, Selby jest zawodowcem i grać potrafi. Ale to co pokazuje to według mnie nie zasłuzył na ten finał. Przecież jak do finału wejdzie Ronnie to chyba go zmiecie, chociaż w tegorocznym Mastersie nie można być czegokolwiek pewien. Jest bardzo przewrotny i zaskakujący. Nie najlepszy do typowania:kwasny4565: Poprostu masakra, brakuje mi słów.
Oby Welsh Open byłołątwiejsze do typowania ...

Pozdro

P.S.

Oby O&#39;Sullivan wszedł do finału, bo wtedy może zrobic jakieś show... Bo Maguire to pięknych widowisk nie rozgrywa.
No właśnie, Masters jest bardzo dziwnym turniejem w tym sezonie...
Piszesz, że Ronnie zmiecie Selby&#39;ego, no ale czy Higgins nie miał tego samego zrobić? Żeby czasami nie skończyło się to w taki soposób, że Selby rozegra słaby turniej a ostatecznie go wygra... ;) Bo i tak może być...
Znaczy się piszę &quot;słaby turniej&quot; oglądając dwa pierwsze pojedynki, bo meczu z Higginsem niestety nie oglądałem. Z resztą nie wiem czy w ogóle Eurosport pokazywał... Nawiasem mówiąc to jestem bardzo niezadowolony z faktu, że nie ma transmisji z drugiego półfinału, szkoda że stacja wybrała kombinację norweską ???? jak dla mnie porażka...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Albo jestem ślepy, albo NordicBet wystawił na O&#39;Sullivana kurs... UWAGA! 2.65 !!

Nie lubie Ronniego, ale on gra o niebo lepiej w tym turnieju niż Selby, biore to z pocałowaniem ręki, ale czuję, że to błąd buka.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
To raczej tyle powinno być na Selby&#39;ego. Na bet365 kursy są takie:

O&#39;Sullivan: 1,40
Selby: 2,75

Pewnie pomyłka buka, bo nie wierze żeby taki został... Toż to byłoby żal nie skorzystać:-D

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ja weszłem teraz na ich stronę i nie ma tego zakładu. Jest tylko kto zostanie mistrzem świata... Czyżby już wycofali i mieli wprowadzić z poprawką?? Nie wiem, może ja źle szukam. Ale taki kursik na Ronniego to marzenie:-D

porky 104

porky

Użytkownik

Czarno na białym :]
Specjalnie screena zrobiłem.
Hehe, ładnie dali :p
A tak w ogóle to oni mogą robić zwrot?

Z tego co widzę w taemacie konkursowym wszyscy jednogłośnie stawiają na wysokie zwycięstwo Ronniego. Ja sam również tak postawiłem ale teraz tak się zastanawiam z jakim humorem obudzi się &quot;Rakieta&quot; i jak podejdzie do tego meczu... Selby nie ma nic do stracenia, bo wg bukmacherów i myślę, że w oczach wileu znawców jest słabszym zawodnikiem, jednak walczył będzie na pweno, pokazał charakter chociażby w półfinale, gdzie mimo wszystko bardziej ceniony Higgins został przez niego zniszczony...
Mam nadzieję, że ten pojedynek wygra starszy z Anglików, a Selby niech się cieszy, że zaszedł do Finału :-D

ryan 26

ryan

Użytkownik
Ronnie jest murowanym faworytem, do czego już wszystkich zdążył przyzwyczaić. Zgubić może go tylko pewność siebie i twarda, nieustępliwa walka Selby&#39;ego.
W sumie jest to finał między jedynką a dwójką rankingową, ale skoro O&#39;Sullivan bije w półfinale rywala 6-1, do tego robiąc taki break, czy bawiąc się w 4 &quot;wesołe&quot; faule z rzędu (dało to 16-0 Selby&#39;emu, a i tak poległ w tym freamie), to ja myślę, że wygra Rakieta.

shatan 0

shatan

Użytkownik
Wg mnie również, faworytem jest Ronni. Kiepski mecz w 1 rundzie, ale potem odprawił Cartera i szybko rozprawił się z Maguirem. Selby wczoraj raczej wygrał dzięki kiepskiej dyspozycji Higginsa. Nie oglądałem meczu, ale śledziłem livescoring i do stanu 4-2 w kazdej z partii John prowadził, robił błąd z czego skrzętnie korzystał Selby. Jak dla mnie
O&#39;Sullivan - Selby 1

