>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga Angielska 2012

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jeśli chodzi o Miedziaka to jak dla mnie izzy ... over. Adrian skompromitował się na torze w Wolverhampton, ale trzeba pamiętać że Monmore Green uczył pokory już lepszych zawodników. To specyficzny owal, który sprawia sporo problemów zawodnikom bez obycia w Anglii. Podejrzewam, że problem wynikał raczej z dopasowaniem sprzętu niż z formy, bo widziałem Miedziaka dwa razy w tym sezonie i nie sądzę by prezentował się gorzej niż rok temu. Do tego trzeba dodać trudny numer startowy. Tak czy siak dziś rewanż w Poole, torze bardziej przypominający polskie obiekty niż agrafki brytyjskie i spodziewam się ~ 10 pktowych zdobyczy Adriana.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sportingbet już wystawił swoją ofertę jakby co. Handi -16 raczej nie do grania, bo jokery mogą to wszystko zepsuć ale rzuciło mi się spore value, w jednej parze H2H:
Ricky Kling(+2,5)-Fredrik Lindgren 1 @ 2,10 Sportingbet⛔ zabrakło 1 punktu...
Kurs naprawdę dobry i w mojej ocenie jak już napisałem jest to duże value. Można się spodziewać, że obaj zawodnicy pojadą po 5 razy, a Kling nawet może pojechać 6 razy więc tutaj przewaga po stronie młodszego ze Szwedów. Do tego zobaczmy jakich rywali ma Ricky, a jakich Fred w dzisiejszych zawodach:
Ricky zaczyna od biegu w parze z Kurtzem, a za rywali będzie miał Wellsa i Sówkę więc tutaj powinna być trójka. Potem jedzie w parze z Miedziakiem przeciwko Klindtowi i Proctorowi i tutaj też jakieś 1 albo 2 punkty bym widział. Kolejny bieg w parze z Miedziakiem i tutaj Fred i Asprgren przeciwko więc na tym drugim zrobi spokojnie punkt. Bieg 14 to ma łatwy, bo w parze jedzie z Denisem Andersson, a na przeciw jadą Proctor i Wells więc tutaj też na 2pkt liczę. Do tego na pewno w którymś biegu zastąpi Todda Kurtza i jeśli to będzie bieg numer 8 to tam też powinien trójkę, a minimalnie dwa oczka przywieźć do mety. Także myślę, że pomiędzy 8-10pkt się powinien Ricky dzisiaj zakręcić.
Fred z kolei zaczyna przeciwko Holderowi i Mastersowi i tutaj albo 2 albo 3 punkty. Potem Ward i Andersson więc będzie trudno trójkę, a możliwa nawet trzecia lokata Freda, gdyż jak dobrze Piraci wyjdą spod taśmy to mogą jechać parą. Potem ma bieg numer 11 i tutaj powinien pokonać parę Miedziński i Kling więc liczmy to jako 3pkt. W biegu 13 będzie ciężko, bo jedzie w parze z Woffindenem, a naprzeciw po raz kolejny Holder i Miedziński, tak więc tutaj bym liczył na jakieś 2pkt. I w 15 biegu pojedzie, to pewnie napotka Warda i Holdera po raz trzeci tego dnia więc może znowu być 1pkt. Tak więc sumując wszystkie te wyniki to też w granicach 10-11pkt powinien Fred się zakręcić.
Podsumowując to obaj zawodnicy powinni skończy mecz z porównywalnym dorobkiem punktowym więc chyba można zaryzykować ten hand na Klinga, tym bardziej, że jako rezerwowy może zastępować swoich kolegów. Jak dla mnie typ warty uwagi i co ważniejsze gry. I jeszcze jeden typ przykuł moją uwagę:
Adrian Miedziński(-0,5)-Ricky Wells 1 @ 1,65 Sportingbet✅

SB chyba zwariował z kursami i zbyt mocno się sugeruje wynikiem Miedziaka na Monmore. Dzisiaj będzie zupełnie inaczej w co wierzę, a przede wszystkim od Wellsa to za dużo oczekiwać nie można. Na dobrą sprawę, to on dzisiaj jedyne punkty zrobić może na Sówce czy Kurtzu i to tyle z jego strony bym widział. Jedynym atutem Amerykanina jest tutaj pozycja rezerwowego ale on jest na wyjazdach cienki jak sik pająka więc o czym tutaj mowa...
Edit: Niestety już Miedziak z oferty zdjęty. Chyba się ogarnęli, że dali lokatę na 65%...

C 0

cinek20059

Użytkownik
Ogólnie mecz bez żadnych niespodzianek. Wysokie, pewne zwycięstwo Pirates, Miedziak wyłuskał te 8 punktów z czego bardzo się cieszymy ???? Dwa wspaniałe zwycięstwa nad Lindgrenem, tego chyba nikt się nie spodziewał, po słabym pierwszym biegu. Osobiście zagrałem:
Holder &gt; Lindgren
Miedzinski &gt; Woffinden
Obaj Panowie po 8 pkt... i zdziwiłem się gdy kupon został rozstrzygnięty jako wygrany. Zapewne chodzi o bezpośredni bieg, ale nie wiedziałem że takie zasady są na betsafe. edit-- wlasnie zauwazylem ze kupon został anulowany..
zagrałbym również handi -6 ale miałem kłopoty z kartą, czy ktoś miał jakies problemy z płąceniem kartą zagraniczną na polskim buku? na czacie bet365 doradca powiedział mi ze to problem banku, nie ich..

