>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Mistrzów - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje

duda 380

duda

Użytkownik
Niezwykle interesujące pary. Oczywiście największym hitem będzie mecz, pomiędzy Manchesterem City, a FC Barceloną. Ciężko już teraz typować rezultaty poszczególnych spotkań, bowiem pierwsza kolejka spotkań, odbędzie się dopiero za dwa miesiące. Przykładowo taki Manchester United, jak teraz jest w dołku, to za kilka tygodni może być na potężnej fali wznoszącej i bez problemu rozprawi się z grecką drużyną.
Liczę po cichu, że Arsenal weźmie odwet za porażkę z Bayernem Monachium, a świetnie grające Atletico utrzyma formę i namiesza w tegorocznych rozgrywkach LM.
W każdym razie - będzie ciekawie i jeżeli umiejętności i szczęście pozwolą, może uda się też coś zarobić, na czym chyba nam wszystkim zależy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Calkiem fajne pary. Ciekawe jakie beda kursy na Man City u siebie z Barca oraz na Olimpiakos u siebie z ManU.
Real, Dortmund, PSG i Atletico powinny awansowac bez problemu tak jak Bayern.

jakubeq93 261

jakubeq93

Użytkownik
W tym momencie jedynym typem wartym ryzyka jest moim zdaniem typ na awans Milanu po kursie ~3,00. Ale już tłumaczę dlaczego. Gdyby mecz odbywał się teraz, to niewątpliwie dawałbym dużo większe szanse Atletico. Ale mecz odbędzie się za 2 miesiące. Nie wydaje mi się, aby Milan w rundzie wiosennej dalej podtrzymywał tę katastrofalną formę z jesieni, a drużyna z Mediolanu w optymalnej formie ma spore szanse na awans. W dodatku wydaje mi się, że Atletico musi wreszcie złapać dołek, ponieważ do tej pory nie mieli ani chwili kryzysu. Jeżeli tylko Milan wyjdzie na prostą to szanse w tym dwumeczu będą wyrównane, może lekko w stronę Atletico, a kurs w okolicach 3 na awans Milanu to według mnie w takim przypadku value. Jeszcze raz podkreślam, że na tę chwilę Milan nie miałby pewnie większych szans, aczkolwiek Atletico to nie drużyna pokroju Bayernu, żeby trzymała taką formę cały sezon.
Wartym rozważenia gry jest również typ w stronę Galaty w pierwszym meczu, ponieważ są oni bardzo groźni u siebie, ale z tym typem to trzeba poczekać bliżej meczu, bo kurs się wiele nie powinien zmienić.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ciekawie wygląda para Greków z Manchesterem United. Kurs na awans Olympiakosu jest wysoki i zastanawiam się czy już teraz nie wejść w ten zakład. Wiele się mówi, że w zimowym okienku transferowym z Czerwonymi Diabłami mają pożegnać się Van Persi i Rooney. To byłby potężny cios dla Anglików, ale dobrze by było jakbyś jakiś fan United przedstawił sprawę jasno na ile takie odejście dwóch czołowych snajperów jest możliwe.

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Fajny kurs na Atletico, obawiam się, że może spać. Według mnie, Hiszpanie grają lepiej od Milanu. Myślę, że powinni dać radę.

Arsenal - Bayern, no cóż Bawarczycy, to najlepiej grająca drużyna. Kanonierzy na pewno się się postawią, ale myślę, że Bayern nie powinien mieć problemów z awansem.

Bayer - PSG, na dzień dzisiejszy nie wiem co powiedzieć o tym meczu. Paryżanie na papieże wyglądają lepiej. Zobaczy.

Galata - Chelsea, żartów nie ma, Londyńczycy nie mogą pozwolić sobie na poślizgnięcia. Kebabów przewyższają o klasę, niespodzianki być nie powinno.

City - Barca, dla mnie mecz 50/50, myślę że Manchester ma szansę na pozytywny rezultat.

Olympiakos - Man Utd, jeśli to prawda co pisał Szakal, że Rooney i RvP muszą odejść, jeśliby tak się stało, to Greccy powinni mieć spore szanse na awans.

Schalke - Real, niespodzianki być nie powinno. Real czysty win i można typem tym podbić kursy.

Zenit - Borussia, Dortmund trafił najlepiej jak mógł. Mam nadzieję, że szczęście opuści Rosjan, bo wyszli z grupy na wielkim farcie.

To byłoby na tyle, więcej pojawi się w odpowiednim temacie, ale to dopiero w lutym.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ciekawie wygląda para Greków z Manchesterem United. Kurs na awans Olympiakosu jest wysoki i zastanawiam się czy już teraz nie wejść w ten zakład. Wiele się mówi, że w zimowym okienku transferowym z Czerwonymi Diabłami mają pożegnać się Van Persi i Rooney. To byłby potężny cios dla Anglików, ale dobrze by było jakbyś jakiś fan United przedstawił sprawę jasno na ile takie odejście dwóch czołowych snajperów jest możliwe.
0% szans na odejście tych graczy z Old Trafford.
Jak widzisz newsy, że Rooney ma odejśc z MU to nawet ich nie włączaj i nie czytaj bo strata czasu. Jak widzisz, newsy że Lewandowski ma przejść do MU rób jak wyżej.
Nikt ważny nie odejdzie w zimowym okienku... chyba że Nani i Zaha bo Moyes jest dziwny i sprzeda albo wypożyczy dwóch z 3 najlepszych skrzydłowych a zostawi pewnie Younga i pokrakę Antka Valencie...

B 81

bartek_em

Użytkownik
Wchodzenie w Awans Olympiakosu dla mnie to samobójstwo. Nawet w tej formie którą teraz prezentuje United dali by rade. Pamiętajmy, mecze są za 2 miesiące. United wtedy raczej gorzej niż teraz nie będzie grało a tylko lepiej. Co do tych traferów to plotki i nic więcej.A już na pewno nie zimą takie cuda. City - Barca.. To co bym sie odważył w typowaniu tego meczu to ,że City wygra pierwszy mecz u siebie. Nie sądzę by były jakieś kalkulacje, wyjdą w celu strzelania jak najwięcej goli bo na wyjeździe będzie pewnie ciężej niż u siebie. Za 2 miesiące wróci Messi i będzie cięższy to mecz niż miał by się odbyć teraz. Ale jak najbardziej City ma duże szanse. Ja osobiście pewnie pogram powyżej 2.5 goli albo 3.5 . Ciekawe spostrzeżenie co do Milanu.. rzeczywiście za 2 miesiące raczej powinni grać lepiej niż teraz. Ale moim zdaniem lepiej zagrać już na wygranie pierwszego meczu niż na awans.. kurs nawet większy a prawdopodobieństwo dużo większe.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Ale jaja. Jak ktoś wierzy, ze Roo i Van Persi odejdą z OT to nie ma pojecia o angielskiej piłce ???? RU już sie wypowiedział, ja tylko potwierdzam, że to plotki. Jak coś ma sie wydarzyc zimą to tylko jakies wzmocnienia ale to raczej latem, wiec nie szukaj tutaj sensacji ????
Ja zamierzam wejść grubo w zakład na awans do kolejnej fazu. Unibet dał kursy, wiec mozna już powoli kombinować.
PSG+MU+Chelsea 1,95 9/10
Super ako jak dla mnie, niemal lokata.
PSG spina się na wazne mecze pokazali w tym roku w LM swoją siłę, potezna moc w ofensywie, z meczu na mecz wyglądaj co raz lepiej, jak dla mnie beda rewelacja jak Borusia w tamtym roku. Leverkusem pokazało w grupie, ze to nie poziom europejski, w bundeslidze idzie im bardzo dobrze, lecz w LM słabo się zaprezentowali. Ale grupa złabiutka i wyszlo, mimo lania od MU, widze tutaj spokojne zwyciestwo Francuzów, i pewnie grad bramk, polcam overy w tych meczach.
Chelsea bez wiekszych analiz, sezon średni jak narazie. Drugie podejście Murinho jak narazie słabę, kilka wpadek, w lidze też nie przekonuja, no ale mieli szczescie w losowaniu, Real pokazał Turką gdzie ich miejsce, Chelsea zrobi podonie.
MU, w Premiership słabo, wpadka goni kolejną wpadk, ale w LM pokazali się zaskakująco dobrz. Grecy mają pojedyńcze gwiazdeczki, super napatsnik, o którego biją sie najlepsze kluby, plus kilku innych ciekawych graczy. Może to być najtrudniejsze spotkanie, coś czuje, ze będzie tutaj walka, ale nie ma opcji żeby MU odpadł z takim rywalem. Jak Grecy zagrają na swoje 100% czeka nas fajny dwumecz, ale awansować może tylko jeden zespół...
Z dogów na pewno można atakować
AC Milan 3 2/10
Hiszpanie jak narazie grają fantastycznie w LM i na swoim podwórku, ale bez przesady żeby robić z nich takich faworytów. Milan na pewno będzie się lepiej spisywał w drugiej czesci sezonu. Będzie to wyrównany pojedynek a taki kurs po prostu trzeba pograć.
Arsenal 4.40 3/10
Arsenal jest duzo, dużo silniejszy niż w tamtym roku. To może być rok Arsenalu, w lidze idzie im bardzo dobrze. Pokpili ostatni mecz w grupie i przez to mają tak ciezkie losowanie, no ale jak pokonają Niemców to droga do tytułu będzie chyba otwarta? City pokazało, że mozna pokonac Bayern nawet na ich stadionie. Szykują sie mega dwumecz, spokojnie mozna kilka dyszek zagrać w strone Arsenalu. Niemcy to głowny kandydat do wygrania LM, ale Arsenal ma pełno argumentów aby ich pokonać.
Im będzie bliżej meczów napisze się konkretne analizy, ale typów się raczej nie zmieni.

M 37

misterchef

Użytkownik
Nie wiem, skąd pochodzą te ploty o odejsciu Rooney&#39;a i RvP, na stronie glownej MU nie ma zadnej takiej informacji. Stawiam na wyjscie MU, Van Persie wróci do składu pokontuzji i wszystko wróci do normy.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Ale jaja.

Z dogów na pewno można atakować
AC Milan 3 2/10
Hiszpanie jak narazie grają fantastycznie w LM i na swoim podwórku, ale bez przesady żeby robić z nich takich faworytów. Milan na pewno będzie się lepiej spisywał w drugiej czesci sezonu. Będzie to wyrównany pojedynek a taki kurs po prostu trzeba pograć.
Arsenal 4.40 3/10
Arsenal jest duzo, dużo silniejszy niż w tamtym roku. To może być rok Arsenalu, w lidze idzie im bardzo dobrze. Pokpili ostatni mecz w grupie i przez to mają tak ciezkie losowanie, no ale jak pokonają Niemców to droga do tytułu będzie chyba otwarta? City pokazało, że mozna pokonac Bayern nawet na ich stadionie. Szykują sie mega dwumecz, spokojnie mozna kilka dyszek zagrać w strone Arsenalu. Niemcy to głowny kandydat do wygrania LM, ale Arsenal ma pełno argumentów aby ich pokonać.
Im będzie bliżej meczów napisze się konkretne analizy, ale typów się raczej nie zmieni.
No ale skoro grają fanastycznie to czemu nie robić z nich faworytów? Może należy z słabego Milanu robić faworytów, bo to w końcu Milan...? Jak można pisać na pewno w kontekście przyszłości na którą nie ma się wpływu? Nie ma pewności, że będą grali lepiej.
Arsenal niby mocniejszy niż rok temu, bo tak na prawdę to punktują regularnie ze słabszymi i stąd ich liderowanie. W kluczowych meczach zawodzą. Z United przegralli, z City zostali zdemolowani, Z BVB u siebie przegrali, w Dortmundzie wygrali, ale mega szczęśliwie, bo nie istnieli w tamtym spotkaniu, a wykorzystali swoją meczową szansę. Defensywa Kanonierów wcale nie zalicza się do najpewniejszych. Przy potencjale ofensywnym Bayernu mogą być mega problemy. Aż jestem ciekaw jakie to są te argumenty, których rzekomo pełno w starciu z takim rywalem jak Bayern.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Co do odejścia w zimie Rooney, to nie ma na to najmniejszych szans. Mimo, że rozmowy o nowym kontrakcie się trochę przeciągają, to czuję, że Rooney bardzo dobrze czuje się w Manchesterze i tylko czeka na jakieś ruchy klubu na rynku transferowym w celu wzmocnienia składu i pokazania, że chcą wrócić na szczyt. Jeśli miałbym obstawiać, to zakończy karierę w Manchesterze.
Co do RVP to transfer w zimie też jest mało prawdopodobny, nie byłbym w totalnym szoku gdyby mecz z Szachtarem był jego ostatnim w barwach United, bo wiadomo teraz kontuzja i do końca roku nie zagra, ale jednak szansa na to jest niewielka. W zimie nie przeprowadza się takich transferów. Za to odejście Robina w lecie wydaje się być już dość prawdopodobne. 30 lat skończone, ostatni sezon wyjątkowo bez kontuzji, ale teraz znowu go dopadają, cena o jakiej się mówi 30 mln, czyli więcej niż United za niego dali, zostałaby zaakceptowana przez Manchester w ciągu sekundy. I jeśli Manchester chce wreszcie przejść na 4-2-3-1 stosowane przez praktycznie całą czołówkę, a mam nadzieję, że do tego Moyes będzie dążył, to nie potrzebują RVP i Roo jednocześnie w klubie. Jest Chicharito, Welbeck.
Co do CL to Real, Chelsea, PSG, MU 100% awans. Atletico też raczej pewnie, bo żeby nie awansować musieliby opuścić poziom swojej gry o 100%, a Milan musiałby poprawić się o 100% i mimo, że są na to 2 miesiące, to jest to mało prawdopodobne. Zenit liczę na niespodziankę, ale może być o to ciężko Ruskom. Arsenal gdyby miał lepszą obronę to dawałbym im szansę w starciu z Bayernem, a tak to jednak Niemcy są faworytem, choć jak Gaurdiola zagra tak jak gra od początku sezonu czyli totalnie bez obrony to Arsenal może tutaj ukąsić. City z Barcą zdecydowanie najbardziej interesująca i wyrównana para i teraz trudno coś przewidywać, bo przez 2 miesiące dużo się może zmienić.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Po prostu nie można lekcewarzyć tam Milanu, zespół z Madryru ma za sobą super połowe sezonu, ale to nie oznacza, że lekko zdominują Milan. Zapowiada się wyrównane widowisko i po takim kursie ja na pewno ryzykuje na Włochów. A na głebsze analizy przyjdzie czas przed meczem...

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
W kluczowych meczach zawodzą. Z United przegralli, z City zostali zdemolowani, Z BVB u siebie przegrali, w Dortmundzie wygrali, ale mega szczęśliwie, bo nie istnieli w tamtym spotkaniu, a wykorzystali swoją meczową szansę.
Piszesz takie głupoty, że aż nie wiem skąd masz tyle reputacji.
Z United przegrali 1:0 fakt. Ale po 1 kluczowym meczem bym tego nie nazwał bo wszyscy wiedzą co gra United w tym sezonie. Po 2 był to wyjazd więc można im wybaczyć. W końcu nie można mieć kompletu punktów.
Jeśli piszesz, że zostali zdemolowani przez City to chyba nie oglądałeś tamtego meczu. Wynik nie do końca oddał to co się działo na boisku. Oczywiście nie ujmuje City bo są w mega formie ale też grali u siebie.
Poczekajmy, aż obie drużyny przyjadą na Emirates.
Kontynuując dysputę na temat kluczowych meczów nie sposób nie wytknąc Ci cholernej krótkowzroczności. Co z wygraną z Liverpoolem 0-2? Przecież to oni patrząc na tabelę i formę są ich kluczowym przeciwnikiem. Co z pokonaniem w derbach Totenhamu, który na ten moment jest w tabeli wyżej niż Red Devils? Nawet remis z Evertonem, który wyciągnał 1 pkt w derbach z kluczowym przeciwnikiem kanonierów czy pokonał United na wyjeździe może się wplasować w ważny mecz ligowy.
Pozostaje czekać do poniedziałku i obejrzeć arcyciekawe derby ????
Pozostawiając ligę i przechodząc do rozgrywek europejskich:
Piszesz, że wygrali w Dortmundzie fartem i nie istnieli w meczu a w Londynie to niby co się stało
(+ jaka jedyna szansa jak chwilę później Ramsey mógł wpakować na 2-0)??? Jak już mówiłem nie sposób nie wytknąc Ci cholernej krótkowzroczności.
Jeśli chodzi o 1/8 to uważam, że Kanonierzy mogą postawić się Bawarczykom ale czeka ich cholernie ciężkie zadanie. Tej drużynie potrzeba top class napadziora. Co prawda Giroud jest ok(choć oczywiście wolałbym tu kogo innego) to bardziej chodzi o to, że nie przejedziesz całego sezonu na jednym napastniku a niestety Wenger jest do tego zgoła przymuszony.
Także kolego Barichello - to jest poważne forum i ludzie szukają tutaj poważnych rad. Odłóżmy na bok upodobania a kierujmy się jedynie obiektywizmem, którego Tobie brakuje.

@Zimowe okienko
tutaj mogę się mylić ale jeśli mam rację i transfer w zimie wyklucza Cię z gry w LM zapomnijcie, że Roo RvP czy inny kluczowy zawodnik grający w LM zmieni drużynę.
@Milan-Atletico
Przestrzegam przed graniem na Milan bo to Milan. To samo było w ostatnich derbach Madrytu i wielki płacz później. Atletico jest w mega gazie i mogą być czarnym koniem tych rozgrywek. Poza tym od długiego czasu gram konsekwentnie Costa strzeli gola i nie wychodzę na tym źle ????
Pozdrawiam!

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Do lutego jeszcze daleko, ale moim zdaniem najlepszym betem jest oczywiście niedocenianie przez wszystkich PSG. Leverkusen rzutem na taśmę awansowało do dalszej fazy pucharowej i równie dobrze mogłoby ich tu nie być. Dla mnie tuż obok Zenitu, są jednym z najsłabszych zespołów fazy pucharowej. Na tle takiego giganta jak PSG wyglądają jak kopciuszek. Myślę, że Paryżanie już w Niemczech będą chcieli zapewnić sobie awans do ćwierćfinału. Oni na przestrzeni dwóch sezonów w Lidze Mistrzów (czyli mniej więcej od wtedy kiedy przejęli klub szejkowie) przegrali dosłownie jedno spotkanie. To spotkanie właśnie było z Benficą dla PSG już o nic, wystawili rezerwy i dostali 2:1, ale kompletnie do tego wyniku nie ma sensu przykładać większej uwagi. PSG to klub budowany przede wszystkim na sukcesy w europejskich pucharach, zawodnicy dostają premie, a chyba pieniądze w dzisiejszym świecie są najlepszą motywacją dla zawodników?
Nie zapominajmy, że te Leverkusen dostało 0:5 od Manchesteru United, a na Old Trafford było bodajże 4:2. W niemieckiej lidze może i są wiceliderem, ale poza Bayernem tam nie ma aktualnie nikogo kto mógłby poważnie zagrozić czołówce. Borussia Dortmund jako tako się jeszcze trzyma, ale teraz mocno cierpi z powodu braku wzmocnień.
W skrócie, dla mnie Leverkusen to mocny przeciętniak, a w meczu z PSG zostaną skazani na pożarcie i żaden Kiessling im nie pomoże, bo przeciwko Ibrze, Cavaniemu, Lavezziemu wyglądają jak leszcze. Na każdej pozycji PSG ma lepszego piłkarza (włącznie z rezerwami!).
Porównajcie sobie kurs Realu 1,57 z Schalke na wyjeździe, a 2,37 PSG z Leverkusen również w meczu wyjazdowym. Dla mnie to value.
Z pozostałych meczy na szybko wygląda fajnie awans Manchesteru City, który prawdopodobnie wygra w tym sezonie ligę angielską.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Piszesz takie głupoty, że aż nie wiem skąd masz tyle reputacji.
Z United przegrali 1:0 fakt. Ale po 1 kluczowym meczem bym tego nie nazwał bo wszyscy wiedzą co gra United w tym sezonie. Po 2 był to wyjazd więc można im wybaczyć. W końcu nie można mieć kompletu punktów.
Jeśli piszesz, że zostali zdemolowani przez City to chyba nie oglądałeś tamtego meczu. Wynik nie do końca oddał to co się działo na boisku. Oczywiście nie ujmuje City bo są w mega formie ale też grali u siebie.
Poczekajmy, aż obie drużyny przyjadą na Emirates.
Kontynuując dysputę na temat kluczowych meczów nie sposób nie wytknąc Ci cholernej krótkowzroczności. Co z wygraną z Liverpoolem 0-2? Przecież to oni patrząc na tabelę i formę są ich kluczowym przeciwnikiem. Co z pokonaniem w derbach Totenhamu, który na ten moment jest w tabeli wyżej niż Red Devils? Nawet remis z Evertonem, który wyciągnał 1 pkt w derbach z kluczowym przeciwnikiem kanonierów czy pokonał United na wyjeździe może się wplasować w ważny mecz ligowy.
Pozostaje czekać do poniedziałku i obejrzeć arcyciekawe derby ????
Pozostawiając ligę i przechodząc do rozgrywek europejskich:
Piszesz, że wygrali w Dortmundzie fartem i nie istnieli w meczu a w Londynie to niby co się stało
(+ jaka jedyna szansa jak chwilę później Ramsey mógł wpakować na 2-0)??? Jak już mówiłem nie sposób nie wytknąc Ci cholernej krótkowzroczności.
Jeśli chodzi o 1/8 to uważam, że Kanonierzy mogą postawić się Bawarczykom ale czeka ich cholernie ciężkie zadanie. Tej drużynie potrzeba top class napadziora. Co prawda Giroud jest ok(choć oczywiście wolałbym tu kogo innego) to bardziej chodzi o to, że nie przejedziesz całego sezonu na jednym napastniku a niestety Wenger jest do tego zgoła przymuszony.
Także kolego Barichello - to jest poważne forum i ludzie szukają tutaj poważnych rad. Odłóżmy na bok upodobania a kierujmy się jedynie obiektywizmem, którego Tobie brakuje.

!
Najpierw piszesz, że United gra w tym sezonie poniżej oczekiwań- co jest prawdą- to po co ich przytaczasz w dalszej części swojej wypowiedzi przytaczając Tottenham? Przecież nie powinni być punktem odniesienia w Twoim mniemaniu. Koguty także grają piach, po za tym to nie ten poziom, więc nie wiem czemu odwołanie.
Z Evertonem, który z kolei zaskakuje in plus, remis, ale w moim mniemaniu to tylko remis, skoro grali u siebie, a aspirują o walkę o tytuł mistrza, a także triumf w LM. Od takich drużyn wymagamy więcej. No chyba, że powiesz mi, że Everton i Tottenham to topowe drużyny europejskie? Podkreślam słowo topowe, żeby nie było, że im umniejszam i ich nie doceniam.
Działo się co się działo, ale jeżeli strata 6 goli to dla Ciebie nie jest demolka to o czym w ogóle dyskusja.
w odniesieniu do BVB byłem nieobiektywny to fakt, bo Borussia zagrała słabo w Londynie, ale nie tak słabo jak Kanonierzy w Dortmundzie. w rezultacie w dwumeczu by polecieli .
z Liverpoolem zgoda.
Skupiasz się na braku napadziora w Arsenalu, a o niepewnej obronie już nie wspomnisz i że tam trzeba szukać wzmocnień.
Pozdrowienia dla obiektywnego i poważnego.

Do góry Bottom