Liga Mistrzów kto wyjdzie z grup??
Jesteśmy świeżo po losowaniu, wiec pozwolę sobie wytypować drużyny które awansują do następnej rundy. Teoretycznie to łatwa zabawa. Zapiszę to sobie tutaj, żeby potem zobaczyć co z tego wyszło.
Z chęcią zobaczę też wasze typy.
Grupa A:
1. Bayern Monachium
2. Villarreal CF
3. Manchester City
4. SSC Napoli
grupa śmierci. City wygra tą grupę, a Bayern stoczy ciężki, ale zwycięski bój o II miejsce z Villareal, Napoli pożegna się z pucharami już tej jesieni.
Grupa B:
1. Inter Mediolan
2. CSKA Moskwa
3. OSC Lille
4. Trabzonspor
Też ciekawa grupa. Mało wiem o Interze, ale i tak stawiam, że będzie pierwszy, II miejsce zajmie Trabzon albo CSKA. Osłabione przed sezonem Lille nic tutaj nie zwojuje.
Grupa C:
1. Manchester United
2. Benfica Lizbona
3. FC Basel
4. Otelul Galati
Tutaj faworyt jest jeden - MAN UNITED!! po 4 kolejkach powinni mieć awans zapewniony i grać młodzieżą (heh oni też młodzieżą zapewnią sobie ten awans). Benfica rozjedzie pozostałych rywali i też pewnie awansuje. Basel i Otelul stoczą walkę o 3. pozycję którą raczej zdecydowanie wygrają Rumuni.
Grupa D:
1. Real Madryt
2. Olympique Lyon
3. Ajax Amsterdam
4. Dinamo Zagrzeb
Real to pewniak. Ajax nieźle rozpoczął sezon, ale raczej nie uda im się ograć odradzającego się Lyonu. Dinamo będzie tłem w tej grupie, ale urwie punkty Ajaxowi na własnym stadionie.
Grupa E:
1. Chelsea Londyn
2. Valencia CF
3. Bayer Leverkusen
4. Genk KRC
W każdej grupie jest jeden praktycznie 100% pewniak. W tej jest nim Chelsea. Bayer nie przekonuje mnie na początku sezonu bundesligii wiec na II miejscu umieszczam Valencie.
Mam nadzieję, że w Genk będzie miał okazję pokazać się i wypromować Sandomierski, ale w pucharach na wiosnę nie zagra.
Grupa F:
1. Arsenal Londyn
2. Olympique Marsylia
3. Olympiakos Pireus
4. Borussia Dortmund
"Polskiej" Borussi będzie niezwykle ciężko, ponieważ dla wielu z jej składu to debiut w takich rozgrywkach i jeszcze przecież trzeba grać w bundeslidze. Będę im kibicował i mam nadzieję, że zajmą 1. miejsce. Arsenal będzie 2. a Marsylia której gry nie lubię zagra w lidze europy.
Grupa G:
1. FC Porto
2. Szachtar Donieck
3. Zenit Sankt Petersburg
4. APOEL Nikozja
Porto straci punkty tylko w Doniecku i Petersburgu. Nikozja która rozszarpała, zjadła, potem zwymiotowała i jeszcze rozdeptała naszą Wisełkę z "ruskimi" u siebie powalczy ,ale i tak zajmie 4. miejsce (zdobędzie od 2 do 4pkt). W wschodniej walce o 2. miejsce uważam, że lepszy będzie Szachtar.
Grupa H:
1. FC Barcelona
2. AC Milan
3. BATE Borysów
4. Viktoria Pilzno
Ta grupa to NUDY!! w reszcie raczej jest jedne zdecydowany faworyt i dwie pozostałe walczą o 2. miejsce. Tutaj Bate i Viktoria nie ma szans na nic wiecej niż punkty zdobyte w bezpośrednich meczach między sobą. Milan stać na remis z FCB u siebie, ale i tak będzie drugi.
kto będzie 3. to nie wiem. Myślałem, że Sturm wygra z BATE i oszczędzi mi frustracji, że
Białoruś może A MY NIE!! ;/ więc niech chociaż przegrają wszystkie mecze - Viktoria będzie 3.
Ogólnie dla tych wielkich
LM zaczyna się dopiero na wiosnę. Teraz to we wtorki i środy mają troszkę cięższe treningi - bo trzeba polecieć do Rumunii czy Białorusi (wszędzie dookoła Polski )