>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Masters 2009 (11.01-18.01.2009)

Status
Zamknięty.
ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

Ryan Day - Mark Allen
Typ: Day
Kurs: 1,62 betgun
⛔

Wynik 1:6

Jest to pierwsze spotkanie dla Ryana Day&#39;a w tegorocznym Mastersie. Dla Marka Allen&#39;a będzie to drugie spotkanie. W pierwszym nei zachwycił zbytnio, wygrał z Trump&#39;em 6:4 ale nei było to jakoś przekonywujące. Jest to dla niego debiutancki start w tym turnieju. I wydaje mi się, że się skończy na najlepszej 16. Trudno oczekiwać żeby z taką grą pokonał walijczyka. Choć nie wiadomo co pokaże Ryan. W UK odpadł w pierwszej rundzie, gdzie pokonał go Matthew Stevens. Dlaczego typuję że wygra Day. Jest starszy, bardziej doświadczony, nie robi taki głupstw jak Allen. Nawet jeśli nie będzie w wysokiej dyspozycji to powinnien wygrać. Mam nadzieje, że nie będzie to spotkanie gry błędów. Że bedą padać małe breaki, dużo słabej gry itp. Chociaż wtedy Allen mógłby nie wytrzymać tego spotkania psychicznie. Psychika jest jego słabą stroną. Znany jest z tego jak sędziemu powiedział niezbyt miłe słowa gdy ten stwierdził błąd i faul u irlandczyka. Młody i porywczy jeszcze gracz. Day ze swoim spokojem i dążeniem do celu wygra.

Kompromitacja Day&#39;a. Nie sądziłem że aż tak słabo zagra. Trudno, w następnej rundzie Allen.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Po tym co widzę na livescorze to Day się kompromituje... W 3 frejmach z rzedu nie zdołał zdobyć choćby 1 punktu.. :mad:

Edit:

O zdobył 1 pkt.. I na tym koniec. 1:5 i nie widze najmniejszych szans Walijczyka, dla mnie to spora sensacja.

K 0

konio_170

Użytkownik
Allen gra bardzo dobrze:/ a Day nie dość ze nie wykorzystuje szans bo takie miał to zaraz zacznie obgryzać paznokcie u nóg ;) u rak już obgryzł dziś Allen pokazuje ze może zajść daleko

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Jak dla mnie wielkie zaskoczenie, tym bardziej że Allen w meczu z Trump&#39;em nic nie pokazał. Duża niespodzianka, a Day pokazuje że słabo z formą. Jednak pierwsza runda UK to nie przypadek, Stevens też go wtedy pokonał. Selby - Allen, ciężko wskazać zwyciezce. Jednak chyba będe bardziej skłonny ku Allen&#39;owi. Jeszcz się zobaczy:-D

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Allen gra bardzo dobrze:/ a Day nie dość ze nie wykorzystuje szans bo takie miał to zaraz zacznie obgryzać paznokcie u nóg ;) u rak już obgryzł dziś Allen pokazuje ze może zajść daleko
Dzisiaj żegnamy Walijczyka, a w następnej rundzie Irlandczyka. Nie zgodzę się z Tobą i sądze, że Allen odpadnie w pojedynku z Selby&#39;em.

Strasznie się zawiodłem na Ryanie... Nie spodziewałem się, że można zagrać tak słabo...

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Nie zgodzę się z Tobą i sądze, że Allen odpadnie w pojedynku z Selby&#39;em.

Według mnie ciężki mecz do wytypowania. Ja jestem pewien jednego Selby nie obroni tytułu, tylko kiedy odpadnie... Może teraz, a może w półfinale.
Po dzisiejszym spotkaniu Allen pokazał, raczej coś udowodnił ale czy później coś pokaże. Jak dla mnie z tej pary nikt nie zagra w finale! Na drodze stanie Higgins lub Ding, czyli sprawa nie będzie łatwa.

porky 104

porky

Użytkownik
Oglądał ktoś w ogóle ten pojedynek?
Bo jakoś nie mogę uwierzyć w tak dobrą grę Allen&#39;a, który w meczu z Trumpkiem grał naprawdę słabiutko... Ale patrząc na wyniki break&#39;ów to wygląda to całkiem nieźle...

Nie mogę uwierzyć w bardzo słaby mecz Day&#39;a, był on moim &quot;pewniakiem&quot; na dzień dzisiejszy i bardzo mnie rozczarował...

Zgadzam się z przedmówcą i myślę, że Selby wygra z Irlandczykiem i to dość gładko, Anglik będzie się starał zagrać jak najlepiej bo jego pierwszy występ w Mastersie w tym sezonie to bardzo przeciętny mecz...

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ćwierćfinały mogą okazać się bardzo ciekawe. Chciałbym aby dalej awansował Hendry i Carter. Na nich przeciwnicy już czekają i to nie byle jacy. Będzie się działo! Najbardziej interesuje mnie co zrobi O&#39;Sullivan. Czy zawalczy zwycięstwo w całym turnieju. Gra nowym kijem i w razie wpadki będzie miał wutłumaczenie niepowodzenia:-D

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Bardzo, bardzo mnie rozczarował Ryan Day.. Ale cóż.. Slabsza forma, gorszy dzień no i .. stało się..

Jutro kolejne emocje, moim zdaniem dalej awansują Hendry i Carter. Rano postaram się napisac coś więcej na temat tych dwoch pojedynków.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ojj Carter zaczął mocnym akcentem, pierwszy fream i już wbił 130. Lece oglądać bo szkoda opuścić taki meczyk;] Ebdon nie powinnien stanowić wielkiej przeszkody.

A co do tego:

Jak myślicie o pojedynku Selby ,Allen jutro,ten pierwszy raczej pewny co?
To wcale nie powinieneś być taki pewny Selby&#39;ego. Może być bardzo różnie, Selby gra słabo, a Allen wczoraj zaskoczył. Trzeba będzie uważać przy obstawianiu.

porky 104

porky

Użytkownik
Do przerwy Carter miażdży Ebdon&#39;a!
Jestem pod wrażeniem tego jak świetną skuteczność ma młodszy z Anglików na długich bilach, coś pięknego... Myślę, że tak grając ma duże szanse na zwycięstwo z Ronnie&#39;m bo mecz z Ebdonem już uważam za wygrany ;)

A Ebdon nie zachwyca, miał okazję w 2 partii coś ugrać ale złe pozycjonowanie z teoretycznie łatwej czarnej na czerwoną pozbawiło go takiej możliwośći...

A tak nawiasem mówiąc to bardzo mi się podobał 3 fream, taki niecodzienny; dużo odstawnych, gra taktyczna, snookery i na koniec ładne czyszczenie &quot;Kapitana&quot; spowodowane pomyłce na próbie wyjścia z snookera, bardzo fajna partia i ogólnie niezły mecz do przerwy.

Mam nadzieję, że do końca Carter będzie kontrolował przebieg spotkania i żałuję, że niestety jestem zmuszony opuścić drugą sesję tego pojedynku ????

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
dla mnie to co zrobił Ebdon to po prostu żenada. Zero chęci walki, próby przeciwstawienia się dobrze grającemu Carterowi...straciłem do niego szacunek przez ten mecz.
Selby - Allen NO BET

webb4 2

webb4

Użytkownik
Nie bardzo rozumiem dlaczego wszyscy sa tak pewni Selby&#39;ego. Co prawda Allen wyglada jak &quot;Mała Mi&quot; z Muminkow ale w meczu z Day&#39;em koncowe frejmy zagral kapitalnie. W 2,3 i moze 4 mial duzo szczescia bo Day majac dosyc pewnego frejma wbil czerwona razem z kolorem (albo na odwrot). Jednak jak juz Allen poczul pewnosc siebie to zachowywal sie przy stole podobnie jak Ali Carter wczoraj i to bylo widac. A Selby... tak jak niespodziewanie wygral Mastersa rok temu tak samo niespodziewanie moze odpasc bo z Waldenem nic specjalnego nie pokazal. Ja tu widze ladny typ na over frejmowy

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ali Carter - Peter Ebdon 6:0 ! Wynik mówi sam za siebie. Carter nie dał szans przeciwnikowi, wbił 130 i 124 co jest dobrym wynikiem. Ten typ był moim najlepszym z dotychczasowych z tego turnieju. Kurs 1,60 to już wystarczający kurs a tak pewnie wszedł że a żal, bo za mało postawiłem na Alistera. Dzisiaj zaczynamy ćwierćfinały i może być naprawdę ciekawie. Ciężkie mecze do wytypowania przed nami...

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

Mark Selby - Mark Allen
Typ: Allen
Kurs: 2,37 bet365
⛔

Wynik: 6:5

Pierwszy mecz ćwierćfinałowy w krórym zagra obrońca tytułu i debiutanat w Mastersie. Większa presja będzie ciążyć na Selby&#39;m, broni tytułu i napewno nie będzie chciał zawieść. Dobrze że przeszedł pierwszą rundę, gdzie o mały włos nie zatrzymał go Ricky Walden. Oglądałem to spotkanie i anglik nie zachwycił. Z taką grą może dziś odpaść. Trzeba powiedzieć iż Selby to był we formie w tamtym roku, wygrał Masters i Welsh Open, dzięki czemu nałapał dużo punktów do rankingu. Obecnie tak kolorowo nie jest. Jego rpzeciwnik, Mark Allen niespodziewanie wysoko ograł Ryana Day&#39;a. Fakt, Day jest w nienajlepszej dyspozycji i miał troche pecha, ale jeśli irlandczyk potrafił to wykorzystać to forme swojego dzisiejszego przeciwnika też może w taki sposób wykorzystać. Po meczu z Trump&#39;em nie dawałem mu dużych szans na sukcesy w następnych rundach. Pokazał jednak, że potrafi odmienić postawę przy stole i rozegrać dobrą gre. Licze dzisiaj na niespodziankę w postaci wygranej Marka Allen&#39;a. Jest to kolejny typ w którym przewiduje niespodzianke i myśle że dzisiaj może być to trafny typ. Po takim kursie warto spróbować.