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Kończymy więc w dniu dzisiejszym turniej Masters. Bez wątpienia nie tak sobie wyobrażalem skład finału, ale o tym juz pisałem, a powtarzać się nie będe.
NordicBet najwyraźniej się pomylił i pewnie zrobią zwrot, a niech sobie robią ja i tak jestem przekonany, że dzisiaj na O&#39;Sullivanie zarobię.
Stawiam po kursie 1.83 w Bet365 handicap - 2.5 na Ronniego. Dlaczego? Dlatego, że Selby nie powinien byc w tym finale, dwaj średni rywale w pierwszych rundach i ogromnę męczarnie Anglika, nastepnie półfinał z Higginsem, który to jednak, tak jak wspomniał shatan nie Selby wygrał, a Higgins przegrał, Szkot zagrał bardzo, bardzo słabo. Dzisiaj młodszy z Anglików już na takie ulgi od rywala liczyć nie może. Ronnie moim zdaniem traktuje Mastersa bardzo poważnie i jest w pe. Zmiażdzył Cartera, przejechał się po Maguire, a przecież to ścisła czołówka swiatowego snookera. Dzisiaj rozjedzie Selby&#39;ego, który nie wiadomo czemu uważany jest za wielką gwiazdę, a w momencie gdy zajrzymy w jego karierę to zobaczymy, że ma tyle sukcesów co rząd PiS-u podczas swojej kadencji. Obstawiam wynik 10-4, ale przy takim handicapie, zadowala mnie również 10-7, ale żeby Rakieta stracil 7 frejmów? Nie sądze.

Ronnie (-2.5) - Mark - 1 - 1.83
Bet365

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

Ronnie O&#39;Sullivan - Mark Selby
Typ: O&#39;Sullivan (1,40)✅ 10:8
O&#39;Sullivan - 2,5 (1,83)⛔ 10:8
Lider po pierwszych czterech fream&#39;ach: O&#39;Sullivan (2,20)
✅
3:1

Wielki finał Masters 2009. Skład finału jest dla mnie zaskoczeniem, o ile to, że jest w nim Ronnie to nie jest zaskakujące. Taki zawodnik zawsze może ugrać wiele, jest poprostu jednym z najlepszych i najbardziej utalentowanych graczy. Selby w tym turnieju grał słabo, przechodził dzięki szczęściu i słabszej dyspozycji przeciwnika (Higgins). Nie wierze że Mark może obronić tytuł, nie z taką grą. Rakieta w pojedynku z Carter&#39;em i Maguir&#39;em pokazał jak się gra. Po meczu z Perry&#39;m sądziłem iż odpadnie, ale gra bardzo dobrze. Duże breaki, agresywna gra o to co pokazywał. Oby tylko nie dał się wciągnąć w gre Selby&#39;ego. Powolną, bardzo taktyczną. O&#39;Sullivan&#39;a takie granie może frustować i prowadzić do złych decyzji i kiepskiej gry. Selby według mnie nie zasłużył na wygraną w tym turnieju, bardzo się rozczaruje jak jakimś cudem tytuł trafi w jego ręce. Ja uważam, że Ronnie szybko rozprawi się z młodszym kolegą. Może to wyglądać jak w poprzednich dwóch meczach O&#39;Sullivana.
Więc pozostaje nam kibicować i oby cieszyć się pięknym pojedynkiem.

pawson 0

pawson

Użytkownik
obawiam się, że Ronnie O&#39;Sullivan sobie odpuszcza ten finał, bo to co wyprawia to nie jest chyba on ???? . Zaś Mark Selby wbija wszystko i wykorzystuje błędy O&#39;Sullivana,na chwilę obecną 5:7 dla Mark Selby, mam nadzieję że ulegnie to zmianie :p

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Obecnie 8:8 i niestety moj handicap nie wszedł, szkoda...
Dobrze, że ogólnie weekend typowania udany, ale o tym w moim temacie.

Kibicuje jednak Ronniemu, bo wolę żeby on wygrał ten turniej. z tego co słysze po reakcjach publiczności, wielu kibiców ma tego samego faworyta.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Koniec Turnieju Masters 2009!

Zwycięzca okazał się głowny faworyt imprezy, aktualny Mistrz Świata Ronnie O&#39;Sullivan. Popularny &quot;Rakieta&quot; pokonał w finale imprezy Marka Selby&#39;ego 10-8 po ponad 6 godzinnej rozgrywce.
Mimo, że mecz obfitował w foule i kicki z obu stron stał na dość dobrym poziomie i był na miarę finału prestiżowego londyńskiego turnieju.
Tyle ode mnie na temat finału, bo ja jak już wcześniej wiele razy wspominałem, nie tak sobie wyobrażałem dwóch najlepszych graczy tych zawodów, a na dodatek moj finałowy typ na handicap frejmów okazał się błędny co potwierdziło, że tegoroczny Masters był niezwykle ciężki dla nas - typerów.
Z mojej strony to by było wszystko, dziękuje userom forum, ktorzy wlączyli się do dyskusji na temat Mastersa i zapraszam do aktywniejsych odwiedzin działu snooker za niespełna miesiąc, kiedy to będzie blisko do rozpoczęcia się kolejnego turnieju czyli Welsh Open..

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Masters 2009 mamy już za sobą. Triumfatorem okazał się Ronnie O&#39;Sullivan. Zagrał dobry turniej wbił siedem &quot;setek&quot;, pokazał troche atrakcyjnej gry, i co najważniejsze pokonał Selby&#39;ego. Ten fakt cieszy mnie najbardziej. Narzekałem na gre Marka w poprzednich rundach, ale z meczu na mecz się rozkręcał bo w finale pokazał się z bardzo dobrej strony. Grał równie dobrze jak &quot;Rakieta&quot;. Finał mnie się bardzo podobał, coś pięknego, te przewroty akcji, super wbicia, ofensywna gra. Pierwszy raz widziałem żeby jeden fream był powtarzany dwukrotnie. Ciesze się że mogliśmy obejrzeć takie widowisko.
Ogólnie turniej dla oka był elegancki, bardzo fajne mecze, tylko trudny do typowania. Kilka typów bardzo trafnych i z fajnym kursikiem. Ale ogólnie bardzo przewrotny i nieobliczalny co dla typowania nie jest korzystne.

O to zwycięzca Masters 2009, gratulujemy.

Chciałbym jeszcze podziękować wszystkim co włączyli sie do dyskusji. Na naszym forum w dziale snooker i temacie Masters 2009 coś się działo. W poprzednich turniejach lista postów ile wynosilła?? Z 5,6... A teraz prawie 80.
Myślę że to zasługa Assistali i po części mojej, dużo pisaliśmy, jakieś analizy i ciekawostki odnoście Masters. Może spowodowane to było rangą turnieju, jego popularnością. Oby takie coś powtarzało się na następnych turniejach.

Dzięki wszystkim

Pozdro

porky 104

porky

Użytkownik
Chciałbym tylko napisać, że był to dość dziwny FINAŁ, jednak w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo działo się naprawdę dużo, nie było jakiejś dominacji jednego zawodnika, były ciekawe zagrania jak chociażby wbita brązowa metodą lusta przez Selby&#39;ego, czy też próba zagrania cofki przez Ronniego kiedy biała bila mu wyraźnie podskoczyła ;) no i oczywiście dwa razy powtarzana partia czego również byłem świadkiem po raz pierwszy ;) a nawet &quot;polowanie&quot; na tego owada przez Jana Verhaas&#39;a mogło się podobać :-D

Oglądając początek pierwszej sesji myślałem, że &quot;Rakieta&quot; zniszczy Selby&#39;ego, jedna na szczęście tak się nie stało, Selby wygrał partie na 1-3 i Ronnie nagle zgasł...

Później to już wyrównany mecz, w którym na prowadzenie zazwyczaj wychodził Selby, do wyniku 8-7 myślałem, że mimo wszystko wygra ten mecz &quot;Mark the Shark&quot; ale przy tym właśnie wyniku fatalny błąd popełnij Mark nie trafiając teoretycznie łatwej bili i Ronnie ostatecznie wygrał tego fream&#39;a.

Pobudzony &quot;wykradniętą&quot; partią faworyt tego pojedynku okazł się lepszy w 17 i 18 partii dzięki czemu to on wziósł puchar i tryumfował.

Podsumowując cały turniej zgadzam się z przedmówcami, że ciężko było cokolwiek ugrać a sam fakt, że zwycięzcą został Ronnie bardzo mnie cieszy ;)

Dzięki za dyskusje i typy, &quot;do zobaczenia&quot; za miesiąc ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom