obserwator-m
Forum VIP
Trefl 3:0 lub 3:1 i ma 2.miejsce
Włoszki wtedy będą gorsze od Muszyny
Włoszki wtedy będą gorsze od Muszyny
No wiec tak czy owak Muszyna ma juz awans obojetnie jaki bylby wynik w tym meczu ?Trefl 3:0 lub 3:1 i ma 2.miejsce Włoszki wtedy będą gorsze od Muszyny
Na to wychodzi, ale warto poczekać na oficjalne potwierdzenie :razz: E: a w przypadku równej liczby punktów nie liczy się pierw liczba wygranych spotkań, a dopiero potem sety? Bo Muszyna tylko 2 zwycięstwa, Cortese 3...No wiec tak czy owak Muszyna ma juz awans obojetnie jaki bylby wynik w tym meczu ?
No dlatego wlasnie sie pytam co sie liczy i kto bedzie wyzej... jak zwykle rozne zdania na ten temat a od tak dawna zajmujemy sie graniem heheNa to wychodzi, ale warto poczekać na oficjalne potwierdzenie E: a w przypadku równej liczby punktów nie liczy się pierw liczba wygranych spotkań, a dopiero potem sety? Bo Muszyna tylko 2 zwycięstwa, Cortese 3... Ruskie znów nie zagrały nic nadzwyczajnego, a Muszyna znów tie-break w plecy. Szkoda się rozpisywać...
Właśnie pajacyki z Polsatu mówiły, że mecze się liczą, a jeśli tak to lipa.Na to wychodzi, ale warto poczekać na oficjalne potwierdzenie :razz: E: a w przypadku równej liczby punktów nie liczy się pierw liczba wygranych spotkań, a dopiero potem sety? Bo Muszyna tylko 2 zwycięstwa, Cortese 3...
Ruskie znów nie zagrały nic nadzwyczajnego, a Muszyna znów tie-break w plecy. Szkoda się rozpisywać...
Serwińskiego nie da się zwolnić , chyba że sam odejdzie. Jest członkiem zarządu wiec sam się raczej nie zwolni. Serwiński to człowiek-instytucja w Muszynie. Przez długie lata prezesem był jego brat Waldemar który zginął w wypadku samochodowym. Obecnie sam Bogdan jest trenerem i członkiem zarządu.Ja mam nadzieje, że Muszyna nie awansuje bo po prostu na to nie zasługuje. Bogdan "Debiliada" Serwiński to pół główek a nie trener. Kompletnie nie potrafi przygotować drużyny do meczu pod względem taktycznym jak i mentalnym. Muszyna zwycięstwo miała podane na tacy a one w drugim secie przy stanie 21-16 23-20 doznaje paraliżu i nie wie jak skończyć akcje. Ale trudno się temu dziwić skoro Boguś czasy prowadzi w taki sposób że ciężko aby zespół utrzymał koncentracje. W zasadzie to trzeba powiedzieć że on w ogóle tych czasów nie prowadzi. Coś tam sobie czasem po-bazgrze. Powie że my nie gramy z Budowlanymi Łódź Nie wiem kogo Bogdan Debiliada ma z rodziny w zarządzie Muszyny ale ten ktoś chyba trzyma go tam rękoma i nogami. Bo na litość boską ten człowiek nie potrafi nawet wyciągnąć 30% potencjału tej drużyny.
Sopot drużyna teoretycznie gorsza od Muszyny ale ich mecz oglądało się z przyjemnością. Oglądanie Muszyny momentami było to męką dla oczu. Szczególnie TB kiedy każda gra samej sobie bez pomysłu bez pomyślunku byle by mocniej zapier... przed siebie.
Grabowski dzisiaj świetnie przygotował zespół pod względem taktycznym i mentalnym.
Buijs była oszczędzana w ostatnim meczu. Ogółem pomęczyły się trochę ze słabym Suhl, ale ważne że wygrały w 3 setach i w miarę niskim nakładem sił przystępują do walki o LM.W Schweriner powraca Buijs. Rozgrywająca Denise Hanke robi olbrzymią furorę i myślę, że tym sezonem wskoczy do kadry Niemiec na stałe - ma regularny serwis, który demoluje rywalki, do tego ta lewa ręka, która często zatrzymuje środkowe na siatce (w ostatnim meczu Denise zdobyła 17 punktów!). Souza to opcja numer jeden w ataku, po skrzydle dalej trudno znaleźć kogoś regularnego i oby Buijs szybko weszła na odpowiednie obroty. Hanke dużo gra na środek (głównie obieg na jedną nogę) i trochę szkoda, że nie ma lepszych siatkarek niż Steenbergen i Hatinova. Libero Thomsen chyba na podobnym poziomie co Davis.