Ehh, brakowało tyci tyci. Allen oddał pole Selby&#39;emu i kosztowało go przegraną. Prowadził 4:2 i 5:4 i niestety został pokonany. Ale brawo za postawę ???? Moim zdaniem zasłużył na ten półfinał.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

John Higgins - Ding Junhui
Typ: suma fream&#39;ów: powyżej 9
Kurs: 2,00 bet365✅

Wynik: 6:4
suma fream&#39;ów = 10

Szanse zawodnikom bukmacherzy dają wyrównane. Praktycznie u każdego buka kursy są równe, na jednego i drugiego gracza. Obydwaj w poprzednich meczach pokonali finalistów z UK Championship. Higgins rozprawił się z Fu a Ding zaś z Murphy&#39;m. Zwycięzce przynajmniej jak dla mnie trudno wskazać, dlatego proponuje taką ilość frem&#39;ów. Mecz powinien być wyrównany i zacięty. Higgins prezentował się bardzo dobrze, grał równo, wbił aż 140 w breaku. Jest to bardzo doświadczony gracz, gra dojrzały snooker, raczej bez większych fajerwerków ale skutecznie. Ding zagrał bardzo dobrze w poprzednim meczu. Jeśli pokaża się podobnie w ćwierćfinale, może powalczyć ze szkotem ramię w ramię. Obydwaj grali ze sobą już w UK, Higgins wygrał 9:4. Chińczyk zaś w meczu tym wbił 147 ???? Pomimo przegranej mógł być zadowolony. Liczę że dziś zawodnicy rozegrają długie spotkanie, mam nadzieje również że wynik ich pojedynku rozstrzygnie się w ostatniej 11 parti.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Zgadzam siez typem przedmówcy co do ilości frejmów w spotkaniu Dinga z Higginsem. Zapowiada się wyrównane i ciekawe widowisko i 10 jak i więcej frejmów jest jak najbardziej możliwe. Osobiście liczę na zwycięstwo Dinga, ale jeżeli Higgins awansuje również nie będe szczególnie zaskoczony. Obaj ci zawodnicy od dawna nie osiągnęli większego sukcesu i na pewno wygrana w Londynie jest dla obu bardzo ważna.

Co do jutrzejszych spotkań to niestety nie mam czasu napisac nic więcej ale zdecydowanie stawiam na Maguire i Cartera. Po tym co zrobił Ali w spotkaniu z Ebdonem nie daję większych szans O&#39;Sullivanowi w tym meczu. Tym bardziej, że &quot;Rakieta&quot; ostatnioi gra po prostu słabo. Co do Maguire to Robertson to zawodnik gorszy niż Maguire i sądzę iż podobnie jak w UK Championhip teraz równiez Australijczyk nie da rady szkockiemu zawodnikowi.

5#
Higgins - Ding (suma frejmów) - powyżej 9 - 2.00 (Bet365)

6#
Maguire - Robertson - 1 - 1.61 (Bet365)

7#
O&#39;Sullivan - Carter - 2 - 2.50 (Bet365)

pawelqqq1987 12

pawelqqq1987

Użytkownik
VS

Mark Selby - Mark Allen
Typ: Allen
Kurs: 2,37 bet365

Pierwszy mecz ćwierćfinałowy w krórym zagra obrońca tytułu i debiutanat w Mastersie. Większa presja będzie ciążyć na Selby&#39;m, broni tytułu i napewno nie będzie chciał zawieść. Dobrze że przeszedł pierwszą rundę, gdzie o mały włos nie zatrzymał go Ricky Walden. Oglądałem to spotkanie i anglik nie zachwycił. Z taką grą może dziś odpaść. Trzeba powiedzieć iż Selby to był we formie w tamtym roku, wygrał Masters i Welsh Open, dzięki czemu nałapał dużo punktów do rankingu. Obecnie tak kolorowo nie jest. Jego rpzeciwnik, Mark Allen niespodziewanie wysoko ograł Ryana Day&#39;a. Fakt, Day jest w nienajlepszej dyspozycji i miał troche pecha, ale jeśli irlandczyk potrafił to wykorzystać to forme swojego dzisiejszego przeciwnika też może w taki sposób wykorzystać. Po meczu z Trump&#39;em nie dawałem mu dużych szans na sukcesy w następnych rundach. Pokazał jednak, że potrafi odmienić postawę przy stole i rozegrać dobrą gre. Licze dzisiaj na niespodziankę w postaci wygranej Marka Allen&#39;a. Jest to kolejny typ w którym przewiduje niespodzianke i myśle że dzisiaj może być to trafny typ. Po takim kursie warto spróbować.
Przyznam szczerze ze sam chciałem zagrać na Allena ale pomyliłem i wyszło mi to na dobre:jezora: Ale dobry typ brakło Allenowi niewiele ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom