>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Dziwne tylko,że ukarali Jose, ukrali Pepe a nie ukarali za rasistowskie teksty Sergio i na symulacje Alvesa... jak ktoś nie widzi ochronki to niech ściągnie klapki z oczu. Tyle ode mnie w tej kwestii

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Dziwne tylko,że ukarali Jose, ukrali Pepe a nie ukarali za rasistowskie teksty Sergio i na symulacje Alvesa...
Nie przypominam sobie, żeby UEFA kogoś zawieszała za symulowanie. Gdyby tak było niektóre drużyny miałyby wieczne problemy ze skleceniem składu. Nie rozumiem też żali, że Mourinho został zdyskwalifikowany na pięć spotkań. Słowa skierowane do Guardioli, że on nie chciałby takiego zwycięstwa w Lidze Mistrzów jak w 2009 roku wygrywał Pep bo było po skandalu w półfinale jest zwykłym chamstwem. Rozumiem gry przed i pomeczowe trenerów ale są chyba jakieś granice w zachowaniu w stosunku do sędziów i rywali, których ten człowiek nie przestrzega, a potem się dziwi, że nie jest rozumiany. I to nie tylko moje odczucie bo podobnie wypowiadali się Hiddink, Hitzfeld, Capello chyba też.

Co do samego finału to słyszałem, że w Barcelonie mają na ten mecz powrócić Maxwell i Bojan.

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Nie przypominam sobie, żeby UEFA kogoś zawieszała za symulowanie. Gdyby tak było niektóre drużyny miałyby wieczne problemy ze skleceniem składu. Nie rozumiem też żali, że Mourinho został zdyskwalifikowany na pięć spotkań. Słowa skierowane do Guardioli, że on nie chciałby takiego zwycięstwa w Lidze Mistrzów jak w 2009 roku wygrywał Pep bo było po skandalu w półfinale jest zwykłym chamstwem. Rozumiem gry przed i pomeczowe trenerów ale są chyba jakieś granice w zachowaniu w stosunku do sędziów i rywali, których ten człowiek nie przestrzega, a potem się dziwi, że nie jest rozumiany. I to nie tylko moje odczucie bo podobnie wypowiadali się Hiddink, Hitzfeld, Capello chyba też.

Co do samego finału to słyszałem, że w Barcelonie mają na ten mecz powrócić Maxwell i Bojan.
Nie zgodzę się z tobą. W całym tym regulaminie UEFa jest wzmianka, że piłkarze symulujący w celu uzyskania kartek itp są zawieszani. Jednak kary nie było. Jednak np w przypadku wymuszeń kartek nic nie ma w reg a real został ukarany za ten wybryk. Wg mnie UEFA sama nie przestrzega tego co sama tworzy. Za rasistowskie odzywski też powinno być zawieszenie bo podobno w tych czasach walczy się z rasistowskim wyzwiskami ale jednak Busquets nie został ukarany. (na dodatek jest o tym wzmianka, nadal nie rozumiem czemu tutaj nie ma zawieszenia). Co do zawieszenia Mourinho to troche chyba przesadzili, bo na tle tego, że gracze barcy nie zostali niczym ukarani to aż 5 meczów zawieszenia to chyba zbyt dużo. Dla mnie UEFA sama częściowo się ośmiesza, niektórymi swoimi poczynaniami. Jeśli jest coś zapisane w ustawie to powinno się to przestrzegać, jednak oni jednych karzą za pewne rzeczy innych już jednak nie. Coś jest w ustawie nie jest karane a gdy czegoś nie ma to już są kary. Ich działania oraz wszystkie te ustawy są niekonsekwentne wg mojej opinii.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dla mnie UEFA sama częściowo się ośmiesza, niektórymi swoimi poczynaniami.
Ośmieszasz to się Ty takimi wpisami jak ten powyżej.
Obejrzyj jeszcze raz mecz i zastanów się kto powinien być zawieszony i dlaczego.
Barca awansowała bo grała w piłke i w przeciwieństwie do Realu chciała grać w piłke! Jeżeli ktoś mówi, że ich awans jest nie zasłużony no to ja mu poprostu gratuluje takiego zdania...

akomos1 4

akomos1

Użytkownik
Barca awansowała bo grała w piłke i w przeciwieństwie do Realu chciała grać w piłke! Jeżeli ktoś mówi, że ich awans jest nie zasłużony no to ja mu poprostu gratuluje takiego zdania...
ahahahahaha!!! tak,tak,barca chciała grać w piłke pokazując to głównie w pierwszej połowie meczu na santiago bernabeu gdzie z sprzed pola karnego realu cofała piłke do bramkarza,były w niej tylko dwa groźne strzały,najgorsza połowa derbów europy jaką widziałem i to wszystko dzięki barcelonie która lubi nabijać sobie statystyki zamiast grać ofensywnie i oddawać strzały.barcelona lepiej grała w dwumeczu ale troche pomogli jej sędziowie w obu spotkaniach.

spindoktor 7

spindoktor

Użytkownik
@robson United xD
Ja tobie gratuluję takiego zdania. Ich awans NIE jest zasłużony, swoimi milionami podań, dominacją spotkań zabijają piękno piłki, zabijają emocje. NIE rozumiem jak można być kibicem Blaugrany, na mnie ich gra działa usypiająco.
Od razu uprzedzam , że kolejne takie posty ( głupie) będą karane kartkami (żółtymi). A kłótnie itp z mety czerwona. / Konrad

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Ośmieszasz to się Ty takimi wpisami jak ten powyżej.
Obejrzyj jeszcze raz mecz i zastanów się kto powinien być zawieszony i dlaczego.
co ty piszesz? Przeczytaj całość co pisałem, potem następnie mi odpisz.
Nie powiedziałem, że Mourinho zostal zawieszony niesłusznie. Jednakże czy rasistowskie odzywski nie są karane? Z tego co mi wiadomo to podlegają karom. Mówie, że UEFA jest strasznie niekonsekwentna, jednych karą za pewne rzeczy, 2 już np nie. Tak samo było z wymuszeniem kartek, nic w tym regulaminie UEFa nie ma o tym a real został ukarany. Barca nie została ukarana ani za skrajne symulowanie ani za okrzyki w kierunku Marcelo. Na dodatek kartka PEPE nie została anulowana, gdzie nie było kontaktu. Wg większości mediów i expertów max zółta kartka powinna wtedy być. Niebezpieczniejsze było wejście Sergio Busquetsa w finale pucharu króla na nogę Xabiego Alonso, gdzie powinna być kartka a której nie było.

Poprostu stwierdzam, że UEFA często nie podejmuje żadnych działań w sprawach w których powinna interweniować. Skargi zostały złożone a UEFA nic z tym nie zrobiła, a o czym jest mowa w regulaminie UEFA.

Co do 2 częsci twojej wypowiedzi, mogę powiedzieć tylko tyle. Nie pisałem nic w swojej wypowiedzi, że Barcelona nie zasłużyła na awans, można się z tym spierać (kibice Barcelony mają swoje zdanie, kibice realu swoje i tak już to zostanie. Z jednej strony barcelona wygrała ale z 2 jest pewny niedosyt spowodowany tą czerwoną kartką). Jednakże mówiać, że tylko barcelona chciała grać w piłkę, mam uważać żę wszystkie inne style gry różniące się od stylu gry Barcelony nie są już graniem w piłkę? Z tego co wiem, to grać w piłkę można na wiele sposobów. Tak zresztą real chyba w 2 meczu grał już bardziej otwarcie ale to tylko szczegół. Grać w piłkę można na wiele sposób, ale mam rozumieć że uważasz tylko styl gry barcelony za prawidłowy a reszta powinna zmienić dyscyplinę.

dlord 5

dlord

Użytkownik
Sorry, ale gra defensywna to też gra, i o zwycięstwie nie decyduje to czy ktoś gra defensywnie czy ofensywnie.
Zasłużony, nie zasłużony, takie za przeproszeniem pier.....
Pepe dostał niesłusznie kartkę. Alves i reszta za symulację nie dostanie kary, bo UEFA za coś takiego nie karze (chociaż wzmianki w regulaminie są, ale to swoją drogą). Postępowanie przeciwko Busquetsowi jest w toku, za te rasistowkie odzywki. Jeżeli nie zawieszą go ani nie wlepią dużej kary to się sami ośmieszą (NO RASIZM - właśnie widać jak UEFA się tym zajmuje, mało to czarnoskórych piłkarzy jest obrażanych na meczach?, UEFA coś z tym robi? NIE)
A co do finału to może być różnie. Tylko nie rozumiem trochę dużego kursy na Manchester, który nie jest na przegranej pozycji, a nawet jeśli miałbym stawiać to bym postawił na nich - choć ten mecz nie jest pewny, jak każdy finał LM, ME, MŚ czy podobnych wielkich imprez.

pr0napek 31

pr0napek

Użytkownik
Sergio Busquets zagra 28 maja w finale Ligi Mistrzów z Manchesterem United, po tym jak Komitet Kontroli i Dyscypliny UEFA odrzucił jakiekolwiek dowody świadczące o tym, że pomocnik FC Barcelona w rasistowskich słowach zwracał się do zawodnika Realu Madryt, Marcelo. I chociaż na początku mówiło się, że UEFA zawiesi Katalończyka na pięć najbliższych spotkań, tak teraz cały incydent poszedł w zapomnienie i nic nie stoi na przeszkodzie, aby Busquest znalazł się w wyjściowym składzie na finał Ligi Mistrzów.

Przypomnijmy, że Real Madryt przesłał do Komitetu Kontroli i Dyscypliny nagranie wideo, na którym wyraźnie było widać, że zawodnik Barcelony wykrzykuje do Marcelo słowo &quot;mono&quot; [małpa - przyp. red.]. Działacze katalońskiego klubu oczywiście odwołali się od tych zarzutów, zaświadczając, że Busquets skierował do Marcelo słowa &quot;mucho morro&quot; [niezły masz tupet - przyp. red.]. Jak widać, UEFA nie potrzebowała więcej dowodów.

Należy jedynie ubolewać nad tym, że UEFA nie zwraca uwagi na symulacje i rasistowskie odzywki, których wyeliminowanie z futbolu stawiała sobie za priorytet. Z kolei krytyka arbitra ze strony José Mourinho z miejsca karana jest zawieszeniem na pięć meczów.

Zródło: realmadrid.pl
Tak jak pisałem wyżej, nie rozumiem decyzji UEFA i wg mojej opinni są niekonsekwentni. Ich działania są niezrozumiałe i wg mnie śmieszne.Jeżeli jest jakaś organizacja np taka jak UEFA i ta organizacja stawia sobie jakieś cele (np walka z rasizmem) to niech to do jasnej ciasnej realizuje.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kilka postów usunąłem ja. Dlaczego ? Zbędne jest wklejanie tutaj kto wchodzi w skład UEFA , kto kogo sponsoruje , kto kogo faworyzuje i kto udaje a kto nie. Temat z Busquetsem walcowany już był milion razy , kilka kartek za to poleciało bo fani FCB ( nieliczni) nie godzili się z opiniami innych. Kolejne kłótnie są nie potrzebne :!:

N 1

neli

Użytkownik
A co Panowie z Polską piłką? Jak myślicie czy jest szansa żeby którykolwiek Polski zespół awansował do tych elitarnych rozgrywek? Jeżeli tak to ile przyjdzie nam jeszcze na to czekać?

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Mimo że jestem fanem Lecha Poznań to myślę że Wiśle w tym roku się uda. Widać że Maaskant robi super robote, sprowadza zawodników z myślą o grze a nie jak reszta ligowców - z myślą o sprzedaniu go dalej i zysku. Kupili króla strzelców ligi serbskiej. Świetna sprawa, oczywiście trzeba mieć jeszcze szczęście w kwalifikacjach ale myśle że jak nie trafimy na żadnego potentata z Anglii, Hiszpanii czy Niemiec a klub grecki, austriacki czy tego typu to Wisła w końcu awansuje.

N 1

neli

Użytkownik
Co do Wisły to masz racje - zrobiła duży postęp zarówno jeżeli chodzi o organizacje jak i o aspekty sportowe. Jeżeli chodzi o kwalifikacje do Ligi Mistrzów to napewno nie trafią na zespół z Hiszpanii czy Niemiec ponieważ po reformie, mistrzowie lig mają osobną kwalifikacje a 3 czy 4 miejsca z silniejszych lig osobną. Mam nadzieje, że w tym roku sie w końcu uda.

bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Mimo że jestem fanem Lecha Poznań to myślę że oczywiście trzeba mieć jeszcze szczęście w kwalifikacjach ale myśle że jak nie trafimy na żadnego potentata z Anglii, Hiszpanii czy Niemiec a klub grecki, austriacki czy tego typu to Wisła w końcu awansuje.
Na kluby z Anglii, Hiszmanii, Niemiec, Grecjii nie możemy trafić dzięki reformie UEFA, która obowiązuje już chyba od 2 sezonów. Co do Wisły uważam, że im się uda awansować do LM. Ten zespół ma potencjał. Bardzo dobrzy zawodnicy, trener. Uważam, że dadzą radę.

B 0

betman24

Użytkownik
Ja tam nei jestem do końca przekonany co do umiejętności Wisły Kraków. Kiedyś za czasów Szymkowiaka, Żurawskiego czy Kosowskiego to była ekipa. Teraz dla mnie jest to zespół na naszą ligę jednak nic więcej

M 0

makasza

Użytkownik
Ja tam nei jestem do końca przekonany co do umiejętności Wisły Kraków. Kiedyś za czasów Szymkowiaka, Żurawskiego czy Kosowskiego to była ekipa. Teraz dla mnie jest to zespół na naszą ligę jednak nic więcej
zgadzam sie, ci zawodnicy coraz mniej pokazuja umiejetnosci, moze niedlugo bede grali w szachy a nie pilke

N 1

neli

Użytkownik
Ja jednak bym poczekał z tym osądem do eliminacji. Nigdy wcześniej Wisła nie miała tak dobrego trenera. Na każdym kroku widać profesjonalizm.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Mnie martwi jedynie fakt , że w eliminacjach zawsze nasze kluby grały źle bo to taki czas powakacyjny. Mam nadzieję , ża Maaskant profesjonalnie przeprowadzi obóz przygotowawczy i Wiślacy nie będą się tłumaczyć że to pierwsze spotkania itp. Ja jestem dobrej myśli , Wisła nie sprzedaje , wręcz się zbroi - będzie dobrze.
Na jesieni zawsze i nasza reprezentacja grała dobrze , więc jak Wisła awansuje do fazy grupowej to może być ciekawie. Barcelona już zdążyła przegrać w Krakowie ;)

bruzdzi 73

bruzdzi

Użytkownik
Konrad masz rację. I nie mogę tego zrozumieć. Od kilku ładnych lat pojawia się taka sama sytuacja, że na początku polskie ekipy grają bardzo słabo. W zeszłym roku Lech, dwa lata temu Wisła... Jednak wierzę w to, że Maskant ich przygotuje.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
A ja myślę, że Wisła nie awansuje :razz:. Nawet po reformie szanse specjalnie nie wzrosły, bo nadal musimy grać w 4 rundzie el. w grupie mistrzowskiej, a tam raczej już dochodzą mistrzowie Serbii, Chorwacji itp. i mimo że nie są to najmocniejsi rywale to mentalność tamtejszych zawodników, motywacja, talent, doświadczenie i wyszkolenie stawia Wiśle barierę nie nieprzebrnięcia. Wisła to bardzo ciekawy klub ale LM stawia wysokie warunki, a Polska piłka jednak przez te kilka ostatnich lat stoi w miejscu :-(.

Do góry Bottom