Halkbank oglądałem ostatnio w ich pierwszym meczu sezonu więc nie wiem na co ich obecnie stać. W każdym razie kadra meczowa plus to, że Salparow ma dojechać na mecz prosto z Sofii (a udał się tam jak przypuszczam jeszcze przed weekendem, bo Zenit był w Kaliningradzie na F4 Pucharu Rosji i nie było go w kadrze na te mecze), a reszta drużyny dopiero dziś udaje się do Ankary najlepiej pokazuje jakie podejście do tego spotkania ma Zenit. Jak dobrze wnioskuję z różnych wypowiedzi Alekno to dzisiaj zagra nieograny Spiridonow, który ogólnie o miejsce w składzie rywalizuje z Leonem. Ten mecz na pewno będzie dużym wyzwaniem dla Kobzara, który jak myślę każdy się zgodzi wirtuozem rozegrania nie jest i mam poważne obawy, czy temu wyzwaniu sprosta. Jak dotąd śladowa ilość piłek do środkowych, a kontry i sytuacyjne rozkładane między Andersona i Leona, Michajłow z takich piłek jest ostatnią opcją, a dziś nawet jego nie będzie. Dziś w sumie nawet nie wiadomo czy Anderson zagra, bo Alekno może zechcieć sobie poogrywać Siwożeleza przed turniejem w Berlinie.