>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
A ja myślę, że Wisła nie awansuje :razz:. Nawet po reformie szanse specjalnie nie wzrosły, bo nadal musimy grać w 4 rundzie el. w grupie mistrzowskiej, a tam raczej już dochodzą mistrzowie Serbii, Chorwacji itp. i mimo że nie są to najmocniejsi rywale to mentalność tamtejszych zawodników, motywacja, talent i wyszkolenie stawia Wiśle barierę nie nieprzebrnięcia. Wisła to bardzo ciekawy klub ale LM stawia wysokie warunki, a Polska piłka jednak przez te kilka lat stanęła w miejscu :-(.
Wisła trochę z tego miejsca ruszyła. Moim zdaniem Maaskant wprowadzi Wisłę to fazy grupowej , mądre transfery , zaszczepił trochę w piłkarzach zachodniej piłki , może to poskutkować. Teraz obóz sam w pełni może sobie zaplanować i trzeba działać. Szanse na awans dawno tak duże nie były.

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
Transfery Wisły narazie to dość już stary Iliev i dziś Lamey oborońca który dobrej sławy nie miał na wyspach zapowiadałsię super a teraz jest no przeciętny. Wisła już od dwóch dni jest w Zakopanem i tam trenuje nad siłą i kondycją czyli nad tym co olał Skorża przed Levadią i to było widać. Do tygodnia dówch jeszcze z 2 może 3 zawodników dołączy do Wisły czasu coraz mniej na początek lipca cała ekipa musi już być . Wisła jedzie na jakiś turniej gdzie zagra z ekipami podobnym poziomem do II i III rundy LM więc takie lekkie przetarcie będą mieli. Kilku graczy na LM jest dobrych jednak większość to może grupa ale LE.. Zobaczymy co wymyślą i na kogo trafią II runda będzie kluczowa do napędzenia maszynki jak przejadą się po jakiś wynalazkach z Wysp Owczych to będzie dobrze uwierzą skoncentrują się i powalczą.

Mój typ na tą chwilę i cel jaki powinni sobie dać minimum to 4 runda eliminacji do LM bo to daje im już gupę w LE więc grę w pucharach przez jesień i zimę.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Co prawda Wisła zakupiła obrońcę - Lamey&#39;a, ale ile on rozegrał meczów w sezonie? Można powiedzieć, że jest już trochę doświadczony, bo grywał w kilku mocnych klubach, jednak ostatni sezon spędzony w drużynie Leicester nie był udany, o czym przede wszystkim mówi liczba występów. Ponadto Wisła chyba trochę się osłabiła, bo jak podają dzisiejsze media, &quot;Białą Gwiazdę&quot; opuścił Erik Cikos. Trochę dziwne posunięcie ze strony Wisły. Nic dziwnego, że prawdopodobnie będzie występował w Slovan Bratysława. Działacze Wisły na kolejny sezon chcieli wypożyczyć tego zawodnika, jednak nie byli zdecydowani wyłożyć, bagatela 250 000 euro za transfer definitywny...

kamillo0103 338

kamillo0103

Użytkownik
No nie mów że stoi w miejscu może ostatnimi latami im nie szło ale co by nie mówić po ostatnim meczu z Francją nie można nic im zarzucić jako reprezentacji, a co do Wisły to robi sporo dobrych transferów myślę że coś z tego będzie ???? Że chociaż w takim stopniu jak Lech wybije się na Europe! ;)

bodzio9 247

bodzio9

Użytkownik
Ja mam nadzieję, że nie zaczną łapać jakiś kontuzji, bo praktycznie nie mieli urlopów. Dobrze, że zatrzymali Chaveza choć jego wyprowadzanie piłki jest tragiczne. Co do Cikosa- był zgrany, zaaklimatyzował się w drużynie, jednak tak naprawdę nie był jakimś super graczem. Trochę dziwne, że nie chcieli zapłacić tych 250 tys. za perspektywicznego gracza. Wzięli teraz Lameya za darmo. Tylko, że te 4 spotkania to jednak brak ogrania no i o czymś świadczy. Podobno nowy trener go nie chciał wpuszczać na boisku. Gdyby jednak miał formę to pewnie by grał. Pożyjemy, zobaczymy. Trzeba też czekać na te kolejne transfery. Dobrze przynajmniej, że pozbyli się tych którym tylko płacić trzeba by było.

N 1

neli

Użytkownik
Jak dla mnie w tym okienku transfery w Wiśle są przeprowadzane zbyt wolno. Drużyna nie będzie miała czasu na zgranie się. Mowa była o jeszcze 2-3 graczach, którzy nie moją być uzupełnieniem skłądu tylko jego wzmocnieniem. W tym przypadku zgranie jest kluczowe, zwłaszcza jeżlei chodzi o walke w eliminacjach LM.

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 0

betman24

Użytkownik
Tak właśnie aktualnie polskie drużyny mogą powalczyć tylko zgraniem i walką. Muszą gryźć trawę nawet z przeciętnymi zespołami. Ja tam nie jestem przekonany co do Wisły, może po prostu przez ich wcześniejsze występy w europejskich pucharach. Ostatni raz kiedy mozna było pooglądać wisłę na poziomie była ich walka jeszcze w Pucharze Uefa kiedy po pięknym dwumeczu odpadli z Lazio

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Wisła - Skonto
Wpis ze strony Skonto (tłumaczony w translatorz)
Opisali wszystko ok napisali że Żuraw ostatnio mało grał ale nie napisali już że Żurawski odszedł to widać że jeszcze najlepszych info o Wiśle nie mają...

Siedziba poniedziałek Nijonā UEFA odbyła się w kwalifikacjach Ligi Mistrzów UEFA remis. &quot;Skonto&quot; w drugim spotkaniu rundy kwalifikacyjnej z polskim mistrzem w Krakowie &quot;Wisła&quot;.
Pierwszy mecz odbędzie się 13 lipca w Rydze, ale gra odpowiedzi 20 lipca w Krakowie.
Przed zespołami loterii zostały podzielone na trzy grupy. Tak więc, &quot;Skonto&quot; przeciwnik był w stanie uzyskać Bates, Rosenborg, Wisła Kraków, HJK, Malmo i Shamrock Rovers. Loteria padł na polskich mistrzów ...
&quot;Wisła&quot; jest jednym z najbogatszych tradycji polskich klubach piłkarskich, założona w 1906 roku. Jednak znaczny postęp w Polska, klubu w ostatnich latach. Od 1999 r. &quot;Wisła&quot; osiem razy, stał się mistrzem Polska, dwukrotnie zdobył Puchar Polski (razem mają cztery zwycięstwa Puchar Polski - 1.926-gi i 1967).
W ubiegłym roku &quot;Wisła&quot;, grał w Lidze Europejskiej UEFA kwalifikacji. Druga runda Krakowie klub lekko 2:00 i 5:00 klęski &quot;Szawle&quot;, ale wtedy w trzeciej rundzie z 00:01 i 02:03 utracone ormiański klub &quot;Karabachu&quot;.
&quot;Wisła&quot; trener jest specjalistą w Holandii Robert Māskants, zespół pamatvārtsargs losowy estoński bramkarz Siergiej Pareiko, ale z pewnością najbardziej znany piłkarz Maciej Žuravskis, kto grał w 72 meczach w polskiej reprezentacji i zdobył 17 bramek dla swojego kraju. Mistrzostwa Polski weteranów zdobył 121 bramek, które są historią rasy 11.rezultāts. To prawda, że ​​ostatnie gry Žuravskis pochodzą głównie do zmian.
&quot;Skonto&quot; i &quot;Wisła&quot; w 2001 roku Ligi Mistrzów UEFA. Kwalifikacje w drugiej rundzie &quot;Wisła&quot;, a następnie wygrał 2:1 (Kraków) i 1:0 (Ryga). Co ciekawe, w tym czasie w obu bramek w grach Žuravskis, ale w &quot;Skonto&quot; w rzędach, a następnie grał Vladimir Koļesņičenko, który powrócił do składu skontiešu.
Polskiej stronie fanów tuż po loterii jest duże zainteresowanie, ponieważ na jakiś czas z przyczyn technicznych nie działa w &quot;Skonto&quot; stronie.
Znając &quot;Wisła&quot; fanów zespołu, gra przyjedzie w Rydze około 2000 polskich kibiców. Tak więc, &quot;Skonto&quot; stadion zostanie zwiększona warunków bezpieczeństwa i w &quot;Skonto&quot; Zarządzanie już pracuje, aby zapewnić bezpieczeństwo gry i uniknąć incydentów na stadionie.
Mariana Pahara &quot;trener Skonto&quot; głowy, komentarze po losowaniu: &quot;Dobry zespół to trāpījusies. Już omówione z kilku osób, którzy grali z nimi - trenerzy, zawodnicy, itp.. &quot;Wisła&quot; to dobry zespół, ale zespół, z którym do walki, zrobić sobie jakieś cele, zadania. Klub jest również ważne, ponieważ to dobry zespół, fani z pewnością będą interesujące, należy zebrać pełny stadion. &quot;Wisła&quot; nie może być wielki, ale polski poziom mistrzostwa w ostatnich latach jest bardzo wysoki. To będzie duże wyzwanie dla wszystkich - zarówno dla mnie jako trenera i wszystkich graczy. Się wiele znanych osób w Polska - przyjaciół, graczy, podczas gdy nabycie informacje o przeciwników, nie będziemy mieli problemów. Teraz myślę o następnym meczu w Lipawie, który jest największą, ale &quot;Wisła&quot;, myślimy, kiedy robi się bliżej. Jestem przekonany, że dobre sagatavosimies pokazać opór polskiego klubu. &quot;​

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wisła Kraków rozpocznie zmagania w kwalifikacjach Ligi Mistrzów UEFA ze Skonto Ryga. Pierwszy mecz mistrzowie Polski rozegrają na wyjeździe.Wisła zacznie grę od drugiej rundy kwalifikacyjnej.Trener Wisły Kraków Robert Maaskant uważa, że Skonto Ryga jest najtrudniejszycm przeciwnikiem z potencjalnych rywali, na jakich jego zespół mógł trafić w drugiej rundzie eliminacji piłkarskiej Ligi Mistrzów. Na razie szanse awansu ocenia na 50 proc.&quot;Jasne, że mogło być łatwiej. Uważam, że z grupy drużyn, które mogliśmy wylosować, Skonto było najsilniejszym przeciwnikiem. To jednak nie ma znaczenia. Skonto to znana drużyna – Wisła już raz z nimi grała w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów i wygrała ten dwumecz. Łotysze mają też dużo doświadczenia w rozgrywkach europejskich. To Liga Mistrzów, więc każdy zespół prezentuje określony poziom, każdy może być tak silny jak my&quot; - powiedział po losowaniu Maaskant, cytowany na oficjalnej stronie internetowej Wisły.&quot;Teraz trudno mówić o szansach. Nie widziałem ich meczów. Muszę zobaczyć ich grę, a na razie szanse oceniam na 50 do 50. Teraz mamy czas na to, żeby wszystkiego się o nich dowiedzieć, po tym będę mógł powiedzieć więcej na temat naszego rywla. To na pewno nie będzie łatwy mecz, ale jestem przekonany, że możemy awansować dalej” – dodał holenderski trener.W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej (mecze 28/20 czerwca i 5/6 lipca) zagrają cztery drużyny - Tre Fiori z Vallettą, a Santa Coloma z F91 Dudelange. Zwycięzcy dwumeczów spotkają się w kolejnej rundzie odpowiednio z FK Ekranas i NK Maribor (uczestnik fazy grupowej z sezonu 1999/2000).Mecze drugiej rundy kwalifikacyjnej odbędą się 12/13 lipca i 19/20 lipca. W nich finalista z 1979 roku Malmö zagra z HB Tórshavn, a 11-krotny uczestnik fazy grupowej (ostatnio w sezonie 2007/08) Rosenborg Trondheim z Breidablik. Zwycięzcy 17 dwumeczów dołączą do 13 drużyn w trzeciej rundzie kwalifikacyjnej. Jej losowanie odbędzie się 15 lipca.
W edycji 2011/2012 bierze udział 76 zespołów (22 mają już pewny start w fazie grupowej). Finał odbędzie się na Fußball Arena w Monachium w sobotę 19 maja.

Pierwsze transmisje z eliminacji Ligi Mistrzów:

Skonto Ryga - Wisła Kraków: we wtorek 12. lipca od godz. 19.30 w Polsacie Sport i Polsacie Futbol
Wisła Kraków - Skonto Ryga: 19 lub 20 lipca (szczegóły później)

polsatsport.pl

Co prawda do meczu jest jeszcze dużo czasu, ale telewizja Polsat przedstawiła już plan transmisji na mecze el. LM i LE i co było do przewidzenie, podobnie jak w poprzednich latach większość spotkań pokarze wyłącznie na antenach swoich kanałów sportowych :;/:. Więc mamy trochę czasu to może czas żeby internauci zabrali głos, z Kevinem się udało ;) to może i z Wisła się uda bo nie wyobrażam sobie żebym nie mógł oglądać Wisły w el. LM w czasach kiedy mają w końcu szansę awansować do fazy grupowej.

Na stronie, którą podałem jest też plan transmisji el. LE i Polsat uraczy nas tylko spotkaniami Śląska.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wisłę pokaże również zwykły Polsat.
Właśnie oto chodzi, że nie...

Na stronie Polsatu Sport jest przedstawiony plan transmisji na el. LM i LE i 12 lipca przy spotkaniu Wisły niema wzmianki o Polsacie, ale już 14 lipca przy spotkaniu Sląska jest Polsat. Raczej błędu na stronie niema i mimo, że czasu jest jeszcze dużo, to jeśli napisali, że 14 jest mecz na Polsacie, a 12 nie to znaczy że tak będzie, albo przynajmniej tak planują. Tu jest link &gt;&gt;&gt;&gt;

reser 2

reser

Użytkownik
Mecze Wisły ze Skonto tylko w Polsacie Sport i Polsacie Futbol &lt;table class=&quot;main&quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr&gt;&lt;td align=&quot;left&quot; valign=&quot;top&quot;&gt;
Transmisje z najbliższych meczów Wisły Kraków w eliminacjach Ligi Mistrzów ze Skonto Ryga będzie można obejrzeć tylko na Polsacie Sport oraz Polsacie Futbol.
Początkowo informowano, że spotkania będą pokazywane na otwartej antenie Polsatu, ale ostatecznie z tego zrezygnowano.

Pierwszym mecz Wisła rozegra na wyjeździe 12 lub 13 lipca.
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
źródło: własne
Myślę, że 90minut.pl można zaufać, więc temat można uznać za zamknięty. Mecze Wisły w kodowanym Polsacie.

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
Skonto zakodowane. Jest petycja

Za szybko ucieszyliśmy się z odkodowania transmisji z meczów eliminacji Ligi Mistrzów. Telewizja Polsat poinformowała, że oba mecze Wisły ze Skonto Ryga zostaną zaprezentowane w telewizjach Polsat Sport i Polsat Futbol. Kanały te można odbierać na platformie Polsat Cyfrowy i w niektórych sieciach telewizji kablowej.

Polsat tłumaczy swą decyzję sporymi kosztami wytworzenia transmisji, które &quot;muszą się gdzieś zwrócić&quot;, co nie przeszkadza stacji odkodować mecze Śląska Wrocław z Dundee United. Tyle, że wrocławski klub jest właścicielsko powiązany z Polsatem, a Wisła nie.

Kibice Wisły stworzyli w internecie petycję, którą już podpisało blisko 800 osób. Możesz podpisać ją i Ty, http://www.petycjeonline.com/europuchary_w_kanale_otwartym
Czyli to pewne że na otwartym nie będzie Wisły.. Zapraszam do podpisania petycji..

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
petycja ? http://www.weszlo. com/news/7137
Dziennikarze z tej strony sami się ośmieszają
Kibice piszą petycję, czyli wychodzi brak myślenia

26 czerwca 2011 - 14:23

Kibice Wisły piszą petycję w sprawie odkodowania transmisji z meczów ze Skonto Ryga. Oczywiście mogą, nikt im nie broni, ale wypadałoby jednak przez chwilę pomyśleć.

Po co Polsat założył kanał Polsat Sport? Po to, żeby puszczać na nim archiwalne bramki Rooneya, siatkówkę kobiet, czy może jednak po to, by czasami mieć możliwość transmisji czegoś chociaż trochę ciekawego? W jaki sposób taka firma miałaby namówić kibiców do wykupienia dostępu do kanału?

Wersja pierwsza: drodzy kibice, wykupcie dostęp, pokazujemy tam mecz, na którym wam zależy.
Wersja druga: drodzy kibice, wykupcie dostęp, mimo że wszystko, co ciekawe, puścimy gdzie indziej.

Druga nie brzmi zachęcająco, prawda? Drugiej nie opracował mistrz biznesu. Jest logiczne, że jeśli stacja stworzyła kanał z założenia kodowany, to nie będzie kodowała tylko tego, czego i tak nikt nie chce oglądać, prawda? &quot;Kupujcie dekodery, tylko na Polsat Sport i Polsat Sport Extra transmisja z obierania ziemniaków na czas&quot; - nie, to się nie kalkuluje.

Zważywszy na ogromną popularność piłki nożnej w Polsce apelujemy, by mecze kwalifikacyjne polskich drużyn do faz grupowych europejskich pucharów (LE i LM) były udostępniane w kanałach otwartych, tj. otwarty Polsat lub TV4 - napisali kibice.

Ogromna popularność - sprawa mocno dyskusyjna, &quot;Ranczo&quot; jest dziesięciokrotnie bardziej popularne, tak na oko. W każdym razie, skoro popularność jest taka ogromna, dziwne, że kibice nie pisali petycji do Canal+ o odkodowanie ligi.

- Ale Canal+ nie odkoduje ligi, bo przecież oni muszą zarabiać, to byłby dla nich strzał w stopę - wyjaśni nam zaraz ktoś.

No, to teraz warto między Canalem+ i Polsatem postawić znak równości. Biznes to biznes. Zawsze można też napisać petycję do Wisły, żeby - ze względu na ogromną popularność piłki nożnej - zaczęła wpuszczać kibiców za darmo. Ale to byłoby trochę głupie, prawda?
Kluczowe pytanie, czy Canal+ nie odkodowuje 4 hitowych spotkań ekstraklasy ;) odkodowuje....te same mecze są w TVP, ale jednocześnie kodowanie na Cana+ Sport jest wyłączone.

Następnie C+ kupuje prawa na wyłączność, Polsat kupił prawa otwarte i sam przekształca je w prawa wyłącznościowe.

Kolejnym argumentem jest to, że od Rosji po Portugalię wyłączając Polskę faza el. do LM i LE jest transmitowana na kanałach otwartych, lub sportowych w krajach typu Niemcy (Sport1 jest kanałem darmowym)

TVP zakupiła prawa do transmisji Euro2012 i na mocy tej, że umowy zobowiązana jest do otwartego pokazanie wszystkich meczy Polski, oraz wszystkich spotkań fazy Play-Off, ale jestem w 100% pewny, że TVP pokaże wszystkie spotkanie ( bez równoległych) na antenach TVP1/2.

Zresztą, kluczowa sprawa jest brak spotkania Wisły na kanale otwartym, a transmisja meczu Śląska, który jest własnością Solorza, dla mnie mogą transmitować jeden mecz, byle była to Wisła bo jest to mistrz i są to rozgrywki LM. A i w Polsce kibicuje Legi, żeby nie było że zależy mi na Wiśle.

Tu mam kontr artykuł
Już kiedyś pisałem o chłopakach z ***********. Wchodzę na ten serwis kilka razy dziennie. Tak - są świetni. Niestety od czasu do czasu mam wrażenie, że ktoś wyłącza im prąd dopływający do mózgu i zdarzy im się napisać pierdołę. Oczywiście nie piszą takich głupot jak pan Czapliński (pozdrawiam swoich niezawodnych krytyków), ale ewidentnie czasami brakuje im wyczucia sytuacji, czy też rzetelnego podejścia do jakiejś sprawy.

No to czytam dziś na *********** niesamowitą wiadomość pt. &quot;Kibice piszą petycję, czyli wychodzi brak myślenia&quot;. Naczytałem się tylu mądrości, że pewnie wystarczy mi ich do końca życia i o jeden dzień dłużej (pozdrowienia dla pana Owsiaka). Nie wiem kto pisze niektóre teksty na tym słynnym już na całą Polskę serwisie, ale redaktor naczelny powinien się zastanowić, czy wszyscy nadają się do pisania na tak poważanym przecież portalu. Nie wiem co miało na celu zamieszczenie tego typu wpisu na ***********. Obrażenie kibiców Wisły Kraków? Jeżeli tak, to chyba za bardzo im nie wyszło, bo na debili wyszli sami. Możliwość oglądania polskich drużyn w paśmie odkodowanym powinno być kwestią pierwszorzędną w celu uleczenia polskiego futbolu. Niestety nie żyjemy w Anglii, gdzie przeciętny obywatel może pozwolić sobie na zainstalowanie w swoim domu trzech dekoderów, każdego innej telewizji. Tu jest Polska!

Wiem, że ludzie z *********** już wpadli na genialny pomysł, aby serwis zrobić płatny. Pomysł naprawdę idealny, który miał wejść w życie już stosunkowo dawno temu. Dlaczego do dnia dzisiejszego go nie wprowadzono? Być może dlatego, że liczba unikalnych wejść na portal spadłaby ponad dwukrotnie? Nieopłacalne? Jak najbardziej! Wycofają się reklamodawcy, bo trafią do mniejszej grupy osób, odejdą czytelnicy. Pisanie więc o tym, że Polsat meczu Wisły w otwartym kanale pokazać, ze względu własnego biznesu, pokazać nie może jest zupełną głupotą., a porównywanie Canalu Plus z Cyfrowym Polsatem to już totalny debilizm. Panowie z ***********, Canal Plus nie ma kanałów w paśmie otwartym, w przeciwieństwie do Cyfrowego Polsatu, dlatego więc meczów polskiej Ekstraklasy w paśmie otwartym nie zobaczycie. A jeśli myślicie, że Polsat pokazując mecz II rundy eliminacji Ligii Mistrzów w paśmie kodowanym, sprzeda więcej dekoderów, to gratuluję świetnego zorientowania w polskich realiach.

Na sam koniec - gdyby Polsatowi rzeczywiście zależało tak bardzo na sprzedaży dekoderów, to mecze Lecha w zeszłorocznej edycji LE nie byłyby dostępne na TV4. Gdyby zależało im tak bardzo na sprzedaży dekoderów, to nie mielibyśmy możliwości oglądania Formuły 1 w otwartym Polsacie, w czasach kiedy Robert Kubica święcił największe sukcesy. Nazywanie petycji kibiców Wisły, czymś co powstało z braku myślenia nie jest na miejscu. Najpierw należy samemu pomyśleć o sytuacji, którą się opisuje.
http://sebastianczaplinski.blogspot.com/

Proponuje kontynuować dyskusje w tym temacie: http://forum.bukmacherskie.com/f300/europuchary-w-kanale-otwartym-60888.html

Otrzymane punkty reputacji: +7
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Telewizja n z LM i LE w sezonach 2012-15

6 lipca telewizja nowej generacji n poinformowała, że zapewniła sobie prawa do transmisji piłkarskiej Ligi Mistrzów UEFA oraz Ligi Europy UEFA na sezony 2012 - 2015. Przyznanie prawa do transmisji Ligi Mistrzów UEFA i Ligi Europy UEFA na najbliższe 3 lata było niezmiernie ważne dla być albo nie być własnego kanału sportowego nSport HD i pośrednio także samej telewizji n. Oficjalna prezentacja ramówki programów n w sierpniu.
- Jesteśmy dumni z rozszerzenia naszego partnerstwa z UEFA. Począwszy od przyszłego roku będziemy pokazywać najbardziej prestiżowe międzynarodowe, klubowe rozgrywki piłki nożnej w Europie - skomentował Christian Anting, Wiceprezes i Dyrektor Operacyjny ITI Neovision.

Dzięki zawartej dziś umowie telewizja n ma w swoich rękach mecze wszystkich rozgrywek europejskich - również Ligi Europejskiej. Zgodnie z jej warunkami ITI Neovision nabył prawa do udzielania sublicencji niektórych praw wybranym kanałom TVN i Telewizji Polskiej. To oznacza, że wybrane mecze europejskich pucharów będzie można obejrzeć na tzw. otwartych kanałach TVN oraz TVP.

Dalsze informacje podane będą podczas oficjalnej prezentacji ramówki telewizji nowej generacji n na sezon 2011/2012 w sierpniu. Data prezentacji zostanie potwierdzona wkrótce.

Telewizja nowej generacji n na koniec 1 kwartału 2011 r. posiadała bazę liczącą 830 000 abonentów.

Źródło:
satkurier.pl

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Stare trochę info ale nikt nie wrzucał , a ciekawe ????

Nowy stadion Wembley po raz drugi został wybrany na arenę finału Ligi Mistrzów. Tym razem mecz decydujący o zdobyciu Pucharu Europy odbędzie się tam w 2013 roku, w 150. rocznicę angielskiej federacji piłkarskiej (FA). W tegorocznym finale na londyńskim obiekcie Barcelona wygrała z Manchester United 3:1.

Prezydent UEFA Michel Platini podkreślił, że rocznica jest na tyle wyjątkowa, że zrobiono wyjątek dla Wembley, bowiem w innej sytuacji stadion nie gościłby finał dwukrotnie w tak krótkim okresie czasu.

- To jest sytuacja wyjątkowa, ale myślę, że musimy uczcić rocznicę naszego sportu - powiedział Platini.

Po ostatnim finale chwalono organizatorów meczu, ale kibice mieli pretensje do UEFA o zbyt wysokie ceny biletów. Najtańsze kosztowały 150 funtów plus 26 funtów kosztów administracyjnych. Na czarnym rynku ceny sięgały natomiast nawet 10.000 funtów. Za dwa lata wejściówki mają kosztować istotnie mniej.

źródło : BBC Sport
w 2013 ponownie Wembley i przez kolejne 10 lat Anglia nie ugości żadnego finału u siebie :|

M 0

michal509

Użytkownik
Mam pytanie odnośnie transmisji dzisiejszego meczu Skonto - Wisła. Otóż na stronie Livesports podana jest informacja, że mecz pokazywany będzie na bet365. Wszedłem na ich stronę i niestety transmitują wszystkie dzisiejsze mecze z wyjątkiem Wisły. Czy to jakiś błąd na stronie, czy transmisja w naszym kraju zaklepana jest tylko dla Polsatu Sport/Polsatu Futbol?

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
no to mogą wziąć transmisje zagraniczną, zresztą bet365 nie jest z Polski
a ze znalezieniem transmisji też nie powinno być problemu

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik
Widzicie parę Rangers - Malmoe i kurs 1,50 w pierwszym meczu w Szkocji na Rangers???Przecież to według mnie mega promocja z której trzeba jak najszybciej korzystac bo kurs poleci

Do góry Bottom