spotkanie: Manchester United – Bayern Monachium
typ: TAK (Uda się obydwu drużynom strzelić gola?)
kurs: 1.65
buk: Bwin
analiza:
W dwóch ostatnich spotkaniach ćwierćfinałowych zmierzą się zespoły francuskie, gdzie Girondis Bordeaux podejmować będzie Olympique Lyon oraz Manchester Utd. goszczący na Old Trafford ekipię z Bawarii – Bayern Monachium. Ja zajmę się tym drugim, moim zdaniem ciekawszym spotkaniem (co nie znaczy że pojedynek francuski będzie nudny ;-) ). W pierwszym meczu na Allianz Arena padł wynik 2-1 dla gospodarzy mimo iż po pierwszej połowie to gracze sir Alexa Fergusona prowadzili. Jednak wszyscy wiemy jak to wszystko się skończyło a skończyło się bardzo źle – najpierw Bayern w końcówce meczu strzelił gola, za sprawą Olicia , na 2-1 a chwilę później MU straciło Wayne’a Rooney’a, który skręcił sobie kostkę i w dzisiejszym meczu niestety nie zagra. Niestety oczywiście dla gospodarzy, którzy z Rooney’em w składzie na własnym boisku są przynajmniej 2x groźniejszym zespołem. Brak tego zawodnika jest wielkim osłabieniem, w fazie pucharowej strzelił już 5 goli – 4 w meczach z Milanem oraz bramkę strzeloną w stolicy Bawarii. W ostatnim meczu ligowym „na szczycie” w angielskiej
Premier League ManU przegrało właśnie bez Rooney’a z Chelsea 1-2 na własnym obiekcie co trochę mogło im podłamać skrzydła gdyż taka porażka, szczególnie gdy walczy się o mistrzostwo, boli bardzo. Jednak Manchester musi zapomnieć o tym, że grać będzie dziś bez swojej gwiazdy i walczyć mimo wszystko ze składem jaki do dyspozycji będzie miał w tym mecz sir Alex. A skład ma na pewno mocny – Nani, Berbatov, a także silna linia pomocy także może zdecydować o zwycięstwie gospodarzy. Ba, podczas stałego fragmentu gry pod bramką Bawarczyków wiadome jest że pojawią się Ferdinand oraz Vidić, którzy są bardzo niebezpiecznie w grze w powietrzu. Jednak… Bayern to jest rywal który ostatnimi laty nie „leżał” Manchesterowi – porażka tydzień temu, a wcześniej porażki w meczach towarzyskich. Jednaj oczywiście historią żyć nie będziemy. Skupmy się na tym co nas czeka dziś… a dziś do ekipy przyjezdnych powróci Arjen Robben, który jest niesamowitym wzmocnieniem dla ekipy gości, którzy po zwycięstwie na własnym boisku są drużyną, która ma duże szanse na awans z tej pary. Jednak aby to osiągnąć Bayern nie może się cofnąć i czekać na to co zrobi ManU tylko starać się grać „swoje”. Obie ekipy, a szczególnie Manchester, mimo osłabień czy braku formy niektórych zawodników są bardzo dobrymi drużynami , które od początku do końca będą walczyć o zwycięstwo w tym meczu. A jako że Manchester musi zaatakować i strzelić gola będzie musiał postawić na otwartą grę co pozwoli Bayernowi atakować dość często. Moim typem jest że obie drużyny strzelą gole, gdyż Manchester na własnym boisku po prostu musi dać z siebie wszystko, musi zaatakować i na pewno strzeli jakąś bramkę, a z kolei jak już mówiłem, otwarta gra spowoduje że Bayern będzie miał trochę więcej miejsca, a z takimi zawodnikami jak Robben, Olić czy Ribery gola strzeli także.
Mój typ: 2-1
WYNIK: 3-2