Lokomotiv Nowosybirsk – Trentino Volley(+14,5 pkt.)
Jak dla mnie linia +14,5 pkt na Trentino jest ustawiona zbyt wysoko. Tylko czekałem na to jak po wiadomości o tym, ze w tym spotkaniu nie wystąpi Sokolov kursy i linie znacznie wzrosną na Trentino, ale nie spodziewałem się, że aż do takich wymiarów. Sokolowa najprawdopodobniej na ataku zastąpi David Szabo, który również ma spory potencjał. Dochodzi nam również czynnik psychiczny, gracze włoskiej drużyny grając bez swojej największej gwiazdy, wiedzą, że Lokomotiv w tym spotkaniu jest ogromnym faworytem i nawet w przypadku porażki nikt nie będzie mógł mieć do nich pretensji i dla tego w tym meczu mogą zagrać na luzie. Gracze Lokomotivu za to w pewnym sensie mogą zlekceważyć rywali, i już w takim przypadku stracili np. 2 sety w starciu z Budvańską Rivierą(podeszli do tego meczu tak pewni siebie, że w pierwszym secie nie wiedzieli co się dzieje i seta przegrali chyba do 15). Jeżeli Czarnogórcy byli w stanie ugrać 2 sety z Lokomotivem to Trentino z takimi zawodnikami jak: BIRARELLI, SOLÉ, FERREIRA, SUXHO, LANZA, COLACI, mają w setach nie przekroczyć bariery 20 pkt? Do pokrycia tej lini wystarczy nawet zwycięstwo Lokomotivu 3:0 i sety 25:20, 25:20, 25:21 lecz moim zdaniem mecz będzie bardziej wyrównany.
Drugim typem jaki zagrałem w tym meczu to Over 137,5 pkt. Tutaj wydaje mi się również, że linia jest ustawiona zbyt nisko.