mark1973
Znawca - Hokej
I mamy baraze o awans od ćwiartki a w niej niespodzianke, bo za taka można uznac udział w tej częsci ekipy Karpat Oulu. Niestety nie po raz pierwszy ekipa prowadzona przez Lauri Marjamakiego nie jest przygotowana do najwazniejszej czesci rozgrywek. Były widoki by załapać sie na szóste miejsce ale z Karpat pod koncówke sezonu zeszło powietrze. Ekipa wyglada źle a jedynym jasnym punktem jest Merielainen miedzy słupkami , ale bez klarownej defensywy nieraz niewiele mozna ugrac. Doswiadczeni gracze musza dzis brac ciezar gry na siebie. Rywala z Kouvoli niedawno opisałem bo Kookoo ostatnie kilka meczy to jak gra o zycie i byli juz za burtą przegrywajac na 3 minuty przed koncem spotkania z Saipa ale zdołali wyrównać i w ostatnuch dwóch minutach obronic sie w osłabieniu a ostatecznie zwycieżyć. Był to przełomowy moment i gracze Kookoo poszli za ciosem demolując TPS na ich własnym lodzie. Duze bedzie spoczywac na barkach Setanena, ale i całego bloku defensywnego, ale na ten moment zespoł wyglada na zbilansowany. Ja dzis ide w kierunku gosci z Kouvoli bo po meczu z Saipa zyskali nowe zycie a fizyka nie zwodzi co pokazał wazny mecz z Turku, mysle ze na tyle rywala z Oulu Kookoo wyglada dobrze i mimo ze roster rywala na papierze mocny to gosci beda robic swoje i na ten moment z tej pary to dla mnie Kookoo jest faworytem , bo Karpat musiało by przejsc totalna odmiane , ale nie wiem czy w tym meczu to sie uda.
Kookoo z x kurs 1,88 szkoda końcówki trzeciej tercji jednak trzeba oddać że doświadczenie wzięło górę w tym meczu
Kookoo RT kurs 3,5
fortuna
W drugiej parze skłaniam sie ku TPS bo widze tam wiecej doswiadczenia i jakosci na tą faze rozgrywek.
Kookoo z x kurs 1,88 szkoda końcówki trzeciej tercji jednak trzeba oddać że doświadczenie wzięło górę w tym meczu
Kookoo RT kurs 3,5
fortuna
W drugiej parze skłaniam sie ku TPS bo widze tam wiecej doswiadczenia i jakosci na tą faze rozgrywek.
Ostatnia edycja: