Dyscyplina:
Siatkówka
Mecz:Asseco Resovia Rzeszów- Jastrzębski Węgiel
Typ: Jastrzębski Węgiel
( kto nie grał niech załuje )
Kurs: 2,7
Bukmacher:
Unibet
Analiza: Juz po raz trzeci atakuje na zespoł z Jastrzębia , poprzednie dwie analizy w których grałem JSW były trafne i wydaje mi sie ze ta będzie kolejną ???? . Zaczne moze od mistrza Polski , który jednak w tym sezonie nie gra juz tak dobrej siatkówki , co prawdą są na 1 miejscu w naszej lidze, wygrali grupe
LM, ale do ostatniej kolejki musieli walczyć o awans, polegli dwa razy z zespołem Budvanskiej Rivijery. U siebie 2:3 oraz na wyjezdzie 3:0 . Widać ze zespoł nie jest juz tą ekipa co rok temu , Veres nie gra tak dobrze jak sie zapowiadało , w 1 meczu było widać zdecydowany brak energi i orazy obron zespołu z Rzeszowa , brak Ignaczaka jest bardzo widoczny , a młody Masłowski czy nominalny przyjmujący Penczev , nie zastąpią znakomitego Igły . W ostatnim meczu z AZS Częstochowa nie zagrał rownież Konarski , rowniez z powodu kontuzji , więc ekipa z Rzeszowa troche sie kruszy. Wracając do meczu z Częstochowa, Resovia sie męczyła i to strasznie , co prawda wynik 3:0 , ale w 1 i 3 secie wyniki wygladały następujaco 27:25 i 25:23 , jedynie w drugim wynik był bardzo pewny 25:16 , jezeli Resoviacy tak męcza sie z ekipa AZS to co będzie z niezwykle mocnym Jastrzębiem. Czas na zespoł JSW , który w ostatnim czasie gra niesamowicie , wygrywa wszystko , jak chce i z kim chce , w ostatniej kolejce spokojna wygrana z Effectorem Kielce i kolejne pewne 3 punkty w tabeli . Praktycznie cała 6 ma znakomitą forme , Masny , Kubiak , Gierczynski , Czarnowski , grają siatkówke na bardzo wysokim poziomie , a szczegolnie Kubiak i Masny , ktorzy miedzy sobą rozgrywaja przedziwne akcje , ale co ważne dla nich bardzo skuteczne. Powrót do pierwszego składu Michała Łasko , który rowniez bardzo dobrze zagrał w 1 meczu z Resovią i widac ze wraca powoli do swojej normalnej dyspozycji , a jesli nawet bedzie zawodził w obwodzie jest Marschal . Mecz będzie twardy i zacięty, ale nie widze tutaj innej opcji niz wygranej Jastrzębia . A wiec przewiduje następujace zestawienia
JSW: Masny , Łasko, Gierczyński , Kubiak, Czarnowski, Pajek , Wojtaszek(L)
RESOVIA: Drzyzga, Schops, Achrem , Veres, Nowakowski, Perłowski , Penczev ( L)