>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dokładnie najlepszy pojedynek to Real Manchester myślę żę pojedynek Ferguson - Mourinho pokaże czy tak na prawdę Portugalczyk może zastąpić wielkiego Sir Alexa, Borussia trafiła na nieobliczalnego rywala i wszystko może się zdarzyć, Mnie natomiast ciekawi para PSG i Valencii tutaj niby PSG powinno spokojnie sobie poradzić ale czuję niespodziankę w postaci Nietoperzy. Malaga też ma ciekawy pojedynek także Emocji będzie sporo nic tylko szykować typowanie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Raczej ktoś porobił, no chyba, że wierzycie w przypadek 1:5000 itd.
Nie od dziś wiadomo, że losowania są ustawiane, czy teraz UEFA przeszła samą siebie ? http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ustawione-foto
Oj może po prostu zapomniało się im zmienić
Przypadki chodzą po ludziach :razz:.
Mało prawdopodobne dla mnie jest, że ktoś wpłyną na wynik losowania. Nie widzę sensu, a oprócz tego gdyby ktoś rzeczywiście to zrobił, to po co losowałby próbę taką samą - bez sensu. Aczkolwiek ciekawa sytuacja, jednak biorąc pod uwagę fakt, że w losowaniu uczestniczy 4x Hiszpanie, 3x Niemcy, 2X Włosi, 2x Anglicy, oraz fakt że drużyny z tej samej grupy nie mogę na siebie trafić i do tego pierwszy musi grać z drugim zespołem z innej grupy, czyli reasumując liczba kombinacji się drastycznie zimniejsza, tym samym prawdopodobieństwo powtórzenie jest zdecydowanie mniejsze niż wskazują media, a jeszcze dopowiem że zwiększa się możliwość powtórzenie pary, w kilku losowaniach na przestrzeni lat jak np. Milan - Barca.
Abstrahując od tego, ???? za parę MU - Real, śmieć mi się chce, że Real może wrócić do tradycji, jaką było odpadanie zaraz po fazie grupowej.

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
hehe dla zabawy znając wyniki próbnego losowania niestety obstawiłem tylko dwa spotkanie Real-MU i Arsenal-Bayern wybrałem wedle mnie dwie najciekawsze pary które bym chciał obejrzeć i ku mojemu zdziwieniu w trakcie losowania zostały wylosowane te dwie pary.z jednej strony sie cieszyłem ze jakieś drobne wygrałem i ze bedą ciekawe mecze w tv ale po chwili żałowałem ze nie pościłem tasiemca na wszystkie mecze wtedy za marne 5 zł było by można zarobić fortunę ale kto mógł wiedzieć ze Uefa ustawi losowanie bo nikt mi nie wmówi ze to przypadek dwa takie same losowania jedno po drugim to szansa podobna jak do szóstki w lotto

S 26

szpaku_szpak

Użytkownik
Nie wiem czy to dobry dział, ale mam prośbę, czy jeżeli ma ktoś dostęp do informacji dotyczących Realu Madryt a konkretniej etapów na jakich odpadali w ostatnich 10 może nawet więcej lat, byłby w stanie się nimi podzielić ?

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Cytat z TVP SPORT:
&quot;To będzie gratka dla fanów piłki nożnej i widzów Telewizji Polskiej! 13 lutego TVP przeprowadzi transmisję z meczu 1/8 finału Ligi Mistrzów Szachtar Donieck – Borussia Dortmund, a tydzień później ze starcia Milanu z Barceloną.&quot;
Rozumiem,że nie potrafimy w Polsce rozłożyć dachu ale żeby eksperci nie potrafi wybrać meczu?! Jak można uznać mecz Ukraińców z Niemcami za ciekawszy od potyczki na Santiago, Realu z Manchesterem United!
Ja mam N więc kładę na to ale padłem ze śmiechu? Też uważacie,że TVP wybrało najciekawsze mecze w możliwych terminach?

edyp 186

edyp

Użytkownik
skandal i żenada.. jak można pokazać mecz drużyny, której największym sukcesem w historii jest ćwierćfinał Ligi Mistrzów z drużyną, która wygrała LM 1 raz.... mając do wyboru mecz drużyn, które grały łącznie w 17 finałach i 12 z nich wygrywały?????????
teraz pytanie co to ma być? pokaz patriotycznej więzi z naszą trójką z Dortmundu? Czy raczej śmianie się w twarz Realowi i United przez kibiców Barcy? Bo chyba każdy wie, że TVP to sami kibice Barcelony. Niestety wydaje mi się, że to drugie... jak zobaczę pana Kowalczyka w krawacie Barcelony podczas meczu Borussii z Szachtarem to wyrzucę telewizor przez okno. Przypomnę, że kilka sezonów temu była podoba sytuacją w ćwierćfinale, kiedy zamiast United - Chelsea pokazywano Barca - Szachtar... I za co oni chcą abonament?

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Ja byłem pewny że będzie transmisja meczu MU - Real i tak ogólnie mówiąc to sobie nie wyobrażałem żeby tego meczu w środę na TVP nie było! TO SĄ JAKIEŚ JAJA! Zawsze uważałem ludzi którzy płacą ten śmieszny abonament po prostu za frajerów, a TVP robi wszystko żeby już kompletnie nikt nie płacił tego abonamentu! LM się ogląda dla piłki, a nie żeby sobie popatrzeć na Polaczków z BVB!

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 13

lukaszek90001

Użytkownik
Jestem za MU, real też nie nienawidzę, lecz to śmiech na sali. Może jakiś protest na cały kraj żeby wszyscy przeciwko nie oglądali tylko RM-Mu w necie.

stoper06 17

stoper06

Użytkownik
Mecz puszczony ze względu na tzw. &quot;januszy&quot;. Z Borussii zrobili &quot;polski&quot; klub i będą ich forsować.

W 8

wojtek_kazik

Użytkownik
Argumenty jakie dali są powalające, ale to jest niestety, prawda, dużo ludzi głosowało na ten mecz czy jak wcześniej grała BVB a byli to głównie jak to ujął stoper06 &quot;janusze&quot;, pamiętam co rok temu było z Polsatem, na zmianę serwowali Nam mecze BVB i Trabzonsporu bo tam grają Polacy. Kolejna osoba która mnie przy tym rozwaliła to Tomaszewski który mówi że to dobra decyzja i Polscy zawodnicy powinni być pokazywani a on jest patryjotą a nie idiotą i dlatego cieszy się z tego wyboru, a jak przyszło Euro to pierwszy szumnie zapowiadał że nie będzie oglądał Euro, a co do patryjotyzmu to jakoś Polski patryjotyzm słabo kojarzy mi się z popieraniem czy kibicowaniem Niemieckiemu klubowi.
Zresztą samo TVP poszło w tym kierunku, jadą o tym że trzeba pokazać ten mecz to tam grają Polacy, a jakoś reprezentacji z Czarnogórą i Mołdawią nie pokazali.
Co tu dużo mówić, beznadzieja, zrozumiał bym gdyby to był mecz Polskiego klubu, ale wybór między tymi spotkaniami jest prosty ale niestety wybrali ten gorszy mecz. Może to niezbyt dobrze wygląda ale liczę że Shakhtar ogra BVB bo jak Borussia przejdzie dalej to nawet jak będą mecze Typu Barcelona - Real, Barcelona - MU, MU - Bayern, Bayern - Barcelona, Arsenal - Real itd. (tych kombinacji pomiędzy tymi ekipami trochę jest), a BVB będzie grała z hmmm np. Galatasaray, to niestety znowu będziemy zmuszeni do odpalenia transmisji w internecie żeby obejrzeć hitowy mecz...

Otrzymane punkty reputacji: +6
cock 756

cock

Użytkownik
Tak na off topie - patriotyzm, bo przymiotniki od nazw państw z dużej daruję... Wracając do tematu - jak dostaną &quot;nasi&quot;, to w telewizji Liga Mistrzów będzie Ligą Mistrzów - ukryć się nie da, popyt na mecz jest. Finału innego nie będą transmitować. ????
Będąc w knajpie przyjemniej chyba się patriotycznie utożsamiać z boiskiem, a w domu internet masz. Nie widzę problemu - nie chcę to nie oglądam, a gdy wychodzę na mecz - oczekuję emocji.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jest szansa na oglądanie LM jeszcze w tym sezonie na Cyfrze? Bo jak BVB przejdzie dalej i wylosują jakieś Galatasaray to TVP znowu ich będzie puszczać mimo że będą o wiele ciekawsze mecze...

D 224

dboniem

Użytkownik
A ja mam trochę nietypowy temat do dyskusji.
Otóż czy sądzicie, że lepiej jest skonstruowany system rozgrywek obecnie, tzn. faza grupowa i potem 1/8, czy lepiej było kiedyś, gdzie po fazie grupowej, rozgrywana była 2 faza grupowa i dopiero potem ćwierćfinały (ostatnie takie miejsce miało w sezonie 2002/2003)?
Mi się wydaje, że o wiele ciekawsze są rozgrywki międzynarodowe niż wszelkiego rodzaju puchary, ligi krajowe. Np. obecna sytuacja, gdzie już teraz w 1/8 odpadnie 1 z dwóch wielkich zespołów MAN UTD lub Real Madryt, a spokojnie oba te zespoły mogłyby zagrać nawet w finale.
2 faza grupowa sprawiłaby więcej meczów do oglądania, jeśli dobrze policzyłem 12 (6 we wtorek, 6 w środę), obecnie przy 1/8 da się obejrzeć na żywo 8 meczów.
Dodatkowy plus to zespoły w grupie np. biorąc pary z 1/8 do fazy grupowej byłyby to np. Real, MAN UTD, Szachtar, Dortmund, czyli 6 meczów ulubionego zespołu, zamiast 2.
Zapewne w najbliższym czasie powrotu do starego formatu rozgrywek nie będzie, m.in. z powodu dużej ilości meczów jakie grają kluby + reprezentacje.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Jones i Evans niepewni występu na Santiago Bernabeu
Phil Jones doznał lekkiej kontuzji w wygranym 2:0 spotkaniu ligowym z Evertonem. Nie wiadomo czy reprezentant Anglii będzie w pełni sił na spotkanie w Lidze Mistrzów z Realem Madryt.
Lekarze ocenią teraz stan zdrowia byłego zawodnika Blackburn. Jones został kopnięty w łydke po czym zmienił go na boisku Michael Carrick.
Szczegółowym badaniom podda się również Jonny Evans. Irlandczyk złapał skurcz który zdaniem Fergusona, jest konsekwencją braku rytmu meczowego.

mzrm 13

mzrm

Użytkownik
Jestem za MU, real też nie nienawidzę, lecz to śmiech na sali. Może jakiś protest na cały kraj żeby wszyscy przeciwko nie oglądali tylko RM-Mu w necie.
Nie wyobrażam sobie by taki protest obchodził tych &quot;januszy&quot;, którzy oglądają mecz &quot;bo Lewandowski&quot;. Pomysł ciekawy, ale nie realny.
Nie mam nic przeciwko oglądaniu rodaków, ale w środę jest szlagier jakich mało. Nie wiem kto siedzi za biurkiem w siedzibie TVP, ale musi być albo młody, albo głupi - przecież więcej osób obejrzy RM - ManUtd = mniej ludzi przed telewizorem = mniejszy zysk ...

G 0

gosztu

Użytkownik
Nie wyobrażam sobie by taki protest obchodził tych &quot;januszy&quot;, którzy oglądają mecz &quot;bo Lewandowski&quot;. Pomysł ciekawy, ale nie realny.
Nie mam nic przeciwko oglądaniu rodaków, ale w środę jest szlagier jakich mało. Nie wiem kto siedzi za biurkiem w siedzibie TVP, ale musi być albo młody, albo głupi - przecież więcej osób obejrzy RM - ManUtd = mniej ludzi przed telewizorem = mniejszy zysk ...
Myślę, że to nie jest tak do końca. Fakt, że decyzja TVP w sprawie wyboru meczu dziwi, ale nie wiem, czy mieli 100% wpływ na to co puszczą, skoro mają tylko prawa do wybranych spotkań.
A co do większej oglądalności, to jednak obstawiam, że więcej widzów będzie miał mecz puszczany w TVP i to nie dlatego, że RM-MU cieszy się mniejszym zainteresowaniem, ale dlatego, że leci na płatnym kanale. Na dodatek na nPremium, którego nie ma nawet spora część abonentów tej platformy telewizyjnej.

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
A co do większej oglądalności, to jednak obstawiam, że więcej widzów będzie miał mecz puszczany w TVP i to nie dlatego, że RM-MU cieszy się mniejszym zainteresowaniem, ale dlatego, że leci na płatnym kanale. Na dodatek na nPremium, którego nie ma nawet spora część abonentów tej platformy telewizyjnej.
Na czas Ligi Mistrzów, n odblokowuje kanały premium. Sam włącze telewizor z ciekawości pomimo, że będę oglądał stream w necie RM-MU.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Na czas Ligi Mistrzów, n odblokowuje kanały premium. Sam włącze telewizor z ciekawości pomimo, że będę oglądał stream w necie RM-MU.
Już nie odblokowuje.
Podobno - taka krąży plotka po internecie, że mecz Real-MU będzie można obejrzeć na kanale Italia 1, dostępnym u wszystkich pl operatorów. Nie jestem wstanie odpowiedzieć, czy mecz będzie kodowany czy nie, aczkolwiek oglądałem bodaj w ubiegłym roku u nich mecz LE.

D 224

dboniem

Użytkownik
Dzisiaj o 12-stej losowanie 1/4 w Nyonie.
Biorąc pod uwagę, że ostatnie próbne losowanie 1/8 LM było identyczne jak losowanie główne, to biorąc przykład z wczorajszego losowania próbnego 1/4 można spróbować za kilkanaście złotych pograć wylosowane tam pary.
Oczywiście nikt nie gwarantuje, że będą to te same zespoły, jeśli &quot;ustawki&quot; nie będzie to i tak mamy jakieś tam prawdopodobieństwo trafienia na chociaż jedną parę, więc dla lekkich dodatkowych emocji podczas losowania myślę, że warto.

http://dumakatalonii.pl/kategorie/5-pozostale/13379-probne-losowanie-barca-juventus
Pary 1/4 LM wylosowane w próbnym losowaniu
Juventus - Barcelona
PSG - Galatasaray
Real - Dortmund
Bayern - Malaga
Zakłady do postawienia m.in w Bet365 BWIN kursy około 6,50 za parę.

Do góry Bottom