>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Angielska 2012

Status
Zamknięty.
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Inauguracja rozgrywek w Lakeside - miejscowe Młoty podejmują słabiutkie Asy z Belle Vue. Kurs na zwycięstwo jest 1.01 i tykać go nie warto, ale wg mnie są dwa zdarzenia, które wydają się być lokatą krótkoterminową. Krótko, bo nie mam czasu.
Lakeside Hammers
1. Peter Karlsson -
2. Robert Mear -
3. Kauko Nieminen -
4. Davey Watt -
5. Lee Richardson -
6. Kim Nilsson -
7. Justin Sedgmen -
Belle Vue
1. Rory Schlein -
2. Chris Schramm -
3. Patrick Hougaard -
4. Charlie Gjedde -
5. Adam Shields -
6. Hugh Skidmore (G) -
7. Linus Eklof -
Typ pierwszy to zdarzenie ze sportingbetu - Peter Karlsson -4.5 z Linusem Eklofem. Nie widzę szans, aby Linus kogoś pokonał z ekipy Hammers, PiKej wg mnie spokojnie dwucyfrówka zatem handi wystawione zdecydowanie za nisko. Linia powinna oscylować w granicach 7.5. Kurs słaby, bo 1.25, ale pewne.
Drugi to w tobecie linia punktowa na Paddiego. Linia, która wynosi 2.5 !!!! Patrick bez problemu zrobi minimum 3 punkty. Może nie jest w jakiejś doskonałej dyspozycji (chociaż ostatni mecz genialny w jego wykonaniu), ale w bezpośrednich pojedynkach biegowych stawi czoła: Bieg 3 - Nieminen, Watt, Gjedde, Bieg 7 - Rico, Nilsson, Gjedde, Bieg 10 - PK, Mear, Gjedde i Bieg 12 - Nieminen, Sedgmen, Skidmore.
Pogrubione zostały nazwiska, które pokonać MUSI! Inna sprawa, że z kolegą z pary spokojnie jest w stanie nawiązać walkę, ewentualnie być też lepszym od niego. Kim Nilsson czy Kauko Nieminen to też nie są zawodnicy, którzy odstają jakoś znacząco od poziomu Duńczyka, zatem taka linia jest prezentem. W zeszłym roku jechał trzykrotnie na torze Młotów i punktował 4,5,7.
Karlsson -4.5 vs Eklof @ 1.25 ✅
10/10
Sportingbet
Hougaard over 2.5 @ 1.4 ZWROT /prawdopodobnie złamany bark w swoim drugim starcie, w Tobecie zawodnik musi jechać minimum 3 razy, aby zakład był uznany.
10/10
Tobet

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Nieminen-Hougaard+2,5
1,85

Sportingbet

Nieminen jedzie w parze z Wattem wiec juz tutaj powinien tracic. Dwukrotnie jada ze soba wiec tutaj akurat mamy handicap ktory nam to zrekompensuje w najgorszym wypadku jesli Hopugard mialby przegrywac ta rywalizacje. Liczac punkty Fina to zdobedzie on 6-max 7 pkt jesli Watt by go przepuscil chociaz raz. Hougaard over 2,5 wydaje sie pewniakiem w tobecie a wiec tak jak pisal feekus punkty na Mearze, Skidmorze i Sedgmencie musi zrobic a wiec daje nam to juz 3 +2,5 handi, do tego w Poole objezdzal za kazdym razem Gjedde a dzis jada 3 razy ze soba wiec nie wierze zeby przynamniej raz tego nie uczynil. Dodac trzeba ze mozliwe jest wyprzedzenie Nillsona albo czy wlasnie Nieminena i typ wchodzi gladko. Trzeba zaznaczyc ze Hougaard zrobil w Poole az 17oczek !!

Lakeside-Belle Vue+15,5
2,00

Tobet
Lakeside zdecydowany faworyt ale zeby wystawic az tak duzy handicap ? Racja ze gospodarze maja Watta, Richardsona czy PK ale wsrod gosci sa Shields znajacy swietnie tor, Schlein no i nieobliczalna para Gjedde-Hougaard. Problem jest tylko w rezerwach gdzie niestety w 2 biegach najprawdopodobniej bedzie 5-1 dla gospodarzy. Lakeside przegralo w Poole &quot;ZALEDWIE&quot; 13stoma punktami. Dorzucajac do tego jokery ktorymi beda mogli dysponowac goscie handicap +15,5 wydaje sie bezpieczny. W porzpednim sezonie mecze obu druzyn byly w miare wyrownane.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Lakeside - Belle Vue +15,5 1 @1,8 Bwin

Goście nie istnieją na pozycjach rezerw i już na starcie mają duże plecy. Dla mnie pewne zwycięstwo gospodarzy około 20 pkt. pozdro

widghet 13

widghet

Użytkownik
Zapowiada się dzisiaj ciekawe starcie w Elite League mianowicie Eastbourne Eagles podejmie Gwiazdy z King&#39;s Lynn. Jak wiadomo tor na Arlington Stadium jest jednym z natrudniejszych i to duży handicap dla Orłów.
Składy na to spotkanie:
Eastbourne Eagles:
Joonas Kylmaekorpi Z/Z
Lukas Dryml
Simon Gustafsson
Cameron Woodward
Lewis Bridger
Denis Gizatullin
Timo Lahti

King&#39;s Lynn Stars:
Niels Kristian Iversen
Daniel Nermark
Mads Korneliussen
Kevin Woelbert
Maciej Janowski
David Howe
Filip Sitera
Ostatni mecz między tymi drużynami odbył się w ostatnią środe na torze Gwiazd z King&#39;s Lynn:
King’s Lynn Stars - 59
1. Niels Kristian Iversen - 13+1 (3,1*,3,3,3)
2. Daniel Nermark - 3 (1,2,-,-)
3. Maciej Janowski - 7+2 (3,2*,d,2*)
4. Kevin Woelbert - 8+1 (0,3,3,2*)
5. Mads Korneliussen - 12+3 (3,3,2*,2*,2*)
6. David Howe - 16 (3,3,1,3,3,3)
7. Michael Palm Toft - 0 (0,0,0,0)
Eastbourne Eagles - 31
1. Joonas Kylmaekorpi - 0 (u/-,-,-,-)
2. Lukas Dryml - 5 (2,1,2,d)
3. Simon Gustafsson - 8 (2,2,2,1!,1)
4. Cameron Woodward - 3+2 (1*,1*,0,1)
5. Lewis Bridger - 7+1 (1*,3,2,1,0)
6. Denis Gizatullin - 5+1 (0,2,2,d,1*,0,0)
7. Timo Lahti - 3+2 (1*,0,1*,1,0)
Pierwszy mecz w EL odejechano w Eastbourne z Belle Vue Aces:
Eastbourne Eagles - 55
1. Joonas Kylmaekorpi - 6 (w,3,3,w)
2. Lukas Dryml - 9+2 (2,2*,3,2*)
3. Simon Gustafsson - 5+1 (0,2*,u,3)
4. Cameron Woodward - 10 (2,3,2,2,1)
5. Lewis Bridger - 11 (w,3,2,3,3)
6. Denis Gizatullin - 6+2 (3,1,1*,1*)
7. Timo Lahti - 8+2 (2*,3,2*,1)
Belle Vue Aces - 40
1. Rory Schlein - 12 (3,1,6!,2,0)
2. Josh Grajczonek - 2 (1,0,1,0)
3. Patrick Hougaard - 3 (1,0,0,2)
4. Charlie Gjedde - 11 (3,2,1,3,2)
5. Adam Shields - 8+1 (u,1,6!,1*)
6. Chris Schramm- 2 (1,0,1,0)
7. Linus Ekloef - 2 (0,2,0,0)
Uważam, że dzisiaj wynik będzie na styku ale gospodarze mają atut własnego toru i powinni ten mecz wygrać.
Dopiero uczę się ligi angielskiej więc moje przemyślenia proszę nie brać zbyt poważnie a tym bardziej nie sugerować się nimi w zakładach za kase ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Interesuje mnie opinia speców od ligi angielskiej co sądzicie o H2H Watt - Korneliussen, że Watt zdobędzie więcej niż 1 punkt od Korneliussena. Wiadomo Watt jedzie gościnnie ale takim samym gościem jest w tym meczu Korneliussen a wydaje mi się, że Watt to jednak z lekka lepszy żużlowiec. Kurs 1,8 w bet365 jest.
Korneliussen nie jest żadnym gościem przecież! ;) W bet365 masz zakład Watt -1 czyli musi zrobić o 2 punkty więcej. To jest swego rodzaju niewiadoma tylko z jednego względu, czy Davey pojedzie w wyścigu 15tym czy nie. Jedzie w parze z mocnym Czechem Drymlem i może na nim zgubić jakieś punkciki. Inna sprawa jest taka, że w wyścigu 13tym zmierzy się z najlepszymi zawodnikami spotkania, co jest nieco loteryjne. Mads nie czuje sie najlepiej na torze w Eastbourne, także typ do polecenia jest, ale sam go nie zagram. Ciekawszy od tego jest kurs na Simona Gustafssona, który w sportingbecie jest zestawiony z Korneliussenem, a ma dodane +2.5 handi i to jedyna opcja jaką przed meczem poleciłbym. Dlaczego? bardzo prawdopodobne tylko 4 starty, bo Iversen pewniak do nominowanego, a &#39;Magic is on fire&#39; co było widać wczoraj na Kryterium Asów i w poprzednim meczu Gwiazdek. Zakładając, że obaj pojadą 4-krotnie to handi na korzyść syna Henki jest bardzo apetyczne do pobrania po takim kursie. Z resztą wstrzymałbym się do zakładów live i zobaczył jak to będzie wyglądało.
Gustafsson +2.5 v Korneliussen @ 1.85 ✅
4/10

N 149

nati1234

Użytkownik
Interesuje mnie opinia speców od ligi angielskiej co sądzicie o H2H Watt - Korneliussen, że Watt zdobędzie więcej niż 1 punkt od Korneliussena. Wiadomo Watt jedzie gościnnie ale takim samym gościem jest w tym meczu Korneliussen a wydaje mi się, że Watt to jednak z lekka lepszy żużlowiec. Kurs 1,8 w bet365 jest.
Duńczyk nie jedzie w biegu 13nastym, po drugie nie wiadomo czy Watt pojedzie w biegu 15nastym (przy prowadzeniu Orłów trener może puścić kogoś ze &quot;swoich&quot;). Typ trudny wybrałeś, może Feekus coś ci doradzi on na Anglii zna się chyba najlepiej ze wszystkich
Maciej Janowski over 5,5 @1,60 Tobet
Linia bardzo niska. Maciek w I swoim biegu ma pewne 2pkt Line Up:Bridger, Lahti, Sitera. Później gdzie musi szukać punktów? Bieg 6 jest szansa na kolejną dwójkę : Dryml, Watt, Howe. W 9 biegu jedzie vs Gustafsson Woodward i Howe. Jeśli nie będzie tracił pkt na rezerwowym z pary to może uzbierać 6pkt już w pierwszych 3 biegach. Drugie miejsce w kryterium asów, myślę że jest w formie i da radę 6 przywieść. W biegu 13 też może zawalczyć np z Wattem.
King&#39;s Lynn v Eastbourne Eagles (-9) @1,925 Sportingbet⛔
Heat 01 Heat Winner L.Dryml @3,70 Sportingbet⛔
N.Iversen v L.Dryml(+3.5) @1,55 Sportingbet⛔
Lukas Dryml -3 v Nermark @2,25 Bet365⛔ Godpodarze wygrają ten mecz bezapelacyjnie, chyba, że np Watt zdobędzie 3pkt, a Howe z Janowskim razem 25pkt. Czy to jest prawdopodobne? Wątpie... -9 pobieram z przyjemnością. Dziś w pierwszym biegu staną pod taśmą Iversen, Nermark, Watt oraz Dryml... 4-2 albo 5-1 dla gospodarzy tylko taki wynik widzę. Kto wygra? Czech ma na to sporą szanse, a i kurs zachęcający. Pary postanowiłam obstawić z Lukasem w roli głównej. Na torze orłów jest silnym punktem jedzie z nr 2 ma łatwe biegi. W parze z Wattem, którego obecność jest dla mnie troszkę nie zrozumiała, o ile na wyjazdach użycie gościa to dobra opcja, gospodarze w meczach u siebie więcej zyskali by na z/z za Fina. Iversen dziś zdobędzie 9-10 pkt, ale na minus jest to, że ma pewne 5 biegów, co przemawia na niekorzyść Czecha, który w 4biegach musi dobyć przynajmniej 7pkt. Ma łatwy bieg z rezerwowymi i 2x jedzie z Nermarkiem na którym też powinien zdobyć punkty. Ten zapewne odczuwa skutki ostatniego upadku.

Polecam dla mniej odważnych Eastbourne @1,20✅ w Bet365 można obstawić np ze 2-3 stówki zawsze się zaroi pare grosza.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Chodziło mi o to, że Watt jest gościem jadącym w drużynie gospodarzy a Korneliussen jest gościem na tym torze jak cała jego drużyna czyli, że tor na którym są rozgrywane zawody dla żadnego z nich nie jest domowym. Myślałem, że mnie utwierdzicie w tym typie ale chyba jednak tego nie zagram. Dzięki ????

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Bridger-5,5 - Howe
3,60

Sportingbet
Watt-Sitera+6,5
2,95

Sportingbet
Dwa ryzykowne typy z meczu Eastbourne-Kings Lynn bo to mimo wszystko poczatek sezonu i boje sie grac niskie kursy. Nie wiadoma jest dla mnie czy wystapi Nermark i to czy Howe nie bedzie jechal dodatkowo jako ZZ. Ale narazie nie ma informacji zadnej o tym i Szwed jest w skladzie a kurs zacheca mimo wszystko. Buk sugeruje sie zapewne swietnym wystepem Howe w 1 meczu gdzie zdobyl on 16 punktow ale jadac 6 razy i majac za partnera beznadziejnego Palm Tofta i jadac na swoim torze ktory zdecydowanie nie podpasowal zawodnikom Eastbourne. Dzisiaj na wyjezdzie juz moze nie byc tak kolorowo bo Eastbourne to zupelnie inny owal i gospodarze beda mocni. Howe biegow latwych nie ma procz tego z rezerwowymi. Jesli nie bedzie zastepowal Sitery i Nermarka to Bridger ktory musi zdobyc dzisiaj dwucyfrowke zeby druzyna wygrala moze miec 6 punktow wiecej od niego. Kurs ogromny i probuje
Druga para troche zalezna od typu nr 1. Jesli Sitera pojedzie wszystkie swoje biegi i wyjedzie przynamniej te 2 moze 3 pkt to handi powinno wejsc bo Watt jako gosc zapewne nie bedzie jechal w biegu 15 a max w 4 swoich tez raczej nie zdobedzie bo Dryml u siebie cos potrafi.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Myślałem, że przed meczem nie zagram nic więcej, ale widząc co Tobet wrzucił należało pograć... Janowski over 5.5 pkt. Zdecydowanie linia w zasięgu Polaka, który wydaje się, że doskonale przepracował okres zimowy. Silniki jadą i w Polsce i w Anglii jak należy, zatem dlaczego linia taka niska? Tor Orłów jest bardzo trudny, jego geometria jest rzadko spotykana, wymusza na zawodniku &#39;posługiwanie się swoimi umiejętnościami&#39;, a nie tylko poleganiu na mocy silnika. Pierwsze biegi to tylko krawężnik, w kolejnych na dystansie można niby powalczyć na tym dosyć wąskim torze, ale nielicznym ta sztuka się udaje. Maciek jest już dosyć objeżdżonym zawodnikiem jak na swój wiek i wydaje mi się, że powinien uporać się z &#39;agrafką&#39; i zapunktować w granicach 8-9 oczek. W końcu ktoś musi te punkty zdobywać dla gości... ;)
Janowski over 5.5 @ 1.6 ⛔ / pierwszy bieg bez komentarza Panie Maćku ;p

4/10
Tobet

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Myślałem, że przed meczem nie zagram nic więcej, ale widząc co Tobet wrzucił należało pograć... Janowski over 5.5 pkt. Zdecydowanie linia w zasięgu Polaka, który wydaje się, że doskonale przepracował okres zimowy. Silniki jadą i w Polsce i w Anglii jak należy, zatem dlaczego linia taka niska? Tor Orłów jest bardzo trudny, jego geometria jest rzadko spotykana, wymusza na zawodniku &#39;posługiwanie się swoimi umiejętnościami&#39;, a nie tylko poleganiu na mocy silnika. Pierwsze biegi to tylko krawężnik, w kolejnych na dystansie można niby powalczyć na tym dosyć wąskim torze, ale nielicznym ta sztuka się udaje. Maciek jest już dosyć objeżdżonym zawodnikiem jak na swój wiek i wydaje mi się, że powinien uporać się z &#39;agrafką&#39; i zapunktować w granicach 8-9 oczek. W końcu ktoś musi te punkty zdobywać dla gości... ;)
Janowski over 5.5 @ 1.6
4/10
Tobet
Też to zagrałem,ale jednak z pewną obawą patrząc na rozkład biegów.Tak jak napisałeś tor jest bardzo wymagający i ciężko od razu się na nim dobrze zaprezentować gościom.W poprzednim sezonie o ile mnie pamięć nie myli Orły u siebie nie przegrały ani jednego spotkania.Myślę,że Maciek pojedzie dziś 4 razy i zakręci się w okolicach 4-6 pkt tak realnie patrząc.Wczoraj na Kryterium był świetny,ale dziś to będzie jakby inna dyscyplina sportowa ten mecz na Wyspach.Trzeba liczyć na trójkę w pierwszym starcie i później jeszcze trzy oczka będą potrzebne. W Bet365 jest over 7@2,75-kurs bardzo fajny,ale 8 pkt to może być za dużo dla młodego Polaka.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie umiem się zgodzić do końca.. W pierwszym swoim starcie ma Lahtiego i Sitere... Zawodnicy o 3 klasy gorsi niż Magic. Obecność rezerwowego w parze z Janowskim do duży plus i na tych zawodnikach spokojnie powinien zrobić 4 punkty. Na pewno jest stanie powalczyć z każdym z ekipy gości, gdyż nie ma tam jakichś wybitnych indywidualności. 8-9 powinno być lekko ;)

psm 921

psm

Użytkownik
VS

Pn 2012-04-02 20:30
Eastbourne Eagles - Kings Lynn Stars
typ 1(-9,5)
kurs 2,0
Tobet

Długo się zastanawiałem czy zaryzykować,bo jestem podobnego zdania co poprzednicy,mianowicie spotkanie troche z grupy &quot;no bet&quot;,bukmacherzy powystawiali trafne linie i ciężko coś wychaczyć.Mimo wszystko postanowiłem zaryzykować na gospodarzy.Tor specyficzny,nie ma się co rozpisywać na ten temat i powtarzać po innych ale bez wątpienia ten owal jest ogromnym atutem gospodarzy.Aby handi zostało pokryte zawodnicy Orłów muszą wymazać z głów porażkę z zeszłego tygodnia (59-31).Czwórka- Woodward,Bridger,Dryml,Gustafsson + gość w postaci Watta powinni zapewnić wygraną.Jeśli Lahti i Gizatullin pojadą choćby zbliżenie do tego co z Aces,handi spokojnie wejdzie. Nie sądzę aby Korneliussen i Howe pojechali tak jak w pierwszym meczu (razem 28pkt),a to oni i Iversen byli ojcami sukcesu.Dziś to gospodarze powinni dyktować warunki i myślę że rewanż będzie udany.Korcił mnie typ na Drymla(-2,5) w parze z Nermarkiem,ale Lukas nie dostał jeszcze szansy startu w 5 biegach,dlatego odpuszcze.​

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Elite League rozkręca się w najlepsze. Dziś mamy jedno spotkanie ligowe, a jutro jest szalony dzień - Good Friday jak co roku na Wyspach to mecz i rewanż TEGO SAMEGO DNIA. Skupmy się jednak na tym dzisiejszym. Wzmocnione Rudziki podejmą gości z Birmingham. Osłabienie w postaci Sebastiana Ułamka powinno gościom dać więcej oczek niż gdyby Polak był na miejscu i ścigał się na własne konto. Oficjalne składy poniżej.
SWINDON: Troy Batchelor, Nick Morris, Simon Stead, Jason Doyle, Hans Andersen, Robin Aspegren, Peter Kildemand.
BIRMINGHAM: Bjarne Pedersen, Sebastian Ulamek R/R, Martin Smolinski, Danny King, Ben Barker, Josh Auty, Chris Mills.
Swindon to jedna z ekip, której będę w tym sezonie kibicował, skład bardzo ciekawy. Mogą mocno namieszać, a mogą zawieść na całej linii. Liczę na to pierwsze rozwiązanie - trójka wyraźnych liderów i solidna druga linia to aspiracje do walki o fazę play-off. Goście na papierze wyglądają na mocnych, jednak nie daje się im większych szans w dzisiejszej potyczce. Kursy pewnie około 17 i wtedy w temacie będzie można zobaczyć co typuję na dziś.
Jeśli chodzi o dzień jutrzejszy - wszystkie spotkania postaram się opisać około godziny 23.00, gdyż rano nie będzie na to czasu - pierwszy mecz już o godzinie 11-tej. Jeśli buki tylko nie prześpią to powinno być bardzo wiele okazji na mnożenie kapitału, bo jak do tej pory EL jest rynkiem, który przynosi bardzo dużo profitów i liczę, że dziś oraz jutro będzie podobnie.
Do przeczytania później... ;)
są i kursy w sportingbecie i bet365. Najpierw o drużynach jako całości. Rudziki wydają się być bardzo wyrównane i silne, jedynie Doyle i Aspegren mogą troszkę odstawać, jednak pozostała piątka powinna wykręcić w granicach 45-50 punktów, a i wspomniani wcześniej dwaj zawodnicy na pewno coś dorzucą. Trójka liderów, apetyt na speedway w Swindon, niezwykle utalentowany Nick Morris bardzo dobrze czujący się na tym torze i rezerwowy Duńczyk Kildemand, który w mojej ocenie wykręci dziś całkiem dobry wynik. Zwycięstwo gospodarzy jest pewne, a kurs (1.15 w bet365) zupełnie mnie zadowala, bo spodziewałem się czegoś w granicach 1.05. Po drugiej stronie rzeki praktycznie tylko Barker i Bjarne. Kingowi zupełnie nie idzie na owalu Rudzików, a Auty jechał tam tylko raz i było to w 2010 roku. Josh na pewno będzie bardzo zapracowanym zawodnikiem dziś - 7 startów jest niemal pewne, ale nie pokuszę się zagrać żadnej z par, która została wystawiona przez buków z udziałem rezerwowego Niedźwiadków.
Zatem co gramy?
Swindon win @ 1.15 ✅
10/10
Swindon -9 @ 1.75 ⛔ /defekt na prowadzeniu Troya, 0:5 w 14 biegu i wiele innych dziwnych rzeczy.
6/10
oba w bet365
Barker -5.5 v Aspegren @ 1.65 ⛔/ brakło jednego...
4/10
Sportingbet

po dłuższym zastanowieniu dogrywam jeszcze Batchelora -1.5 z Kingiem @ 1.85 ⛔ /defekt, upadek... ;]
4/10
Sportingbet
/jeśli będzie jeszcze coś w Tobecie to napiszę później. Jeśli można to posty połączyć ze składami dopiero za jakąś godzinkę ;) Może jakiś over na Hansa będzie (10.5) to chętnie pobiorę ;)

brałbym linię nawet wyższą, o czym pisałem w edycji poprzedniego postu. Linia 9.5 dla Andersena po kursie 1.6 jest wielce prawdopodobna do przekroczenia. Jak już pisałem wcześniej Duńczyk wrócił na dobre tory i powinien stać się ostoją drużyny, w której występuje, a dziś ma nie tylko sobie do udowodnienia co tak naprawdę potrafi. GRAMY!
Andersen over 9.5 @ 1.6 ✅
7/10
Tobet
Stead -2 v Doyle @ 1.7 ✅
3/10
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 126

mj_bull

Użytkownik
Swindon - Birmingham +12,5 [email protected] BWIN

Gospodarze są faworytami, ale czy aż tak zdecydowanymi? Nie jedzie Ułamek (2 średnia) więc wszyscy zawodnicy będą mogli go zastąpić. Liczę na dobry występ Pedersena i Barkera. Josh Auty pojedzie prawdopodobnie 7 razy, więc od niego będzie tutaj bardzo wiele zależało. Myślę, że gospodarze zwyciężą 4-10 pkt. Pozdrawiam

N 149

nati1234

Użytkownik
H.Andersen v J.Auty H2H Handicap J.Auty(+0.5) Sportingbet @1,95
Jarek Hampel zrezygnował z udziału w 1/4 złotego kasku. Decyzje swą argumentował zmęczeniem po ponad 3 dniowej podróży z Auckland. Wiadomo BSI na wieczór niedziele wyczarterowało samolot do Dunaju stamtąd kolejny lot do Europy + pakowanie masy sprzętu. Rozumiem, że zawodnicy po GP są zmęczeni. Dlatego też pobieram kursy przeciwko zawodnikom z GP. Auty będzie miał dziś jak wszystko pójdzie zgodnie z planem 7 biegów więc jestem spokojna o ten typ.
Kolejne dwa typy to undery na: H. Andersena poniżej 11 @2,05 bet365
Hansio podejrzewam, że dziś pojedzie tylko 4 biegi tak też sugeruje sb i tobet ustawiając linie na S.Stead&#39;a na 10,5 pkt. 15 bieg to Troy właśnie z S.S więc para
Batcherol +0,5 - Andersen w tobet po 2,20 wygląda obiecująco

B. Pedersen poniżej 13
@1,80 bet365 Duńczyk nawet jak by miał tydzień wolnego nie zdobyłby w 6 biegach więcej niż 12pkt linia dużo zawyżona wg mnie.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Dziś grane chyba za dużo, jutro postaram się o bardziej roztropną selekcję. Zgodnie z obietnicą postaram się zebrać wszystkie wiadomości dotyczące jutrzejszych 8 (!) spotkań do jednego posta. Jak udało mi się ustalić rozkład jazdy na Wielki Piątek to:

12.00 Coventry Bees - Poole Pirates
14.00 Belle Vue Aces - Wolverhampton Wolves
14.00 Lakeside Hammers - Eastbourne Eagles
15.00 Peterborough Panthers - King&#39;s Lynn Stars
19.00 King&#39;s Lynn Stars - Peterborough Panthers
20.30 Birmingham Brummies - Swindon Robins
20.30 Eastbourne Eagles - Lakeside Hammers
21.00 Poole Pirates - Coventry Bees
Troszkę tego jest. Zamieszanie również na brytyjskich stronach, nie wszędzie łatwo o informacje, a niektórych po prostu brak. Składy na mecz, który rozpoczyna się najwcześniej: Coventry : Chris Harris, Aaron Summers, Kenni Larsen, Edward Kennett, Scott Nicholls, Adam Roynon, Henning Bager.
Poole
: Chris Holder, Sam Masters, Darcy Ward, Dennis Andersson, Adrian Miedzinski, Ricky Kling, Todd Kurtz.
W mojej ocenie dwie najmocniejsze drużyny naprzeciwko siebie w stawce Elite League. Genialni Holder i Ward kontra trójka muszkieterów z Anglii - Harris, Kennett i Nicholls. Wysoki poziom gwarantowany - wyrównany skład Pszczółek czy wykrystalizowani liderzy z Poole przechylą szalę spotkania na arenie Brandon? Rewanż na Wimborne (godz. 21.00) już w delikatnie innych zestawieniach. Coventry: Chris Harris, Aaron Summers R/R, Kenni Larsen, Edward Kennett, Scott Nicholls, Adam Roynon, Henning Bager. Poole: Chris Holder, Gość?, Darcy Ward, Dennis Andersson, Adrian Miedzinski, Ricky Kling, Todd Kurtz. Zabraknie zarówno Aarona Summersa jak i Sama Mastersa w wieczornej batalii na Wimborne Road. Są to olbrzymie straty dla obu ekip, dla kogo większa? Piraci u siebie wyglądają na znacznie mocniejszą drużynę niż na wyjazdach. Chodzi mi tutaj głównie o drugą linię, która na własnym obiekcie punktuje znacznie solidniej. W ramach z/z (Coventry) za Summersa mogą jechać wszyscy oprócz wspomnianej wcześniej Big 3 - Bomber, Scottie i Ed. Kwestia gościa w Poole jest nadal nieznana. Jest to troszkę śmieszne, dzień przed meczem nie mieć alternatywy... Prawdopodobne jest przesunięcie Klinga pod dwójkę, a zawodnik występujący gościnnie przejdzie na pozycję rezerwy - wymogi regulaminowe brytyjskiej federacji.

Kolejny jutrzejszy dwumecz to potyczka Młotów z Lakeside i Orłów z Eastbourne. Składy na oba spotkania są takie same: Eastbourne: 1.R/R Joonas Kylmakorpi 2.Lukas Dryml 3.Simon Gustaffson 4.Cameron Woodward. 5.Lewis Bridger 6.Denis Gizatullin 7.Timo Lahti
Lakeside:1.Peter Karlsson 2.R/R Kauko Nieminen 3.Davey Watt 4.Robert Mear 5.Lee Richardson 6.Kyle Hughes 7.Kim Nilsson
Jedyną niewiadomą jest pozycja numer 6 w zespole Lakeside. Podawane są nazwiska Kyle&#39;a Hughes&#39;a oraz Kyle&#39;a Howarth&#39;a, aczkolwiek to nie odegra absolutnie żadnego znaczenia, gdyż będą to zawodnicy do przywiezienia trzech zer (jeśli w ich biegu nie będzie żadnych wykluczeń ???? ). Wyniki tutaj wydają się być bardzo klarowne, szkoda, że bez Fina/Robsona jedzie Lakeside, ale obowiązki Premier League są nadrzędne (czego cały czas nie potrafię zrozumieć, powinna być w drugą stronę ta zależność...). Zastępstwo u Młotów nie odnosi się do dwójki z najlepszymi średnimi - PiKeja i Richardsona, cała reszta może liczyć na dodatkowy występ w spotkaniu. I chyba najbardziej wyrównany i ciekawy dwumecz - King&#39;s Lynn Stars i Peterborough Panthers zmierzą się na swoich obiektach jutro, czyli podczas dnia nazywanego na Wyspach jako &#39;Good Friday&#39;.
Składy (kingslynnstars.co): Pierwsze spotkanie (godzina 15.00) i jako gospodarz Peterborough.
Peterborough Panthers:
1. Kenneth Bjerre, 2. Rene Bach, 3. Olly Allen, 4. Jesper B Monberg, 5. Linus Sundström, 6. Richard Lawson, 7. Michael Jepsen Jensen
Kings Lynn Stars:
1. Niels-Kristian Iversen, 2. Daniel Nermark, 3. Mads Korneliussen, 4. Kevin Wolbert, 5. Maciej Janowski, 6. David Howe, 7. Filip Sitera

Rewanż na torze Norfolk w King&#39;s Lynn (godz. 19.00)
Kings Lynn Stars: 1. Niels-Kristian Iversen, 2. Daniel Nermark, 3. Maciej Janowski, 4. Kevin Wolbert, 5. Mads Korneliussen, 6. David Howe, 7. Filip Sitera.
Peterborough Panthers: 1. Kenneth Bjerre, 2. Lasse Bjerre, 3. Olly Allen, 4. Jesper B Monberg, 5. Linus Sundström, 6. Richard Lawson, 7. Michael Jepsen Jensen
Ogólnie jestem bardzo sceptycznie nastawiony do Panter. Chodzi głównie o ten zaciąg zawodników, którzy zawalili Gwiazdkom poprzedni sezon. Wykupienie braci Bjerre i ówczesnego kapitana Gwiazdek - Allena w mojej ocenie było bardzo kiepskim posunięciem.Można tutaj mówić o jakimś handicapie w ich osobach, gdyż doskonale znają tor Norfolk, ale czy tędy droga na ten sezon? Wydaje mi się, że nie... Dokładając do tego transfer niestabilnego Monberga mamy drużynę chimeryczną. Na pewno nazwiska są głośne jak na Wyspiarskie klimaty, jednak to są przereklamowani zawodnicy.
Zupełnie co innego słychać w ekipie Gwiazd - świetne ruchy transferowe, pozyskanie bardzo wartościowych zawodników i.... dalej niedocenieni przez buka? Nie potrafię tego zrozumieć, ale oby jutro również byli tak niedocenieni to chętnie z tego skorzystamy, prawda? ???? Jedyna różnica w składach to obecność we wcześniejszym spotkaniu Rene Bacha, na Norfolk pojedzie już Lasse pod dwójką.

Następnym spotkaniem będzie potyczka Asów z Belle Vue i Wilków z Wolverhampton. Z mojego punktu widzenia buki mogą wystawić spore value, gdyż ten mecz ciężko jednoznacznie zinterpretować. Składy: BELLE VUE: Rory Schlein, Marcel Kajzer, Adam Shields, Adam Skornicki, Charlie Gjedde, Linus Eklof, Josh Grajczonek.
WOLVERHAMPTON: Freddie Lindgren, Pontus Aspgren, Nicolai Klindt, Tyron Proctor, Tai Woffinden, Ricky Wells, Łukasz Sówka.
Nowe twarze u gospodarzy - Kajzer i Skóra ( ???? ) - to bez wątpienia taki języczek uwagi tej konfrontacji. Doceniany w Anglii bardziej niż w Polsce Adam i Marcel debiutujący na torach brytyjskich. Mówi się, że szefostwu Belle Vue Piotrek Świderski doradził sprowadzenie młodego chłopaka z Częstochowy. Wiele absencji u gospodarzy - brak Vissinga, Hougaarda i McGowana znacznie osłabia ten team przed jakże ważnym (o utrzymanie?) meczem. Wilki natomiast objechały wiele spotkań przed sezonem - Midland League, sparingi... Można powiedzieć, że o tej drużynie wiemy wszystko, na co kogo stać itp. Jutro pełny skład, żadnych osłabień ani roszad. Polecam szczególnie pod lupę wziąć ten mecz.

Na sam koniec został rewanż Rudzików i Niedźwiadków. Dziś lepsi okazali się zawodnicy Swindon (49:43), aczkolwiek wiele kontrowersji wywołały zdarzenia mające miejsce na Abbey Stadium. Wszystko za sprawą sędziny, która w ocenie zgromadzonych kibiców i ekspertów brytyjskiego speedway&#39;a wypaczyła nieco wynik i zamiast 3 punktów Rudziki otrzymały tylko 2. Było, minęło - jutro też jest dzień I TO JAKI!
Generalnie na temat składów jeszcze nic nie wiadomo, mecz widmo jednym słowem. Żadnych wzmianek na oficjalnych stronach, na forach totalna cisza, wszyscy ostrzą zęby na konfrontacje Pszczółek i Piratów. Wcale się nie dziwie... ???? Spotkanie rozpoczyna się dopiero o 20.30 zatem do tego czasu na pewno będą komunikaty na temat zestawień personalnych poszczególnych ekip i znajdą się one również w tym temacie! ????
Ułamek wraca tylko czy to wyjdzie drużynie z Birmingham na dobre...? ;) BIRMINGHAM: Bjarne Pedersen, Martin Smolinski, Danny King, Ben Barker, Sebastian Ulamek, Chris Mills, Josh Auty.
SWINDON: Troy Batchelor, Nick Morris, Simon Stead, Jason Doyle, Hans Andersen, Robin Aspegren, Peter Kildemand.

Wstrzymywałem się celowo od konkretnych typów do tych spotkań. Prześpijcie się z tym i jutro &#39;widzimy się&#39; ze świeżym umysłem, żeby sobie troszkę potypować. Pierwszy mecz w południe polskiego czasu, zatem kursów można się spodziewać w granicach 10.00-10.30.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
no i mamy kursy na potyczkę dnia i wg mnie jeden z najpewniejszych betów. Wiele już zostało napisane, są składy i kilka słów wstępu post wcześniej. W Poole tylko dwóch sensownych zawodników, a reszta wyraźnie od nich odstaje. Ekipa Coventry niezwykle wyrównana - zdziwie się jeśli jakiekolwiek zera przywiozą, gdyż przeciwnicy nie są jacyś mega wymagający. Masters, Andersson, Kling czy Kurtz to zawodnicy poprostu słabsi od drugiej linii i rezerw Pszczółek, a Miedziak nie wydaje mi się, aby był w stanie nawiązać walkę na torze, gdzie główne role gra big trio. Sportingbet jeszcze przysnął (też tyle co wstałem... ???? ) także jeden z pewniejszych betów dnia po znakomitym kursie. Pogoda piękna także nic się nie wydarzy losowego. Piraci tego nie mogą wygrać, zakładając nawet, że dwójka znakomitych zawodników przywiezie 25pkt. to i tak drugie tyle jest potrzebne od kumpli, jednak na próżno szukać takiej zdobyczy punktowej w ich wykonaniu. Coventry - ekipa, która jest budowana na mistrza kraju, na własnym torze powinna wygrać wszystkie mecze i to nie podlega wątpliwości.
Coventry win @ 1.5 ⛔
9/10
Tobet, Bet365 (kurs ten sam)

Otrzymane punkty reputacji: +1
hayto 631

hayto

Użytkownik
To rozpoczynamy maraton jednego spotkania.
Coventry - Poole
Adrian Miedziński total points - over 4.5 ✅✅✅
Tobet 1.50
Miedziak dobre występy przeplata słabymi, ostatnio przeciwko Asom zanotował komplet punktów. Tobet dzisiaj chce dać nam zarobić taka granica ? Biorę w ciemno over.
9/10
Coventry - Poole ⛔
Typ: Coventry
Tobet 1.50
Pszczoły w tym sezonie Harris, Nichols, Kennett - czołówka Angielska. Poole w tym sezonie dysponuje nie co słabszym składem co rok temu. Ward i Holder to pewniaki, a później Miedziak i.... ? niewiadoma. Pszczoły u siebie dadzą radę.
8/10 NC to co zrobiło coventry...
Edward Kennett(-1) - Kenni Larsen ✅✅✅
Typ : Edward Kennett
Tobet 1.72
Koledzy z pary... W ML oboje prezentowali się fantastycznie, ale nie co lepszy był ed. kennett. Swoją drogą Kenni Larsen zaskakuje bardzo pozytywnie, ale nie na tyle by dziś przywieźć więcej puntków od Edwarda. Kennett to jeden z lepszych anglików i stary wyjadacz na torze w Coventry bo czasu trochę tam spędził i zna ten tor doskonale.
7/10
Chris Holder Total Points - over 10.5 ⛔
Expekt 1.72
Tego pana raczej nikomu nie trzeba przedstawiać. Główna podpora Piratów i kto ma nie punktować jak on ? Zakładam, że dziś pojedzie 6 biegów (jak nie joker to Rezerwa taktyczna). Myślę, że tu nie będzie problemów z tą granicą...
8/10
Chris Holder Total Points - over 11 ⛔
Bet365 2.75
To co wyżej...

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Chris Holder Total Points - over 10.5 Expekt 1.72 Tego pana raczej nikomu nie trzeba przedstawiać. Główna podpora Piratów i kto ma nie punktować jak on ? Zakładam, że dziś pojedzie 6 biegów (jak nie joker to Rezerwa taktyczna). Myślę, że tu nie będzie problemów z tą granicą... 8/10 Chris Holder Total Points - over 11 Bet365 2.75 To co wyżej...
w Anglii nie ma rezerw taktycznych, a punkty jokera nawet jeśli to są nieliczone do linii wystawianych przez buka także argument nietrafiony. Powinien dać radę mimo tego, jednak nie wyobrażam sobie, żeby Bliźniaki ubiły maxy w dzisiejszym meczu - w każdym biegu mają z kim walczyć!
Adrian Miedziński total points - over 4.5 Tobet 1.50 Miedziak dobre występy przeplata słabymi, ostatnio przeciwko Asom zanotował komplet punktów. Tobet dzisiaj chce dać nam zarobić taka granica ? Biorę w ciemno over. 9/10
na to mocno bym uważał, bo tak naprawdę Miedziak ma 3 biegi żeby te punkty zdobyć, bo w 13tym jedzie z Holderem, Nichollsem i Harrisem także raczej 0. To jest taka podpucha, bo trzeba spojrzeć w rozkład biegów i zobaczyć, że ciężko z robieniem punktów przez Adriana w dzisiejszym meczu.
Do tego co napisałem należy dodać bet:
Roynon +2.5 v Miedziak @ 1.95 ⛔
4/10
Sportingbet
Adam ma 2 łatwe biegi na rozkładzie - drugi i czternasty. W tych dwóch gonitwach powinien przywieźć spokojnie 3-4 punkty. Zakładając to co napisałem powyżej odnośnie Adriana to zestawienie pary i wysokość handi nietrafione przez oddsmakerów.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom