>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Liga Mistrzyń 2010/2011

Status
Zamknięty.
madmax22 46

madmax22

Użytkownik
Rabita Baku- Scavolini Pesaro 2 @ 1.80
Nie będę się rozpisywał. Dla mnie to mega pewniak. Widziałem mecze Rabity z Muszyną która nie zachwyciła. Drużyna z Pesaro to zdecydowanie za wysoka półka. Na każdej pozycji mają lepsze, bardziej doświadczone i znane zawodniczki.Pesaro ostatnie mecze wygrywa i spokojnie powinno sobie dać radę.
Dodam iż oba zespoły spotkały się już w grupie tych rozgrywek i każda z drużyn wygrała mecz na własnym parkiecie. Zespół z Rabity już na wyjeździe bądź neutralnym terenie nie potrafi tak grać jak u siebie.

Właśnie w taki sposób Manon cieszyć się będzie z awansu do Finału LM!

G 35

gesio

Użytkownik
no tak Scavo wydaje sie byc pewniejsze ciut, mimo iz juz tam nie ma dwoch czolowych armat (Skowronska i Costagrande) to zawsze to Scavolini i w dziewczynach ze slonecznej Italii nalezy upatrywac faworyta ????
ale zdecydowanie ciekawiej powinno byc w spotkaniu dwoch czolowych ekip ze Stambulu i pojedynek Skowronska-Glinka, w tym spotkaniu troche niski kurs na Fenerbahce bo zaledwie 1.3 tak wiec chyba najciekawsza propozycja wydaje sie byc over 180.5 po kursie 1.8, te zespoly graly ze soba w tym sezonie juz 3 razy, ogolny bilans to 2-1 dla Fenerbahce ale za to kazdy z tych meczy to byl mecz zaciety, a wiec wydaje mi sie ze over to calkiem niezly typ.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Rabita Baku- Scavolini Pesaro 2 @ 1.80
Nie będę się rozpisywał. Dla mnie to mega pewniak. Widziałem mecze Rabity z Muszyną która nie zachwyciła. Drużyna z Pesaro to zdecydowanie za wysoka półka. Na każdej pozycji mają lepsze, bardziej doświadczone i znane zawodniczki.Pesaro ostatnie mecze wygrywa i spokojnie powinno sobie dać radę.
Dodam iż oba zespoły spotkały się już w grupie tych rozgrywek i każda z drużyn wygrała mecz na własnym parkiecie. Zespół z Rabity już na wyjeździe bądź neutralnym terenie nie potrafi tak grać jak u siebie.

Właśnie w taki sposób Manon cieszyć się będzie z awansu do Finału LM!
Popieram zdecydowanie. Scavolini to zespol mocniejszy personalnie. Rabita w meczu z Muszyna nie pokazala fajerwerkow. Rowniez zgodze sie z tym ze Baku poza wlasnym terenem gra duzo duzo slabiej (np. 2-3 w Bielsku). Kursy na Scavolini rosną 2.11 w Pinnacle

B 0

bakard

Użytkownik
Popieram zdecydowanie. Scavolini to zespol mocniejszy personalnie. Rabita w meczu z Muszyna nie pokazala fajerwerkow. Rowniez zgodze sie z tym ze Baku poza wlasnym terenem gra duzo duzo slabiej (np. 2-3 w Bielsku). Kursy na Scavolini rosną 2.11 w Pinnacle
Panowie a macie jakieś informacje co do składu Scavolini i gry w tym turnieju Destiny Hooker bo jest to jak dla mnie bardzo ważna informacja dla tego meczu. Na stronie CEV nie ma jej w składzie Scavolini , nie grała też w dwóch ostatnich meczach ligowych. Bez niej potencjał ataku Pescaro jest dużo mniejszy , być może ten fakt ma wpływ na zmianę kursów i przesuwanie faworyta w stronę Rabity.

R 16

rskull

Użytkownik
“Although Destinee Hooker left our team last week, I still think that we came here for a good performance and the match with Rabita will be decided by a few balls.
Chyba jej nie bedzie

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
wstrzymajcie się z graniem na Pesaro właśnie przez brak Hooker, która jest w USA rzekomo leczy tam kontuzję ale nie uzgodniła tego z klubem i prawdopodobnie juz w Pesaro nie zagra. Odgrywała ona kluczową rolę w spotkaniach grupowych przeciwko Baku a jej zmienniczka Saccomani bardzo słabo przyjmuje i może być spory problem.

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
Rabita Baku-Scavolini Pesaro Volley
Mój typ: over 184.5 @ 1.85 Unibet⛔
Scavolini Pesaro Volley (+1.5) @ 1.45 Unibet⛔
W I półfinale staną na przeciw siebie Włoszki (które w poprzednich sezonach miały zdecydowanie lepszy skład, a mimo to nie udawało się awansować do finału) oraz Azerki (które w ćwierćfinale pewnie pokonały Muszyną do 0). Liczę na wyrównaną walkę. Gdyby w barwach Scavolini występowała Hooker (brak z powodu kontuzji) pewnie bardziej z przekonaniem zagrał bym na Włoszki, a tak sprawa awansu jest ciągle otwarta i dość trudna do przesądzenia. Ale wcale nie będę zdziwiony jak to rozwiąże się dopiero w tie break&#39;u.

Fenerbahce Istanbul-Vakifbank Günes Istanbul
Mój typ: Fenerbahce Istanbul (-1.5) @ 1.55 Unibet⛔
under 180.5 @ 1.95 Unibet⛔
Drugi półfinał zapowiada się o wiele ciekawiej, chociażby z tego powodu że będzie pewien akcent narodowy (Skowrońska vs Glinka). Jednak w pamięci mam mecz z początku sezonu, ktory rozegrały pomiędzy sobą właśnie te dwie drużyny, a w którym 3-1 wygrało Fenerbahce. Zresztą na stronach internetowych można przeczytać że drużyna Fenerbahce była budowana z myślą o wygraniu LM. Stąd w drużynie m.in. Sokołowa, Skowrońska, Fuerst, Fofao a nad wszystkim pieczę trzyma Ze Roberto. Nie będę ukrywał że Fenerbahce jest moim faworytem do wygrania tej edycji LM.
EDIT: I znowu się przekonałem, że siatkówka żeńska jest nieprzewidywalna. A swoją drogą to ciekawe jak wygrywając w tie break&#39;u 7-2 można przegrać 11-15:?

G 35

gesio

Użytkownik
ale zdecydowanie ciekawiej powinno byc w spotkaniu dwoch czolowych ekip ze Stambulu i pojedynek Skowronska-Glinka, w tym spotkaniu troche niski kurs na Fenerbahce bo zaledwie 1.3 tak wiec chyba najciekawsza propozycja wydaje sie byc over 180.5 po kursie 1.8, te zespoly graly ze soba w tym sezonie juz 3 razy, ogolny bilans to 2-1 dla Fenerbahce ale za to kazdy z tych meczy to byl mecz zaciety, a wiec wydaje mi sie ze over to calkiem niezly typ.
no i stało sie, over bez dwoch zdan ;)

G 35

gesio

Użytkownik
no Fener troche rozczarowalo najpierw prowadzenie 2-1 a pozniej w taibreku po asie serwisowym Kasi bylo 7-3 no i sie pozniej posypalo, widocznie nie ma tak dobrze ze kupimy pare klasowych zawodniczek i LM nasza ???? nie tym razem

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Mecz Tureckich drużyn niesamowity. Tiebreak bardzo emocjonujący. Gdybym w tym meczu stawiał na Fenerbacze miałbym ogromne pretensje do ich rozgrywającej - Fofao. Brazylijka 40 lat, doświadczenie niby ogromne, a zawodniczka zagrała po prostu tragicznie. Przez cały mecz rozgrywała szybka piłkę do koleżanek, natomiast od połowy 4 seta skupiła się na rzucaniu świec do koleżanek na skrzydła i tak naprawdę tutaj widzę porażkę gospodyń. Zero gry środkiem, w piątym secie chyba ani razu nie wystawiła koleżankom na środek, przez to na 5 set skrzydłowe to już były tylko dętki.
Z drugiej strony w tym 5 secie sędzia tez mógł parę razy gwizdnąć nieczyste odbicie u drugiej rozgrywającej vakifbanku, która tez wystawiała niezłe świece, chociaż na środek do Poljak też wystawiała i to z całkiem dobrym skutkiem.
Najlepsza zawodniczka meczu - Jelena Nikolic jak dla mnie ????
A gra w defensywie obu zespołów to klasa światowa, do której Polskim zespołom jeszcze baaardzo daleko...

G 35

gesio

Użytkownik
no nie dziwie ze dla ciebie Nikolic to MVP, skoro poprowadzila Vakifbank do zwyciestwa:
najlepiej punktujace:
Fenerbahce:
Skowronska - 27
Osmokrovic - 17
Sokolova - 14
Vakifbank:
Nikolic - 28
Glinka - 18
Sonsirma - 16
napewno wiecej sie spodziewano od Sokolovej, jak na 5.setow i 14 punktow to slabiutko, w Polskim pojedynku 27-18 dla Kasi, ale to najprawdopodobniej Glinka wzniesie puchar za Lige Mistrzyń.

houston4 1,2K

houston4

Użytkownik
Vakifbank Günes Istanbul-Rabita Baku
Mój typ: Rabita Baku (+1.5) @ 1.85 Unibet⛔
Nasuwają mi się pewne spostrzeżenia po wczorajszym półfinale Fenerbahce Istanbul-Vakifbank Günes Istanbul. I mam takie wrażenie że to nie Vakifbank zagrało bardzo dobrze tylko że Fenerbahce zagrało fatalnie by nie powiedzieć tragicznie (a dokładnie to może nie cała drużyna tylko Fofao - qrcze co to było za rozegranie - uproszczone do granic możliwości zero środka, zero drugiej linii praktycznie tylko na skrzydła - i takie są skutki). To i tak &quot;cud&quot; że dotrwały do tie break&#39;a przy tak fatalnym rozegraniu.
A propos, gdyby dzisiaj Ze Roberto po 1 secie &quot;nie zdjął&quot; Fofao to cos mi się widzi że by było tak jak wczoraj lub nawet gorzej.
A Vakifbank nie pokazało nic nadzwyczajnego, tyle że wygraly ten mecz przez konsekwencję. Zresztą gra Azerek jakoś mi się bardziej podobała. Wystarczy popatrzęć na noty w statystykach, I dlatego w dzisiejszym finale obstawiał bym przy najmniej 2 sety dla Rabity.
A co z tego wyjdzie - zobaczymy - bo po wczorajszym meczu to trudno cokolwiek wyrokować.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
VakifGunes Stambuł, którego barwy reprezentuje Małgorzata Glinka-Mogentale, w pojedynku o miano najlepszej drużyny w Europie w trzech setach pokonał ekipę Rabity Baku.

Mecz finałowy:
Rabita Baku - VakifGunes Stambuł 0:3
(13:25, 20:25, 18:25)
Składy zespołów:
VakifGunes Stambuł: Sonsirma (8), Glinka-Mogentale (14), Cemberci Kirdar (1), Toksoy (6), Nikolić (15), Poljak (10), Guresen (libero)
Rabita Baku: Natasza Krsmanović (4), Mammadova (13), Glass (10), Golubović (2), Starović (10), Żukowa, Popović (libero) oraz Ativi, Nenova i Doganjić

Oprócz złotego medalu za zwycięstwo w Lidze Mistrzyń do rąk Małgorzaty Glinki-Mogentale trafiła statuetka dla najlepszej zawodniczki Final Four.

Nagrody indywidualne:
MVP: Małgorzata Glinka-Mogentale (VakifGunes Stambuł)
Najlepsza atakująca: Manon Flier (Scavolini Pesaro)
Najlepsza przyjmująca: Gözde Kirdar Sonsirma (VakifGunes Stambuł)
Najlepsza rozgrywająca: Özge Kırdar (VakifGunes Stambuł)
Najlepsza libero: Gizem Guresen (VakifGunes Stambuł)
Najlepiej punktująca: Jelena Nikolić (VakifGunes Stambuł)
Najlepiej zagrywająca: Natalia Mammadova (Rabita Baku)
Najlepiej blokująca: Maja Poljak (VakifGunes Stambuł)

Źródło: www.siatka.org

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom