>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

"Mój dowód, ID, DNA, grupa krwi.." typy by Arkadiuszch!

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Polska - Turcja
Polacy muszą po prostu wygrać dzisiaj. Główny kandydat do złotego medalu nie może pozwolić już sobie na porażkę. Jednak granie handicapu mija się z celem jak dla mnie, a granie Polski po 1.30 jako singiel nie jest opłacalne. Można dodać do jakies dubelka lub tripla spokojnie.
Ja jednak ten mecz tylko zobaczę (emocję na pewno i tak będą ???? )
Łotwa - Litwa
Litwa powinna tutaj spokojnie ogarnąć Łotyszów. Mocniejszy skład i też jeden z kandydatów do medalów.
Litwa [email protected] Unibet
7/10
Niemcy - Chowacja

Wszyscy stawiali Chorwatów na pozycji straconej po utracie najlepszych graczy. Oni jednak zaskakują, jednak myślę, że handicap na poziomie +7.5 Niemcy utrzymają. Nasi sąsiedzi wcale nie są tacy słabi. W grupie ograli całkiem dobrą Turcję i to o nich świadczy dobrze.
Niemcy [email protected] Unibet

6/10

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Francja U18 - Litwa U18 Litwa@1.72 Bet365
Jestem tego samego zdanie co Olo.
Litwini powinni sobie poradzić z Francją, która wczoraj toczyła ciężki bój z Italią.
Litwa wczoraj na spokojnie pyknęła sobie Łotwę i dzisiaj wypoczęcie podejdą do tego meczu. Litwa, Polska i Hiszpania jak dla mnie trójka najmocniejszych i głównych kandydatów do medalu!
7/10

Chorwacja U18 - Turcja U18 [email protected] Bet365
Chorwaci już powoli tracą dobrą grę, która i tak była zaskoczeniem z takim składem jaki mają. Turcją wczoraj przegrała w meczu z Polską ale nawiązali walkę i sprawili duże problemy Polakom. Chorwacją wczoraj bardzo szczęśliwie wygrała z Niemcami i dzisiaj z Turcją liczę na ich pierwszą porażkę. Jeżeli Turcy potrafili ograć Serbów to mogą też dać radę z Chorwacją.
6/10

Reszta poźniej :wink:

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Mówiłem reszta poźniej, ale to był mój bład bo kursy lecą na łeb, na szyje.. Dobrze, że Betsafe jeszcze nie zaniżył! :grin:
Polska U18 - Serbia U18 Polska@1.75 Betsafe
W
Betsafe jeszcze dość dobry kurs.
Polacy pokazali wczoraj charakter i mimo bardzo słabej pierwszej połowy wyciągnęli ten mecz. Wierze w Karnowskiego. Mam nadzieję, że tylko jeden mecz mu nie wyszedł i dzisiaj będzie dużo rzucał i zbierał. Ponitka, Niedzwiedzki i Michalak na dobrym poziomie, a jeżeli zaczną grać jeszcze lepiej to zmieciemy dzisiaj Serbów. Serbia może i ma mocny i wyrównany skład, ale to MY jesteśmy faworytem tego Eurobasketu i dzisiaj im to pokażemy.
7/10

Niemy U18 - Słowenia U18 Niemcy@1.75 Betsafe
Niemcy wczoraj pechowo przegarli z drużyna Chorwacji. W niełatwiej grupie potrafili sobie poradzić z Turcją. Slowenia niczym szczególnym się nie wyróżnia i myślę, ze dzisiaj Niemcy potrzymają szanse na awans dalej.
7/10

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Na szybko typy ode mnie:
Orlando @1.54 Bet365 7/10
Mimo, że Howard i spółka grają mecz po meczu to myślę, że z słabymi Bobkami dadzą spokojnie radę i nie rusza mnie walka do końca z Miami, która Bobki stoczyły. Bo mimo, że prowadzili nawet 20 pkt przegrali jeszcze, a Orlando wczoraj(a raczej dzisiaj) potwierdziło, że jest w formie.

Philadelphia 76ers @1.62 Bet365 9/10
76ers bardzo dobrze sobie radzą. Walka do samego końca z bardzo mocnym u siebie Portland. Jazzmani bardzo słabo w tym roku. Nie mają żadnego przekonującego mnie gracza, ławka po stronie 76ers, pierwsza piątka po stronie 76ers, forma po stronie 76ers i jak tu nie zagrać?

NOH @1.74 Bet365 6/10
Typ bardziej przeciwko Słońcą, a niżeli na NOH. Już zaczyna się ferment, że nie zagra E.Gordon, ale cóż z tego jak z Bostonem też nie grał i spokojnie dali radę, to dlaczego w własnej hali mają nie dać rady Phoenix, które jest mega słabe?

Clipersi zawiedli z SAS, bardzo ciekawe co pokaża w meczu z równie mocnymi Bulls? Nie odważe sie zagrać nic w tym meczu, ale bardzo bym chciał , zeby LAC wygrali i pokazali, że porażka z SAS była tylko przypadkiem. Jeżeli pogram jakieś handicapy to postanowiłem zagrać jakiś bardzo wysoki na Atlante (np. [email protected] Bet365 3/10) oraz chciałem zagrać też jakis wysokie handi na Miami, ale skoro nie wiadomo co z Wade to poczekam.
Lakersów nie dotykam, tak samo Bostonu. Denver z LAL może spokojnie powalczyć, mimo, że uważam, że drużyna z LA ma najsłabszy skład od lat to i tak wygrywają, a Denver to nie ogórki. Forma Bostonu woła o pomstę do nieba. Niby ma wrócić Pierce ale i tak za dużo nie pogra, jeżeli Rondo zagra znowu słabo to łatwo nie będą mieć. Indiana wygra spokojnie, jednak @1.18 nie dotykam, a handi nie wiem jak uchwycić.
Reszta meczów jak dla mnie NB.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Pora od nowa rozruszać ten temat. Na pierwszy ogień idzie NBA:
Dzisiaj zapowiada się prawdziwy maraton z NBA. Wiem jedno, wszystkie mecze będa wyrównane i trzymać nas będą do końca w napięciu.
18:00 Nets - Boston
Boston poki co słabo sobie radzą, na wyjeździe grają tragicznie i zajmują 8 miejsce w konferencji. Nets ostatino również spuścili z tonu, wszystko przez kontuzje Lopeza, po której wraca do gry. Nie jest to ta sama drużyna z która Boston przegrało dwukrotnie (97:102 ; 83:95), teraz z pewnościa są w stanie powalczyć o wygraną. Liczę na &quot;pokaz&quot; Netsów w ostatniej kwarcie jak to mają w zwyczaju i wtedy Boston może na swoją korzyść przechylić szalę zwycięstwa.
Celtics @2.45 Betsafe 4/10 ✅
21:00 LAL - NYK
Dlaczego wszyscy grają na drużyna Lakers? Ja nie widze powodu. Ok, wrócił Nash po kontuzji, ale wydaje mi się, że to nie jest ten sam Nash. Większy cięzar gry bierze na siebie Kobe i w jego cieniu pozostaje Gasol, Howard czy własnie Nash. O NYK dużo nie trzeba mówić. Gra zespołowa oraz Melo. Ok, można mówić o małej zadyszce drużyny z NY, lecz na takie mecze nie trzeba ich motywować. Lakersi ostatnio 4 wygrane z rzędu, ale zobaczmy z kim. Wizards? z Bobkami ? po dogrywce z GSW?
Wg mnie mecz będzie na styku a zadecyduje ławka rezerwowych a tutaj NYK wg mnie mają przewagę.
NYK @2.50 Betsafe 4/10 ⛔
w bet365: Boston +8.5 + NYK [email protected] 8/10. ✅
Jednak główny dubelek bez problemu na plus :cool:
+12.76j.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
23:30 Miami - Oklahoma
Trzeci z wielkich pojedynków dzisiaj. Póki co mecze nie zawodzą i mam nadzieję, że podobnie będzie z tym meczem. Jest to rewanż za finał. Więc z pewnością motywacji nie zabraknie. Lebron, Wade vs Durant, Westbrook. Kto okaże się lepszy. A może Bosh przyćmi wszystkich? Jednak ide w stronę Miami. Lebron prawdziwy &quot;show man&quot;, z pewnością dzisiaj pociągnie cała drużynę. Do tego dochodzi Allen, który 3jkami może załatwić sprawę. Moim zdaniem Westbrook nie zagra dobrego meczu, a Durant sam nic nie zrobi.
Miami @1.73 Betsafe 7/10 ✅
LeBron powyżej 27.5 @1.75 Betsafe 5/10 ✅
+8.86j.

Otrzymane punkty reputacji: +2
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
NBA wczoraj na spory plus, także dzisiaj pora zatypować Boxing Day:
16:00 Norwich - Chelsea
Wszyscy faworyzują Chelsea bo wygrali ostatnio efektownie z AV, taka prawda, że Aston Villa nie postawiła żadnego oporu. Nie można patrzeć na drużynę Beniteza przez pryzmat tylko jednego meczu, popatrzmy dalej: finał z Corinthians, przegrana z West Ham&#39;em. A Kanarki jak to oni, przeplatają dobre mecze u siebie z słabymi na wyjeździe, chociaż i na wyjazdach zdarzają im się dobre mecze jak np Swansea. Norwich drużyna własnego boiska (5-2-1), wygrywali tutaj z takimi firmami jak: Manchester United czy Arsenal.
Duże znaczenie ma również to, iż Kanarki swój mecz zagrały w sobote, a Chelsea w niedziele.
Ja niespecjalnie się zachwycam ostatnią wygraną Chelsea i idę w strone Norwich.
Norwich - Chelsea Handicap ( 2. - 0 )[email protected] Betsafe 6/10 ✅

16:00 Manchester United - Newcastle
Tutaj w stronę Czerwonych Diabłów. Kurs może nie powala, ale jaki inny wystawić?
&quot;Obecnie na liście kontuzjowanych Srok znajdują się Ben Arfa, Steven Taylor, Cabaye, Gosling, Ryan Taylor, Vuckic. Ponadto za nadmiar żółtych kartek pauzować będzie Tiote.&quot;
MU podrażnione ostatnim remisem w meczu z Swansea wyjdzie skoncentrowane w 100% i od początku pokaże kto dzisiaj będzie panował na boisku. Wobec osłabień Newcastle, podrażnionej ambicji Manchesteru wnioski nasuwają się same - łatwe zwycięstwo gospodarzy.
Handicap ( 0 - 1. ) [email protected] Betsafe 6/10 ⛔
20:45 Stoke - Liverpool
I tutaj prawdziwa perełka. Stoke niepokonane u siebie od 15 meczy (!) podejmuje Liverpool. Dwie zupełnie inne myśli szkoleniowe. Stoke - twarda obrona, gra skrzydłami bądź długą piłka na napastnika. Bardzo mało goli tracą, ale też niedużo strzelają. Liverpool stara się grać zupełnie inaczej. Ale czy to popłaca? Zdarzają się wygrane jak np z Fulham 4-0, ale również wpadki jak z AV 1:3.
Dużo będzie zależało od Suareza, jednak on przy tak zdecydowanie grających obrońcach nie poradzi sobie.
Stoke może &quot;upoluję&quot; 11 remis w sezonie? Liczę na piłkarskie szachy i mała liczbę bramek.
W tym sezonie jeszcze nikomu nie udało się wygrać na boisku Stoke (a obiekt ten odwiedzały już takie zespoły jak Manchester City, Arsenal, Newcastle czy Everton) i nie uważam, aby Liverpool wygrał dzisiejszy mecz na wyjeździe.
Stoke 1X@ 1.72 Betsafe 8/10 ✅
Stoke - Liverpool Liczba bramek poniżej [email protected] Betsafe 8/10 ⛔
Trzeba było zostać przy Stoke.
-5.78j.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Dzisiaj gram jeden mecze z PL:
Stoke - Southampton @1.95 Bet365 8/10
Stoke [email protected] 4/10 Bet365
Poradzili sobie z Liverpoolem, poradzą sobię z beniaminkiem.
Kurs jak dla mnie z kosmosu. Na MU 1.30 z WBA a na Stoke 1.95 z 17 drużyna w tabeli ?
Ja pobieram i jestem spokojny, że prosty futbol jaki gra drużyna Stoke okaże się znowu skuteczny ;)
⛔
Gra obronna bez Showcrossa.. tragedia.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Dzisiaj trzy mecze w ktorych jestem pewien, że drużyny gospodarzy nie będą miały problemów z odniesieniem zwycięstwa.
21:00 Chicago - Bobcats
Sprawa jasna. Mimo, że Chicago dalej bez Rose to muszą sobie po prostu poradzić z Bobkami. Forma oraz ostatnie dwa mecze miedzy tymi drużynami ukazują iż sprawa będzie jasna.
Polecam również pogranie underu na drużyne przyjeznych, jeżeli ktoś taki zakład posiada.
Chicago [email protected] bet365 6/10 ⛔
01:00 SAS - Nets
SAS dzień po dniu grają, jednak wczoraj mieli bardzo łatwą przeprawę z Dallas. Dzisiaj powinno byc troche trudniej ale bez przesady. Nets już nie grają tak dobrze jak na początku. Paker, Duncan i Manu zrobia swoją robotę i przewagę będzie dwucyfrowa.
SAS [email protected] bet365 6/10 ✅
02:00 Oklahoma - Phoenix.
Tutaj wyczuwam blow out. Phoenix na wyjazdach to 30% drużyny, za to Oklahoma podrazniona porazka z Miami będzie chciała pokazac pazur tak jak w staciu z Houston. Phoenix tragiczna forma oraz wyjazd = łatwa wygraną Oklahomy.
Oklahoma [email protected] bet365 7/10 ✅
Oklahoma [email protected] 3/10 ⛔ ???? jak pech to pech..
I kupon który pójdzie bardzo grubo: Chicago -4.5 + SAS -3.5 + Oklahoma [email protected] 9/10 ⛔
Chicago kompletne dno.. :?
Szczęsliwego Nowego Roku! :cool:

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Póki co oferta w STSie jest tylko na bieg pań. Ode mnie pare typów:

Goessner M.-Makarainen K. [email protected] 8/10 ⛔ Miriam dzisiaj pokazała jak sie strzela..
Kaisa ostatnio w sprincie zaskoczyła wszystkich &quot;tylko&quot; jednym pudłem. Myślę, że to jednorazowy wyskok, aniżeli ustabilizowanie formy strzeleckiej. Miriam jak to Miriam, z pewnością strzelecko gorsza od Finki nie będzie, a biegowo jest najszybsza z całej stawki. Sprawa jest prosta. Niemka lepsza na strzelnicy oraz biegowo.

Berger T.-Henkel A. [email protected] 8/10 ✅
Tora zaliczyła wpadkę w sprincie, więc dla niej dobrze, ze jest bieg ze startu wspólnego. Z pewnością tym razem pokaże się z lepszej strony. Przecież Norweżka przyzwyczaiła nas do bardzo dobrego strzelania. Henkel również dobra strzelczyni, jednak forma biegowa już nie ta. Tora jest w stanie odrobić w biegu bardzo dużo, więcej niż 1 rundę karną z pewnością, dlatego typ w strone Norweżki. Nie wierze w jej drugi słaby (jak na nią) występ na strzelnicy.

Dorin Habert M.-Gwizdoń M. [email protected] 8/10 ✅
Bieg masowy a więc 4 strzelania. Dorin bardzo dobra strzelczyni, a Magda jednak nie strzela najlepiej. Ok, biegowo trochę lepsza Gwizdoń, ale nie az tak, żeby odrobić chociaż 1 karne runde na trasie. Na strzelnicy z pewnością Dorin będa lepsza od Polki i to o pare zestrzelonych &quot;krążków&quot;.

Mam nadzieję, że na bieg panów w STSie będą równie dobre typy :wink:

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Oferta panów w STSie również bardzo dobra:
Fourcade M.-Birnbacher A. [email protected] 8/10
Nie przekonuje mnie to, że Niemiec u siebie albo, że wygrał jedyny w tym sezonie bieg masowy. Martin jest po prostu w mega formie. W sztafecie dał wygraną Francji, w sprincie nie zostawił żadnych złudzeń swoim rywalom. Francuz poki co w Ruhpolding 20/20 w 2 startach. Dzisiaj również nie powinien popełnić błedu, jeżeli warunki będą takie jak wczoraj. na Birnbachera liczą całe Niemcy, jednak jakoś nie widzi mi się, aby dzisiaj miał stanąc na podium, a tylko w takim razie mógłby powalczyć z Fourcadem.
Biegowo znacznie na korzyść Francuza. Pokazał to wczorajszy sprint, gdzie Niemec stracił około 30 sekund w biegu. Martin jest w stanie odrobić w biegu co najminej 1 karna rudnę do Niemca, co daje spory handicap, jeżeli bierzemy pod uwagę forme strzelecką obu panów, która aktualnie wskazuje delikatnie na Martina.

Ustyugov E.-Makoveev A. [email protected] 8/10
Ustyugov aktualnie jeden z najlepszych z Rosjan kontra Makoveev.
RADULA już wspomniał o Evgenym. Bardzo dobry % na strzelnicy, a biegowo jest lepszy od Makoveev&#39;a. Wystarczy popatrzeć na wczorajszy bieg, gdzie w biegu Ustyugov był w stanie odrobić 16.6s.
Dzisiaj dłuższy dystans, a więc z pewnością jest w stanie odrobić te 25-30s, co daje jedna karna runde. Dzisiaj Ustyugov powalczy o podium.
W pierwszym biegu ze startu wspólnego w tym sezonie zajęli odpowiednio miejsca 7 -26. Widać komu bardziej &quot;leżą&quot; te starty.
Lepszy na strzelnicy Evgeny + lepszy biegowa.

Fak J.-Schempp S. [email protected] 8/10
Tutaj sprawa jest jasna. Fak biegowo bije na łeb na szyje Niemca.
W sprincie był w stanie odrobić 1 karna rundę i być mimo 1 karnej rundy więcej przed Schemppem.
Fakowi zdarzą się na strzelnicy popełnić parę błędów, ale jeżeli są dobre warunki to wykorzysta je. W pierwszym biegu ze startu zajął bardzo dobre drugie miejsce (!), także widać, że 4 strzelania nie są dla niego straszne.
Schempp był wtedy 17.
Fak jest w stanie nadrobić na trasie nad swoim rywalem spokojnie z 2 karne rudny, ale myślę, że dzisiaj nie będzie takiej potrzeby, gdyż Fak już od początku zrobi sobie przewagę nad Niemcem i systematycznie będzie ją powiększał. A jakoś w 20/20 Niemca nie chce mi sie wierzyc.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Szwecja - Norwegia typ: 1 kurs: 1,55 Unibet
Popatrzmy na składy. Norwegia w strasznie okrojonym składzie. Bez EHS. Ich najlepszym zawodnikiem w tym składzie jest L&#39;Abbe-Lund (!). Szwecja w dobrym składzie. Dwóch doświadczonych - Ferrer i Bergman, dobrze spisujący się Lindstrom. Jedynym niepewnym punktem jest na 3 zmianie Jonsson. Lecz ten Jonsson był wyzej w biegu sprinterskim niż trzech zawodników wystepujących dzisiaj w drużynie Norwegi.
Dzisiaj nie widzę innej opcji niż wygrana w tej parze Szwedów. Na każdej zmianie Szwedzi powinni budować swoją przewagę, a dla Norwegów w tym składzie nie widzę nawet miejsca w TOP5.

Rosja - Zwycieżca kurs: 1.85 Unibet
Tutaj oczywista jest sprawa, że Rosjanie dzisiaj wygrywają.
Skład Shipulin, Ustyugov, Garanichev, Malyshko. Solidna firma strzelecka, będą z pewnościa jedną z najlepszych drużyn, które najmniej będą pudłowały. Biegowo również najwyższa półka. Na pierwszy rzut oka tylko Francuzi będą mogli zagrozić Ruskim. Reszta zespołów mają po prostu za słaby skład. Norwegów juz opisywałem, Niemcy również mają za słaby skład. Francja to jeden bardzo pewny punkt, Martin. Reszta nie taka pewna jak po stronie Rosji. Simon potrafi strzelać do innej tarczy (????), Boeuf biegowo znacznie odstaje, a Beatrix mimo dobrych wyników to za mało jak na możliwości biegowe i strzelecki Rosjan.
Reszta drużyn się dla mnie nie liczy w walce o pierwsze miejsce.
Juz na pierwszej zmianie Anton zrobi przewagę nad resztą, a reszta Rosjan będzie ją tylko powiększać.

Austria-Niemcy typ: 1 Kurs: 1.47 Unibet
Kurs poleciał, ale nie ma co się dziwić. Dużo osób opisało ten typ, nie pozostało mi nic tylko sie zgodzić. Niemcy w zlej formie, do tego brak Birnbachera. Austriacy w Anterselvie spisują sie bardzo dobrze,a dzisiaj są w stanie powalczyc o podium, jeżeli Eder nie zawiedzi, bo o resztę jestem spokojny.

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Oferta panów w STSie również bardzo dobra:
Fourcade M.-Birnbacher A. [email protected] 8/10 ✅
Nie przekonuje mnie to, że Niemiec u siebie albo, że wygrał jedyny w tym sezonie bieg masowy. Martin jest po prostu w mega formie. W sztafecie dał wygraną Francji, w sprincie nie zostawił żadnych złudzeń swoim rywalom. Francuz poki co w Ruhpolding 20/20 w 2 startach. Dzisiaj również nie powinien popełnić błedu, jeżeli warunki będą takie jak wczoraj. na Birnbachera liczą całe Niemcy, jednak jakoś nie widzi mi się, aby dzisiaj miał stanąc na podium, a tylko w takim razie mógłby powalczyć z Fourcadem.
Biegowo znacznie na korzyść Francuza. Pokazał to wczorajszy sprint, gdzie Niemec stracił około 30 sekund w biegu. Martin jest w stanie odrobić w biegu co najminej 1 karna rudnę do Niemca, co daje spory handicap, jeżeli bierzemy pod uwagę forme strzelecką obu panów, która aktualnie wskazuje delikatnie na Martina.

Ustyugov E.-Makoveev A. [email protected] 8/10 ✅
Ustyugov aktualnie jeden z najlepszych z Rosjan kontra Makoveev.
RADULA już wspomniał o Evgenym. Bardzo dobry % na strzelnicy, a biegowo jest lepszy od Makoveev&#39;a. Wystarczy popatrzeć na wczorajszy bieg, gdzie w biegu Ustyugov był w stanie odrobić 16.6s.
Dzisiaj dłuższy dystans, a więc z pewnością jest w stanie odrobić te 25-30s, co daje jedna karna runde. Dzisiaj Ustyugov powalczy o podium.
W pierwszym biegu ze startu wspólnego w tym sezonie zajęli odpowiednio miejsca 7 -26. Widać komu bardziej &quot;leżą&quot; te starty.
Lepszy na strzelnicy Evgeny + lepszy biegowa.

Fak J.-Schempp S. [email protected] 8/10 ⛔
Tutaj sprawa jest jasna. Fak biegowo bije na łeb na szyje Niemca.
W sprincie był w stanie odrobić 1 karna rundę i być mimo 1 karnej rundy więcej przed Schemppem.
Fakowi zdarzą się na strzelnicy popełnić parę błędów, ale jeżeli są dobre warunki to wykorzysta je. W pierwszym biegu ze startu zajął bardzo dobre drugie miejsce (!), także widać, że 4 strzelania nie są dla niego straszne.
Schempp był wtedy 17.
Fak jest w stanie nadrobić na trasie nad swoim rywalem spokojnie z 2 karne rudny, ale myślę, że dzisiaj nie będzie takiej potrzeby, gdyż Fak już od początku zrobi sobie przewagę nad Niemcem i systematycznie będzie ją powiększał. A jakoś w 20/20 Niemca nie chce mi sie wierzyc.
Szkoda, że Fak nie wyprzedził na finishu Schempp&#39;a.
Edit: przez przypadek dałem cytuj zamiast edytuj :/
W poście wyżej typy na dzisiejszą sztafete męzczyzn!

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer [email protected] Unibet ✅ izi :cool:
Kto jak nie on ? Kurs mnie zaskoczył. Myślałem, że powyżej 2 nie skoczy, a tu taka niespodzianka.

Wystarczy spojrzeć na wyniki treningów. Gregor za każdym razem w czołowce. W konkursie będzie zmobilizowany na 100% i odpali. W kwalifikacjach już pokazał, że wystarczy, żeby się troche sprężył i już skacze daleko.
kto mu może zagrozić? Oczywiście największym zagrożeniem będzie Kraniec, który lubi mamucie skocznie. Jednak lepiej czuje sie na jeszcze większych skoczniach niżeli w Harrachovie, typu Vikersund czy Planica. Uwazam, że skocznia w Harrachovie to handicap jednak po stronie Austriaka.
Nie widzę poza Krancem nikogo innego kto mógłby powalczyć z Gregorem.
Kurs wg mnie zawyzony. Pazerność na kolejne wygrane Austriaka jest tak duża, że będzie zmobilizowany w 100% i nie da żadnemu rywalowi szans.
Gregor Schlierenzauer [email protected] Unibet
Ok, kurs dalej trzyma się dobrze. @2 w zupełności mnie satysfakcjonuje.
Drugi konkurs będzie z pewnościa taki jak pierwszy. Dwóch zawodników będzie się biło o pierwsze miejsce. Gregor i Kraniec.
Warunki wietrzne im poźniej w Harrachovie stają się trudniejsze dla zawodników. Jeżeli wiatr będzie kręcił i wiał z tyłu to wedlug mnie lepiej poradzi sobie Austriak.
Nie będę sie powtarzał i przytaczał argumentów z wczoraj. Nie jest to mamut jak w Planicy czy Vikersund i tutaj plus na korzyść Austriaka.
Pierwszy konkurs Gregor wygrał z przewagą 0.3 punkta.
W drugim konkursie pójdzie za ciosem i widzę drugą jego wygraną tego dnia i powiększenie przewagi nad Robertem w klasyfikacji lotów.
Neumayer - Stoch [email protected]
Niemiec skacze bardzo dobrze na mamutach. W Vikersund podium, teraz na każdym treningu w czołówce. W konkursie również dobre skoki.
Nie przydarzają mu się słabe skoki, tak jak Kamilowi. Gdzieś forma u Polaka poleciała w dół. Na treningu potrafi oddac skok na 165.5 metrów. W kwalifikacjach i konkursie jakoś bez błysku.
Neumayer w konkursie dwa skoki podobne do Kamila, jednak dalej niż on co dało mu miejsce przed Polakiem.
Jeżeli ktoś ma skoczyć dalej niż dzisiaj rano to z pewnościa będzie to Niemiec a niżeli Kamil.
Edit: Kurs na Gregora spadł już do @1.85

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Arnd Peiffer - Eric Lesser [email protected] Tobet
Skąd taki kurs? Rozumiem jakby to było pół sezonu temu, ale teraz ?
Aktualnie jeżeli porównamy forme obu Niemców to zdecydowanie jest ona po stronie Lessera.
Wystarczy porównać wyniki osiągane przez nich w Nowym Mescie.
Sprint: Lesser 12 (1 pudło) 18 sekund przewagi nad Peifferem, który również zaliczył jedno pudło.
Bieg pościgowy: Lesser 14, mimo 4 pudeł ma przewagę 34 sekund nad Arnd, który biegł 1 karną rundę mniej.
Ok, bieg indywidualny, więc bardzo ważne jest strzelanie. Jak widać obaj Niemcy strzelają bardzo podobnie. Na przestrzeni całego tego sezonu odpowiednio (81.1% - 80.5%) na korzyść Peiffera. W Novym Mescie również strzelają bardzo podobnie. Widać, że strzelają prawie identycznie.
Forma biegowa jak widać po stronie Lessera i to zdecydowanie. I to własnie mnie najbardziej przekonuję do typu. Przy równej ilości błędów na strzelnicy nie ma opcji, zeby Lesser nie wyprzedził Peiffera, który od paru miesięcy ewidentnie przechodzi regres formy.
W tym sezonie odbył się tylko jeden bieg indywidualny. Wygrał go Martin Fourcade, jednak 3 miejsce zajął własnie Eric Lesser. Widać więc, że ten bieg mu leży i będzie w stanie dzisiaj powalczyć. Peiffer był wtedy 11.
Na tych MŚ Lesser zajął dwa razy wyższą lokatę niż jego kolega z drużyny, dlaczego teraz miałoby się coś zmienić?
Forma biegowa, regres formy Peiffera, zajmowane pozycje na tych MŚ, typ zawodów jaki jest dzisiaj rozgrywany (bieg indywidualny) - to wszystko skłania mnie na zagranie młodszego w tej parze - Lessera. A po takim kursie to nic tylko się cieszyć :cool:

Do góry Bottom