N 149

nati1234

Użytkownik
Smolinski -2,5 - Sowka @1,65 Sportingbet 10/10✅
Nowy nabytek Rzeszowa dopiero uczy się angielskich torów. Jak narazie w dwóch występach przeciwko Poole zdobył, a raczej trzeba powiedzieć nie zdobył żadnego punktu. Skoro w poniedziałek i środę przywioził same 0 to nie wierze w to, że dziś zapunktuje. Smolinski może nie jest jakąś renomowaną marką na wyspach, ale myślę 4-5 pkt jest w stanie zrobić, a ile Sówka? Myślę, że max 1 i to na defekcie.
Ułamek - Woffinden +0,5 @2,10 Sportingbet 6/10 ✅
Seba wraca na wyspy po przerwie, a wiadomo jakie są powroty. W Szwecji nie błyszczał jak w Polsce to nie sądzę, żeby w I meczu sezonu na wyspach osiągną dwucyfrówke. Tajski solidnie dwa mecze z mocnym przeciwnikiem
5.
Tai Woffinden - 9+1 (3,3,2,1*)
5. Tai Woffinden - 8 (3,2,3,0,0)
Dziś będzie podobnie typ oceniam na 45/55 dla Anglika.
Ciekawą parą również jest Barker-0,5 - Kling+0,5 ✅ @1,75 Tobet Ten pierwszy łatwiejsze biegi

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 5

kukos

Użytkownik
Owszem Nati1234 co do typu na tajskiego oczywiście się zgadzam.Powrót Seby może przypominać Miedziaka,wątpię aby od początku się odnalazł.Tak jak napisałaś Tajski zaliczył dobre występy z Poole.
Sówka punktów nie przywozi...ale podobna jazda jest lepsza niż jak wskazuje wynik, takim absolutnym 0 nie jest ;). Dziś ma przeciwników w zasięgu Mills,Aspegren,Jorgensen. Nie mówię, że ich pokona, ale o jakieś punkty może się pokusić.
Smoła duża nie wiadoma, pierwsze zawody w tym sezonie.Też mu wróże 4-5 punktów.
Sam osobiście skłaniam się ku :
Josh Auty(-5,5) - Pontus Aspegren 1 @ 1.50

Josh od początku w mega formie,dodatkowo jedzie z rezerwy.
Birmingham(-14) -Wolverhampton 1 @ 1.925
Skład mocny bez dziur, goście posiadają tylko 2 wilki, Fredke i Woffiego.Barker,Kling,Pedersen,Auty dysponują u progu sezonu świetną formę, odpowiednio wsparci Smolińskim, a może i coś Mills ugra powinni roznieść wilki.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Smolinski -2,5 - Sowka @1,65 Sportingbet 10/10
Nowy nabytek Rzeszowa dopiero uczy się angielskich torów. Jak narazie w dwóch występach przeciwko Poole zdobył, a raczej trzeba powiedzieć nie zdobył żadnego punktu. Skoro w poniedziałek i środę przywioził same 0 to nie wierze w to, że dziś zapunktuje. Smolinski może nie jest jakąś renomowaną marką na wyspach, ale myślę 4-5 pkt jest w stanie zrobić, a ile Sówka? Myślę, że max 1 i to na defekcie.
Ułamek - Woffinden +0,5 @2,10 Sportingbet 6/10 Seba wraca na wyspy po przerwie, a wiadomo jakie są powroty. W Szwecji nie błyszczał jak w Polsce to nie sądzę, żeby w I meczu sezonu na wyspach osiągną dwucyfrówke. Tajski solidnie dwa mecze z mocnym przeciwnikiem
5.
Tai Woffinden - 9+1 (3,3,2,1*)
Dziś będzie podobnie typ oceniam na 45/55 dla Anglika.
Ciekawą parą również jest Barker-0,5 - Kling+0,5 @1,75 Tobet Ten pierwszy łatwiejsze biegi
Nie mam pojęcia na jakiej podstawie stawkujesz 10/10 zakład, w którym bierze udział zawodnik niejeżdżący 2 lata na torach angielskich, w Polsce i Szwecji też jak na lekarstwo? Nie neguje typu, ale to jest troszke naciągane to raz, a dwa to nie można zakładać, że Sówka zawsze będzie woził zera (czego masz przykład w drugim wyścigu ;]). Nie miałem czasu wcześniej tu zajrzeć dlatego dopiero teraz piszę, ale to jest wprowadzanie ludzi w błąd. Dobieraj stawki bardziej adekwatnie i obiektywnie - nie naciągaj analiz na siłę, a jeśli nie ma co grać to odpuść. Twoje pieniądze i rób z nimi co uważasz, ale początek sezonu + forma jest niewiadomą zawodnika, który nie pamięta jak pachnie angielska nawierzchnia (mowa o Niemcu). Granie Barkera z Kingiem też nieco nierozsądne, gdyż jadą trzykrotnie ze sobą w parze, tworzą bardzo zgrany duet i nie interesuje ich, który przed kim przyjedzie na metę. To takie moje luźne spostrzeżenia co do typu. Wiem, że wiele osób nie może doczekać się sezonu, ale nie grajmy na siłę i nie mylmy ludzi, którzy tutaj zaglądają. Niemniej jednak życzę powodzenia w tych typach, które dałaś + nie odbierz mnie źle... ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
N 149

nati1234

Użytkownik
Feekus spoko masz rację, ale dla mnie Sówka to 3 junior Falubazu (2011r), a Smoliński to Niemiec co ma ponad 30lat. MŚ długich torów, punkty dla reprezentacji zdobywał również, jeździł kilka dobrych lat w Anglii, ma doświadczenie, wie co to angielskie tory. Jeździł ponad to w Polsce, Danii, Niemczech, Czechach itd. o długich torach już nie wspomne... a Sówka? To &quot;słaby&quot; junior z Polski co odjechał może (10?) zawodów za granicą. To, że podpisał kontrakt w Rzeszowie nie czyni go gwiazdą. Typ według mnie 10/10. Umiejętności i doświadczenie Niemca są o wiele wyższe + dodajmy do tego, że jechał &quot;u siebie&quot; więc napewno jakieś kółka pokręcił na tym torze - Sówka 2x w życiu na czymś takim jechał (Poole, Wolverhampton)
Ps. &quot;słaby junior&quot; to oczywiście moje zdanie na tle innych np Dudka, Zmarzlika, Gomólskiego ,Woźniaka o Pawlickich Janowskich nie wspomnę. Owszem zgadzam się napewno jest lepszy od Kostro, Brauna, Szymki czy Kreta więc &quot;słaby&quot; w cudzysłowiu. Woffinden - Ułamek to wiadomo w lidzę polskiej dałabym całą gotówkę na Ułamka w Anglii to jednak Tajski ma handicap. Barker King to chodziło głównie o biegi 12 i 14... ewidentnie Barker miał łatwiejszy bieg, a handi to tylko -0,5. Owszem tu się zgadzam typ ryzykowny taki 50/50, ale Smolinski Sówka? Nie rozumiem twoich wątpliwości. Summa sumarum wszystko weszło, więc nie ma co narzekać.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Smolly nie ma 30 lat. Nie pisz bzdur.
@nati
No właśnie,Martin jest rocznik 84-tak ciężko sprawdzić zanim coś napiszesz?Piszesz takie długie analizy,ktoś kto się na żużlu nie zna wierzy,że wszystko co piszesz to prawda,a Ty po prostu piszesz analizy pod własne typy.A już stawkowanie 10/10 to jakaś totalna głupota,która laików jednak utwierdza,że Twoje typy są &quot;pewne&quot;. 10/10 to można napisać jak mamy parę Tomasz Gollob-Tadeusz Kostro(+5,5) i gramy na Golloba. Proszę weź sobie nasze uwagi do serca,bo w poprzednich sezonach w dziale żużel można było znaleźć wiele dobrych typów,popartych dobrymi analizami.

N 149

nati1234

Użytkownik
Dobra niech ma te 28lat cała analiza się zgadza tylko nie 2 cyfry i już napinka ... reszta faktów poszła na 2 plan, zamiast przyznać, że mam racje. Młokos z Polski co jechał tylko(!) 2x w Anglii i zrobł 0,0,0,0,0,0,0, naglę ma zrobić 5pkt co mu da lepszy wynik od Niemca. Napisałabym, że brak wam argumentów i czepiacie się pomyłki względem lat, ale zacznie się znowu wojna. Osiągnięcia + doświadczenie przemawiały za Niemcem... jakby handi był +4,5 Sówka to by był no bet, ale nie 2,5... nie przesadzajmy. ps. specjalnie napisałam 8x 0, bo pewnie jechał w 7 biegach i będzie znowu napinka

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
ciekawe spotkanie dziś w Coventry, gdzie tamtejsze Pszczółki podejmą Niedźwiadki z Birmingham, którzy to wczoraj pokonali przyjezdną ekipę z Wolverhampton w ramach turnieju towarzyskiego Midland League. To spotkanie jednak będzie zgoła odmienne - goście wystąpią bez Bena Barkera oraz Josha Autiego - dwóch byłych zawodników Cov, którzy w dużej mierze mają w tym sezonie stanowić o sile ekipy z Birmingham. Spójrzmy na dzisiejsze zestawienia:
Coventry Bees
1. Chris Harris
2. Aaron Summers
3. Edward Kennett
4. Kenni Larsen r/r
5. Scott Nicholls
6. Adam Roynon
7. Henning Bager
Birmingham Brummies
1. Bjarne Pedersen -
2. Martin Smolinski -
3. Danny King -
4. Magnus Karlsson -
5. Seb Ulamek -
6. Simon Lambert (Guest) -
7. Chris Mills -

Zestawienia wyraźnie wskazują gospodarzy jako zwycięzców tej potyczki. Zastąpić Bena i Josha w osobach.... Simona Lamberta i Magnusa Karlssona jest niewyobrażalne! Zawodnicy conajmniej średni, ale na rynek Premier League !! Rzadko kiedy w drugiej lidze kręcą dwucyfrówki, a dziś przyjdzie im toczyć boje z Bomberem, Edem Kennetem czy Scottie Nichollsem. W ekipie Pszczółek zastępowany będzie Kenni Larsen (wg moich obliczeń wszyscy oprócz Harrisa i Eda mogą go zastępować - dodatkowy start dla Nichollsa). Dla mnie takim &#39;man to watch&#39; tego spotkania będzie Aaron Summers. Na papierze ta druga linia i rezerwy w ekipie Coventry prezentują się bardzo przeciętnie, jednak w tym zawodniku bez wątpienia drzemią duże możliwości, bardzo dobra i równa postawa w sparingach na drugoligowym froncie (wczoraj w sparingu 17 punktów na 18 możliwych, wcześniej 9+2/12 i 15/21). Trójka liderów Coventry zapewne pojedzie na swoim poziomie i powinni uciułać w granicach 35-38 punktów spokojnie, bo na przeciw nim rywale dosyć mierni. Dokładając jakieś 6-7 oczek Summersa mamy już w granicach 45 pkt. Jadą jeszcze Roynon i Bager - zawodnicy przewyższający umiejętnościami Millsa, Lamberta i Karlssona także powinni coś tam też przywieźć. Z drugiej strony słaby wczoraj Danny King nie powinien udźwignąć faktu bycia jednym z liderów dziś, ciężko sobie wyobrazić, aby Seba pokonał kogoś z tej wielkiej trójki Anglików, a Bjarne Pedersen jakoś nigdy nie przepadał za torem w Coventry zatem... Gram coś takiego na dziś:
Summers +3.5 vs Ułamek @ 1.5 ✅
6/10
Coventry -13 @ 1.925 ✅
4/10

sportingbet

N 149

nati1234

Użytkownik
Coventry -13 @1,925 Sportingbet 7/10✅
To co napisał Feekus do tego typu myślę, że wystarczy. Handi -13 bardzo niskie zwłaszcza, że nie ma dwóch dobrze punktujących wczoraj zawodników Autego i Barkera. Znowu promocja od sb.
Bager -1,5 - M Karlsson @2,10 sportingbet 2/10✅
Duńczyk będzie miał bieg więcej (? poprawcie jak się myle). Jedzie jako rezerwowy, Magnus spod 4 więc ciężko mówić o łatwiejszych/trudniejszych biegach. Typ opieram na tym, że Hening u siebie jest zawodnikiem solidnie punktującym gorzej na wyjazdach (opieram się na tym co widziałam go w Pile), a Szwed jedzie z marszu jako zastępstwo za Barkera, który ma inne zawody i nie sądze, żeby był jakimś wzmocnienem drugiej lini. Kurs zachęcający.

N 149

nati1234

Użytkownik
Eastbourne - Belle Vue @1,20 Bet365 9/10✅ 55 - 40
Eastbourne u siebie przegrali zaledwie 1 mecz. Typowa drużyna własnego toru, nie do pokonania na nim. Osłabieni brakiem B. Pedersena, który woził -12pkt u siebie. Jeśli Woodward będzie jeździł jak w poprzednim sezonie, Dryml po kontuzji wróci do formy z zeszłego roku znowu będą u siebie mocni. Na przeciw Schlein, Shields, Gjeede i długo długo nic. Uważam, że kurs 1,20 to tak jakby wystawić kurs Real Madryt - Widzew Łódź @1,20 oczywiście goście mają szanse wygrać, ale tylko teoretyczną...
Dla porówniania inne buki wystawiły 1,08 i 1,09 kurs na te zdarzenie. Woodward -1 - Hougaard @1,70 Bet365 5/10✅ 10 - 3
Woodward był silnym punktem orłów w poprzednim sezonie. Mocny był też w lidze polskiej. Duńczyk był obiecującym juniorem, ale jego kariera poszła trochę w złą stronę. Nie sądzę, żeby ten sezon był przełomowy w jego karierze i wrócił do wysokiej formy. Nie ma szans w h2h z Australijczykiem, tym bardziej, że jedzie w parze z Gjeede. Woodward jeszcze ma banalnie łatwe biegi bo jedzie z &quot;12&quot; (4) + jedzie u siebie.
Ciekawym typem jest również T. Lahti -0,5 - C.Schramm @1,65 sportingbet 2/10✅ 8 - 2
Oboje nie są mocnymi markami, ale Fin u siebie jest faworytem wg. mnie

Otrzymane punkty reputacji: +10
N 149

nati1234

Użytkownik
Wolverhampton Wolves = 00
1. R/R for Freddie Lindgren -
2. Pontus Aspgren -
3. Nicolai Klindt -
4. Tyron Proctor -
5. Tai Woffinden -
6. Lukasz Sowka -
7. Ricky Wells -
Birmingham Brummies = 00
1. R/R for Bjarne Pedersen -
2. Martin Smolinski -
3. Danny King -
4. Ben Barker -
5. Seb Ulamek -
6. Chris Mills -
7. Josh Auty -
W obu ekipach zabraknie zawodników w GP, którzy wyruszyli już do Nowej Zelandii. Będzie stosowane zastępstwo zawodnika.
Wyniki Wilków:
Wolverhampton Wolves 44 pkt. vs Poole(A)
1. Fredrik Lindgren - 12 (3,3,2,2,2)
2. Pontus Aspgren - 1 (1,0,0,0)
3. Nicolai Klindt - 10 (2,3,3,2,0)
4. Tyron Proctor - 5+1 (1*,1,1,2)
5. Tai Woffinden - 9+1 (3,3,2,1*)
6. Łukasz Sówka - 0 (0,0,0,-)
7. Ricky Wells - 7+2 (2,1,2,1*,1*)
Wolverhampton Wolves - 34 vs Poole(H)
1. Fredrik Lindgren - 12 (3,3,4!,1,1)
2. Pontus Aspgren - 0 (0,0,0,0)
3. Nicolai Klindt - 3 (0,w,1,2)
4. Tyron Proctor - 6 (1,3,0,2)
6. Łukasz Sówka - 0 (0,0,0,0)
7. Ricky Wells - 5 (1,1,3,0)
Wyniki Brummies:
Birmingham Brummies - 39 (A) vs Pszczoły
1. Bjarne Pedersen - 11+1 (1,2,4,2,2*)
2. Martin Smolinski - 1+1 (d,1*,0,-)
3. Daniel King - 16 (2,2,6,3,3)
4. Magnus Karlsson - 2+2 (1*,1*,0,-)
5. Sebastian Ułamek - 3 (1,1,1,0)
6. Simon Lambert (gość) - 2 (1,0,0,1,0)
7. Chris Mills - 4 (0,d,2,0,2) W poprzednim meczu między druzynami (22 marca): Birmingham Brummies 50 pkt. (H)
1. Bjarne Pedersen - 8 (3,2,3,0)
2. Martin Smolinski - 5+3 (w,1*,2*,2*)
3. Daniel King - 5+2 (1*,0,2,2*)
4. Ben Barker - 8+1 (2,2,1*,3,0)
5. Sebastian Ułamek - 9 (3,3,1,2)
6. Chris Mills - 3+1 (1,0,0,2*)
7. Josh Auty - 12+1 (3,2*,3,3,1)
Wolverhampton Wolves 43 pkt. 1. Fredrik Lindgren - 14+1 (2,3,6,1,2*)
2. Pontus Aspgren - 5+2 (1*,1,1,2*)
3. Nicolai Klindt - 7 (3,2,1,1)
4. Tyron Proctor - 1+1 (0,1*,0,0)
5. Tai Woffinden - 12 (w,3,3,3,3)
6. Łukasz Sówka - 2 (2,0,0,0)
7. Thomas Jorgensen - 2 (0,1,0,1)
Uważam, że brak Lindgrena to większe osłabienie, niż brak B. Pedersena. Za Szweda pojedzie prawdopodobnie Klindt, Woffinden, którzy coś tam przywiozą gorzej z (2z3) Wells, Proctorem, Aspgrenem. Na z/z zrobią 7-8pkt to na pewno mniej co ich lider. Bjarnego zastąpią najprawdopodobniej King, Barker, Ulamek i Auty. Anglicy w swoich biegach przywiozą z 6pkt, co do Seby to nie sądzę, żeby na torze wilków śmigał jak chociażby ostatnio we Wrocku (12pkt). Jednym słowem z/z oceniam na 50-50% gdyby jechał Fredka to by tych punkcików uzbierał więcej od Duńczyka.
Cóż czekamy na oferty buków...
Może trafi się jakiś fajny over punktowy Autyego i Wells&#39;a.
T.Woffinden -3.5 - Ulamek @1,526 sportingbet 6/10✅ 17 - 4
Tajski wyborna forma na wyspach. Na swoim torze jest bardzo mocny. Dziś będzie robił za lidera, będzie miał 6 biegów co da mu przynajmniej 12-13pkt. Ile oczek jest w stanie uzbierać Seba? W swoim pierwszym biegu 1, później 2, 2 i 1 +z/z nawet jakby go wygrał (w co wątpie) to by miał 9pkt. Kto wie może po 3 biegach będzie miał 3pkt i nawet jako z/z nie pojedzie? W nominowanym zaś widzę Kinga i Autyego.
N.Klindt +0,5 - Barker @2,0 sportingbet 4/10✅ 9 - 7
Dziwi mnie trochę kursidło. Owszem Barker ładnie jedzie, w tym sezonie, ale Klindt w meczu z Poole wykręcił 10 oczek. Średnie występy na wyjazdach, nie znaczą, że dziś będzie gorszy od Bena. Co przemawia za Anglikiem? Na pewno nr 4 i jazda vs rezerwowi ułatwi mu sprawę. Uważam jednak, że oczka zdobywane na Sówce czy Wellsie to będzie trochę za mało. Liczę też na to, że King będzie go objeżdżał. Typ Klindt - Barker oceniam 50%-50% więc jakby co to ostrożnie ze stawką wam radzę.
Wells -1,5 - Smolinski @1,333 sportingbet to dobra opcja na powiększenie kapitału o 33%. 10/10✅ 8 - 4

