filip_r2
Użytkownik
Nazwanie drużyny Azerrail dream teamem to gruba przesada. Podstarzała Flier to już nie tak błyskotliwa zawodniczka jak 3-4 lata temu. Zagrywkę nadal ma dobrą ale w ataku już taka solidna nie jest. Hodge w ataku potrafi grać genialnie ale w przyjęciu jest tragiczna. Już w poprzednim meczu było widać, że gdy została po celowana zagrywką to miewała ogromne problemy i musiała być zmieniana. Stam-Pilon też najlepsze lata ma już za sobą w ataku bywa nierówna, przyjęcie też nie jest jej najlepszą stroną. Gdy grała w Muszynie była częsty obiektem do trafiania zagrywką. Radecka jako rozgrywająca jest dobra solidna.Dyscyplina: Siatkówka Liga Mistrzyń
Spotkanie: Tauron Dąbrowa Górnicza - Azerrail Baku
Typ: poniżej 180,5 punkta
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bwin
Czwarta kolejka Ligi Mistrzyn i moim zdaniem czwarta porażka Dąbrowy. Wszystkie drużyny polskie rozczarowują w pucharach znacznie obniżyły poziom. Po odejściu wielu zawodniczek poziom naszych drużyn wyraźnie spadł. Dąbrowa gra podobnie jak reszta naszych drużyn czyli słabo. Porażki z Eczacibasi i Azerail można zrozumieć jedna kporażka z drużyną niemiecka 2-3 na wyjeździe to klęska. Nowe zawodniczki Tokarska , Leys , Stacchioti nie wnoszą tyle do gry ile potrafiła wnieść sama Iza Żebrowska. Kontuzja libero Strasz dodatkowo komplikuje sytuację. Dziś rewanż z Azerrail po porażce 1-3 na wyjeździe. Drużyna Azerrail to prawdziwy dream team takie zawodniczki jak Flier, stam -Pilonn, Vensink, Hodge czy nasza świetna rozgrywająca Radecka to moim zdaniem zespół poza zasięgiem Polek. Jedyna nadzieja dla Dąbrowy to wciąż małe zgranie drużyny z Azerbejdżanu jednak według mnie Dąbrowa dziś polegnie i w całym meczu spodziewam sie 3 maksymalnie 4 setów i oczywiście poniżej 180 , 5 punkta
Dąbrowa pokazała w meczu z bardzo mocnym Tureckim zespołem, że u siebie grać potrafi mimo że tamten mecz Dąbrowianki przegrały 1-3 ale miały spore szanse na ugranie chociaż 1 pkt w tamtym spotkaniu. A Eczacibasi to jak dla mnie razem z Vakifbankiem są w tej chwili najlepsze drużyny w europie. Na pewno przyjęcie Azerrail jest dużo gorszym przyjęciem niż przyjęcie Eczacibasi. Dlatego dla mnie Dąbrowa może dzisiaj pokusić się tutaj nawet o zwycięstwo bo we własnej hali ma atuty które mogą jej umożliwić zwycięstwo z takim zespołem jak Azerrail. A Azerrail na wyjazdach nie ma tylu atutów ile ma ich gdy gra we własnej hali.
A porażka z Dresdner dużego wstydu nie przynosi. W tym roku bardzo cięzko gra się na terenie żeńskich klubów Niemieckich. Panuje tam specyficzna która nakręca drużyny Niemieckie w pewnego rodzaju trans. Przekonało się o tym choćby wielkie Dinamo Kazań które w lidze do tej pory nie przegrało ani jednego meczu. A ze Schweinier przegrało 3-2.