Otrzymane punkty reputacji: +9
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
wyluzuj ;) Ludzie zawsze będą się czepiać, mam nadzieję, że mojego posta nie odebrałaś zbyt ofensywnie + fajnie, że podałaś składy i poprzednie spotkania - wszystko w jednym miejscu i nie trzeba szukać ;]
Sbet wystawił kursy, wg mnie tylko jedno zdarzenie do grania. Przed meczem pomyślałem sobie, że pobierałbym Taia (-2.5) z Ułamkiem - handi jest o oczko wyżej bo +3.5 przed spotkaniem na korzyść Polaka, ale i tak warto zagrać! Jeśli Tajski nie złapie głupiego wykluczenia albo defektu to nie ma opcji, że bet nie wejdzie. Inna sprawa jest taka, że wcale nie jest przesądzone, że Seba pojedzie w 15tym wyścigu - Woffinden znajdzie się tam na 99%, gdyż Danny King i Ben Barker dużo lepiej znają tor Monmore i mimo, iż jadą razem w parze to wiele to nie zmienia. Seba występy w Anglii na pewno będzie traktował drugorzędnie, nie będzie się tak przykładał jak do Ekstraligi, gdzie pieniądze są nieporównywalne. Nieznajomość toru w Wolverhampton to kolejny argument żeby zagrać przeciwko Ułamkowi. Tai prezentuje się wybornie jak narazie, uznał tylko wyższość Darkiego i Crispiego na torze Monmore, ale to akurat żaden wstyd. 6 biegów w jego wykonaniu i zdobycz punktowa powinna oscylować w granicy 16-17 oczek, a ciężko mi uwierzyć, że Ułamek pokusi się o 13 punktów.
Spotkanie ciekawe, wg mnie powinno oscylować koło remisu lub minimalnie na korzyść Wilków, ale ten bet zdecydowanie najpewniejszy z dzisiejszej oferty sportingbetu. Jakby było coś ciekawego w B365 albo Tobecie to dam znać za jakieś 2 godzinki ;)
Woffinden -3.5 vs Ułamek @ 1.526 ✅
5/10
sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +8
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Dzisiaj kolejny meczyk w angielskiej na ktorej idzie niezle zarobic. Tym razem jedziemy do Kings Lynn gdzie mamy bardzo specyficzny tor na ktorym gospodarze sa mocni. Na pierwszy rzut oka ciezko cos wywnioskowac nie majac oferty ktorej zapewne tobet i bet365 znowu nie wystawia i trzeba bedzie liczyc na sportingbet.
Sklad gospodarzy bardzo nierowny - w rezerwie slabiaki, Howe niby jezdzil 4 lata w King Lynn w 1998 roku ale co z tego ? Palm Toft to utalentowany Dunczyk ale dla mnie nołnejm ktorego nigdy nie widzialem na torze.. Jest Korneliusen i Iversen ktorzy daja sobie rade na tym torze ale co z reszta ? Przyszedl Janowski ktory jezdzac w Swindow zawsze krecil dwucyfrowki na tym owalu wiec tutaj pozytywnie rowniez. Doszedl rowniez Nermark znajacy tor bo pare lat temu jezdzil w Kings Lynn. Wolbert to dla mnie niewiadoma. Podsumowujac sklad nie wyglada wcale tak tragicznie bez Bjerre.
Przechodzac do Eastbourne to druzyna niezwykle mocna. W zeszlym roku 50-42 dla gosp i 43-46 dla Eastbourne na tym torze. Sklady oczywiscie roznily sie znacznie ale widac komu tor odpowiada. Dryml nie bardzo czuje sie na tym torze(4,6), Kylmakorpi przecietnie (7 i 10 w 5 startach), Gustafsson (7 w 4 startach), Bridger (4 i 7), Woodward (7 w 4 i 13 w 7 ). Cameron jak przystalo na lidera musi pociagnac zespul. Jesli chodzi o rezerwy to krytykowal gospodarzy ale taki Lahti nie ogarnia tego toru ( 0 i 2 w 3 startach to dramat). Czekamy na oferte i moze da sie cos fajnego znalezc ;).
King&#39;s Lynn Stars = 00

1. Niels Kristian Iversen
2. Daniel Nermark
3. Maciej Janowski
4. Kevin Wolbert
5. Mads Korneliussen
6. David Howe
7. Michael Palm Toft

Eastbourne Eagles = 00
1. Joonas Kylmakorpi
2. Lukas Dryml
3. Simon Gustafsson
4. Cameron Woodward
5. Lewis Bridger
6. Denis Gizatulin
7. Timo Lahti

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Dzisiaj kolejny meczyk w angielskiej na ktorej idzie niezle zarobic. Tym razem jedziemy do Kings Lynn gdzie mamy bardzo specyficzny tor na ktorym gospodarze sa mocni. Na pierwszy rzut oka ciezko cos wywnioskowac nie majac oferty ktorej zapewne Tobet i Bet365 znowu nie wystawia i trzeba bedzie liczyc na Sportingbet.
Tobet i Bet365 na 100% wystawią ofertę, gdyż ostatnio nie znalazły się zdarzenia na towarzyski turniej Midland League - to są jednak rozgrywki ligowe i nie może zabraknąć u tych bukmacherów wariantów do obstawienia. Drugą sprawą jest dzisiejszy sparing Poole z Belle Vue, którego również w ofercie Sbetu nie zabraknie.
Teams from:
Poole: Darcy Ward (capt) 8.94; Adrian Miedzinski 5.57; Dennis Andersson 5.14; Sam Masters 4.51; Ricky Kling 4.09; Matuesz Szczepaniak 4.00; Ludvig Lindgren 3.84; Todd Kurtz 3.00. Team Manager Neil Middleditch
Belle Vue: Rory Schlein (capt) 8.43; Charlie Gjedde 6.88; Adam Shields 6.70; Patrick Hougaard 6.22; Josh Grajczonek 3.95; Chris Schramm 3.91; Linus Eklof 3.89 Team Manager Jim Lynch
Na temat obu spotkań naskrobie coś koło godziny 16-17, bo mam nieco odmienne zdanie niż Sołtysiao, ale poczekajmy na kursy ;-)
składy były już przytoczone, oferty buków już są... Co grać?
Wiele o KL napisałem w pierwszym poście tematu i swojego zdania nie zmienie o tej drużynie. Tobet za zwycięstwo dał aż kurs 1.25 co pobrałem od razu. Już widzę spadek do 1.2, a zapewne do 1.14-1.16 stopnieje. Co do tego typu nie ma wątpliwości, bo gospodarze po prostu muszą to wygrać. Inne zdarzenia wystawione dosyć trafnie, przyglądałem się postaci Tofta w dzisiejszym spotkaniu - dużo czytałem i włodarze ekipy oczekują od niego nawiązania walki z rezerwami Orłów - Lahti absolutnie w zasięgu, Gizatullin również. Zapewne skończy się na 3 startach Duńczyka, bo w jego miejsce jeden wyścig zabierze David Howe - zawodnik doświadczony, stabilny i o klasę lepszy aniżeli Fin czy Rosjanin. Sportingbet zdecydowanie wyciągnął wnioski z poprzednich &#39;baboli&#39; w ofercie i teraz dużo lepiej to wygląda z ich punktu widzenia, natomiast z pozycji gracza wygląda to kiepsko..
Apetyt i oczekiwania były większe, ale tylko grubo polecam zwycięstwo KL - teoretycznie Stars wyglądały świetnie, jak to mówił o nich manago Lyon, ale żadnego sparingu przed sezonem czyli wróżenie z fusów, a należy podkreślić, że tor Gwiazdek nie jest jakąś twierdzą - w zeszłym sezonie nie było spektakularnych zwycięstw z ich strony. Dopinguje tą drużynę, bo widzę ich na pudle, ale handi oferowane teraz przez buki w granicach -10 jest słabe do grania.
Zagrałem na dziś:
King&#39;s Lynn win @ 1.25 ✅
10/10

King&#39;s Lynn - 7 @ 1.8 ✅
3/10
Oba Tobet

N 149

nati1234

Użytkownik
Dzisiaj rzucił mi się w oczy fajny zakład:

Janowski -2,5
- Gizatullin sportingbet @1,75 7/10 ⛔ 7 - 5 Fart Rosjanina :p
Zakładam, że Giza zdobędzie dziś 3-4pkt (2,0,0,1 + ew za Lahti może 1pkt). Rosjanin nie ma obycia na wyspach, dokońca miał problemy z pozwoleniem o pracę. Poza tym to nie taka marka jak Maciek. Janowski to mś juniorów, w poprzednim sezonie w barwach Swindon zdoby 11 i 16pkt 2x jechał w biegu 15. Dziś też ma szanse na 15bieg będzie o niego walczył z Kornelisenem i Iveresenem.
King&#39;s Lynn @1,20 Tobet 10/10 popieram w pełni znowu promocyjna lokata 20% ✅ 59 - 31
Dwa ryzykowne typy temu za drobne: Nermark -2 - Woodward (trzydrogowo) @1,85 bet365 1/10 ✅ 3 - 3
Nermark mocny w Polsce, solidny w Szwecji, w Anglii? No właśnie jest to dla niego 3 liga nie traktuje jej poważnie i nie sądzę, żeby był mocny w tym sezonie. Solidne 5-6pkt druga linia to jego zadanie. Woodward rewelacyjny sezon jeśli tak można nazwać jego 2cyfrowe wyniki w końcówce +2pkt to dobra opcja chociaż ryzykowna. Bo Nermark potrafi w Polsce wykręcić komplet. Zobaczymy.
Bridger poniżej 7pkt @1,90 bet365 1/10 ⛔ równe 7
Linia niska ale myślę, że warto za drobne. Trudne biegi, mecz na wyjeździe.

N 149

nati1234

Użytkownik
Midland League: Birmingham Brummies - Coventry Bees, godz. 20:30
Birmingham Brummies:
Bjarne Pedersen Z/Z, Martin Smolinski, Daniel King, Ben Barker, Sebastian Ułamek, Chris Mills, Ritchie Hawkins.
Coventry Bees: Chris Harris Z/Z, Lee Complin, Kenni Larsen, Edward Kennett, Scott Nicholls, Jan Graversen, Henning Bager.
Oferta prawdopodobnie pojawi się tylko w sportingbet

Birmingham Brummies 50 pkt.
H vs Wilki
1. Bjarne Pedersen - 8 (3,2,3,0)
2. Martin Smolinski - 5+3 (w,1*,2*,2*)
3. Daniel King - 5+2 (1*,0,2,2*)
4. Ben Barker - 8+1 (2,2,1*,3,0)
5. Sebastian Ułamek - 9 (3,3,1,2)
6. Chris Mills - 3+1 (1,0,0,2*)
7. Josh Auty - 12+1 (3,2*,3,3,1)
Birmingham Brummies - 39 A vs Wilki
1. Bjarne Pedersen - Z/Z
2. Martin Smolinski - 4+1 (2,1,w,1*)
3. Daniel King - 11+1 (2,1*,3,2,0,3)
4. Ben Barker - 7 (w,2,0,2,3,0)
5. Sebastian Ułamek - 4 (0,0,2,2,0)
6. Chris Mills - 1 (1,0,0,-)
7. Josh Auty - 12 (3,1,3,3,1,1)
Poprzedni mecz: Coventry Bees - 56 H
1. Chris Harris - 7+2 (2*,2*,2,1,0)
2. Aaron Summers - 11+1 (3,d,3,3,1*,1)
3. Edward Kennett - 9 (3,3,3,0)
4. Kenni Larsen - Z/Z
5. Scott Nicholls - 13+2 (2*,3,2*,3,3)
6. Adam Roynon - 7 (3,0,u,1,3)
7. Henning Bager - 9+1 (2*,3,1,2,1)
Birmingham Brummies - 39 1. Bjarne Pedersen - 11+1 (1,2,4,2,2*)
2. Martin Smolinski - 1+1 (d,1*,0,-)
3. Daniel King - 16 (2,2,6,3,3)
4. Magnus Karlsson - 2+2 (1*,1*,0,-)
5. Sebastian Ułamek - 3 (1,1,1,0)
6. Simon Lambert (gość) - 2 (1,0,0,1,0)
7. Chris Mills - 4 (0,d,2,0,2)
Mills over 1,5 @1,40 sportingbet 10/10✅
Kurs dnia wq mnie. Zrobić 2pkt to pestka będzie. Nie ma opcji, żeby vs tak słabi zawodnicy jak Graversen czy Hawkins nie uciułać tych dwóch punkcików... Kurs marny, ale pewny. W jednym z poprzednich meczy miał tylko 3 starty, ale był zastąpiony przez Autego, dziś go nie będzie więc pewne 4 biegi, kto wie może nawet 5.

Kennett over 10,5
@1,50 sportingbet 7/10✅
Kolejny pewny typ wg mnie. Wyniki z poprzedniego sezonu: 5. Edward Kennett - 10+1 (1*,3,3,3,0,0) i 5. Edward Kennett - 12+2 (3,3,3,w,2*,1*). Nie jestem w stanie teraz powiedzieć, jak bardzo przewiercanie tłumików mu pomogło, ale napewno wie jak ustawić motor na ten tor. Dziś prawdopodobnie 6 biegów, łatwy numer 4, z biegów swoich teoretycznie zrobi minimum 8pkt, jeśli dostanie z/z w łatwym biegu to już ma 10pkt + nominowany. Ułamek - Nicholls -2,5 @1,75 sportingbet 5/10✅
Seba dziś wbrew typowi będzie mocny. Nie liczyłabym, że będzie tak łatwo jak w parze z Tajskim (17-4). Zrobi przynajmniej 10pkt. Bardziej liczę na Anglika, który ma bardzo dobry początek sezonu. Dziś kto ma go objechać? King może raz, może raz Barker czy Seba tak to nie widzę dla niego przeciwników. 14pkt minimum wg mnie.

Smolinski +1,5
- Larsen -1,5 @1,85 sportingbet 1/10⛔
Początkowo miałam dać Duńczyka, zmieniam zdanie obstawiam Niemca. Policzyłam pkt i wychodzi mi 7-8 myślę, że minimalnie, będzie lepszy ten drugi, ale Smoła ma handi +1,5. Bardzo ryzykowny typ, więc ostrożnie ze stawką.

Birmingham Brummies
@2.20 tobet 5/10 ⛔
Kennett + Nicholls to za mało. Larsen 8pkt, Bager 7 reszta cienizna.
Ułamek over 9,5
@1,50 tobet 6/10 ⛔
Czytaj analiza Ulamek - Nicholls

Otrzymane punkty reputacji: +6
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Stosunkowo późno wróciłem i nie mam dużo czasu także tylko kilka słów. Nati podała składy i kilka ciekawych typów, ale kilka też zanegowałbym - w granicach racjonalnej dyskusji i wymiany zdań rzecz jasna.
Overy Kennetta i Millsa grać trzeba - kursy są jakie są, ale grzechem jest nie zagrać. Graversen to jest katastrofa, a i z Bagerem powinien być w stanie powalczyć Chris Mills. Punkty możliwe też na koledze z drużyny, Hawkinsie. Sprawa Eda Kennetta jest dosyć oczywista, 11 punktów na 18 możliwych to scenariusz zdecydowanie prawdopodobny. Jeden z najlepszych Brytyjczyków ścigający się w lewo powinien dosyć spokojnie taką liczbę punktów przywieźć. On i Scottie powinni ugrać w granicach 27-30 pkt dziś i to jest kwestia niepodważalna. Ważny jest też fakt, że Danny King i BB są w dyspozycji nienajlepszej i będą mieć problemy, żeby powstrzymać podrażnionego zeszłorocznym zawieszeniem Edka.
Dużo słów należy powiedzieć na temat tego typu, że miejscowi wygrają, bo reszta w Coventry to jest &#39;cienizna&#39;. Nie mogę się zgodzić! Nie można pomijać Complina - zawodnik, którego spokojnie stać dziś na 4-5 punktów. Kenni Larsen potrzebuje startów po tym jak w ostatnim spotkaniu był zastępowany także też będzie zdeterminowany i spodziewam się niezłego wyniku z jego strony. Wg mnie zawodnik nieco lepszy niż Niemiec. Zwycięzcy meczowego nie pokusiłbym się wytypować, gdyż może być bardzo na styku dziś. Coventry ma dwa mocne atuty - Ed i Scott, a takich Brummies w &#39;talii&#39; nie mają. Niech wygra sobie kto chce, na dziś tylko 2 wspomniane już wyżej overki. Jeśli tylko nie będzie żadnych wypadków to izi bety.
Mills over 1.5 @ 1.4 ✅ / jeden bieg wystarczył ;)
6/10
Kennett over 10.5 @ 1.5 ✅
9/10
Sportingbet
/a słowo ciałem się stało i było nadzwyczaj izi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom